Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Πέμ 01 Νοέμ, 2012 23:49

θαυμασια νεα φιλε! και ναι έχεις δικιο, δεν ακολουθησα τις οδηγίες κατά γράμμα, δεν ξέρω κατα ποσο επηρεάζει αυτό τα αποτελέσματα. εξάλλου η ουσία του οδηγού είναι το οτι αφαιρεις την τροφοδοσία απο το αυτοκίνητο και εκφορτιζεις ολο το ηλεκτρονικό κύκλωμα. δεν το δοκίμασα ζεστό, ήταν εντελώς κρύο.
τι να πω δεν ξέρω. θα το δοκιμάσω ζεστό αύριο. να το αφήσω να ζεσταθεί στο ρελαντί η να το κανω βόλτα? με βενζίνη να το ζεστανω η με αεριο? Παίζει ρόλο? και τελικως μιας και μας ενδιαφέρει η οικονομία να το οδηγήσω οικονομικά κατά τη μισαωρη βόλτα σωστά?

μακάρι να σου πάει καλα το αυτοκίνητο και να έχει λυθεί το θέμα!
ποσα χιλιόμετρα έχει? και ποσα με αεριο? λογικά έχουμε το ίδιο κιτ lpg
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό gioadam » Παρ 02 Νοέμ, 2012 00:20

giorgos3924 έγραψε:θαυμασια νεα φιλε! και ναι έχεις δικιο, δεν ακολουθησα τις οδηγίες κατά γράμμα, δεν ξέρω κατα ποσο επηρεάζει αυτό τα αποτελέσματα. εξάλλου η ουσία του οδηγού είναι το οτι αφαιρεις την τροφοδοσία απο το αυτοκίνητο και εκφορτιζεις ολο το ηλεκτρονικό κύκλωμα. δεν το δοκίμασα ζεστό, ήταν εντελώς κρύο.
τι να πω δεν ξέρω. θα το δοκιμάσω ζεστό αύριο. να το αφήσω να ζεσταθεί στο ρελαντί η να το κανω βόλτα? με βενζίνη να το ζεστανω η με αεριο? Παίζει ρόλο? και τελικως μιας και μας ενδιαφέρει η οικονομία να το οδηγήσω οικονομικά κατά τη μισαωρη βόλτα σωστά?

Το αυτοκίνητο να είναι ζεστό όπως και αν ζεσταθεί. Όλες όμως οι ρυθμήσεις πρέπει να γίνουν αυτονόητα με βενζίνη. Δούλεψέ το και σύ μια μέρα με βενζίνη μόνο, για να δεις το πρωί της επομένης αν επιλύθηκαν τα προβλήματα μετά το σετάρισμα. Εγώ το σετάρησα με μικτές συνθήκες. Το πήγα και στον κόφτη με τρίτη-τετάρτη αλλά το δούλεψα με πέμπτη και έκτη σε χαμηλές στροφές και οικονομία για κάποια χιλιόμετρα.
Πάντως χαίρομαι το γεγονός ότι αποδείχθηκε η ευθύνη των ηλεκτρονικών ρυθμίσεων για όλα αυτά τα προβλήματα και απορρίπτεται η περίπτωση βλάβης σε ένα σωρό εξαρτήματα που πολλοί από εμάς αντικατέστησαν, ατυχώς!!!
Είναι κάτι που εγώ υποστήριζα εξ΄αρχής, απορρίπτοντας το κυνήγι φαντασμάτων στο οποίο πολλοί επιδόθηκαν, με ή χωρίς πρόθεση...
gioadam

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό gioadam » Παρ 02 Νοέμ, 2012 00:31

gioadam έγραψε:
giorgos3924 έγραψε:θαυμασια νεα φιλε! και ναι έχεις δικιο, δεν ακολουθησα τις οδηγίες κατά γράμμα, δεν ξέρω κατα ποσο επηρεάζει αυτό τα αποτελέσματα. εξάλλου η ουσία του οδηγού είναι το οτι αφαιρεις την τροφοδοσία απο το αυτοκίνητο και εκφορτιζεις ολο το ηλεκτρονικό κύκλωμα. δεν το δοκίμασα ζεστό, ήταν εντελώς κρύο.

Το αυτοκίνητο να είναι ζεστό όπως και αν ζεσταθεί. Όλες όμως οι ρυθμήσεις πρέπει να γίνουν αυτονόητα με βενζίνη. Δούλεψέ το και σύ μια μέρα με βενζίνη μόνο, για να δεις το πρωί της επομένης αν επιλύθηκαν τα προβλήματα μετά το σετάρισμα. Εγώ το σετάρησα με μικτές συνθήκες. Το πήγα και στον κόφτη με τρίτη-τετάρτη αλλά το δούλεψα με πέμπτη και έκτη σε χαμηλές στροφές και οικονομία για κάποια χιλιόμετρα.
Πάντως χαίρομαι το γεγονός ότι αποδείχθηκε η ευθύνη των ηλεκτρονικών ρυθμίσεων για όλα αυτά τα προβλήματα και απορρίπτεται η περίπτωση βλάβης σε ένα σωρό εξαρτήματα που πολλοί από εμάς αντικατέστησαν, ατυχώς!!!
Είναι κάτι που εγώ υποστήριζα εξ΄αρχής, απορρίπτοντας το κυνήγι φαντασμάτων στο οποίο πολλοί επιδόθηκαν, με ή χωρίς πρόθεση...

Παρεπιμπτόντως, το αυτοκίνητό μου έχει 131,000 χλμ, εκ των οποίων τα 7500 με lpg.
Τα προβλήματα με τις πρωινές εκκινήσεις, τα μπουκώμα, τα σκασίματα κλπ (στη βενζίνη), άρχισαν μετά τις 4.000 χλμ
gioadam

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 02 Νοέμ, 2012 00:35

ωραια ας ελπίσουμε να είναι αυτη μια λύση! πως εξηγείται όμως αυτό? Γιατί στρώνει? τώρα το χεις δουλέψει καθόλου με αεριο?
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό gioadam » Παρ 02 Νοέμ, 2012 00:56

giorgos3924 έγραψε:ωραια ας ελπίσουμε να είναι αυτη μια λύση! πως εξηγείται όμως αυτό? Γιατί στρώνει? τώρα το χεις δουλέψει καθόλου με αεριο?

Άν διαβάσεις προσεκτικά παραπάνω, θα δεις ότι για μια ημέρα το δούλεψα μόνο με βενζίνη και την επόμενη το γύρισα σε αέριο, για να παρατηρήσω φυσικά, αν η χαρτογράφηση του παράλληλου εγκεφάλου του lpg, θα επιρεάσει το νέο σετάρισμα. Μέχρι στιγμής ευτυχώς, τα πράγματα πάνε μια χαρά. Προς το παρρόν δεν επιρεάστηκε καθόλου αλλά ακόμα και αν ξανασυμβεί στο μέλλον, ξέρουμε ποιά τι συμβαίνει και πως να το αντιμετωπίσουμε. Φαντάζομαι ότι κάποια αυτοκίνητα, (και τα δικά μας μέσα σε αυτά), παρουσιάζουν αυτή την ιδιαιτερότητα-δυσλειτουργία, σε ότι αφορά την επικοινωνία-ρύθμιση της ECU με τον παράλληλο εγκέφαλο του lpg system.
gioadam

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 02 Νοέμ, 2012 01:23

το θέμα είναι να βρούμε και μια μονιμη λυση και να μην παίζουμε με το αυτοκίνητο! αν είναι για μια φορά το μήνα δεκτο. εγω φοβάμαι μην γίνει τπτ και χαθεί καμιά ρύθμιση στον εγκέφαλο του υγραερίου. είναι σίγουρο πως οι ρυθμίσεις του εγκατάσταση δεν σβήνονται?
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό gioadam » Παρ 02 Νοέμ, 2012 01:37

giorgos3924 έγραψε:το θέμα είναι να βρούμε και μια μονιμη λυση και να μην παίζουμε με το αυτοκίνητο! αν είναι για μια φορά το μήνα δεκτο. εγω φοβάμαι μην γίνει τπτ και χαθεί καμιά ρύθμιση στον εγκέφαλο του υγραερίου. είναι σίγουρο πως οι ρυθμίσεις του εγκατάσταση δεν σβήνονται?

Ρώτησα τον εγκαταστάτη μου γι΄αυτό και μου είπε να μην ανησυχώ για το αέριο. Σε ότι αφορά τη μόνιμη λύση, ας το παρακολουθήσουμε προς το παρόν και βλέπουμε πως θα εξελιχθεί. Τουλάχιστον βρήκαμε την αρχή του νήματος!
gioadam

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 02 Νοέμ, 2012 01:45

εγω στο ίντερνετ βρήκα κ άλλους οδηγούς που ανέφεραν απλά "just disconnect the negative lead for 10mins" αλλοι παλι λεγαν αυτό και πατημα φρενου μαζί. Στους περισσότερους δεν ανέφερε πως πρέπει να είναι ζεστό πρώτα. Μόνο σε αυτόν που παρέθεσα προηγουμενος.
θα ξαναδοκιμάσω και αύριο.
θα παω και μια βόλτα στη hyundai να κάνω ένα έλεγχο και σε ένα φίλο μου μηχανικό.
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό gioadam » Παρ 02 Νοέμ, 2012 01:58

giorgos3924 έγραψε:εγω στο ίντερνετ βρήκα κ άλλους οδηγούς που ανέφεραν απλά "just disconnect the negative lead for 10mins" αλλοι παλι λεγαν αυτό και πατημα φρενου μαζί. Στους περισσότερους δεν ανέφερε πως πρέπει να είναι ζεστό πρώτα. Μόνο σε αυτόν που παρέθεσα προηγουμενος.
θα ξαναδοκιμάσω και αύριο.
θα παω και μια βόλτα στη hyundai να κάνω ένα έλεγχο και σε ένα φίλο μου μηχανικό.

Φίλε Γιώργο, τοποθετήσαμε την εγκατάσταση αερίου για εξοικονόμηση και όχι σπατάλη. Ας έχουμε αυτό στο μυαλό μας πριν από κάθε μας ενέργεια...
gioadam

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 02 Νοέμ, 2012 02:00

Όταν είχα βγάλει τη μπαταρία μετά από 12ωρη στάθμευση με κρυα μηχανή, πηρε αμέσως μπρος αλλά μυριζε πολύ βενζίνη. Επίσης μπουκωματακια στο ξεκίνημα ειχα παλι αλλά σχεδόν αμελητέα!
giorgos3924

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 85 επισκέπτες