Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πως θα τσεκάρω ότι οι ρύθμισεις ειναι σωστές.

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Πως θα τσεκάρω ότι οι ρύθμισεις ειναι σωστές.

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 10 Φεβ, 2013 14:29

manoliss έγραψε:εχω μια ερωτηση εχω ενα σιτροεν χανθια 1600κυβικα του 1999 τοποθετησα λοβατο το αμαξι μεχρι στιγμης 18000 δεν εχω προβληματα ομως στο ρελαντι οταν η θερμοκρασια του υγραεριου συμφωνα με το λογισμικο προγραμμα της λοβατο φτασει καπου στους 85 βαθμους εχω μια αρρυθμια στο ρελαντι πατωντας μια φορα το γκαζι βεβαια αυτο φευγει οταν το αυτοκινητο περπατησει και η θερμοκρασια του υγραεριου φτασει στους 70 βαθμους ολα καλα το φαινομενο με καθαρισμενη πεταλουδα αλλαγμενα μπουζι εδω και 18000 χλμτρα τα μπουζι που εχω ειναι τα απλα και οχι για υγραεριο εαν βαλω αυτα που ειναι για υγραεριο θα λυθει το προβλημα? υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω η να κοιταξω

ευχαριστω εκ των προτερων

αν θυμαμαι καλα το αυτοκινητα σου ειναι full group, χρειαζεται ενα νουμερο μικροτερα ζιγκλερ απο το κανονικο και λιγο παιδεμα στην ρυθμιση, ειδικα αν φορας το smart kit της lovato.
στην βενζινα το ρελαντι σου ειναι σταθερο σε ολες τις θερμοκρασιες ?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό manoliss » Κυρ 10 Φεβ, 2013 15:39

ηλια το αμαξι δεν ειναι φουλ γρουπ μολις το βαλεις να δουλεψει σαν φουλ γρουπ ρεταρει εχω μπεκ 1,7 δουλειει οπως σου ειπα πολυ καλα στο ρελαντι στην βενζινα δουλευει οκ ειμαι πολυ σχολαστικος στην συντηρηση του καθαρισμα πεταλουδας φιλτρο αερα μπουζι κλπ κλπ κλπ οταν ανεβει η θερμοκρασια του κινητηρα και ειδικα μεσα στην πολη εχει αρυθμιες σε ενα ευρος στροφων απο 780 εως 900 σαν αυτοκινητο ο κατασκευαστης δδινει ρελαντι 850+- 50 στροφες εχω αλλαγμενο αισθητηρα λ μαρκας μπος με μπεκ 1,8 το αμαξι στο ρελαντι δεν δουλευει καλα ενω πορεια πεταει
η ρυθμιση που εχω στο προγραμμα ειναι
injection type:seguental
injector type :lovato
rev signal type: standard
ignition type:double coil
αυτο στα βασικα με σωστες ενδειξεις στροφων
ο αυτοπρογραμματισμος γινετε πολυ γρηγορα και ομαλα και ο χαρης ξεκινα απο το 138 και μαχ τιμη στο 157
τα μς βενζινας ειναι καπου στα 2,0+-0,1 και του υγραεριου καπου στα 4,5με πιεση στ 1,36+- 0,02
μικροτερα μπεκ το αμαξι δεν παει σε πεταει βενζινα στο δρομο και η ενδειξη ειναι τα μπεκ ειναι μικρα....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 10 Φεβ, 2013 16:19

μονο με την αυτορυθμιση το αφηνεις ? δεν φτιαχνεις μετα το χαρτη μεσω αισθητηρα λ ή βαση χρονου ψεκασμου μπεκ βενζινας ?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό manoliss » Κυρ 10 Φεβ, 2013 17:30

λοιπον τελικα οκ απο οτι φαινετε το καταφερα απλα πειραξα τον χαρτη στο ρελαντι εχω συνδεμενο τον αισθητηρα λ στο προγραμμα της λοβατο και το βλεπω οτι ειναι παραπλησιος σε τιμες με τον λ στην βενζινα αν και θα κοιταξω να βρω ενα διαγνωστικο για να κανω καλυτερη ρυθμιση....παντως ηλια σε ευχαριστω παρα πολυ για την αμεσοτητα των παρατηρησεων......σε κουβεντα που ειχα με καποιον μου ειχε πει οτι θα πρεπει να μς της βενζινας οταν δουλευει με καυσιμο βενζινα εαν ειναι π.χ. 2,0 τοτε τα αντιστοιχα μς στην βενζινα παλι οταν δουλευει με υγραεριο πρεπει να ειναι παλι στα με αποκλιση εως 0,2
για να μην μπλεξουμε οντως τα μς του υγραεριου σε συγκριση με βενζινα πρεπει να ειναι τα διπλασια.... αλλα αναφερομαι μονο στα μς της βενζινας σε συγκριση με τα 2 καυσιμα...
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσίευσηαπό pank » Πέμ 14 Φεβ, 2013 23:54

Πήρα σήμερα στα χέρια μου το καλώδιο και το πρόγραμμα.
Αν υπάρχει κάποιος εθελοντής με remote σύνδεση στο pc μου και σύνδεση με skype για την φωνή θα μπορούσαμε να κάνουμε και on line δοκιμή ώστε να τσεκάρουμε τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει στον εγκέφαλο του υγραερίου. Ακόμα και εικονική δοκιμή με εμένα οδηγό να εκτελώ τις εντολές κάποιου άλλου που θα βλέπει τις ενδείξεις από τον καναπέ του!
Είμαι ανοικτός σε προτάσεις. :clap:
pank

Δημοσιευσεις: 110

Δημοσίευσηαπό pank » Τετ 27 Φεβ, 2013 20:34

Πρόχειρα να ενημερώσω ότι πήρα το απόγευμα το αυτοκίνητο και ναι νομίζω ότι όλα είναι οκ πλέον.
Το είχα μέσα τρεις μέρες ώστε να το ψάξουν με την ησυχία τους.

Τεράστια η διαφορά και η λειτουργία είναι σαν την βενζίνη.
Τελικά το πρόβλημα ήταν στο καθάρισμα Πεταλούδας και ρελαντί που δεν είχε γίνει ποτέ 12 χρόνια τώρα.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις θα τις βγάλω αναλυτικά το ΣΚ αλλά σε παρουσίαση που τους ζήτησα η πίεση στο υγραέριο ήταν στο 1,29 πίεση ενώ βγήκε πλέον και το κάτω όριο των 3,64 ms αφού μετά το καθάρισμα δεν χρειάζεται πλέον.
pank

Δημοσίευσηαπό pank » Σάβ 02 Μαρ, 2013 01:08

Τελικά όλα πήγαν καλά στο τέλος και η λειτουργία του kit είναι άψογη πλέον. Το μόνο που μένει είναι ξανακάνω νέες μετρήσεις της κατανάλωσης ώστε αν δούμε αν και εκεί θα έχω διαφορές. Μέχρι τότε στέλνω τις τελικές ρυθμίσεις του συστήματος. Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και ελπίζω το μοτεράκι μου να αντέξει με το υγραέριο.
Συνημμένα
pic1.jpg
pic1.jpg (125.67 KiB) 6120 προβολές
pic3.jpg
pic3.jpg (124.84 KiB) 6120 προβολές
pic4.jpg
pic4.jpg (171.1 KiB) 6120 προβολές
pic6.jpg
pic6.jpg (151.87 KiB) 6120 προβολές
pank

Δημοσίευσηαπό dimny » Τετ 06 Μαρ, 2013 01:49

manoliss έγραψε:..... οταν ανεβει η θερμοκρασια του κινητηρα και ειδικα μεσα στην πολη εχει αρυθμιες σε ενα ευρος στροφων απο 780 εως 900 σαν αυτοκινητο ο κατασκευαστης δδινει ρελαντι 850+- 50 στροφες εχω αλλαγμενο αισθητηρα λ μαρκας μπος με μπεκ 1,8 το αμαξι στο ρελαντι δεν δουλευει καλα ενω πορεια πεταει ....

Επειδή έχω 15 χρόνια γαλλικά αυτοκίνητα του γκρουπ psa, αυτό που λες συμβαίνει όταν ανεβει η θερμοκρασία , διότι τότε παίρνει μπρος το βεντιλαντέρ... και για αυτό σο υκάνει αρυθμίες....
ανεβοκατεβαίνει η βελονα... εδώ το κάνει το δικό μου 406 coupe 2.2 ...

Δεν είναι τίποτα .... ;)
dimny

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 08 Μαρ, 2013 00:13

dimny καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση σου τις αρρυθμιες τις εχει οταν ανεβει η θερμοκρασια καπου στους 90 βαθμους και πριν παρει το βεντιλατερ αυτο το συμπτωμα το ειχα στο υγραεριο εντονα οταν ειχα μπεκ 1,8 τωρα εβαλα μπεκ 1,6 και βασικα εχω λυσει το προβλημα μου με μπεκ 1,7 που ειχα παλι μου το παρουσιασε στο παρελθον βεβαια
αυτην την στιγμη που μιλαμε δεν δειχνει να εχει προβλημα....
Lovato Fast & Easy
manoliss

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες