Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

AFR αναλογία καυσίμου-αέρα

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

AFR αναλογία καυσίμου-αέρα

Δημοσίευσηαπό libali10 » Πέμ 21 Φεβ, 2013 18:08

Μηπως καποιος μπορει να μου απαντηση τιμη AFR se uzuki samurai 1300 monopoint.To συγκεκριμενο κιτ ειναι παλαιου τυπου με μονο ψεκασμο,και το μειγμα-αερα πλουσιο -φτωχο ρυθμιζεται χειροκινητα.
Εχω τοποθετηση καυσαναλυτη ΑΕΜ και ζητω τα φωτα σας για την τιμη αναλογιας.
Αν και νεος στην παρεα σας,εψαξα εντος του φορουμ και δεν βρηκα καποιο αναλογο θεμα.
Ευχαριστω.
libali10

Δημοσιευσεις: 3

Re: AFR αναλογία καυσίμου-αέρα

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Παρ 22 Φεβ, 2013 13:28

libali10 έγραψε:Μηπως καποιος μπορει να μου απαντηση τιμη AFR se uzuki samurai 1300 monopoint.To συγκεκριμενο κιτ ειναι παλαιου τυπου με μονο ψεκασμο,και το μειγμα-αερα πλουσιο -φτωχο ρυθμιζεται χειροκινητα.
Εχω τοποθετηση καυσαναλυτη ΑΕΜ και ζητω τα φωτα σας για την τιμη αναλογιας.
Αν και νεος στην παρεα σας,εψαξα εντος του φορουμ και δεν βρηκα καποιο αναλογο θεμα.
Ευχαριστω.

Το 15,5/1 ειναι η τιμη που ψαχνεις,προσεξε ομως γιατι οσο κατεβαινει η αναλογια αυτη εχουμε πλουσιοτερο καυσιμο και οσο ανεβαινει το αντιθετο.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό libali10 » Σάβ 23 Φεβ, 2013 16:25

To διαβασα και εγω αυτην την αναλογια.
Δεν ειναι φτωχο αρκετα?
Για να τοποθετηθω εχω ερκετη εμπειρια απο προγραμματα 1000αριων μοτοσυκλετων που εκει τα παραμικρα λαθη σπανε μοτερ εστω με μια μικρη αλλα γρηγορη βολτα.
Σε αυτα το 13:7 και ανω φλεταρεις με σπασιμο μοτερ.Μιλαμε για βενζινα 100αρα παντα.
Τοσο μεγαλη διαφορα (15:5:1) πιστευω σε κρατημα σχετικα υψηλων στροφων σε παραταταμενη ανηφορα τα νερα του κινητηρα θα εκραγουν απο την θερμοκρασια.
Ευχαριστω.
libali10

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό rover214 » Σάβ 23 Φεβ, 2013 18:35

Η ιδανική αναλογία αέρα καυσίμου για το υγραέριο είναι 15,5:1 και για τη βενζίνη 14,7.Τώρα για τις 1000 μηχανές που αναφέρεις και οι οποίες στροφάρουν αρκετά ψηλά, πιθανώς οι απαιτήσεις σε καύσιμο να είναι αυξημένες (πλουσιότερο μείγμα).Γιατί άλλες απαιτήσεις σε "φαγητό" έχει ο κινητήρας του αυτοκινήτου μας που δουλεύει το πολύ σε 7000στρ και άλλες μια χιλιάρα που φτάνει για πλάκα τις 12000στρ.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Κυρ 24 Φεβ, 2013 13:52

libali10 έγραψε:To διαβασα και εγω αυτην την αναλογια.
Δεν ειναι φτωχο αρκετα?
Για να τοποθετηθω εχω ερκετη εμπειρια απο προγραμματα 1000αριων μοτοσυκλετων που εκει τα παραμικρα λαθη σπανε μοτερ εστω με μια μικρη αλλα γρηγορη βολτα.
Σε αυτα το 13:7 και ανω φλεταρεις με σπασιμο μοτερ.Μιλαμε για βενζινα 100αρα παντα.
Τοσο μεγαλη διαφορα (15:5:1) πιστευω σε κρατημα σχετικα υψηλων στροφων σε παραταταμενη ανηφορα τα νερα του κινητηρα θα εκραγουν απο την θερμοκρασια.
Ευχαριστω.

Σου εγραψα την τιμη εκκινησης τηυς ρυθμισης.Δεν ρωτησες ποια ειναι η διαδικασια ρυθμισης!
Υπαρχει αναλογια με την τιμη οξυγονου απο τον λ και αλλες τιμες που θα πρεπει να δεις στις 2500σαλ, αλλες στο WOT και αλλες στο cut off.
Χονδρικα, οσο κατεβαινει ο λ, με αναλογια επι τοις εκατο, πρεπει να κατεβαινει και το AFR.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 37 επισκέπτες