Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα στα Μπεκ Βενζίνης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Πρόβλημα στα Μπεκ Βενζίνης

Δημοσίευσηαπό Insider40 » Δευτ 11 Φεβ, 2013 14:41

Καλησπέρα,

Έχω ένα Octavia 1.4 tsi με kit OMVL. Έχω κάνει ήδη 20.000 χλμ με αυτό το kit (κάνω πολλά χιλιόμετρα λόγο ταξιδιών) . Μέχρι και πριν λίγες ημέρες δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα με την συγκεκριμένη εγκατάσταση μέχρι που πριν από έναν μήνα περίπου μου άναψε η ένδειξη του κινητήρα και το αυτοκίνητο κατά την κίνηση του με υγραέριο έκανε διάφορα “κομπιάσματα”- διακοπές και στην εκκίνηση ο κινητήρας δεν κρατούσε ρελαντί και “χοροπηδούσε” άλλα και ούτε έπαιρνε εμπρός εύκολα.
Δυστυχώς για εμένα την εγκατάσταση την έκανα Θεσσαλονίκη και στην πολη που είμαι τώρα (Ιωάννινα) δεν υπάρχει κάποιος να με υποστηρίξει. Όταν το πήγα στην SKODA-Audi Ιωαννίνων μου είπαν ότι ένα απο τα μπεκ είναι προβληματικά και πρέπει να αλλαχτεί. Μη έχοντας άλλη επιλογή (διοτι το αμάξι δεν μπορούσε να κινηθεί έτσι) άλλαξα ένα μπεκ! Σε ένα ταξίδι στην Θεσσαλονίκη πήγα στον εγκαταστάτη και μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ρύθμιση του kit! Επιστρέφοντας Ιωάννινα και μετά από κάποιες ημέρες το πρόβλημα στην εκκίνηση επέστρεψε! Επισκέφτηκα ξανά το συνεργείο και έκαναν αναβάθμιση λογισμικού στον εγκέφαλο και το πρόβλημα της εκκίνησης λύθηκε! Όμως σε έναν έλεγχο μου είπαν ότι αλλα δυο μπεκ εμφανίζουν πρόβλημα και ίσως στο μέλλον και αυτά να θέλουν αλλαγή!! Επίσης κατά την αλλαγή του πρώτου μπεκ ο τεχνικός μου είπε ότι και οι βαλβίδες είχαν λίγη βρομιά και ίσως στο μέλλον να έχω πρόβλημα και εκεί!! Φαντάζομαι λοιπόν τι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξω στα επόμενα 10.000 χλμ που θα κάνω. Επειδή λοιπόν έχω διαβάσει πολλά τα ερωτήματα μου είναι τα συγκεκριμένα:

• Το συγκεκριμένο kit κάνει τελικά για τον συγκεκριμένο κινητήρα ή έπρεπε να βάλω υγρού ψεκασμού της Viale (έτσι μου είπαν) .
• Αν το συγκεκριμένο kit κάνει για τον κινητήρα μου πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι οι πιο πάνω βλάβες (και οι πιθανές μελλοντικές) είναι από το υγραέριο και πως μπορώ να τις διορθώσω?
• Αν δεν κάνει το συγκεκριμένο kit (και κάνει κάποιο άλλο.. ή κανένα) προτιμώ να βάλω άλλο kit ή να ξηλώσω το ήδη υπάρχων προκειμένου να πληρώνω μια περιουσία σε πιθανές μελλοντικές βλάβες. Άρα γίνετε αλλαγή σε κάποιο άλλο kit? Ή αν αποφασίσω να αφήσω το άθλημα “υγραέριο” προκειμένου να προστατέψω το αυτοκίνητο μπορεί να ξηλωθεί ή απλά να μην χρησιμοποιείτε?
Insider40

Δημοσιευσεις: 58

Re: Πρόβλημα στα Μπεκ Βενζίνης

Δημοσίευσηαπό geopapad0p » Δευτ 11 Φεβ, 2013 16:37

Στη skoda το έβαλες; Γιατι η viagas αυτο βάζει. Μοορει να υπαρχει αστοχια υλικου για τα μπεκ. Ποσα χλμ εχεισ;
Αν δεν είσαι εντός εγγύησης, μπέρδεμα.
D-4D...
geopapad0p

Δημοσιευσεις: 104

Re: Απ: Πρόβλημα στα Μπεκ Βενζίνης

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Δευτ 11 Φεβ, 2013 17:01

Ενημέρωσε μας λίγο για το κιτ. Είναι 4ης γενιάς αέριου ψεκασμού με πνεύμονά? Μπεκ χρησιμοποιείς αυτά του κιτ η αυτά του αυτοκίνητου που έχεις κ για τη βενζίνη? Ο κινητήρας δεν παίρνει μπροστά αρχικά με βενζίνη? Αν ναι τότε γιατί να φταίει το υγραέριο στο start up? Επίσης τι σημαίνει ότι οι βαλβίδες σου έχουν λίγο βρωμιά? Και πως το συμπέρανε αυτό χωρίς να ανοίξει τον κινητήρα ? Μας κοροϊδεύει ? Επίσης πες στον μηχανικό ότι όλες οι βαλβίδες έχουν βρωμιά κ όταν ανοίγεις το καπάκι του κινητήρα είναι όλες κατάμαυρες κ μέσα στη μπιχλα. Αν τις πλύνεις όμως κ τις καθαρίσεις εκεί θα δεις αν όντως έχουν πρόβλημα. Μήπως στο είπε για να σε φοβίσει?
Εγώ όταν παλαιότερα είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, είχε μπει ένα σκουπίδακι κ είχε φράξει το μπεκ. Το φύσηξαμε και έφυγε. Ούτε το άλλαξα ούτε χρεώθηκαν κάτι. Και μία δεύτερη φορά που είχα πρόβλημα ήταν τελικά πολλαπλασιαστής. Και τις 2 φορές δηλαδή δεν είχε σχέση το κιτ υγραερίου.
Εγγύηση για το κιτ έχεις?

Sent from my Galaxy Note 2 using Tapatalk 2
MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Δημοσίευσηαπό Insider40 » Δευτ 11 Φεβ, 2013 17:56

geopapad0p έγραψε:Στη skoda το έβαλες; Γιατι η viagas αυτο βάζει. Μοορει να υπαρχει αστοχια υλικου για τα μπεκ. Ποσα χλμ εχεισ;
Αν δεν είσαι εντός εγγύησης, μπέρδεμα.

Ναι για την Viagas μιλαμε. Το μπεκ που αλλαξα αφορα το μπεκ του κινητηρα και οχι του kit υγραεριου.
Για το κιτ ειμαι εντος εγγυησης.
Insider40

Δημοσίευσηαπό Insider40 » Δευτ 11 Φεβ, 2013 18:01

MeddlingMageGR έγραψε:Ενημέρωσε μας λίγο για το κιτ. Είναι 4ης γενιάς αέριου ψεκασμού με πνεύμονά? Ναι, αυτο ειναι.Μπεκ χρησιμοποιείς αυτά του κιτ η αυτά του αυτοκίνητου που έχεις κ για τη βενζίνη? Αποτι μου ειπαν αυτη η εγκατασταση χρησιμοποιει και τα δυο (για την εκκινηση) μετα απο καποιες στροφες μονο του kit και σε υψηλες ταχυτητες και τα δυο παλι Ο κινητήρας δεν παίρνει μπροστά αρχικά με βενζίνη? Στην εκκινηση η συγκεκριμενη εγκατασταση χρισημοποιει και τα δυο Αν ναι τότε γιατί να φταίει το υγραέριο στο start up? Επίσης τι σημαίνει ότι οι βαλβίδες σου έχουν λίγο βρωμιά? Και πως το συμπέρανε αυτό χωρίς να ανοίξει τον κινητήρα ? Τον κινητηρα τον ανοιξε ετσι κιαλλιος γιατι επρεπε να αλλαχτει το ενα μπεκ Μας κοροϊδεύει ? Επίσης πες στον μηχανικό ότι όλες οι βαλβίδες έχουν βρωμιά κ όταν ανοίγεις το καπάκι του κινητήρα είναι όλες κατάμαυρες κ μέσα στη μπιχλα. Αν τις πλύνεις όμως κ τις καθαρίσεις εκεί θα δεις αν όντως έχουν πρόβλημα. Μήπως στο είπε για να σε φοβίσει?
Εγώ όταν παλαιότερα είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, είχε μπει ένα σκουπίδακι κ είχε φράξει το μπεκ. Το φύσηξαμε και έφυγε. Ούτε το άλλαξα ούτε χρεώθηκαν κάτι. Και μία δεύτερη φορά που είχα πρόβλημα ήταν τελικά πολλαπλασιαστής. Και τις 2 φορές δηλαδή δεν είχε σχέση το κιτ υγραερίου.
Εγγύηση για το κιτ έχεις? ναι εχω

Σορρυ για τα bold απλα τα εβαλα για να σου απαντω σε καθε ερωτηση.
Insider40

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Δευτ 11 Φεβ, 2013 21:42

Περίμενε... όταν λέω να ανοιχτεί ο κινητήρας δεν εννοώ να ανοίξει το κάπο. Αν ανοίξει την κεφαλή του κινητήρα φτάνει στους κυλίνδρους, στα πιστόνια, στις βαλβίδες αλλάζει υποχρεωτικά φλατζα και βίδες κ σε πληροφορώ ότι μία τέτοια διαδικασία την έκανα πέρσι κ μου στοίχισε 600 ευρώ φιλική τιμή. Εφόσον εσύ δεν έδωσες τόσα χρήματά, και αρα δεν άνοιξες κινητήρα πως είναι δυνατόν να φτάσεις στα εντόσθια της μηχανής σου κ να δεις τις βαλβίδες?

MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 11 Φεβ, 2013 22:38

Insider40 έγραψε:Καλησπέρα,

Έχω ένα Octavia 1.4 tsi με kit OMVL. Έχω κάνει ήδη 20.000 χλμ με αυτό το kit (κάνω πολλά χιλιόμετρα λόγο ταξιδιών) . Μέχρι και πριν λίγες ημέρες δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα με την συγκεκριμένη εγκατάσταση μέχρι που πριν από έναν μήνα περίπου μου άναψε η ένδειξη του κινητήρα και το αυτοκίνητο κατά την κίνηση του με υγραέριο έκανε διάφορα “κομπιάσματα”- διακοπές και στην εκκίνηση ο κινητήρας δεν κρατούσε ρελαντί και “χοροπηδούσε” άλλα και ούτε έπαιρνε εμπρός εύκολα.
Δυστυχώς για εμένα την εγκατάσταση την έκανα Θεσσαλονίκη και στην πολη που είμαι τώρα (Ιωάννινα) δεν υπάρχει κάποιος να με υποστηρίξει. Όταν το πήγα στην SKODA-Audi Ιωαννίνων μου είπαν ότι ένα απο τα μπεκ είναι προβληματικά και πρέπει να αλλαχτεί. Μη έχοντας άλλη επιλογή (διοτι το αμάξι δεν μπορούσε να κινηθεί έτσι) άλλαξα ένα μπεκ! Σε ένα ταξίδι στην Θεσσαλονίκη πήγα στον εγκαταστάτη και μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ρύθμιση του kit! Επιστρέφοντας Ιωάννινα και μετά από κάποιες ημέρες το πρόβλημα στην εκκίνηση επέστρεψε! Επισκέφτηκα ξανά το συνεργείο και έκαναν αναβάθμιση λογισμικού στον εγκέφαλο και το πρόβλημα της εκκίνησης λύθηκε! Όμως σε έναν έλεγχο μου είπαν ότι αλλα δυο μπεκ εμφανίζουν πρόβλημα και ίσως στο μέλλον και αυτά να θέλουν αλλαγή!! Επίσης κατά την αλλαγή του πρώτου μπεκ ο τεχνικός μου είπε ότι και οι βαλβίδες είχαν λίγη βρομιά και ίσως στο μέλλον να έχω πρόβλημα και εκεί!! Φαντάζομαι λοιπόν τι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξω στα επόμενα 10.000 χλμ που θα κάνω. Επειδή λοιπόν έχω διαβάσει πολλά τα ερωτήματα μου είναι τα συγκεκριμένα:

• Το συγκεκριμένο kit κάνει τελικά για τον συγκεκριμένο κινητήρα ή έπρεπε να βάλω υγρού ψεκασμού της Viale (έτσι μου είπαν) .
• Αν το συγκεκριμένο kit κάνει για τον κινητήρα μου πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι οι πιο πάνω βλάβες (και οι πιθανές μελλοντικές) είναι από το υγραέριο και πως μπορώ να τις διορθώσω?
• Αν δεν κάνει το συγκεκριμένο kit (και κάνει κάποιο άλλο.. ή κανένα) προτιμώ να βάλω άλλο kit ή να ξηλώσω το ήδη υπάρχων προκειμένου να πληρώνω μια περιουσία σε πιθανές μελλοντικές βλάβες. Άρα γίνετε αλλαγή σε κάποιο άλλο kit? Ή αν αποφασίσω να αφήσω το άθλημα “υγραέριο” προκειμένου να προστατέψω το αυτοκίνητο μπορεί να ξηλωθεί ή απλά να μην χρησιμοποιείτε?

Οι βλάβες στα μπεκ της βενζίνης στα άμεσου ψεκασμού ειναι γνωστές μετα απο 100-120 χιλιάδες χιλιόμετρα με την βενζινη και οχι επειδή έχουμε τοποθετησει υγραεριο επίσης σημαντικό είνσι να καίνε βενζίνη 100 Οκτανιων, μια αλλαγη μπεκ κοστίζει 500-600 ευρω. Κακώς δεν σου άλλαξαν όλα τα μπεκ βενζίνης. Σε συνδυασμό με τα φθηνά reg μπεκ της omvl ( των μπλε) και του μη γραμικού ψεκασμού τους η κατάσταση των μπεκ της βενζίνης μπορεί να επιδεινωθεί , σε αντίθεση με αλλα κιτ που χρησιμοποιούν μπεκ βενζίνης (injection )
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό Insider40 » Τρί 12 Φεβ, 2013 12:11

[/quote]Οι βλάβες στα μπεκ της βενζίνης στα άμεσου ψεκασμού ειναι γνωστές μετα απο 100-120 χιλιάδες χιλιόμετρα με την βενζινη και οχι επειδή έχουμε τοποθετησει υγραεριο επίσης σημαντικό είνσι να καίνε βενζίνη 100 Οκτανιων, μια αλλαγη μπεκ κοστίζει 500-600 ευρω. Κακώς δεν σου άλλαξαν όλα τα μπεκ βενζίνης. Σε συνδυασμό με τα φθηνά reg μπεκ της omvl ( των μπλε) και του μη γραμικού ψεκασμού τους η κατάσταση των μπεκ της βενζίνης μπορεί να επιδεινωθεί , σε αντίθεση με αλλα κιτ που χρησιμοποιούν μπεκ βενζίνης (injection )[/quote]

Δλδ αν κατάλαβα καλά με αυτό το “πάντρεμα” των δυο μπεκ (Βενζίνη-υγραερίου) εγώ θα είμαι αναγκασμένος να αλλάζω μπεκ κάθε 50.000 χλμ? Και λέω 50.000 χλμ γιατί είπες ότι ο συνδυασμός τους τα επιδεινώνει!
Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι κατά πόσο το συγκεκριμένο κιτ κάνει για αυτό τον κινητήρα ή έπρεπε να βάλω κάποιο άλλο καλύτερο. Τι με συμφέρει? Να αλλάξω το κιτ (ολοι μου λενε για υγρου ψεκασμου) ή να μείνω με αυτό δίνοντας λεφτά σε πιθανές μελλοντικές ζημίες? Ή ειναι καποια καλυτερη ρυθμιση του κιτ που μπορει να βελτιωσει την κατασταση?
Insider40

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τρί 12 Φεβ, 2013 14:00

Κατα την γνωμη μου σε αυτοκινητα tsi,fsi και γενικως ολα τα αμεσου ψεκασμου δεν εχουμε δικαιωμα να αφηνουμε αδρανη τα μπεκ βενζινης για μεγαλα διαστηματα οπως ειναι ο χρονος απο την στιγμη που παιρνει μπρος ο κινητηρας μεχρι να σβησει. Ο χρονος αυτος ειναι υπερβολικα μεγαλος ειδικα στα ταξιδια.
Τα μπεκ που ψεκαζουν μεσα στον χωρο καυσης πρεπει ανα τακτα χρονικα διαστηματα να ψεκαζουν βενζινη για λογους ψυξης και συντηρησης τους.Καλο ειναι να λαβουμε υπ'οψιν και αυτο που εγραψε συναδελφος απο πανω οτι ετσι κι αλλιως τα αμεσου ψεκασμου εχουν θεμα με τα μπεκ.
Η λυση λοιπον για μενα ειναι η εξης,ανα κυκλο μηχανης να επιλεγουμε ενα μπεκ διαφορετικο καθε φορα, που θα ψεκαζει βενζινη.
Αν θεωρησουμε οτι με φουλ υγραεριο εχουμε μια οικονομια της ταξης του 35%,μετα την παραπανω ρυθμιση θα πεσουμε στο 28-30%.Νομιζω οτι αξιζει τον κοπο δεδομενου οτι σταματαει το υγραεριο να εμπλεκεται παθολογικα κρατωντας μονο τα θετικα που ειναι η οικονομια και αυτο το όποιο ξεπλυμα βαλβιδων αν υπαρχει.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 12 Φεβ, 2013 22:51

Insider40 έγραψε:
)[/quote]

Δεν ειπα αυτό για καθε 50 χιλιαδες ειπα οτι και με τη βενζινη συμβαινει στα 100-120 χιλιαδες χιλιομετρα, ετσι και αλλιως τα κτι αυτά συνηθως δε εχουν τροπο προγραματισμου ειναι κλειδωμενα.
Αν βαζεις 100 οκτ βενζινη που χρειαζεται στα αμεσου παντοτε και ενα καλο κτι δεν θα εχεις προβλημα.

Ενα pasat 2.0 που συνολικα αλλαξε μπεκ στις 230,000 χιλιομετρα μετα απο 80000 με υγραεριο.
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 56 επισκέπτες