Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Προβλημα στα μπουζι

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Προβλημα στα μπουζι

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τετ 13 Φεβ, 2013 01:50

j0hnkyr έγραψε:Το τελευταίο καιρό ... αντιλήφθηκα, ότι όταν το αυτοκίνητο δούλευε με βενζίνη "σαν να άκουγα πυράκια" σε χαμηλές στροφές και με μέτριο+ φορτίο. Το αμάξι με lpg και με αυτά τα μπουζί που δείχνω πιο κάτω έχει κάνει περίπου 30.000χλμ. O κατασκευαστής (βενζίνη) λέει αλλαγή μπουζί κάθε 60.000χλμ ngk tr6ap-13.

είπα λοιπόν να αλλάξω μπουζί προληπτικά (έβαλα τα NGK LPG No5). Η κατάσταση του μπουζί κυλίνδρου Νο3 (μαυρισμένο), με έχει προβληματίσει .... καμιά ιδέα ;

http://www.dansmc.com/Spark_Plugs/Spark ... talog.html

από αυτή την λίστα ... μοιάζει να ταιριάζει περισσότερο με το No4 No5 (δεν έχει ίχνη λαδιού)

Εικόνα Εικόνα Εικόνα

πιστευω οτι οφειλεται σε ακαυτο καυσιμο, ισως να μην πηγαινει καλο ρευμα σε αυτο το μπουζι, τι εχεις 4 μπουζοκαλωδια η 4 πολλαπλασιαστες ελεγξε σε αυτο τον κυλινδρο οτι εχει ειτε πολλαπλασιαστη ειτε μπουζοκαλωδιο ειτε απο το ντριστριμπιτερ
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 13 Φεβ, 2013 02:19

Αν δεν υπαρχει προβλημα γενικοτερα στον συγκεκριμενο κυλινδρο με τη συμπιεση (μιας και εμενα μου φαινεται για καμμενο λαδακι) ισως να ειναι πλουσιο μιγμα ( ισως προβλημα στο συγκεκριμενο μπεκ) ή γιατι δεν παει το ρευμα που πρεπει (πολαπλασιαστης ή αλλο ηλεκτρικο).
Το καθ'ενα απο αυτα θελει ξεχωριστα χρονο-ψαξιμο.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό j0hnkyr » Πέμ 14 Φεβ, 2013 21:47

έγινε μέτρηση της συμπίεσης, μετά από 80.000χλμ τα 30.000 με lpg

Εικόνα

όλοι οι κύλινδροι δείχνουν να έχουν την ίδια πίεση +-130psi.

1. Παρατήρησα, ότι όταν το αυτοκίνητο καίει βενζίνη (με 2η σχέση πχ στο κιβώτιο), με τέρμα γκάζι, ανεβάζει γραμμικά μέχρι τις 6.000σαλ
2. Όταν το αυτοκίνητο καίει lpg (με 2η σχέση πχ στο κιβώτιο), με τέρμα γκάζι, δεν ανεβάζει γραμμικά και κάνει βυθίσματα στην επιτάχυνσή. οδηγώντας ομαλά, δεν καταλαβαίνεις κάτι.
3. Μετά την ανακάλυψη του μαυρισμένου μπουζί του 3cyl και της αλλαγής τους & μετά, από 500+χλμ με γκάζι, σήμερα που τα έβγαλα για να γίνει η μέτρηση στο μπουζί του 3cyl υπήρχαν πάλι "υποψίες" μαυρίσματος.

Συμπεραίνω ότι είναι θετικό που και οι 4 κύλινδροι έχουν την ίδια συμπίεση
Συμπεραίνω ότι μάλλον δεν πρέπει να είναι ηλεκτρικό πρόβλημα αφού με την βενζίνη πάει καλά
και ότι το πρόβλημα, μάλλον έχει να κάνει με το μπεκ / σωληνάκι γκαζιού του 3ου Cyl (vialle V20)

τα λέω καλά ????

αυτό που όμως με παραξένεψε αρνητικά είναι τα +-130psi που έβγαλε ο κάθε κύλινδρος (ελπίζω το όργανο να μην ήταν σωστά βαθμονομημένο) αφού σύμφωνα με αυτό το link http://www.carinf.com/en/85f0416779.html , η πίεση για το μοτέρ μου, θα έπρεπε να είναι 167psi :-s

Μετά την μέτρηση βρήκα εδώ, http://www.samstagsales.com/motometer.htm , ότι γι αυτό το όργανο υπάρχουν χαρτάκια bar και χαρτάκια psi. Λες να έκανε κάποιο λάθος με τα χαρτάκια / επιλογή βαθμονόμησης ?

Ο μηχανικός μου είπε ότι όλα είναι καλά, και ότι δεν πρέπει να ανησυχώ και ότι έχει να κάνει διότι το αυτοκίνητο "έκαιγε" στα τελευταία χλμ lpg. Είπε ότι αν κάψω βενζίνη, που αφήνει κατάλοιπα - λιπαίνει θα ανέβουν οι τιμές .... τώρα αν ισχύει δεν ξέρω. Μπορεί να κάνω κι άλλη μια μέτρηση αλλού, με άλλο όργανο, να δω τι θα δείξει ...
Τελευταία επεξεργασία από j0hnkyr και Πέμ 14 Φεβ, 2013 22:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
j0hnkyr

Δημοσιευσεις: 52

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 14 Φεβ, 2013 22:08

j0hnkyr έγραψε:έγινε μέτρηση της συμπίεσης, μετά από 80.000χλμ τα 30.000 με lpg

Εικόνα

όλοι οι κύλινδροι δείχνουν να έχουν την ίδια πίεση +-130psi.

1. Παρατήρησα, ότι όταν το αυτοκίνητο καίει βενζίνη (με 2η σχέση πχ στο κιβώτιο), με τέρμα γκάζι, ανεβάζει γραμμικά μέχρι τις 6.000σαλ
2. Όταν το αυτοκίνητο καίει lpg (με 2η σχέση πχ στο κιβώτιο), με τέρμα γκάζι, δεν ανεβάζει γραμμικά και κάνει βυθίσματα στην επιτάχυνσή. οδηγώντας ομαλά, δεν καταλαβαίνεις κάτι.
3. Μετά την ανακάλυψη του μαυρισμένου μπουζί του 3cyl και της αλλαγής τους & μετά, από 500+χλμ με γκάζι, σήμερα που τα έβγαλα για να γίνει η μέτρηση στο μπουζί του 3cyl υπήρχαν πάλι "υποψίες" μαυρίσματος.

Συμπεραίνω ότι είναι θετικό που και οι 4 κύλινδροι έχουν την ίδια συμπίεση
Συμπεραίνω ότι μάλλον δεν πρέπει να είναι ηλεκτρικό πρόβλημα αφού με την βενζίνη πάει καλά
και ότι το πρόβλημα, μάλλον έχει να κάνει με το μπεκ / σωληνάκι γκαζιού του 3ου Cyl (vialle V20)

τα λέω καλά ????

αυτό που όμως με παραξένεψε αρνητικά είναι τα +-130psi που έβγαλε ο κάθε κύλινδρος (ελπίζω το όργανο να μην ήταν σωστά βαθμονομημένο) αφού σύμφωνα με αυτό το link http://www.carinf.com/en/85f0416779.html , η πίεση για το μοτέρ μου, θα έπρεπε να είναι 167psi :-s

Μετά την μέτρηση βρήκα εδώ, http://www.samstagsales.com/motometer.htm , ότι γι αυτό το όργανο υπάρχουν χαρτάκια bar και χαρτάκια psi. Λες να έκανε κάποιο λάθος με τα χαρτάκια / επιλογή βαθμονόμησης ?

Ο μηχανικός μου είπε ότι όλα είναι καλά, και ότι δεν πρέπει να ανησυχώ και ότι έχει να κάνει διότι το αυτοκίνητο "έκαιγε" στα τελευταία χλμ lpg. Είπε ότι αν κάψω βενζίνη, που αφήνει κατάλοιπα - λιπαίνει θα ανέβουν οι τιμές .... τώρα αν ισχύει δεν ξέρω. Μπορεί να κάνω κι άλλη μια μέτρηση αλλού, με άλλο όργανο, να δω τι θα δείξει ...

Ο μηχανικός μου είπε ότι όλα είναι καλά, και ότι δεν πρέπει να ανησυχώ και ότι έχει να κάνει διότι το αυτοκίνητο "έκαιγε" στα τελευταία χλμ γκάζι. Είπε ότι αν κάψω βενζίνη, που αφήνει κατάλοιπα - λιπαίνει θα ανέβουν οι τιμές .... τώρα αν ισχύει δεν ξέρω. Μπορεί να κάνω κι άλλη μια μέτρηση αλλού, με άλλο όργανο, να δω τι θα δείξει ...

η συμπιεση σου ειναι χαμηλη. βαλβιδες εχεις ρυθμισει ? ποσα λαδια και σε τι χιλ. καιει ?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 15 Φεβ, 2013 01:20

Οτι σου ειπε ο asteris στο διπλα μαγαζι ;) Κανε τραμπα το μπεκ lpg να δεις αν ευθύνεται αυτο αλλιως πρεπει να ειναι οντως τα trims. Ποσο μαλλον αφου ολα ειναι καλα με βενζινη. Αν ειναι τα trims, θελεις ρυθμηση.

Η μετρηση συμπιεσης, απο την ωρα που δείχνει περιπου ιδιες τιμες σε ολους τους κυλινδρους (ακομα και αν το αργανο δεν ειναι σωστα βαθμονομιμενο - π.χ. δεν γινεται να χαλασαν ολοι μαζι και μαλιστα στο ιδιο ποσοστο) ειναι ενταξη. Οχι πως θα μας χαλαγε να εδειχνε σωστες τιμες :lol: ;)
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 15 Φεβ, 2013 06:00

astragjtg έγραψε:Οτι σου ειπε ο asteris στο διπλα μαγαζι ;) Κανε τραμπα το μπεκ lpg να δεις αν ευθύνεται αυτο αλλιως πρεπει να ειναι οντως τα trims. Ποσο μαλλον αφου ολα ειναι καλα με βενζινη. Αν ειναι τα trims, θελεις ρυθμηση.

Η μετρηση συμπιεσης, απο την ωρα που δείχνει περιπου ιδιες τιμες σε ολους τους κυλινδρους (ακομα και αν το αργανο δεν ειναι σωστα βαθμονομιμενο - π.χ. δεν γινεται να χαλασαν ολοι μαζι και μαλιστα στο ιδιο ποσοστο) ειναι ενταξη. Οχι πως θα μας χαλαγε να εδειχνε σωστες τιμες :lol: ;)

δεν τα λες καλα φιλε μου για την συμπιεση. σωστος ο κινητηρας αυτος εχει 199 lb και ο φιλος εχει απο 125-135 περιπου, αν ισχυουν αυτα τα ναουμερα μονο ενταξει δεν ειναι.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Παρ 15 Φεβ, 2013 17:36

Οι τιμές που πήρες είναι πολύ χαμηλές, αλλά δεν νομίζω να έχεις τόση φθορά με μόλις 80000Km.
Περισσότερο για λανθασμένο τρόπο μέτρησης το υπολογίζω ή για αβαθμονόμητο μηχάνημα.

Το 167psi που λες είναι συνήθως το ελάχιστο.
Μου έχει τύχει και προσωπικά, όταν πριν δύο χρόνια ζήτησα μέτρηση στο συνεργείο και εκείνο την έκανε με κρύο κινητήρα...φυσικά οι τιμές βγήκαν πολύ χαμηλές και με μια ανοιμοιομορφία.
Όταν μετά από 15 μέρες την εκτέλεσα ο ίδιος, με τη σωστή διαδικασία τότε οι τιμές ήρθαν στα ίσια τους και απολύτως εντάξει.

Περισσότερο με βάζει σε σκέψεις, η εμφάνιση πλούσιου μίγματος με μόλις 500χιλ., καθάρισε καλά το μπουζί, κάνε τράμπα μπεκ και εάν δεν αλλάξει, τότε δυστυχώς έχεις λάθος τρύπημα της πολλαπλής σε αυτόν τον κύλινδρο (προσωπική γνώμη) και όχι του πολλαπλασιαστή γιατί λογικά θα είχες κομπιάσματα και με τη βενζίνη.
Lancia Lybra 1.8LX '00 - BRC "Plug & Drive"
http://lancialybra.mlemo.gr
lancialybra

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 15 Φεβ, 2013 18:39

lancialybra έγραψε:Οι τιμές που πήρες είναι πολύ χαμηλές, αλλά δεν νομίζω να έχεις τόση φθορά με μόλις 80000Km.
Περισσότερο για λανθασμένο τρόπο μέτρησης το υπολογίζω ή για αβαθμονόμητο μηχάνημα.

Το 167psi που λες είναι συνήθως το ελάχιστο.
Μου έχει τύχει και προσωπικά, όταν πριν δύο χρόνια ζήτησα μέτρηση στο συνεργείο και εκείνο την έκανε με κρύο κινητήρα...φυσικά οι τιμές βγήκαν πολύ χαμηλές και με μια ανοιμοιομορφία.
Όταν μετά από 15 μέρες την εκτέλεσα ο ίδιος, με τη σωστή διαδικασία τότε οι τιμές ήρθαν στα ίσια τους και απολύτως εντάξει.

Περισσότερο με βάζει σε σκέψεις, η εμφάνιση πλούσιου μίγματος με μόλις 500χιλ., καθάρισε καλά το μπουζί, κάνε τράμπα μπεκ και εάν δεν αλλάξει, τότε δυστυχώς έχεις λάθος τρύπημα της πολλαπλής σε αυτόν τον κύλινδρο (προσωπική γνώμη) και όχι του πολλαπλασιαστή γιατί λογικά θα είχες κομπιάσματα και με τη βενζίνη.

η λαθος τρυπα πως μπορει να δωσει πιο πλουσιο μειγμα ?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό j0hnkyr » Παρ 15 Φεβ, 2013 20:31

hlias έγραψε:
astragjtg έγραψε:Οτι σου ειπε ο asteris στο διπλα μαγαζι ;) Κανε τραμπα το μπεκ lpg να δεις αν ευθύνεται αυτο αλλιως πρεπει να ειναι οντως τα trims. Ποσο μαλλον αφου ολα ειναι καλα με βενζινη. Αν ειναι τα trims, θελεις ρυθμηση.

δεν τα λες καλα φιλε μου για την συμπιεση. σωστος ο κινητηρας αυτος εχει 199 lb και ο φιλος εχει απο 125-135 περιπου, αν ισχυουν αυτα τα ναουμερα μονο ενταξει δεν ειναι.

@hlias, από που βρήκες ότι αυτό το μοτέρ φυσιολογικά, πρέπει να έχει 199psi ??

υποψιάζομαι ότι ο "μαστορας" έβαλε λάθος "χαρτάκι-μετρητή" στο μηχάνημα .....

MM-513.412.5200 Charts - Pack of 100 Gasoline 30-170 p.s.i.

αντί

MM-513.412.5300 Charts - Pack of 100 Gasoline 50 - 250 p.s.i.

Εικόνα

αν έχει κάνει λάθος στην βαθμονόμηση .... με αναγωγή από το γράφημα .... η πίεση θα ήταν .... -+200psi

θα κάνω κι άλλη μια μέτρηση, με άλλο όργανο, να βγάλω άκρη ..... :eh:
και μετά βλέπουμε .....
j0hnkyr

Δημοσιευσεις: 52

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 15 Φεβ, 2013 21:32

hlias έγραψε:δεν τα λες καλα φιλε μου για την συμπιεση. σωστος ο κινητηρας αυτος εχει 199 lb και ο φιλος εχει απο 125-135 περιπου, αν ισχυουν αυτα τα ναουμερα μονο ενταξει δεν ειναι.

Φιλε Ηλια, δε το νομιζεις περιεργο να ''χανει'' και στους 2 κυλινδρους αλλα και το ποσοτο που φαίνεται να χανουν να ειναι ακριβως το ιδιο ? Επιμενω οτι 99% δεν τρεχει κατι και μαλλον εκανε πατατα ο μαστορας στη μετρηση.

Το οτι δεν τρεχει κατι, φαινεται επισης στο οτι το αμαξι επιταχυνει (με βενζινη) απροβληματιστα οπως παντα (κατα δηλωση του παθων).
Άβαταρ μέλους
astragjtg

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 81 επισκέπτες