Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα.
Έχω skoda fabia 2005 1,4 16v. Έχω υγραέριο για 5.000.Το αυτοκίνητο έχει 176.500χλμ. Όλα καλά μέχρι που μία μέρα και ενώ είχα γυρίσει από ταξίδι το είχα βάλει να δουλεύει λίγο με βενζίνη. Δούλεψε το πολύ λεπτό και ξαφνικά ανάβοσβήνει το check engine και άρχισε να ρετάρει. Αμέσως σκέφτηκα πολλαπλασιαστή μιας και δεν έχω αλλάξει κανέναν 7 χρόνια τώρα και όλα αυτά τα χιλιόμετρα. Το πάω στο συνεργείο και διαβάζουν πρόβλημα ανάφλεξης στον 1ο κύλινδρο και αλλάζουμε πολλαπλασιαστή.
Το αφήνω ρελαντί με βενζίνη και ξανά τα ίδια. Κοιτάζουμε μπουζί, τον καινούργιο πολλαπλασιαστή. Το πρόβλημα παρέμεινε. Για να μην πολυλογώ, άλλαξα μπουζί (τα είχα 17.000χλμ τα οποία βγήκαν καθαρά και θα τα άλλαζα στα 20.000-25.000 λόγω υγραερίου αλλίως όπως όλα αυτά τα χρόνια στα 30.000χλμ ), καθάρισα τα μπεκ (δεν είχαν καθαριστεί ποτέ) και το μπέκ του πρώτου κυλίνδρου μπήκε σε άλλον κύλινδρο, έκανα τράμπα τον πολλαπλασιαστή σε άλλον κύλινδρο αλλά και πάλι αντιμετώπιζα το ίδιο πρόβλημα. Πρόβλημα ανάφλεξης στον 1ο κύλινδρο με όλες τις αλλαγές που έγιναν.
Και να αναφέρω τα περίεργα. Στο ρελαντί με υγραέριο το διαγνωστικό έβγαζε κάποια σφάλματα στον 1ο κύλινδρο αλλά όχι τόσα πολλά ώστε να ανάψει λαμπάκι. Ενώ με βενζίνη άναβε σε 2 λεπτά. Όταν δίναμε στροφές, δεν υπήρχε σφάλμα πουθενά. Είτε δούλευε με υγραέριο είτε με βενζίνη. Ο εγκέφαλος του υγραερίου δεν δίνει κανένα σφάλμα. Δοκιμάσαμε και άλλον εγκέφαλο υγραερίου και τπτ. Θα το πάω μέσα στην εβδομάδα να δούνε την καλωδίωση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας και τις γνώμες σας.
Υγ. 1)Η πεταλούδα είναι καθαρή.
2) Το σύστημα υγραερίου είναι της OMVL και η δουλεία έγινε σε αντιπροσωπεία Σκόντα και πολύ καλή.
3) Όταν αναβόσβηνε το λαμπάκι του κινητήρα και σβήναμε το σφάλμα από τον εγκέφαλο δούλευε κανονικά το αμάξι για κανά λεπτό και μετά πάλι τα ίδια. Έτσι αποκλείσαμε βλάβη κινητήρα.