Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό samspade » Τετ 07 Νοέμ, 2012 10:58

Γιατί ρε παιδια νομίζεται ότι η βενζίνη δεν θα αυξηθει?Το λέτε μόνοι σας είχαμε την τύχη να γενηθουμε σε μια υπεροχη χωρα και την ατυχία ότι οσοι έχουν ανεβει να την κουμανταρουν είναι κλέφτες και πουλημένα τομάρια.Ψυχραιμία θα έρθει και η κεραμίδα της βενζίνης απλα το πανε λαου λαου.Η μόνη μου διαφωνία είναι ότι ο φίλος πιο πανω υπολογισε σωστά η περιπου σωστα ότι το αυτοκίνητο καιει περιπου 1,5 λίτρα υγραέριο παραπάνω αν και εγώ πιστεύω ότι είναι στα 2 και ίσως παραπανω αλλα δεν υπολογισε ότι το αυτοκίνητο παιρνει μπρος με βενζίνη και κινειται με βενζίνη μέχρι να παρει μπρος το υγραέριο οπότε πιστευω πάντα προσωπική μου άποψη οτι με τα δεδομένα και τα χιλιομετρα το κέρδος δεν είναι πανω απο 600 ευρω τουλαχιστον τοσο τα βγαζω με τα δεδομένα του αυτοκινήτου μου
samspade

Δημοσιευσεις: 33

Δημοσίευσηαπό tankis » Τετ 07 Νοέμ, 2012 11:16

samspade έγραψε:Γιατί ρε παιδια νομίζεται ότι η βενζίνη δεν θα αυξηθει?Το λέτε μόνοι σας είχαμε την τύχη να γενηθουμε σε μια υπεροχη χωρα και την ατυχία ότι οσοι έχουν ανεβει να την κουμανταρουν είναι κλέφτες και πουλημένα τομάρια.Ψυχραιμία θα έρθει και η κεραμίδα της βενζίνης απλα το πανε λαου λαου.Η μόνη μου διαφωνία είναι ότι ο φίλος πιο πανω υπολογισε σωστά η περιπου σωστα ότι το αυτοκίνητο καιει περιπου 1,5 λίτρα υγραέριο παραπάνω αν και εγώ πιστεύω ότι είναι στα 2 και ίσως παραπανω αλλα δεν υπολογισε ότι το αυτοκίνητο παιρνει μπρος με βενζίνη και κινειται με βενζίνη μέχρι να παρει μπρος το υγραέριο οπότε πιστευω πάντα προσωπική μου άποψη οτι με τα δεδομένα και τα χιλιομετρα το κέρδος δεν είναι πανω απο 600 ευρω τουλαχιστον τοσο τα βγαζω με τα δεδομένα του αυτοκινήτου μου

σωστό αυτό που λές, αλλά δεν νομίζω οτι το κέρδος θα είναι μόνο 600 euro.

και όλα αυτά με τη σχέση τιμής LPG / βενζίνη = 0,62, ποσοστό το οποίο αποκλείεται να παραμείνει πάνω από 1-2 μέρες
λόγω της αύξησης της τιμής της βενζίνης, η οποία από σήμερα το βράδυ θα τραβήξει την ανηφόρα με στόχο το 1,85 euro
tankis

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 07 Νοέμ, 2012 11:26

Σημερα το πρωι πριν λιγο εβαλα με 0,91+ στο καρφουρ στο γερακα...
το γεμισα μετα απο..... ουτε θυμαμαι..... που εβαζα 20αευρα...

του ξεφυγε??? δε ξερω...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό steliosthem » Τετ 07 Νοέμ, 2012 12:49

Και εγω με 0,892 στο Ιλιον χθες.
steliosthem

Δημοσιευσεις: 122

Δημοσίευσηαπό theo1969 » Τετ 07 Νοέμ, 2012 14:35

Κύριοι,

Τη κατάσταση πρέπει να την πάρουμε στα χέρια μας, όλα τα πρατήρια που έκαναν την αύξηση πριν καν ψηφιστούν τα μέτρα πρέπει να τα διαγράψουμε όπως επίσης θεωρώ πολύ σημαντικό να κάναμε όλοι μας και αυτό το εννοώ ΟΛΟΙ ΜΑΣ αποχή διαρκείας απο το υγραέριο. Εμείς με τις τιμές έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα παρά ελάχιστα € οι άλλοι όμως Κράτος και πρατηριούχοι φαντάζεστε τι θα χάσουν; Σας καλώ λοιπόν σε μια οργανωμένη αποχή για το δικό μας καλό.Ας αντιδράσουμε με τη μοναδική δύναμη που έχουμε.
theo1969

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό diomiles » Τετ 07 Νοέμ, 2012 14:45

Καλησπέρα σε όλους,

Εγω παιδιά μετά και απο τα τελευταία νέα έκλεισα με το θέμα υγραέριο.Δεν ασχολούμαι ξανά και τα σχέδια που είχα κάνει για εγκατάσταση ακυρώνονται οριστικά και αμετάκλητα.Πιθανόν να το ξαναδώ το θέμα όταν δω ( που δεν υπάρχει καμμία περίπτωση) ότι το Ελληνικό κράτος έπαψε να είναι κατσικοκλέφτης.

Να είστε καλά όλοι σας ..... ;)

υγ.Διαβάστε εδω και τα τελευταία.........

Στην αύξηση των χρηματιστηριακών τιμών του υγραερίου κίνησης οφείλονται οι αυξήσεις στο υγραέριο, σύμφωνα με παράγοντες των διυλιστηρίων.

Το καύσιμο έχει αυξηθεί το τελευταίο δεκαήμερο κατά 15 λεπτά και πλέον η τιμή του αγγίζει το ένα ευρώ.

Επιπλέον δεν έχει επιβληθεί ακόμα η αύξηση του φόρου που ενδέχεται να οδηγήσει σε ανατίμηση του συγκεκριμένου καύσιμου κατά 15 λεπτά

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ay ... 99755.html
diomiles

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό abel » Τετ 07 Νοέμ, 2012 14:55

tankis έγραψε:κατανάλωση αυτοκινήτου με βενζίνη : 8 lt ανά 100 km δηλαδή 0,08 lt ανα km

κίνηση αυτοκινήτου : 2.000 km / μήνα χ 12 μήνες = 24.000 km ετησίως

ετήσιο κόστος κίνησης με βενζίνη : 24.000 km x 0,08 lt / km = 1.920 lt x 1,65 euro / lt = 3.168 euro

αντίστοιχα :

κατανάλωση αυτοκινήτου με LPG : 9,5 lt ανά 100 km δηλαδή 0,095 lt ανα km

κίνηση αυτοκινήτου : 2.000 km / μήνα χ 12 μήνες = 24.000 km ετησίως

ετήσιο κόστος κίνησης με LPG : 24.000 km x 0,095 lt / km = 2.280 lt x 1,02 euro / lt = 2.326 euro

ΕΤΗΣΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕ LPG = 3.168 euro - 2.326 euro = 842 euro

σημερινές τιμές (7 Νοεμβρίου 2012) βενζίνης και LPG στη Θεσσαλονίκη

Απόλυτα σωστός.
η γνωστή πολιτική του ποσοστιαίου 55% έως το 2019 (που ήταν νομοθετικά υπογεγραμμένο) προφανώς καταργείται από σήμερα

όταν αυξάνεται η βενζίνη ως δια μαγείας αυξάνεται και το υγραέριο...άρα σίγουρα με το που θα αυξηθεί πάλι η αμόλυβδη, το υγραέριο θα πάρει την ανιούσα

Υπολογίζοντας σε 20.000+ ετησίως μια επίσκεψη στο συνεργείο για αλλαγή φίλτρου (χοντρικά +50 euros έξοδα) + κάθε 2 έτη το ΚΤΕΟ (50-80 euros) για το υγραέριο.

Παρεπιπτόντως, 4 πρατήρια που γνωρίζω στη περιοχή Ρέντη, όλα αγγίζουν σχεδόν το 1 euro (+10 cent), σημερινές τιμές.

Συνοψίζοντας, η διαφορά αμόλυμβη-υγραέριο, σε σχέση με την μικρή αύξηση κατανάλωσης που έχει το αυτοκίνητο, αγγίζει σήμερα χοντρικά περίπου το 30%
abel

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό sdaoulas » Τετ 07 Νοέμ, 2012 15:55

σημερα στις 12 η ωρα θεσσαλονικη 3 πρατηρια στην τιμη 1,025
ελεος, εφυγα δεν εβαλα. Εβαλα βενζινη με 1,599
Πως δικαιολογειται αυτο ετσι πρωι πρωι;
fly...
Άβαταρ μέλους
sdaoulas

Δημοσιευσεις: 63

Δημοσίευσηαπό gastheodorou1 » Τετ 07 Νοέμ, 2012 16:01

Δηλαδή από ένα επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών που επιβάλει να ισχύει αναδρομικά ένας νόμος που ακόμη και τώρα, δεν έχει ακόμη ψηφιστεί,
και αναγκάζει τους πρατηριούχους αλλά και τους διανομείς καυσίμων, να προσαρμόσουν την τιμή αγοράς του χθές, στην τιμή αγοράς του σήμερα,

οι περισσότεροι εδώ μέσα θέλουν να γνωρίζουν πόσο κερδίζει ένα πρατήριο????

Και μετά διαμαρτυρόμαστε γιατί μας περνάνε για βλάκες……

Συνεχίστε την εποικοδομητική σας συζήτηση.
Ευελπιστώ κάποτε να καταλήξετε σε κάποια συμπεράσματα.
gastheodorou1
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό fotismixa » Τετ 07 Νοέμ, 2012 16:18

ολη η θεσσαλονικη πουλαει 1,02 απιστευτη συμφωνια γκαζα δεν σε ξανα δινω φραγκο αν δεν το κανεις 0,94 0,95 . Βενζινη στο 1.59 γιατι με το αεριο στο 1,02 δηλαδη 1,12 περιπου με αυξηση καταναλωσης προτιμο να τα δινω στο κρατος και στο φορο της βενζινης παρα σε εσενα ενα 20 αλεπτο η 15αλεπτο το λιτρο
fotismixa

Δημοσιευσεις: 33

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 131 επισκέπτες