Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

TSI και αέριος ψεκασμός

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: TSI και αέριος ψεκασμός

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 03 Νοέμ, 2012 12:18

chrisd έγραψε:απο ποτε τα συστηματα με πνευμονια βγαινουνε για TSI?Εγω ξερω γινονται ενα καρο πατεντες για να δουλεψουνε και δεν μπορουνε να δουλεψουνε αν δεν ψεκαζουν και βενζινη μαζι.
Οι μονες εταιριες που βγαζουνε κιτ κουτι για αυτα τα μοτερ ειναι Vialle-Icom για αυτο και τα σκας.

Για ενημέρωση να σου πω ότι τα Prins DIRECT INJECTION υπάρχουν εδω και 3 χρόνια με αέριο ψεκασμό και σε όλο VAG group χωρίς πατέντες ειναι εργοστασιακά φτιαγμένα για κάθε τύπου μοτέρ ( βασεις καλωδιωσεις ανταπτορες εγκέφαλος κτλ ) για αυτό χρειάζονται ένα μήνα παραγγελία και ψεκάζουν απο 3-15 % βενζινη σε όλο το φάσμα των στροφών με μέσο όρο το 10 %. Ο λόγος του συνεχούς ψεκασμού είναι η ψύξη των μπεκ και η συνεχής λειτουργία της αντλίας υψηλής και όχι η λιπανση. Ο εγκαταστάτης δεν μπορεί να ρυθμίσει το παραμικρό πλην ελάχιστης διόρθωσης της πίεσης του πνεύμονα στο περιθώριο του 0,1 bar δηλαδή σχεδόν τίποτα.
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό tpap » Σάβ 03 Νοέμ, 2012 12:48

Για ενημέρωση να σου πω ότι τα Prins DIRECT INJECTION υπάρχουν εδω και 3 χρόνια με αέριο ψεκασμό και σε όλο VAG group χωρίς πατέντες ειναι εργοστασιακά φτιαγμένα για κάθε τύπου μοτέρ ( βασεις καλωδιωσεις ανταπτορες εγκέφαλος κτλ ) για αυτό χρειάζονται ένα μήνα παραγγελία και ψεκάζουν απο 3-15 % βενζινη σε όλο το φάσμα των στροφών με μέσο όρο το 10 %. Ο λόγος του συνεχούς ψεκασμού είναι η ψύξη των μπεκ και η συνεχής λειτουργία της αντλίας υψηλής και όχι η λιπανση. Ο εγκαταστάτης δεν μπορεί να ρυθμίσει το παραμικρό πλην ελάχιστης διόρθωσης της πίεσης του πνεύμονα στο περιθώριο του 0,1 bar δηλαδή σχεδόν τίποτα.

Να ρωτήσω κάτι, μπορεί το VSI-DI να συνδυαστεί με τα μπεκ του silverline, αντί των keihin καθαρά για μείωση του κόστους; πχ το ρωτώ για τον δικό μου κινητήρα caxc 1.4 των 125 hp και το silverline καλύπτει μέχρι 200 ίππους τούμπο, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανάρτηση στο site.
tpap

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό chrisd » Σάβ 03 Νοέμ, 2012 13:57

qgas έγραψε: ψεκάζουν απο 3-15 % βενζινη σε όλο το φάσμα των στροφών με μέσο όρο το 10 %. Ο λόγος του συνεχούς ψεκασμού είναι η ψύξη των μπεκ και η συνεχής λειτουργία της αντλίας υψηλής και όχι η λιπανση.

Aρα λοιπον τα ΙCOM που ψεκαζουν 0 βενζινη θα πρεπει να παρουνε τα μπεκ και την αντλια υψηλης στο χερι.Σωστα?

Τωρα η πολυ <<υπερπροστατευτικα>> κιτ βγαζει η Prins η κατι δεν μας λες καλα.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 03 Νοέμ, 2012 22:22

chrisd έγραψε:
qgas έγραψε: ψεκάζουν απο 3-15 % βενζινη σε όλο το φάσμα των στροφών με μέσο όρο το 10 %. Ο λόγος του συνεχούς ψεκασμού είναι η ψύξη των μπεκ και η συνεχής λειτουργία της αντλίας υψηλής και όχι η λιπανση.

Aρα λοιπον τα ΙCOM που ψεκαζουν 0 βενζινη θα πρεπει να παρουνε τα μπεκ και την αντλια υψηλης στο χερι.Σωστα?

Τωρα η πολυ <<υπερπροστατευτικα>> κιτ βγαζει η Prins η κατι δεν μας λες καλα.

To icom είνσι υγρού ψεκασμού απο ότι γνωρίζουμε, δεν γνωρίζουμε πως συμπεριφέρονται στον άμεσο ψεκασμό, θα πρέπει να ρωτήσεις κάποιον εγκαταστάτη του συστήματος , λογικά όμως θα πρέπει να χρησιμοποιεί τη αντλία υψηλής της βενζίνης..
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 03 Νοέμ, 2012 22:27

tpap έγραψε:

Να ρωτήσω κάτι, μπορεί το VSI-DI να συνδυαστεί με τα μπεκ του silverline, αντί των keihin καθαρά για μείωση του κόστους; πχ το ρωτώ για τον δικό μου κινητήρα caxc 1.4 των 125 hp και το silverline καλύπτει μέχρι 200 ίππους τούμπο, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανάρτηση στο site.

Δεν γίνετε όλο το κιτ έρχεται σπο την Ολλανδία περιέχει μέχρι και τις βίδες στήριξης ανά μοντέλο, μέχρι και σπιραλ προστασίας αλουμινίου των σωληνώσεων νερού βάσεις κτλ. Τα μπεκ ειναι τα πορτοκαλί ή κίτρινα keihin ανάλογα με την ιπποδυναμη. Λογικά θα δουλευε αλλά δεν το κάνουν οι Ολλανδοί ...
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό tpap » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 08:04

qgas έγραψε:
tpap έγραψε:

Δεν γίνετε όλο το κιτ έρχεται σπο την Ολλανδία περιέχει μέχρι και τις βίδες στήριξης ανά μοντέλο, μέχρι και σπιραλ προστασίας αλουμινίου των σωληνώσεων νερού βάσεις κτλ. Τα μπεκ ειναι τα πορτοκαλί ή κίτρινα keihin ανάλογα με την ιπποδυναμη. Λογικά θα δουλευε αλλά δεν το κάνουν οι Ολλανδοί ...

Στο επίσημο site της Prins, δεν υπάρχει ως προϊόν το silverline. Προφανώς έχει φτιαχτεί για συγκεκριμένες χώρες για τις οποίες το κόστος εγκατάστασης πάιζει σημαντικό ρόλο, όπως η Ελλάδα. Πιστεύω πως αν το ζητούσε ο επίσημος εισαγωγέας των prins στην Ελλάδα, ίσως οι Ολλανδοι να το έκαναν (αν και δε μας έχουν, ως λαο, σε εκτίμηση, σε αντίθεση πχ με τους Τούρκους)

Όσον αφορά στα icom & vialle, χωρίς να είμαι τεχνικός, προφανώς έχουν κάποια διάταξη επιστροφής της βενζίνης, δηλ. δουλεύει η αντλία σα να δίνει βενζίνη, αλλά αυτή επιστρέφει στο ρεζερβουάρ, εφόσον από τα μπέκ της βενζίνης εκχύεται το υγραέριο. Κάπου είχα διαβάσει ότι η αντλία του καυσίμου είναι μέσα στη δεξαμενή του υγραερίου, αν κάνω λάθος οι πιο σχετικοί με το θέμα ας με διορθώσουν.
tpap

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 10:30

tpap έγραψε:
qgas έγραψε:
tpap έγραψε:

Στο επίσημο site της Prins, δεν υπάρχει ως προϊόν το silverline. Προφανώς έχει φτιαχτεί για συγκεκριμένες χώρες για τις οποίες το κόστος εγκατάστασης πάιζει σημαντικό ρόλο, όπως η Ελλάδα. Πιστεύω πως αν το ζητούσε ο επίσημος εισαγωγέας των prins στην Ελλάδα, ίσως οι Ολλανδοι να το έκαναν (αν και δε μας έχουν, ως λαο, σε εκτίμηση, σε αντίθεση πχ με τους Τούρκους)

Όσον αφορά στα icom & vialle, χωρίς να είμαι τεχνικός, προφανώς έχουν κάποια διάταξη επιστροφής της βενζίνης, δηλ. δουλεύει η αντλία σα να δίνει βενζίνη, αλλά αυτή επιστρέφει στο ρεζερβουάρ, εφόσον από τα μπέκ της βενζίνης εκχύεται το υγραέριο. Κάπου είχα διαβάσει ότι η αντλία του καυσίμου είναι μέσα στη δεξαμενή του υγραερίου, αν κάνω λάθος οι πιο σχετικοί με το θέμα ας με διορθώσουν.

Είναι εντελως διαφορετικό κιτ το sylverline απο το VSI για αυτό και κανένα συνεργειο εγκαταστασεις της PRINS στην γερμανια, ολλανδια, βελγιο ,ιταλια γαλλια κ.τ.λ.π δέν το τοποθετούνε,μονο Πολλωνια ,γιουγκοσλαβια ,βουλγαρια τουρκια και ελλαδα ,γίνεταια εισαγωγή .......το πραγματικό γιατι ! δέν το ξέρω,το μόνο που ξέρω προσωπικα να πω είναι ,ότι σιγουρα εκτος το μπεκ και κάποιες άλλε διαφορές θα έχει ..??? για αυτό και έχει αυτη την διαφορά τιμής ,ίσως να μπορει να πέσει και άλλο η τιμή του ,αυτο δεν το ξέρουμε και ουτε θα το μάθουμε ,το μόνο που γνωρίζουμε έιναι ότι δουλευει άψογα και αυτό μας ενδιαφέρει!! παίζει ρόλλο βέβαια ότι είναι έμπειρο μαγαζι εγκαταστασης η qgas, ευτηχως !!!!! ευχομαι να συνεχίσει τη σωστή δουλεια που κάνει για καιρο!!! ;) ;)
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό fotisvar » Πέμ 01 Ιαν, 2015 15:54

παιδια καλησπερα.υπαρχει καποιος που να εχει leon tsi 1800 και να εχει τοποθετησει υγραεριο αεριου ψεκασμου landi renzo?στην κερκυρα μονο αυτο παιζει που το εχω ψαξει αλλα εχω τις αμφιβολιες μου
fotisvar

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Δευτ 05 Ιαν, 2015 09:54

fotisvar έγραψε:παιδια καλησπερα.υπαρχει καποιος που να εχει leon tsi 1800 και να εχει τοποθετησει υγραεριο αεριου ψεκασμου landi renzo?στην κερκυρα μονο αυτο παιζει που το εχω ψαξει αλλα εχω τις αμφιβολιες μου

Φιλε μου, καλη χρονια αρχικά. Έχουμε τοποθετήσει εμείς σε αυτοκίνητα σαν το δικό σου συστήματα Landi Renzo, τα οποία δουλεύουν μια χαρα και απροβληματιστα, μιας και δεν βλέπουμε τους πελάτες μας συχνά πάρα μόνο στα απαραίτητα service. Τα μοτέρ των αυτοκινήτων είναι το CDAA και το BZB. Το μόνο μειονέκτημα στον BZB κινητήρα ειναι η κατανάλωση 15%βενζίνης οταν οδηγούμε μέσα στην κίνηση, σε ανοιχτό δρόμο η κατανάλωση αυτή είναι στο 3%. Ο CDAA εχει περίπου στο 7% μέσα στην πολη

Μην φοβηθείς να το τοποθετήσεις, η Landirenzo έχει συστήματα για άμεσο ψεκασμό απο το 2010 και είναι μια απο τισ ποιο αξιόπιστες εταιρίες στον κόσμο.
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 06 Ιαν, 2015 11:14

Ποτε ο αεριος σε bzb η cdaa δεν θα γινει υγρος , διοτι ο πρωτος ψεκαζει απο τα μπεκ της βενζινης και ξεκινα με υγραεριο οπου ο εγκεφαλος του αμαξιου και οχι του υγραεριου διαζειρζετε τον ψεκαμσο σαν να καιει το αμαξι βενζινη ..

Εχει ομως το κοστος του .. Στο αεριο ψεκασμο κορυφαια εταιρια ειναι η prins λογω υλικων και της μικρης καταναλωσης βενζινης στο μαξιμουμ 5 % της συνολικης καταναλωσης .. Ολα τα αλλα περι ποσο καιει χαμηλα και ψηλα εινσι παραμυθια με ενα κιτ της ΑΕΒ που εχουν ολα τα ιταλικα κιτ τον εγκεφαλο 3000 κτλ η καταναλωση βενζνης εινσι απο 10-15 % κατα μεσο ορο κατι που επισης δεν ειναι κακο ..

Απλα μαθηματικα περιπου 1200 € ολα τα ιταλικα κιτ , 1650 € τα prins αεριου, 2300 τα υγρου prins η vialle ..

Υπαρχουν και φθηνοτερα συςτηματα αλλα δεν στο συνιστω .. Περιπου στα 1000 € lovato zavoli emegas κτλ με διαφορα σε πιοτητα υλικου πχ μπεκ πνευμονες κλτ ..

Εργοστασιακα κιτ με πιστοποιηση R115 σε αμεσο ψεκαμσο εχουν μονο οι ολλανδοι prins και vialle .. Τα ιτσλικα εινσι πιο universal ενα κιτ για ολα τα αμαξια που αλλαζει το software του αμαξιου ανα περιπτωση ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 10 επισκέπτες