Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Opel Astra H 1.8 αναμμένη λυχνία καυσαερίων

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Opel Astra H 1.8 αναμμένη λυχνία καυσαερίων

Δημοσίευσηαπό adamch » Πέμ 20 Δεκ, 2012 22:29

Παιδιά έχω ένα Opel Astra H 1.8 140hp και πριν 8 μήνες τοποθέτησα το κιτ BRC Sequent 24. Έχοντας διανύσει 13000χμ με το υγραέριο, άναψε σήμερα η λυχνία των καυσαερίων. Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει; Θα το πάω αύριο για έλεγχο, αλλά οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. Να σημειώσω ότι την τελευταία εβδομάδα σε απότομο πάτημα του γκαζιού μου γύρισε 3-4 φορές σε βενζίνη, χωρίς να ανάψει εκείνη τη στιγμή κάποιο λαμπάκι.
adamch

Δημοσιευσεις: 60

Re: Opel Astra H 1.8 αναμμένη λυχνία καυσαερίων

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 21 Δεκ, 2012 11:21

Να σημειώσεις τον ακριβή κωδικό βλάβης
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό adamch » Παρ 21 Δεκ, 2012 12:23

Από ότι μου είπαν στην Opel ο κωδικός βλάβης που έβγαλε σχετιζόταν με τον αισθητήρα εκκεντροφόρου και είτε οφείλεται σε βλάβη του αισθητήρα, το οποίο μπορει να διαπιστωθεί αλλάζοντας δοκιμαστικά τον αισθητήρα εισαγωγής με τον εξαγωγής, είτε οφείλεται σε βλάβη ενός γραναζιου του εκκεντροφόρου. Στη δεύτερη περίπτωση μου είπε ότι θα πρέπει να αλλάξω και τα 2 γρανάζια με κόστος γύρω στα 600 ευρω και ότι αφου μου άναψε μια φορα το λαμπάκι μάλλον δε τη γλυτωνουμε την αλλαγή στο προσεχές διάστημα. Αν ισχύει το δεύτερο η βλάβη οφείλεται στο υγραεριο ή είναι φυσιολογική φθορά;
adamch

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 22 Δεκ, 2012 01:29

adamch έγραψε:Από ότι μου είπαν στην Opel ο κωδικός βλάβης που έβγαλε σχετιζόταν με τον αισθητήρα εκκεντροφόρου και είτε οφείλεται σε βλάβη του αισθητήρα, το οποίο μπορει να διαπιστωθεί αλλάζοντας δοκιμαστικά τον αισθητήρα εισαγωγής με τον εξαγωγής, είτε οφείλεται σε βλάβη ενός γραναζιου του εκκεντροφόρου. Στη δεύτερη περίπτωση μου είπε ότι θα πρέπει να αλλάξω και τα 2 γρανάζια με κόστος γύρω στα 600 ευρω και ότι αφου μου άναψε μια φορα το λαμπάκι μάλλον δε τη γλυτωνουμε την αλλαγή στο προσεχές διάστημα. Αν ισχύει το δεύτερο η βλάβη οφείλεται στο υγραεριο ή είναι φυσιολογική φθορά;

Μήπως για τα φθαρμένα ελαστικά σου φταίει το αέριο ; Λόγω της οικονομίας που έκανες κυκλοφορουσες συνέχεια ;

Οχι καμια σχεση με το αέριο αλλα 600 πολλα μου ακούγονται για δυο γρανάζια δες πρώτα μήπως φταίει μόνο ο αισθητήρας !!
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό DIAMA1600ASTRA08 » Κυρ 23 Δεκ, 2012 18:24

Kαλα εκανες και πηγες απο την Οpel πρωτα για να διαπυστωσεις μονος σου την νοοτροπια των αντιπροσωπειων απεναντι σε οσους βαλανε υγραεριο και οτι για τα παντα φταιει αυτο. Και μενα μου αναψε το λαμπακι στα πρωτα 3-4 χιλιαδεσ και μου ειπαν ενα καρο βλαβες που ειχαν βγει απο το υγραεριο ,οτι το pc εδειχνε 3 σοβαρους κωδικους και πρεπει να ανοιχτει η μηχανη να δουμε , για τα γραναζια μου ειπαν, οτι θα καει ο L και αλλα που δε θυμαμαι. Μετα πηγα στον εγκαταστατη και ξανα εγινε η ρυθμηση εσβησε το λαμπακι και δε ξανασχοληθηκα. Η αντιπροσωπεια βεβαια μετα απο κανα χρονο αρχισε να βαζει και αυτη συστηματα αλλα ............λεπτομερειες.
ASTRA 1,6 '08/ZAVOLLI 5ης ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙΕΡΑ/55-60.000 ΜΕ LPG EΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
DIAMA1600ASTRA08

Δημοσιευσεις: 64

Δημοσίευσηαπό adamch » Δευτ 24 Δεκ, 2012 01:49

Συμφωνώ με αυτό που λες περί αντιπροσωπείας κτλ. Κάθε φορά που πάω εκεί μου βγάζουν και μια σοβαρή βλάβη για να πάρουν ενα 500αρικο+.Εδώ μου είχαν πει ότι θέλει αλλαγή το αριστερό μουαγιέ και πηγαίνοντας σε συνεργείο έξω μου είπε ότι είναι μια χαρά. Και το θέμα είναι ότι ενώ πληρώνεις γνήσια υλικά σου βάζουν ότι να ναι-3 μήνες μετά από μεγάλο σέρβις είχα διαρροή λαδιού από το φίλτρο λαδιού και ο μάστορας που έβγαλε το φίλτρο με ρωτούσε που το έβαλα κτλ., γιατί ήταν χειρότερο και από ημιτασιόν-δεν είχε καν κάποια ένδειξη κατασκευάστριας εταιρείας (ούτε λόγος να γράφει πάνω GM, Man κτλ). Και το λαστιχάκι που κουμπώνει το καπάκι του φίλτρου λαδιού ήταν σαν να είχε να αλλαχτεί από τον καιρό του Νωε. Μήπως γνωρίζεις αν τα γρανάζια του εκκεντροφόρου καλύπτονται από την 6 ετή εγγύηση?
adamch

Δημοσίευσηαπό adamch » Πέμ 10 Ιαν, 2013 22:43

Επειδή σήμερα άναψε ξάνα η λυχνία καυσαερίων πήγα πάλι να μου το συνδέσουν με το διαγνωστικό και οι κωδικοί βλάβης που έβγαλε είναι P0365 και Ρ0014. Ο μηχανικός μου πρότεινε να αλλάξουμε τον αισθητήρα εκκεντροφόρου, στον οποίο αποδίδει κατά 90% τη βλάβη, αλλά εμένα μου μυρίζει πιο χοντρή ζημιά λόγω του ότι το αμάξι δεν τραβάει και κάνει ένα ψιλοθόρυβο εν κινήσει (σαν πιθανή αιτία στο διαγνωστικό εμφάνιζε και μηχανική βλάβη/χρονισμός βαλβίδων). Τι μου προτείνετε να κάνω?
adamch

Δημοσίευσηαπό chrisd » Πέμ 10 Ιαν, 2013 23:39

κοίτα λίγο τις βαλβίδες σου για αρχη
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 11 Ιαν, 2013 12:56

Αυτοί οι κωδικοί παραπέμπουν κατευθείαν σε πρόβλημα αισθητήρα εκκεντροφόρου ή λάθος χρονισμού. Την επισκευή πρέπει να την κάνει το συνεργείο αφού δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με το σύστημα υγραερίου.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό adamch » Παρ 11 Ιαν, 2013 18:08

Προς το παρόν προσανατολιζομαι στο να αλλάξω αισθητήρα εκκεντροφόρου και μετα βλέποντας και κάνοντας. Στην opel θεωρούν οτι κατα πάσα πιθανότητα ειναι τα γρανάζια του εκκεντροφόρου και οτι αν αλλάξω αισθητήρα απλα θα πετάξω τα λεφτα μου. Εσυ τι μου προτείνεις LPgas? Σημειωτέον αν δεν είχα εγκαταστησει κιτ υγραεριου τα γρανάζια θα μπορούσα να τα αλλάξω εντός της 6 ετους εγγύησης, αλλα τώρα μου λένε δεν γίνεται ανεξάρτητα απο το αν φταίει η όχι το υγραεριο για την βλάβη.
adamch

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 54 επισκέπτες