από dti » Κυρ 01 Μάιος, 2011 11:52
Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο, πλέον, ειδικά στα Super Ferries που τα έχω χρησιμοποιήσει (όταν έκανα τη μετατροπή σε υγραέριο στην Ιταλία). Εγώ τουλάχιστον δεν είχα δει κάποια επισήμανση. Κι άλλωστε υπάρχουν πάντα τα ανοιχτά καταστρώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα όχι μόνο για τις νταλίκες και τα τροχόσπιτα, αλλά και για τυχόν υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα. Το μειονέκτημα βέβαια εκεί είναι οτι γεμίζει το αυτοκίνητο αλάτια...
Πάντως, είναι λογικό να υπάρχει ο οποιοσδήποτε φόβος, καθώς ως γνωστόν, το υγραέριο όντας βαρύτερο από τον αέρα, σε περίπτωση που υπάρχει διαρροή σε κλειστό χώρο, καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Σε παλιότερα πλοία και ferry-boats με γκαράζ σε διάφορα "υπόγεια" επίπεδα, με ανεπαρκή εξαερισμό, ναι εκεί υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος, αν υπάρξει διαρροή. Ενδεχομένως πάντως να υπάρχουν ανιχνευτές που να ενεργοποιούν κάποιο συναγερμό ή να ανανεώνουν τον αέρα... Το ίδιο ισχύει και σε υπόγεια Parking που δεν έχουν καθόλου καλό εξαερισμό. Καθώς όμως εξαπλώνεται η χρήση του υγραερίου και ταυτόχρονα απαγορεύεται ρητά το κάπνισμα σ' αυτούς τους χώρους, μειώνεται αισθητά ο κίνδυνος.
Το θέμα του τσιγάρου με απασχολεί ιδιαίτερα και μου κάνει εντύπωση οτι έχω δει να καπνίζουν ακόμη και μέσα σε υπόγειο συνεργείο (με σχετικά καλό εξαερισμό) πάνω από αυτοκίνητο με υγραέριο...