giorgos3924 έγραψε:τελικα οσο το σκέφτομαι συμπεραίνω πως δεν φταίει το υγραεριο. εννοώ η εγκατάσταση!
ισως η μετατροπή εβγαλε μερικά προβληματακια. οταν εβγαλα πρωτη φορά την μπαταρία το αμαξι ήταν 5 ωρες ακκινητο. τα μπουκωματα στην επιτάχυνση τα ενιωθα, σε μικρότερο βαθμό ομως. ισως αν ήταν περισσοτερη ώρα ακκινητο να τα εβλεπα πιο εντονα η να ρεταρε κιολας. μετα εκανα περιπου 70χλμ με αεριο κ το επομενο πρωι ξαναβγαζω την μπαταρία και παιρνει κανονικα. παλι ενιωθα μπουκωματακια αλλα πηρε με τη μια κ μυριζε Βενζινη έντονα. το δουλεύω με βενζίνη για καμια 70χλμ ακομα και εφοσον δεν το δουλεψα με υγραεριο και ειχα αποκλειστικη χρήση βενζίνης μετά το ρεσετ το επομεβο πρωι ηθελε πολυ μιζα και μια φορα εκανε 2-3 σκασιματα κ εσβησε, μετα παλι αρκετη μιζα και πηρε, μυριζε παλι βενζίνη και ρεταρε για 2 3 δευτ οπως ειπα σε προηγούμενο ποστ και έστρωσε. μπουκωματακια ειχε πάλι.
ο εγκαταστατης μου ειπε πως αν κανει τα ιδια όταν το σβήνω με βενζίνη τότε δεν φταίει το υγραεριο και να δοκιμάσω να βγάλω τον αισθητήρα αερα και να το βάλω μπρος χωρίς αυτόν να δω αν φταίει αυτός.
Φίλε giorgos3924, αν σε φέρει ο δρόμος από τη Λάρισα κερνάω τσιπουρομεζέ!!! Εδώ και δύο μέρες το αυτοκίνητο δουλεύει και πάλι
ρολόι. Ούτε μπουκώματα, ούτε σκασίματα, ούτε δυσκολία στην εκκίνηση, ούτε κρατήματα στο γκάζι όταν δουλεύει με βενζίνη!
Πώς; Κάνοντας reset στον ECU και setάρισμα, ακολουθώντας όμως
επακριβώς τις οδηγίες που αναφέρονται στο link που εσύ παρέθεσες. Φοβάμαι δυστυχώς ότι (όπως προκύπτει από την περιγραφή που παραθέτεις), δεν ακολούθησες επ΄ακριβώς τις οδηγίες όπως αυτές δίδονται στο ξενόγλωσσο forum. (
http://www.hyundai-forums.com/154-scoup ... e-c-u.html)
Η όλη διαδικασία λοιπόν, αρχίζει με τον κινητήρα ζεστό, στη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας. Ακολουθεί η απομάκρυνση του αρνητικού πόλου για 5΄ (10΄το άφησα εγώ). Κατόπιν, κράτημα του πεντάλ του φρένου πατημένο για 20΄΄. Επανατοποθέτηση του πόλου της μπαταρίας και εκκίνηση του κινητήρα πριν προλάβει να κρυώσει άλλο. Και τελικά, άμεσο ξεκίνημα για τη βόλτα των τουλάχιστον 30΄που θα σετάρει τον εγκέφαλο στις δικές σου οδηγικές συνθήκες και συνήθειες. Όλα αυτά φυσικά, μόνο σε λειτουργία βενζίνης.
Και να φανταστείς ότι το δικό μου αυτοκίνητο δεν είναι HYUNDAI. Είναι FIAT STILO 1400 και φοράω BRC SEQUENT 24 αλλά φαίνεται ότι η διαδικασία είναι η ίδια.
Έκανα όλα αυτά πριν από δύο μέρες και οδήγησα μόνο με βενζίνη την πρώτη μέρα χωρίς να αγγίξω το κουμπί της υγραεριοκίνησης, ώστε να είμαι σίγουρος στο πρωινό ξεκίνημα της επόμενης μέρας ότι δεν θα παρενέβαινε ο παράλληλος εγκέφαλος στην χαρτογράφηση της ECU.
Την επόμενη μέρα, ξεκινώντας θαυμάσια με βενζίνη, το γύρισα σε αέριο ώστε να δώ το πρωί της μεθεπόμενης, άν έχει χαλάσει το σετάρισμα. Έ λοιπόν μέχρι σήμερα, τρίτη μέρα, τα προβλήματα εξαφανίστηκαν εντελώς!!!
Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσω...