Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Χαμηλες ατμοσφαιρικες θερμοκρασιες & Lpg

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Χαμηλες ατμοσφαιρικες θερμοκρασιες & Lpg

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τρί 18 Δεκ, 2012 17:17

Ρε φιλαρακι θα με τρελανεις τελειως?
Μπορεις να δωσεις μια επαγγελματικη απαντηση γιατι εχουν 60-40 μειγματα οι Γερμανοι?Για να μας κανουν ζημιες στους κινητηρες?
Τι μας νοιαζει τι επαθε η γεννητρια και πως γιναν τα πιστονια?Εδω ποσοι μ@λακες εγκαταστατες εχουν καψει κινητηρες αυτοκινητων με μειγματα σκετο βουτανιο που εχουμε εδω απο μ@λακιες στις ρυθμισεις?
Και σου ξαναλεω ξεκολα απο το τι λενε στα φορουμ.Σου ειπα εχω παει ο ιδιος στην Γερμανια για μεγαλο διαστημα και ειδα τι εκαιγα.
Το να μην το πιστευεις ειναι δικαιωμα σου.
Αλλα τουλαχιστον να τα λες τα πραγματα με το ονομα τους.
χαλια μειγμα και πολυ κρυο θα δουλεψει σε αεριο το αμαξι?

Mod: Να προσέχεις πως απευθύνεσαι στα μέλη του forum. Ο τόνος και το επίπεδο των γραφόμενων σου είναι είναι οριακά μη αποδεκτά
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τρί 18 Δεκ, 2012 18:10

chrisd έγραψε:Ρε φιλαρακι θα με τρελανεις τελειως?
Μπορεις να δωσεις μια επαγγελματικη απαντηση γιατι εχουν 60-40 μειγματα οι Γερμανοι?Για να μας κανουν ζημιες στους κινητηρες?
Τι μας νοιαζει τι επαθε η γεννητρια και πως γιναν τα πιστονια?Εδω ποσοι μ@λακες εγκαταστατες εχουν καψει κινητηρες αυτοκινητων με μειγματα σκετο βουτανιο που εχουμε εδω απο μ@λακιες στις ρυθμισεις?
Και σου ξαναλεω ξεκολα απο το τι λενε στα φορουμ.Σου ειπα εχω παει ο ιδιος στην Γερμανια για μεγαλο διαστημα και ειδα τι εκαιγα.
Το να μην το πιστευεις ειναι δικαιωμα σου.
Αλλα τουλαχιστον να τα λες τα πραγματα με το ονομα τους.
χαλια μειγμα και πολυ κρυο θα δουλεψει σε αεριο το αμαξι?

Βασικα δεν εχω μαθει στην ζωη μου να εχω τετοιου ειδους επικοινωνια και τροπο γραφης η ομιλιας.
Σου εγραψα τι μπορει να καψει ενας κινητηρας απο μιγματα,ειμαι εγκαταστατης και γραφω αυτα που εχω διδαχθει προσπαθωντας να τα τεκμηριωσω με τις εμπειριες μου,αν δεν θελεις να τα ενστερνιστεις,με χαρα σου.
Καταθετω λοιπον τις γνωσεις μου χωρις κανενα οφελος,οποιος θελει τις διαβαζει αλλα δεν χρειαζεται να προσπαθω να πεισω και τον καθενα.
Συνφορουμιτης ειμαι με ολους, φιλαρακος ομως ειμαι με πολυ λιγους εδω μεσα!
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τετ 19 Δεκ, 2012 04:30

Δεν μου απαντησες όμως γιατί η Γερμανοί έχουνε 60% προπανιο?
Γιατί όλες οι βόρειες χώρες έχουνε τουλάχιστον 50% προπανιο στο μείγμα τους?

Mod: Να προσέχεις πως απευθύνεσαι στα μέλη του forum. Ο τόνος και το επίπεδο των γραφόμενων σου είναι είναι οριακά μη αποδεκτά
Corolla G6 1.8 153ps
chrisd

Δημοσίευσηαπό chrisd » Πέμ 20 Δεκ, 2012 10:29

chrisd έγραψε:

Δεν νομιζω ο τονος μου και τα γραφομενα μου να προσβαλουν καποιον,ουτε εβρισα καποιον.
Καποιος συμφορουμιτης ρωταει κατι και καποιος εγκαταστατης απανταει κατ'εμε εντελως εσφαλμενα και προσπαθει να το επιβαλει.Αυτο συγγνωμη αλλα εγω πρωσοπικα δεν μπορω να το δεχτω.
Εχω υγραεριο στο αμαξι αρκετα χρονια και ετυχε να βαλω το συστημα μου σε εναν απο τους ποιο γνωστες στο ειδος και γνωριζω πολυ καλα σε τι χρειαζεται το παραπανω προπανιο σε θερμοκρασιες πχ. -20 και τι διαφορα κανει.
Επισης εχω γυρισει αρκετες χωρες της βορειας Ευρωπης με το αμαξι μου,εχω κανει εκατονταδες χιλιομετρα ιδιαιτερα στην Γερμανια στην οποια ολες οι αντλιες γραφανε επανω τα μειγματα χειμωνα και καλοκαιρι.
Και προσπαθω να εξηγησω στον αγαπητο Bourtzi οτι τα μειγματα τα Γερμανικα εχουνε 60% προπανιο και 40% βουτανιο τον χειμωνα και εκεινος μου απανταει οτι το προπανιο αυτο κανει ζημια στον κινητηρα.
Μπορει λοιπον ομορφα και ωραια ο εγκαταστατης αυτος να μου απαντησει τεκμηριωμενα,
1..γιατι οι Γερμανοι εχουνε 60% προπανιο τον χειμωνα?
2....Καποιον λογο εχουνε,ποιος ειναι αυτος?
3..σκοπο εχουνε να καταστρεφουνε κινητηρες εκει βαζοντας πολυ προπανιο?
4..Γιατι η βορεια Ευρωπη εχει απο 50% και πανω προπανιο τον χειμωνα?

Εφοσον παρω τεκμηριωμενες απαντησεις ειμαι απο τους ανθρωπους που θα ζητησω και συγγνωμη.
Περιμενω απαντησεις λοιπον απο επαγγελματια στον χωρο στις αποριες μου τις οποιες πιστευω εχουνε και αλλα μελη.
Ευχαριστω.
Corolla G6 1.8 153ps
chrisd

Re: Απ: Χαμηλες ατμοσφαιρικες θερμοκρασιες & Lpg

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Πέμ 20 Δεκ, 2012 19:30

Ανοιξα ενα θεμα για να ενημερωθούμε. Κ εμεις που παμε σε κανα βουνο για σκι κ εχει πολικες θερμοκρασιες κ διαβαζω 10 ποστ αντιπαραθεσης! Ξεκολλατε λεω εγω πειτε αυτο που γνωριζεται........ Και 200 τις 100 προπανιο να εχει δεν με νοιαζει βασικα εμενα γιατι εδω ειμαστε ελλαδα και το μειγμα ειναι Ελληνικο!

Στάλθηκε από το XT910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 20 Δεκ, 2012 20:11

tsakozzz έγραψε:Ανοιξα ενα θεμα για να ενημερωθούμε. Κ εμεις που παμε σε κανα βουνο για σκι κ εχει πολικες θερμοκρασιες κ διαβαζω 10 ποστ αντιπαραθεσης! Ξεκολλατε λεω εγω πειτε αυτο που γνωριζεται........ Και 200 τις 100 προπανιο να εχει δεν με νοιαζει βασικα εμενα γιατι εδω ειμαστε ελλαδα και το μειγμα ειναι Ελληνικο!

Στάλθηκε από το XT910 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Δεν εχεις αδικο!
Με το Ελληνικο μιγμα λοιπον 30-70 μπορεις ανετα κινεισαι με θερμοκρασιες εως -19 βαθμους και αυτο προκυπτει απο τον μεσο ορο του σημειου βρασμου προπανιου και βουτανιου.Τα ψιλα που λειπουν απο τον υπολογισμο (-42)+(-0,5)/2,λειπουν γιατι υπαρχουν και καποια αλλα προσθετα που επηρρεαζουν την κατασταση.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό StiloLpg » Πέμ 20 Δεκ, 2012 20:58

Ο BOURTZI έγραψε πιό πάνω....
[/quote].Δεν εχεις αδικο! Με το Ελληνικο μιγμα λοιπον 30-70 μπορεις ανετα κινεισαι με θερμοκρασιες εως -19 βαθμους και αυτο προκυπτει απο τον μεσο ορο του σημειου βρασμου προπανιου και βουτανιου.Τα ψιλα που λειπουν απο τον υπολογισμο (-42)+(-0,5)/2,λειπουν γιατι υπαρχουν και καποια αλλα προσθετα που επηρρεαζουν την κατασταση.[/quote]

Με όλο το σεβασμό , πολύ καλά όντως κινείσαι με 30-70..όμως..μήπως ξέρεις που μπορούμε να βρούμε LPG με αυτό το "μαγικό" μείγμα ;;;..μή μου πείς ότι δεν γνωρίζεις τό όργιο νοθείας που γίνεται σε ΟΛΟΥΣ τούς τύπους καυσίμων!!!!!
StiloLpg

Δημοσίευσηαπό chrisd » Παρ 21 Δεκ, 2012 09:57

tsakozzz έγραψε:Ανοιξα ενα θεμα για να ενημερωθούμε. Κ εμεις που παμε σε κανα βουνο για σκι κ εχει πολικες θερμοκρασιες κ διαβαζω 10 ποστ αντιπαραθεσης! Ξεκολλατε λεω εγω πειτε αυτο που γνωριζεται........ Και 200 τις 100 προπανιο να εχει δεν με νοιαζει βασικα εμενα γιατι εδω ειμαστε ελλαδα και το μειγμα ειναι Ελληνικο!

Φιλε μου εχεις δικιο ομολογο οτι το παρακανα αλλα πιστεψε με δεν το εκανα για παρτι μου αλλα για να μαθουνε και αλλοι τι θα πει χαμηλη θερμοκρασια και ελλειψη προπανιου αλλα επεσα απο τα συννεφα απο τις απαντησεις που πηρα απο επαγγελματια του χωρου.Αυτα που εχω μαθει εγω δεν τα διαβασα αλλα ετυχε να εχω παρει απαντησεις στην ιδια ερωτηση απο ανθρωπο που ειναι 30 χρονια στο υγραεριο και επισης απο Γερμανους που ρωτησα οταν ημουνα εκει.
Σαφος και ζουμε στην Ελλαδα και εχουμε Ελληνικα μειγματα,το παραδειγμα της Γερμανιας ηταν για να καταλαβει κανεις ποσο λαθος ηταν σε αυτα που εγραφε ο επαγγελματιας του χωρου.
Επι του θεματος..
το προπανιο τον χειμωνα παιζει πολυ μεγαλο ρολο.αν για παραδειγμα ζεις στην Φλωρινα με θερμοκρασιες -20 και ειχες μειγμα 90% βουτανιο και 10% προπανιο(ακομα και με 70-30 ειναι οριακο ) θα επεφτε η πιεση του αεριου στην μπουκαλα τοσο πολυ που δεν μπορουσες να δουλεψεις αεριο.
Το ιδανικο για τα Ελληνικα δεδομενα ειναι το 70-30 αλλα αν βρειτε τετοιο μειγμα θελω και εγω.
Ο λογος λοιπον που οι βορειοι λαοι,σαν παραδειγμα οι Γερμανοι χρησιμοποιουνε 60% προπανιο τον χειμωνα(εκτος του οτι βγαζεις πολλα χλμ :D :D )δεν ειναι για να προκαλεσουνε ζημια σε κινητηρες οπως γραφτηκε απο αλλον αλλα καθαρα για τις θερμοκρασιες που επικρατουν εκει ετσι ωστε να δουλευουνε τα συστηματα υγραεριου απροβληματιστα με θερμοκρασιες σε καποιες περιπτωσεις κατω και απο -30.
Στην Ελλαδιτσα μας λοιπον τα μειγματα ειναι σε βορρα και νοτου χωρισμενα.για αυτο τον λογο υπαρχει διαφορα στην διυληστηριακη τιμη λογο παραπανω προπανιου.
Μην ξεχναμε βεβαια και την αξιοπροσεκτη διαφορα που εχει στην τιμη το προπανιο με το βουτανιο.
Τελευταία επεξεργασία από chrisd και Παρ 21 Δεκ, 2012 10:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Corolla G6 1.8 153ps
chrisd

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 21 Δεκ, 2012 10:09

chrisd έγραψε:

Φιλε μου εχεις δικιο ομολογο οτι το παρακανα αλλα πιστεψε με δεν το εκανα για παρτι μου αλλα για να μαθουνε και αλλοι τι θα πει χαμηλη θερμοκρασια και ελλειψη προπανιου αλλα επεσα απο τα συννεφα απο τις απαντησεις που πηρα απο επαγγελματια του χωρου.Αυτα που εχω μαθει εγω δεν τα διαβασα αλλα ετυχε να εχω παρει απαντησεις στην ιδια ερωτηση απο ανθρωπο που ειναι 30 χρονια στο υγραεριο και επισης απο Γερμανους που ρωτησα οταν ημουνα εκει.
Σαφος και ζουμε στην Ελλαδα και εχουμε Ελληνικα μειγματα,το παραδειγμα της Γερμανιας ηταν για να καταλαβει κανεις ποσο λαθος ηταν σε αυτα που εγραφε ο επαγγελματιας του χωρου.
Επι του θεματος..
το προπανιο τον χειμωνα παιζει πολυ μεγαλο ρολο.αν για παραδειγμα ζεις στην Φλωρινα με θερμοκρασιες -20 και ειχες μειγμα 90% βουτανιο και 10% προπανιο(ακομα και με 80-30 ειναι οριακο ) θα επεφτε η πιεση του αεριου στην μπουκαλα τοσο πολυ που δεν μπορουσες να δουλεψεις αεριο.
Το ιδανικο για τα Ελληνικα δεδομενα ειναι το 70-30 αλλα αν βρειτε τετοιο μειγμα θελω και εγω.
Ο λογος λοιπον που οι βορειοι λαοι,σαν παραδειγμα οι Γερμανοι χρησιμοποιουνε 60% προπανιο τον χειμωνα(εκτος του οτι βγαζεις πολλα χλμ :D :D )δεν ειναι για να προκαλεσουνε ζημια σε κινητηρες οπως γραφτηκε απο αλλον αλλα καθαρα για τις θερμοκρασιες που επικρατουν εκει ετσι ωστε να δουλευουνε τα συστηματα υγραεριου απροβληματιστα με θερμοκρασιες σε καποιες περιπτωσεις κατω και απο -30.
Στην Ελλαδιτσα μας λοιπον τα μειγματα ειναι σε βορρα και νοτου χωρισμενα.για αυτο τον λογο υπαρχει διαφορα στην διυληστηριακη τιμη λογο παραπανω προπανιου.
Μην ξεχναμε βεβαια και την αξιοπροσεκτη διαφορα που εχει στην τιμη το προπανιο με το βουτανιο.

στο νοτο οι τιμη του υγραεριου ειναι πιο ακριβη γιατι?
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό chrisd » Παρ 21 Δεκ, 2012 10:32

Διυλυστηριακη τιμη εχει ποιο ακριβη ο βορρας.
Στην αντλια ειναι ποιο ακριβος ο νοτος λογο αλητειας.
Corolla G6 1.8 153ps
chrisd

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 34 επισκέπτες