Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρατήριο που να βγαζεις πολλα χιλιομετρα....

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: πρατηριο που να βγαζεις πολλα χιλιομετρα....

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 24 Ιαν, 2013 22:38

Λοιπόν ακούστε την διαφωνία μου. Σίγουρα όλοι έχουμε δει ειδήσεις δελτία τύπου κλπ για πρατήρια που κλέβουνε. Το ποσοστό μπορεί να είναι μεγάλο της παραβατικότητας όπως λέτε δεν το ξέρω. Αυτό που λέω είναι ότι αναφερθήκατε σε συγκεκριμμένο πρατήριο και λέτε με σιγουριά ότι σας κλέβει. Ας παραβλέψουμε το νομικό μέρος της συκοφαντικής δυσφήμησης και θα σταθώ στο πρακτικό. Σήμερα που τα πάντα είναι φακελωμένα στο Ιντερνετ κάποιος που ψάχνει θα δει καποιες αναφορές ότι το Α πρατήριο κλέβει. Το θεωρείς δίκαιο επειδή ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι σε κλέβει κάποιος να τον δυσφημείς; ότι επάγγελμα και να κάνει. Πέρα από τα στερεότυπα τύπου "οι δημόσιοι υπάλληλοι κάθονται και πληρώνονται", "δεν παράγουμε τίποτα στην χώρα μας", "όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν" και το τσουβαλιασμα όλων καλό θα ήτανε να κατηγορούσες κάποιον με γεγονότα και όχι με βάση τι πιστεύει ο καθένας.

ΥΓ αν ήμουνα στην θέση του πρατηριούχου το λιγότερο που θα ζητούσα θα ήτανε να διαγραφούν κάποιες από τις απαντήσεις.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 24 Ιαν, 2013 22:42

StiloLpg έγραψε:Εγώ δεν θα πω τι έχω παρατηρήσει "εγώ" γιατί έχει πολύ μικρή σημασία .Εκείνο που θα πω όμως είναι το εξής : Μπορεί να υπάρξει έστω και ένας ο οποίος έχει έστω και κατ΄ ελάχιστο τεχνικές γνώσεις που να πιστεύει ότι ο μηχανισμός με το ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ που χρησιμοποιούν οι αξιότιμοι αυτοί "κύριοι" για να κατακλέβουν τους καταναλωτές , μπορεί λοιπόν αυτό το λογισμικό να ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ τις αντλίες , δλδ . να χρησιμοποιείται μόνο στις αντλίες βενζίνης !!!!. Αφού δουλειά του είναι να "πειράζει" τις ενδείξεις της αντλίας !!!!! .Τι δουλειά έχει αν η αντλία είναι ΒΕΝΖΙΝΗΣ , LPG , DIESEL η...ΓΑΛΑΚΤΟΣ !!!!.Ξαναρωτάω λοιπόν ...ξέρει κανείς κανένα βενζινάδικο που να κλέβουν ΜΟΝΟ οι αντλίες βενζίνης να το προτιμήσουμε ;;;;;;.Ξέρω...είμαι εμπαθής και όλα τα σχετικά..κλπ .κλπ.

εχεις απολυτο δικιο, τωρα το που? πιστευω θα το βρεις!!!
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό StiloLpg » Παρ 25 Ιαν, 2013 15:25

gakost έγραψε:Λοιπόν ακούστε την διαφωνία μου. Σίγουρα όλοι έχουμε δει ειδήσεις δελτία τύπου κλπ για πρατήρια που κλέβουνε. Το ποσοστό μπορεί να είναι μεγάλο της παραβατικότητας όπως λέτε δεν το ξέρω. Αυτό που λέω είναι ότι αναφερθήκατε σε συγκεκριμμένο πρατήριο και λέτε με σιγουριά ότι σας κλέβει. Ας παραβλέψουμε το νομικό μέρος της συκοφαντικής δυσφήμησης και θα σταθώ στο πρακτικό. Σήμερα που τα πάντα είναι φακελωμένα στο Ιντερνετ κάποιος που ψάχνει θα δει καποιες αναφορές ότι το Α πρατήριο κλέβει. Το θεωρείς δίκαιο επειδή ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ότι σε κλέβει κάποιος να τον δυσφημείς; ότι επάγγελμα και να κάνει. Πέρα από τα στερεότυπα τύπου "οι δημόσιοι υπάλληλοι κάθονται και πληρώνονται", "δεν παράγουμε τίποτα στην χώρα μας", "όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβουν" και το τσουβαλιασμα όλων καλό θα ήτανε να κατηγορούσες κάποιον με γεγονότα και όχι με βάση τι πιστεύει ο καθένας.

ΥΓ αν ήμουνα στην θέση του πρατηριούχου το λιγότερο που θα ζητούσα θα ήτανε να διαγραφούν κάποιες από τις απαντήσεις.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αν αναφέρεσαι σε εμένα , σε ότι με αφορά , ΔΕΝ έγραψα πουθενά ότι το τάδε η το δείνα πρατήριο κλέβει . Έγραψα ότι το Επίσημο Κράτος μας ενημερώνει ότι ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ στίς αντλίες και ρώτησα αν κάποιος γνωρίζει βενζινάδικο που να μην κλέβει για να το προτιμήσουμε όλοι μας !!!. Αν τα γραφόμενα μου θίγουν κάποιους "επαγγελματίες" , ας απευθυνθούν στούς αρμόδιους Κρατικούς φορείς που μας ενημερώνουν για να κάνουν τα παράπονα τους και όχι στούς admin΄s για να διαγράψουν post . Αυτά...
StiloLpg

Δημοσίευσηαπό prometheas » Παρ 25 Ιαν, 2013 16:24

Στο συγκεκριμένο πρατήριο που αναφέρθηκε (το γνωστό οικονομικό στην Φα....) όσες φορές έχω πάει με άδεια δεξαμενή (60άρα) έχει γεμίσει με 48,5 λίτρα το πολύ.

60λίτρα -20% = 48 λίτρα.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναφέρω ότι κάποιος μπορεί να κλέβει στην ποσότητα, αλλά ο συγκεκριμένος νομίζω είναι ΟΚ.

-> ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΘΗΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ - ΑΛΛΙΩΣ, ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ (όσο λειτουργεί στην ελλάδα των καρτέλ...τέλος πάντων....)- ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ.
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 25 Ιαν, 2013 17:12

Στη φαωνος εχω κανει πανω απο 100 φουλαρισματα..με 62 δεξαμενη -20% =49.6 ε ποτε δεν μου χει βαλει πανω απο 50 λιτρα. Ποτέ ομως!
Το χειμωνα με τα κρυα δεν τον προτιμαω ομως λογο μιγματος της πετρογκαζ που μου κανει νερα.
Τοτε βαζω μονο κοραλ που ειναι σαφως ανωτερο μιγμα για τα κρυα!
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό civic2010 » Τρί 05 Φεβ, 2013 14:15

έχω βάλει στην έλιν στον αυλώνα με άδειο τεπόζιτο και είχα αυτονομία 533km. πρόσφατα βάζω σε μια shell στην άνοιξη μαραθώνος και μου έβγαλε 611km. πετρογκαζ και οι 2.

οδηγω πάντα με τον ίδιο τρόπο και πάντα τις ίδιες διαδρομές.

μα τόσο μεγάλη διαφορα μεταξύ 2 μιγμάτων από πετρογκαζ???
Civic 1.8 on Bigas LPG Kit
civic2010

Δημοσιευσεις: 171

Δημοσίευσηαπό labros » Τρί 05 Φεβ, 2013 14:41

civic2010 έγραψε:έχω βάλει στην έλιν στον αυλώνα με άδειο τεπόζιτο και είχα αυτονομία 533km. πρόσφατα βάζω σε μια shell στην άνοιξη μαραθώνος και μου έβγαλε 611km. πετρογκαζ και οι 2.

οδηγω πάντα με τον ίδιο τρόπο και πάντα τις ίδιες διαδρομές.

μα τόσο μεγάλη διαφορα μεταξύ 2 μιγμάτων από πετρογκαζ???

Η διαφορά είναι στο πόσο γέμισε το ντεπόζιτό σου. Ο ένας μπορεί να το έκλισε όταν άρχισε να χτυπάει το φλοτέρ και ο άλλος να το άφησε περισσότερο να χτυπάει και να ξεπέρασε το 80%. Έπειτα η οδήγηση ποτέ δεν είναι ίδια ακόμα και αν κάνουμε τις ίδιες διαδρομές με τις ίδιες περίπου ταχύτητες. Ποτέ δε θα βγάλεις τα ίδια χιλιόμετρα σε ένα γέμισμα . Το ίδιο ισχύει και στη βενζίνη. Για να βγάλεις ένα ασφαλές συμπέρασμα θα πρέπει να κάνεις πολλές φορές γεμίσματα και από τους δυο, να κάνεις τις ίδιες διαδρομές και να βγάλεις μέσους όρους. Πρακτικά αυτό είναι πολύ δύσκολο.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό civic2010 » Πέμ 07 Φεβ, 2013 10:41

τα λιτρα ηταν τα ιδια και στις 2 περιπτωσεις. 49 στην μια και 49-50 στην αλλη.
Civic 1.8 on Bigas LPG Kit
civic2010

Δημοσιευσεις: 171

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 07 Φεβ, 2013 11:09

civic2010 έγραψε:τα λιτρα ηταν τα ιδια και στις 2 περιπτωσεις. 49 στην μια και 49-50 στην αλλη.

Σε όλους τους άλλου παράγοντες υπάρχει και το κλέψιμο στην αντλία. Μπορεί στον έναν να γράφει 49 και να έχεις μέσα 48.Στον άλλον να έχεις 50.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό ecep » Πέμ 07 Φεβ, 2013 16:35

Έχω βάλει 9-10 φορές στη ΒΡ πέτρου ράλλη και έβγαζα ~470 χλμ, αλλά με προβλημάτισε το γεγονός ότι με ρωτούσε συνέχεια ο πρατηριούχος αν είμαι ευχαριστημένος με τα χλμ που βγάζω, αν μου κάνει κομπιάσματα κλπ κλπ.

Συνέχισα βάζοντας 3-4 φορές στο coral στην καβάλας, και έβγαζα τα ίδια σχεδόν χλμ ώσπου καβγάδισα ένα βράδυ που ξεπέρασε τα 52.8 λίτρα που έπρεπε θεωρητικά να σταματήσει η αντλία του στο 80% και τον σταμάτησα εγώ στα 53.8 κάτι...

Τώρα βάζω πλέον coral στο Μπίρμπο για 2-3 φορές αλλά την τελευταία φορά δε σταμάτησε η αντλία του στα 52.8 και τον σταμάτησα εγώ στα 55 περίπου.

Παίζουν δύο σενάρια λοιπόν:

-να μη δουλεύει πλέον η βαλβίδα μου μετά από 3 μήνες λειτουργίας!

-να κλέβουν ασύστολα τα πρατήρια!!!
Outlander 4G63, BRC plug&drive euro 5, genius max, 680x250->net 52.8L, άνευ.
ecep

Δημοσιευσεις: 37

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 39 επισκέπτες