Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Μου ζητάνε €20 το χαρτί για ΚΤΕΟ

Εμπειρίες και προβλήματα με ΚΤΕΟ; Νομοθεσία;

Re: Μου ζητάνε €20 το χαρτί για ΚΤΕΟ

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 18 Φεβ, 2013 12:19

τι πρεπει να κανει ή τι κανει?
φιλε στην ελλαδα ειμαστε, με τα καλα της και με τα κακα της.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 18 Φεβ, 2013 16:43

hlias έγραψε:
βεβαιωση εγκαταστατη δεν πας και στον πρωτο ελεγχο? σκεψου το γιατι.

Εγώ προσωπικά δεν το έχω καταλάβει γιατί χρειάζεται και στον πρώτο έλεγχο. :wtf:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 18 Φεβ, 2013 22:23

gakost έγραψε:
hlias έγραψε:

Εγώ προσωπικά δεν το έχω καταλάβει γιατί χρειάζεται και στον πρώτο έλεγχο. :wtf:

1 γιατι σε καποια αστοχια η ευθυνη πρεπει να παει στον εγκαταστατη και οχι στο κτεο.
2 πως μπορει το καθε κτεο να βεβαιωσει την καλη λειτουργια του υγραεριου χωρις να κανει βολτα το οχημα ?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 18 Φεβ, 2013 23:17

hlias έγραψε:
gakost έγραψε:
hlias έγραψε:

1 γιατι σε καποια αστοχια η ευθυνη πρεπει να παει στον εγκαταστατη και οχι στο κτεο.
2 πως μπορει το καθε κτεο να βεβαιωσει την καλη λειτουργια του υγραεριου χωρις να κανει βολτα το οχημα ?

Μα το ΚΤΕΟ δεν δίνει εγγύηση καλής λειτουργείας του συστήματος αυτό είναι ούτως ή άλλως ευθύνη του εγκαταστάτη και του κατασκευαστή της συσκευής υγραεριοκίνησης. Ο ρόλος του ΚΤΕΟ είναι η πιστοποίηση ασφαλούς λειτουργείας του αυτοκινήτου γενικά και εφόσον υπάρχει και υγραριοκίνηση και του συστήματος αυτού. Εφόσον ο νόμος ορίζει ότι τα εξαρτήματα πρέπει να είναι πιστοιποιημένα μπορεί να ελέγξει με την σχετική λίστα και να ανιχνεύσει με το ειδικό μηχάνημα για τυχόν διαρροές.

Από όσο θυμάμαι και σε παρακαλώ να με διορθώσεις αν κάνω λάθος, η δήλωση είναι μια λίστα με τα εξαρτήματα που είναι τοποθετημένα και ότι η εγκατάσταση ικανοποιεί τις απαιτήσεις ασφαλείας, δεν αναφέρει τίποτα για σωστή λειτουργεία.
gakost

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 18 Φεβ, 2013 23:45

οτι ολα τα εξαρτηματα ειναι καινουρια και δεν εχουν ξανατοποθετηθει σε οχημα.
για εμενα ολη αυτη η ιστορια με την υπευθυνη δηλωση του εγκαταστατη ειναι μια μ@λ@κι@, ζητησε ποτε κανεις δηλωση απο τον τεχνικο για τα φρενα ? για τα αμορτισερ ? απο τον φανοποιο σε χοντρες ζημιες που εχουν να κανουν με την ασφαλεια του οχηματος π.χ. αντικατασταση θολου ή κολονας ? απο το ηλεκτρολογο για επισκευες πλεξουδας π.χ. ABS ? ή μηπως δεν ξερουν τι γινετε με τις πιστοποιησεις, τοποθετηση και αγορα κιτ στον κορυδαλλο χαρτι εγκαταστατη στην καβαλα και κτεο στο ρεντη ?
εγκαταστασεις στο πεζοδρομιο απο πλυντηριαδες ή λαστιχαδες ή φανοποιους ή ακομα και απο ταβερνιαριδες (μην γελασεις ξερω τετοιον στην ανω γλυφαδα, ευτυχως εκλεισε τωρα). παντου ταμπελες για υγραεριοκινηση, μπες ρε βλακα υπευθυνε σε αυτο το μαγαζι και κοιτα εχει αναλυτη καυσαεριων ? εχει καποια εργαλεια που χρειαζονται ? εχει τα συστηματα ασφαλειας που πρεπει να εχει ενας τετοιος επισκευαστικος χωρος ?
μπορεις να βρεις μια λογικη ?
αν τη βρεις πες μου την και εμενα, γιατι οσο και αν εψαξα εγω με το φτωχο μου το μυαλο δε βρηκα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 18 Φεβ, 2013 23:57

hlias έγραψε:οτι ολα τα εξαρτηματα ειναι καινουρια και δεν εχουν ξανατοποθετηθει σε οχημα.
για εμενα ολη αυτη η ιστορια με την υπευθυνη δηλωση του εγκαταστατη ειναι μια μ@λ@κι@, ζητησε ποτε κανεις δηλωση απο τον τεχνικο για τα φρενα ? για τα αμορτισερ ? απο τον φανοποιο σε χοντρες ζημιες που εχουν να κανουν με την ασφαλεια του οχηματος π.χ. αντικατασταση θολου ή κολονας ? απο το ηλεκτρολογο για επισκευες πλεξουδας π.χ. ABS ? ή μηπως δεν ξερουν τι γινετε με τις πιστοποιησεις, τοποθετηση και αγορα κιτ στον κορυδαλλο χαρτι εγκαταστατη στην καβαλα και κτεο στο ρεντη ?
εγκαταστασεις στο πεζοδρομιο απο πλυντηριαδες ή λαστιχαδες ή φανοποιους ή ακομα και απο ταβερνιαριδες (μην γελασεις ξερω τετοιον στην ανω γλυφαδα, ευτυχως εκλεισε τωρα). παντου ταμπελες για υγραεριοκινηση, μπες ρε βλακα υπευθυνε σε αυτο το μαγαζι και κοιτα εχει αναλυτη καυσαεριων ? εχει καποια εργαλεια που χρειαζονται ? εχει τα συστηματα ασφαλειας που πρεπει να εχει ενας τετοιος επισκευαστικος χωρος ?
μπορεις να βρεις μια λογικη ?
αν τη βρεις πες μου την και εμενα, γιατι οσο και αν εψαξα εγω με το φτωχο μου το μυαλο δε βρηκα.

με κάλυψες απόλυτα :thumbup:
gakost

Δημοσίευσηαπό dennis » Τρί 26 Φεβ, 2013 19:40

alitaria έγραψε:Το συμπερασμα μου ειναι οτι ο νομοθετης ειναι οτι να'ναι!!!! για ακομα μια φορα!!

Αφου χρειαζεται βεβαιωση αρμοδιου τεχνικου, γιατι να το περασω απο ΚΤΕΟ (δηλαδη τεχνικο ελεγχο οχηματων), αφου οι ιδιοι δεν μπορουν να μου κανουν τεχνικο ελεγχο του οχηματος μου και ζητουν βεβαιωση απο τριτο??????

Ας προσλαβουν εναν με αντιστοιχη αδεια εξασκησεως επαγγελματος ή ας το κλεισουν το μαγαζι!!!!!!!!!! :silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent:

Απο εκει και περα ισχυει ο νομος της ελευθερης αγορας. Ο καθενας εκτιμαει την υπογραφη του οσο νομιζει, και ειναι ελευθερος να ζητησει οσα θελει!!!

σωστος.Ελευθερη αγορα υπαρχει κανενας δεν θελει να δουλευει τσαμπα.Ο καθενας εκτιμαει την υπογραφη του οσα θελει,αναλογα με την εργατοωρα που ξοδεψε.
dennis
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 51

Δημοσίευσηαπό darkman74 » Κυρ 24 Μαρ, 2013 19:02

Αλλο ενα τρικ για να τσιμπάνε 20αρικα και οτι κατσι δύστυχος οπως λεει και ενα παιδι ποιο πανω στην ελλαδα είμαστε.
εγω εχω βαλει το lpg σε εναν εγκαταστατη και εκει παω για τα σερβις και για ολα και μου εχει και βιβλίο συντηρήσεις . ποιος ο λογος να θελει και εξτρα εφόσον αυτος το παρακολουθεί και αυτος εχει κανει και την εγκατάσταση ? να παω σε καποιον αλλον να μου πει και με το δίκιο του μεγαλε δεν ξερω τι εχει κανει ο δικος σου πρεπει να το ελενξω .
εγω εκανα το σερβισε του lpg αυτον τον μηνα και πλήρωσα για ολα 90 ευρω σε 3 μηνες που θα περασω κτεω πρεπει να το ξαναελενξει ???αν ο ιδιος εχει κανει σωστη δουλεια ? και μην πεταχτι κανεις εγκαταστατης και μου πει σε 3 μηνες δεν ξερεις τι γινεται γιατι τοτε ο ελενχος γενικα θα επρεπε να γινετε καθε 3 μηνες και οχι όποτε περναμε κτεο .

Απαξ ο πελατης το εχει εγκαταστηση σε εναν και εχει και τα σερβισε σε αυτον θα επρεπε να ειναι υποχρεοτικο να δινει αυτο το χαρτι ΔΩΡΕΑΝ.
darkman74

Δημοσιευσεις: 14

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 25 Μαρ, 2013 08:41

Σωστα... κι ο καυστηρατζης που σου εβαλε τον καυστηρα πρεπει να βγαζει δωρεαν το χαρτι ελεγχου...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 25 Μαρ, 2013 09:37

darkman74 έγραψε:Αλλο ενα τρικ για να τσιμπάνε 20αρικα και οτι κατσι δύστυχος οπως λεει και ενα παιδι ποιο πανω στην ελλαδα είμαστε.
εγω εχω βαλει το lpg σε εναν εγκαταστατη και εκει παω για τα σερβις και για ολα και μου εχει και βιβλίο συντηρήσεις . ποιος ο λογος να θελει και εξτρα εφόσον αυτος το παρακολουθεί και αυτος εχει κανει και την εγκατάσταση ? να παω σε καποιον αλλον να μου πει και με το δίκιο του μεγαλε δεν ξερω τι εχει κανει ο δικος σου πρεπει να το ελενξω .
εγω εκανα το σερβισε του lpg αυτον τον μηνα και πλήρωσα για ολα 90 ευρω σε 3 μηνες που θα περασω κτεω πρεπει να το ξαναελενξει ???αν ο ιδιος εχει κανει σωστη δουλεια ? και μην πεταχτι κανεις εγκαταστατης και μου πει σε 3 μηνες δεν ξερεις τι γινεται γιατι τοτε ο ελενχος γενικα θα επρεπε να γινετε καθε 3 μηνες και οχι όποτε περναμε κτεο .

Απαξ ο πελατης το εχει εγκαταστηση σε εναν και εχει και τα σερβισε σε αυτον θα επρεπε να ειναι υποχρεοτικο να δινει αυτο το χαρτι ΔΩΡΕΑΝ.

την επομενη στιγμη απο το σερβις μπορει το αυτοκινητο να βρει καπου απο κατω και να κανεις τους σωληνες μεταφορας υγραεριου κ@λ@.
παντως συμφωνω μαζι σου οτι αν κανεις τα σερβις στον ιδιο παντα, καλο θα ηταν να μη σου παρει χρηματα για αυτο τον λογο (εκτος και αν δεν εχει αδεια ο ιδιος και πληρωνει και αυτος για το χαρτι).
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Θέματα ΚΤΕΟ

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες