Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό maevius » Τρί 06 Νοέμ, 2012 12:02

=))
kyriak έγραψε:
LPGas έγραψε:Άρχισαν πάλι τα «έγκυρα» μέσα ενημέρωσης να αναπαράγουν σαν παπαγαλάκια ανυπόστατες πληροφορίες για αύξηση του φόρου κατά 0,23Euro .
Πριν από 4 ημέρες η capital έγραφε αυτό:
“Η εξομάλυνση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το υγραέριο και το πετρέλαιο θα έρθει το 2014 ( 21 εκατ ευρώ).”

Και σήμερα αυτό:
«Αυξάνεται ο φόρος κατανάλωσης στο υγραέριο κίνησης κατά 0,23 ευρώ ανά λίτρο.»

Τι να πω? Άλλα αντ’ άλλα, της Παρασκευής το γάλα.

Και ρωτώ:
• Πως προκύπτει ότι θα αυξηθεί το υγραέριο κατα 0,23 το λίτρο?
• Πως προκύπτει ότι θα εφαρμοστεί η εξίσωση του φόρου από αύριο και όχι από το 2014?
• Πως προκύπτει ότι αν αυξηθεί το 2014 στο 0,95 το υγραέριο, η βενζίνη δεν θα είναι 1,90 (πριν 2 μήνες ήταν στο 1,85!)?
• Πως προκύπτει ότι μέχρι το 2014, που θα έχουμε φάει πρόστιμο από ΕΕ, δεν θα αποσύρουν την εξίσωση του φόρου?

Στην μια πλευρά οι πολιτικοί μας αγνοούν για μια ακόμη φορά επιδεικτικά τις συμβουλές των εταίρων και της τρόικα να μην φορολογήσουν το υγραέριο και να ακολουθήσουν την Ευρωπαϊκή οδηγία. Οπότε ξανά πρόστιμα… από την ΕΕ.

Και από την άλλη έχεις νέους μηχανικούς, πωλητές, διαφημιστές που μένουν άνεργοι, επενδύσεις που μένουν στον αέρα, καταναλωτές που αισθάνονται μπερδεμένοι, εξαπατημένοι, κορόιδα, και παρασιτικές κατσαρίδες στυλ kyriak να χαίρονται με την απελπισία και απογοήτευση του κόσμου.

Πως είναι δυνατόν τα μέτρα να είναι προς ψήφιση και συ να μιλάς για 2014
Πως είναι δυνατόν να λες ότι σου κατέβει στο μυαλό για πιθανές αυξήσεις και πρόστιμα που θα επαναφέρουν τις τιμές εκεί που θες εσύ… ακόμη και τώρα
Πως είναι δυνατό όλα τα λαμόγια που λέγανε έμενα ότι κάνω τον φακίρη να κάθονται και να σε ακούν? άρα : ΕΙΣΤΕ ΓΙΑΦΚΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ δεν είστε καταναλωτές , σκοπός σας ήταν η προώθηση το lpg αντίθετα στις προδιαγραφές και το απαγορευτικό των εργοστάσιων, στήσατε το παιχνίδι στην τάχα απόσβεση, που δεν μπορεί να γίνει ποτέ , έχει καταστραφεί πολύς κόσμος ξοδεύοντας πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που πήγε να κερδίσει (εξαιτίας σας ) και εσυ λες

Πως προκύπτει ότι αν αυξηθεί το 2014 στο 0,95 το υγραέριο, η βενζίνη δεν θα είναι 1,90 (πριν 2 μήνες ήταν στο 1,85!)? αυτο ?

Δεν προκύπτει από πουθενά αυτό , αυτό είναι μια υπόθεση που βρίσκεται στο μυαλό σου και μόνο , δημιουργείς μια υποθετική κατάσταση, λόγο τις αδυναμίας σου να αντιληφτείς την σωστή πραγματικότητα και επιχειρηματολογείς πάνω εκεί μετά , έχεις σοβαρό πρόβλημα , στον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα ….. είσαι στα όρια του να γίνεις φακίρης .

Υ.Γ. αν και δεν είναι ντροπή καμιά δουλειά τήρα που κονόμησες με τα ΚΙΤ κάνε και το φακίρη λίγο ….σ.σ. μην ξεχάσεις να προσλάβεις και το mavious.

Υ.Γ.1 Νομίζω πριν το διαλύσετε καλό είναι να ζητήσετε ένα συγγνώμη από τον κόσμο και περισσότερο από αυτούς που τους γδάρατε στην κυριολεξία που αφού βαλαν lpg και μετά κοιμούνται στα συνεργία .

Δεν προκύπτει από πουθενά αυτό , αυτό είναι μια υπόθεση που βρίσκεται στο μυαλό σου και μόνο , δημιουργείς μια υποθετική κατάσταση, λόγο τις αδυναμίας σου να αντιληφτείς την σωστή πραγματικότητα και επιχειρηματολογείς πάνω εκεί μετά , έχεις σοβαρό πρόβλημα , στον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα ….. είσαι στα όρια του να γίνεις φακίρης (ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΓΡΑΦΕΣ Ε;;;) αποδίδοντας επαγγέλματα (είσαι εγκαταστάτης, είσαι ο Παντελης, ο Φουφουτος κλπ) σε οποιον διαφωνει μαζί σου και ΨΕΥΤΗΣ με 3 τουλάχιστον προφιλ διαφορετικά σε αυτό το φόρουμ (lpg11, maesuntafe, kyriak, nikkrith κλπ) και σε αντίστοιχα φόρουμ και ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ και αφορίζεις ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.........ειπες δεν ξαναασχολεισαι μαζι μου..............ΓΙΑΦΚΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ADMIN ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΤΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ ;;;; ΓΙΑ ΠΕΣ;;;;;;;;;;;; ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΧΙ ΚΟΚΟΚΟ.............

ΥΓ Για πες ρε εγκριτε ψαγμένε πόσο θα χει η βενζίνη σε 3 μήνες να ξέρω να κάνω κουμάντο, και επίσης το karoto τα νέα της κολοπετινίτσας και οι Ινδοι τι είπαν για το θέμα;;;;;;;;; =)) =)) :ymparty: :ymparty:
Τελευταία επεξεργασία από maevius και Τρί 06 Νοέμ, 2012 12:27, έχει επεξεργασθεί 4 φορά/ες συνολικά
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Τρί 06 Νοέμ, 2012 12:04

Βαρέθηκα τον εμπαιγμό.
Βαρέθηκα την ανυπαρξία του κρατικού ελέγχου.

Το σύστημα διάθεσης υγραερίου, εκμεταλλευόμενο από τη μία τη γενική αναταραχή που προέκυψε το τελευταίο δίμηνο, το υποτιθέμενο χειμερινό μίγμα, έφερε την τιμή στα 0,90+ εσκεμμένα, γιατί ξέρανε ότι θα προκύψει και κάποια σχετική αύξηση από τις ηλιθιότητες αυτών που μας κυβερνούν.
Ακόμη και αυτά τα επιπρόσθετα 5 λεπτά που έχουν βάλει ήδη καπέλο, στις τσέπες τους θα πάνε και από τις δικές μας τσέπες θα βγουν.
Φυσικά ο κρατικός μηχανισμός που εσκεμμένα τον έχουν αφήσει σε λήθαργο, ανύπαρκτος να χτυπήσει το οποιοδήποτε καρτέλ.

Ας τελειώνει κάποτε αυτό το ελληνικό παραμύθι, ας γραφτούνε οι τελευταίες γραμμές του μύθου για να δούμε τελικά εάν η κοκκινοσκουφίτσα θα επιζήσει ή θα τη γ@μήσει ο κακός ο λύκος!
Lancia Lybra 1.8LX '00 - BRC "Plug & Drive"
http://lancialybra.mlemo.gr
lancialybra

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό Kezar » Τρί 06 Νοέμ, 2012 12:59

Tελικα ρε σεις συμφερει να βαλεις υγραεριο την σημερον ημερα η οχι?
ειμαι σε διλλημα τι θα κανω και ο καιρος πλησιαζει.
Kezar

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό jacko » Τρί 06 Νοέμ, 2012 13:03

http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 108774.asp

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν και παρά την απόφαση της κυβέρνησης να περάσει την αύξηση του ΕΦΚ, στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο, το υγραέριο κίνησης παραμένει η πιο συμφέρουσα εναλλακτική επιλογή για τον καταναλωτή, στην εξαιρετική δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
jacko

Δημοσιευσεις: 1

Δημοσίευσηαπό maevius » Τρί 06 Νοέμ, 2012 13:08

Kezar έγραψε:Tελικα ρε σεις συμφερει να βαλεις υγραεριο την σημερον ημερα η οχι?

Περίμενε κανα 10ημερο να σταθεροποιηθεί το μ...νι με αυτους που έχουμε μπλέξει και μετα αποφασίζεις......
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό Kezar » Τρί 06 Νοέμ, 2012 13:12

maevius έγραψε:
Kezar έγραψε:Tελικα ρε σεις συμφερει να βαλεις υγραεριο την σημερον ημερα η οχι?

Περίμενε κανα 10ημερο να σταθεροποιηθεί το μ...νι με αυτους που έχουμε μπλέξει και μετα αποφασίζεις......

για να καταλαβω γιατι με ολα αυτα μεσα στο μυαλο μου εχουνε γινει μπαχαλο σαν την ελλαδα..

για καποιον που κανει 20-25.000 χλμ τον χρονο.
εστω και με τον ΕΦΚ συμφερει να βαλει υγραεριο ?
ποσο πρεπει να ανεβει ωστε να μην συμφερει καθολου?
Kezar

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό maevius » Τρί 06 Νοέμ, 2012 13:23

Kezar έγραψε:
maevius έγραψε:

για να καταλαβω γιατι με ολα αυτα μεσα στο μυαλο μου εχουνε γινει μπαχαλο σαν την ελλαδα..

Προσωπική εκτίμηση
1,15-1,20
Τελευταία επεξεργασία από maevius και Τρί 06 Νοέμ, 2012 13:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό panosopel » Τρί 06 Νοέμ, 2012 13:25

Kezar έγραψε:
maevius έγραψε:

Δεν πιστευω οτι υπαρχει περιπτωση το lpg να παει πανω απο 1ευρω!αλλα κατσε καμια 10αρια μερα και βλεπεις πως παει
παλι συμφερει αμα κανεις 25000 το χρονο

εγω εκανα αποσβεση στις 20χλ.χιλιομετρα ενω με την τιμη lpg 1ευρω θελω 30000!!

οσα εχω κανει σε 1χρονο και 1μηνα δηλαδη απο τοτε που εβαλα το συστημα

απλα με την νεα αυξηση θα πρεπει να κανεις πολλααα χιλιομετρα για να βαλεις lpg
με 10χ.χλ το χρονο δεν συμφερει θες 3χρονια για αποσβεση!αμα δεν ξανανεβει η τιμη

ενα αλλο θεμα αρνητικο ειναι οτι ποσα πρατηρια να ανοιξουν οταν ο κοσμος θα φοβαται να βαλει lpg πια?ελπιζω να μην συννενοηθουν και βαζουν οτι τιμες θελουν

το μονο θετικο ειναι οτι θα βρειτε φθηνα κιτ ειμαι σιγουρος θα βαλουν προσφορες ολοι τωρα πια,πανε οι καλες εποχες που μου πηρανε 1200 για ενα κιτ εστω και ιταλικο
τωρα με 850 θα το βρεις
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό DIAMA1600ASTRA08 » Τρί 06 Νοέμ, 2012 14:06

Απο ποτε αρχιζουν να ισχυουν τα μετρα ξερουμε? Απο τη στιγμη που θα ψηφιστουν? Απο σημερα? Οποιος γνωριζει ας ενημερωσει για να μην τρεχουν ολοι και φουλαρουν και ανεβει επιπλεων η τιμη απο τα +0,09 λεπτα.
ASTRA 1,6 '08/ZAVOLLI 5ης ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙΕΡΑ/55-60.000 ΜΕ LPG EΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
DIAMA1600ASTRA08

Δημοσιευσεις: 64

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 06 Νοέμ, 2012 15:16

Απο σημερα ισχύουν οι νεες τιμες. Αφου για να καταλαβετε, φουλαρισα πριν 4 ωρες υγραεριο με 0,9 και πριν λιγο με πηρε στο τηλ. ο πρατηριουχος λεγοντας μου οτι το υγραεριο θα επρεπε να εχει 1e και να περασω του αφησω αλλα 10e γιατι το κρατος θα τα ζητησει αναδρομικα... :lol: :lol: :lol:

Ψυχραιμίαααα...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 76 επισκέπτες