Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

gas temperature too cold - βοήθεια

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

gas temperature too cold - βοήθεια

Δημοσίευσηαπό panos36 » Τετ 30 Ιαν, 2013 15:39

παιδιά έχω ένα πρόβληματάκι στο οποίο,αν μπορεί κάποιος,άς βοηθήσει.λοιπόν έχοντας το σύστημα 9 μήνες στο αμάξι,μόλις άρχισαν τα κρύα,το πρωί,αφού μου γυρίσει κανονικά στο αέριο,μετά απο 2-3 λεπτά μου το ξαναπετάει στη βενζίνη.κάνοντας λίγη απόσταση,και περνώντας 5-7 λεπτά,μου το ξαναβάζει στο αέριο.πήγα στον εγκαταστάτη μου,με τον οποίο έχω πολύ καλή σχέση,και θέλω να συνεχίσω να έχω αλλά δεν το βλέπω,λοιπόν πήγα και το βάλαμε στο λάπ τοπ,και μου λέει οτι βγάζει το εξής:gas temperature too cold.σβήνει την βλάβη, και την άλλη μέρα το πρωί μόνο,να το τονίσω πάλι το κάνει.οποιαδήποτε άλλη στιγμή δεν μου το κάνει.δηλαδή μετά απο πολλές ώρες ακινησίας,πολύ παγωμένο το κάνει.μου λέει οτι φταίει η ποιότητα καυσίμου.εγώ βλέπω απο άλλους που βάζουμε απ τα ίδια γκαζάδικα οτι δεν τους το κάνει.τι γίνετε?βοηθήστε με λίγο ρε παιδιά.

ευχαριστώ εκ των προτέρων.
panos36

Δημοσιευσεις: 19

Re: υπάρχει προβληματάκι,θέλω λίγη βοήθεια.

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 30 Ιαν, 2013 15:51

2 περιπτώσεις μπορώ να σκεφτώ.
1) Έχει ρυθμίσει να μπαίνει το υγραέριο πολύ νωρίς , δηλαδή δεν είναι αρκετά ζεστά τα νερά του ψυγείου και μόλις μπει και στην κυκλοφορία και ο πνεύμονας πέφτει και άλλο και σε πετάει σε βενζίνη
2) Δεν έχει πάρει νερά από σωστό σημείο.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό panos36 » Τετ 30 Ιαν, 2013 15:58

ναι φίλε μου,τα νερά τα σκέφτηκα και γώ.
panos36

Δημοσίευσηαπό dim63 » Τετ 30 Ιαν, 2013 16:02

ΣΕ πεταει στη βενζινη οταν ανοιγει η βαλβιδα του θερμοστατη και μπαινουν τα νερα του ψυγειου στο κυκλωμα και κρυωνουν τα νερα που ειναι αποκλεισμενα(μεσω του θερμαστατη στη μηχανη) και ο πνευμωνας ξαφνικα κρυωνει και σε πεταει στη βενζινη,μετα την θερμοκρασιακη εξισωροπηση των θερμοκρασιων ολα καλα ετσι? αν ναι να σου ανeβασει λιγο την θερμοκρασια που θα γινεται η πρωτη απο βενζινη στο lpg.
Mazda tribute 2.3 bigas-geartech αεριου χωρις λαδια-ξυδια
dim63

Δημοσιευσεις: 279

Δημοσίευσηαπό panos36 » Τετ 30 Ιαν, 2013 16:06

και αυτό το σενάριο σκέφτηκα.να υπογραμμίσω οτι κατα την διάρκεια της υπόλοιπης μέρας δεν το κάνει.μετά απο 8 ώρες ας πούμε,μόλις φεύγω απ την δουλειά,μπαίνει και τέλος.
panos36

Re: gas temperature too cold - βοήθεια

Δημοσίευσηαπό tommygun » Τετ 30 Ιαν, 2013 19:20

το εχω παθει 2 φορες, και τις 2 ηταν προβλημα με ενα εξαρτημα που κανει "συμπιεση" δεν θυμαμαι ακριβως.

το αλλαξε και τις 2 φορες για να λυθει το θεμα.
τη 2η ειχε δοκιμασει μπουζι, ρυθμισεις, ιστοριες, τιποτα, μολις το αλλαξε ολα καλα

ακριβως το ιδιο, μετα απο ακινησια και κρυωμα (κατα βαση το βραδυ), οταν επαιρνε μπροστα το αεριο δουλευε λιγο και μετα ρεταρε εως που εσβηνε αν δεν το αλλαζα εγω σε βενζινη (δεν αλλαζε μονο του)

και βρωμαγε και πολυ οταν το παθαινε αυτο.

οταν ζεσταινοταν καλα και περναγε αρκετη ωρα, μπορουσα να ξαναδουλεψω το αεριο.

Landi Renzo το συστημα.

στο αλλο αμαξι που εχω ΟΜVL δεν μου το εκανε αυτο, στα ιδια βεζιναδικα το γεμιζα.
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό panos36 » Πέμ 31 Ιαν, 2013 10:19

εμένα αδερφέ,ούτε μου ρετάρει,ούτε γκίχ,ούτε μιχ.με την μία το πετάει στη βενζίνη.το καλοκαίρι δεν το έκανε καθόλου.με το που έπιασε το κρύο το κάνει κάθε μέρα.υπ όψιν να πώ οτι αφου μου γυρίσει την δεύτερη φορά,μετά δεν το κάνει.μετά πάλι την άλλη μέρα το πρωί.
panos36

Δημοσίευσηαπό glamor » Πέμ 31 Ιαν, 2013 14:29

φίλε τι σύστημα έχεις βάλει? πολλές φόρες μπορεί οι μηχανική μας να είναι άριστη στην δουλειά τους αλλά όταν φτάνουν να προγραμματίσουν κάτι κωλώνουν η απλά το βάζουν σαν default επιλογές και τέλος.
ας πούμε το δικό μου που είναι lovato έχει διάφορες παράμετρος για πότε θα αλλάξει από βενζίνη σε lpg ανάλογα την συνθήκη που έχω ορίσει εγώ βέβαια πρέπει να πάρεις το ανάλογο καλώδιο που το βρίσκεις άνετα στο e-bay και να κατέχεις το άθλημα του σκαλίσματος.
πιθανότητα μπορεί να μη έχεις αισθητήρα θερμοκρασίας στο πνεύμονας με αποτέλεσμα να έχει ορίσει κάποιο χρονικό διάρκεια στην αλλαγή του. (όπως έγινε το δικό μου και πρόσθεσαν την αισθητήρα θερμοκρασία μετά)
αποτέλεσμα όταν η μηχανή είναι ζεστό (θερμοκρασια πνεύμονας πάνω από 50 βαθμούς) να παίρνει κατευθείαν το lpg.
αν είναι κάτω από 50 βαθμούς τότε περιμένει να φτάσει στους 25 βαθμούς και τότε ξεκινά με χρόνο καθυστέρηση στα 10" να γίνει αλλαγή στο lpg.
με αυτό το τρόπο μείωσα την άσκοπη κατανάλωση της βενζίνης.
yaris 99 1000cc Lovato χωρίς λαδιέρα
μέχρι τώρα πάνω από 105000km +....
Άβαταρ μέλους
glamor

Δημοσιευσεις: 187

Δημοσίευσηαπό panos36 » Πέμ 31 Ιαν, 2013 16:04

φίλε μου το σύστημα είναι λοβάτο,και τις παραμέτρους λέει ο μηχανικός τις δίνει ο λοβάτο στάνταρ.
δεν ξέρω ρε παιδιά.αυτός λέει οτι πολλοί έχουν το ίδιο πρόβλημα.
panos36

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 31 Ιαν, 2013 16:30

Να πας να σου συνδεσει τον αισθητηρα θερμοκρασιας πανω στον μειωτηρα και να τελειωνει η ταλαιπωρια σου.Δεν θα γυρναει πιο γρηγορα στο αεριο,αλλα οταν γυρναει δεν θα εχεις κανενα προβλημα.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 47 επισκέπτες