Το σύστημα Lovato
Τα χιλιόμετρα 6.000+
Το αμάξι BMW E36 316 με 280.000χλμ
Ως τώρα με 2-3 τροποποιήσεις, κυρίως για την έναρξη σε υγραέριο όλα good
Επειδή δεν είχα προσέξει τόσο την κατανάλωση μου σε βενζίνη θεωρούσα πως είμαι οκ, αφού δεν είχα σύγκριση με άλλους
Προ Υγραερίου η κατανάλωση μου ήταν χοντρικά με μέση χρήση στα 9λ/100χλμ
Μετά υγραερίου εποχή είμαι περίπου +1λ/100χλμ αλλά και κατανάλωση βενζίνης περίπου στα 10λ/500-600χλμ. Αυτό στο περίπου είναι σε λίτρα +3λ/100χλμ κατανάλωση απότι πριν(αν δεν κάνω λάθος)
Ο εγκαταστάτης μου είχε ρυθμίσει να ψεκάζει και βενζίνη από τις 3.000στρ. αν και είχα την εντύπωση πως ήταν μετά τις 4.000στρ.Αυτό έγινε μου είπε προληπτικά για λόγους ασφαλείας για να ρίχνει την θερμοκρασία στον θάλαμο καύσης
Σήμερα πέρασα από το μαγαζί του και είδαμε πως ήταν στις 3.000 ο ψεκασμός βενζίνης τελικά
Τελικά μου έβγαλε τελείως την βενζίνη και μου επισήμανε να μη το "σπάω" που λέμε μετά τις 4.000στρ συχνά αν και το μοτέρ μου γενικά δεν έχει τέτοια προβλήματα.Το άλλο που μου είπε επίσης είναι πως υπάρχει ρύθμιση έτσι κι αλλιώς μέσα στον εγκέφαλο πως αν δει αύξηση θερμοκρασίας ψεκάζει και βενζίνη
Έχοντας κάνει περίπου 100χλμ από εκείνη την ώρα νοιώθω το αμάξι να ανοίγει πιο αεράτα(σαν να ήταν μπουκωμένο πριν), αλλά μπορεί να είναι και η ιδέα μου
Είναι σωστό να μη ψεκάζει τελείως βενζίνη?Αν όχι γιατί?
Να το ρυθμίσουμε αλλιώς?Πως?