Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αλλαγή με μπουζι για LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αλλαγή με μπουζι για LPG

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Κυρ 24 Μαρ, 2013 06:56

Στο tucson μου φοραω τα μαμα μπουζι τα οποια ειναι αυτα champion RC10YC4 με βαθμο 10. Τα χρησιμοποιω με το προρυθμισμενο διακενο 1.1 mm.
Απο την αλλη κοιταζω για μπουζι υγραεριου της bosch που ακουω αριστα σχολια και βλεπω οτι για τον κινητηρα μου προτεινουν αυτα FR6KI332S τα οποια ειναι βαθμου 6 με διακενο 0.7
Συμφωνα με τον πινακα αυτον http://www.championsparkplugs.com/learn ... sion-chart
ειναι παρομοιας ψυχροτητας.

Αρα λοιπον μπορω να συνεχισω να χρησιμοποιω τα champion και απλα να ζηταω στον μηχανικο να μου κανει το διακενο στα 0.7?
Επειδη η λογικη λεει οτι οτι δουλευει καλα δεν το πειραζουμε και εχω μπει σε σκεψεις, και δεν με αφορα και τοσο αν καει 5%λιγοτερο καυσιμο ή λειτουργει ο κινητηρας 2% πιο ομαλα που δεν θα αντιλαμβανομαι. Αυτο που φοβαμαι ειναι μην την ακουσουν οι πολλαπλασιαστες.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό Qgas » Κυρ 24 Μαρ, 2013 11:43

Βάλε τα Bosch ειναι πολυ καλα στη καυση του υγραεριου όλα σχεδόν τo Hyundai φορούν αυτο το μπουζι !!
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό labros » Κυρ 24 Μαρ, 2013 14:52

gkazakias έγραψε:Στο tucson μου φοραω τα μαμα μπουζι τα οποια ειναι αυτα champion RC10YC4 με βαθμο 10. Τα χρησιμοποιω με το προρυθμισμενο διακενο 1.1 mm.
Απο την αλλη κοιταζω για μπουζι υγραεριου της bosch που ακουω αριστα σχολια και βλεπω οτι για τον κινητηρα μου προτεινουν αυτα FR6KI332S τα οποια ειναι βαθμου 6 με διακενο 0.7
Συμφωνα με τον πινακα αυτον http://www.championsparkplugs.com/learn ... sion-chart
ειναι παρομοιας ψυχροτητας.

Αρα λοιπον μπορω να συνεχισω να χρησιμοποιω τα champion και απλα να ζηταω στον μηχανικο να μου κανει το διακενο στα 0.7?
Επειδη η λογικη λεει οτι οτι δουλευει καλα δεν το πειραζουμε και εχω μπει σε σκεψεις, και δεν με αφορα και τοσο αν καει 5%λιγοτερο καυσιμο ή λειτουργει ο κινητηρας 2% πιο ομαλα που δεν θα αντιλαμβανομαι. Αυτο που φοβαμαι ειναι μην την ακουσουν οι πολλαπλασιαστες.

Θα κάνω ίσως μια χαζή ερώτηση λόγω άγνοιας σε αυτό το θέμα. Με ποιο τρόπο μειώνεται το διάκενο σε ένα μπουζί που από την κατασκευή του είναι 1,1.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 24 Μαρ, 2013 17:38

labros έγραψε: Θα κάνω ίσως μια χαζή ερώτηση λόγω άγνοιας σε αυτό το θέμα. Με ποιο τρόπο μειώνεται το διάκενο σε ένα μπουζί που από την κατασκευή του είναι 1,1.

Ειναι σχετικα απλο και γινεται στα περισσοτερα μπουζι . Βαζεις ενα φιλερ με τη διασταση που θες, αναμεσα στην ακιδα και στο ηλεκτροδιο π.χ. σαν αυτο εδω http://www.ebay.com/itm/SPARK-PLUG-GAP- ... 35c5c55826 ή αυτο http://www.ebay.com/itm/TRIXES-Metric-1 ... 2ec5d88082 και χτυπας ΕΛΑΦΡΑ (π.χ στον παγκο εργασιας σου) την ακιδα μεχρι να κλεισει στο μεγεθος που θες.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό manoliss » Δευτ 25 Μαρ, 2013 09:28

βρε λαμπρο τι ερωτηση ειναι τωρα αυτη?
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 25 Μαρ, 2013 11:39

Και συνεχίζοντας τη χαζή ερώτηση. Πως ξέρουμε ότι για το συγκεκριμένο αμάξι το διάκενο πρέπει να πάει στο 0,7 και όχι στο 0,6 ή στο 0,8. Και πόση ακρίβεια θα έχει το χτύπημα που αναφέρεται παραπάνω και πόσο ίδια θα βγούνε και τα 4 μπουζί. Αυτά δεν είναι πειραματισμοί που μπορεί να κάνουν ζημιά; Η δική μου γνώμη είναι ότι ή μένεις ατα μαμά ή φοράς τα καταλληλα μπουζί υγραερίου που προτείνονται για το αμάξι σου.
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 25 Μαρ, 2013 11:44

manoliss έγραψε:βρε λαμπρο τι ερωτηση ειναι τωρα αυτη?

Αυτό αλήθεια το είχα απορία αλλά καλήφθηκα από την παραπάνω απάντηση. Σημιώνω επίσης ότι δεν είμαι μηχανικός ή εγκαταστάτης όπως οι περισσότεροι εδώ μέσα (χωρίς αυτό να είναι μομφή ή να με πειράζει). Φυσικός είμαι, και άρα στη θεωρία και στο επιστημονικό μέρος καλός αλλά όχι το ίδιο και στο πρακτικό.
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 25 Μαρ, 2013 12:33

labros έγραψε:Πως ξέρουμε ότι για το συγκεκριμένο αμάξι το διάκενο πρέπει να πάει στο 0,7 και όχι στο 0,6 ή στο 0,8.

Αυτο ειναι αλλη ιστορια. Εγω π.χ. δεν τα πειραζω.
labros έγραψε:Και πόση ακρίβεια θα έχει το χτύπημα που αναφέρεται παραπάνω και πόσο ίδια θα βγούνε και τα 4 μπουζί. Αυτά δεν είναι πειραματισμοί που μπορεί να κάνουν ζημιά;

Αφου βρε Λαμπρο ειπα οτι βαζεις φιλερν αναμεσα και γιάυτο θα βγουν ολα ιδια. Οσο για το χτυπημα...ειναι απείρως ελάχιστο και το κανεις με το χερι σου οχι με βαριοπουλα. Αν ψαξεις το utube θα δεις τι εννοω. Επισης ζημια δεν υπαρχει περιπτωση να γινει εκτος και αν αυτος που το επιχειρεί ειναι αρούγκαλος... :lol:

labros έγραψε:Η δική μου γνώμη είναι ότι ή μένεις ατα μαμά ή φοράς τα καταλληλα μπουζί υγραερίου που προτείνονται για το αμάξι σου.

Η δικια μου ειναι ή οτι κρατας τα μπουζι που φορα το αμαξι ως εχει με το ιδιο διακενο(αλλωστε τα περισσοτερα με τα μαμα μπουζι δουλευουν-δεν ειναι τυχαιο), ή αν θες π.χ. μικροτερο διακενο αλλαζεις ΤΑ ΙΔΙΑ μπουζι με τον τροπο που ειπα παραπανω και στο τελος (και εαν σε τρωει η τσεπη σου..)βαζεις και τα γ@ματα σουπερ μπουζι π@π@ριδιου να τα δοκιμασεις και αυτα ως τελευταια λυση(συνηθως φταιει η εγκατασταση-ρυθμηση και οχι τα μπουζι).
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 25 Μαρ, 2013 13:16

astragjtg έγραψε:
labros έγραψε:Πως ξέρουμε ότι για το συγκεκριμένο αμάξι το διάκενο πρέπει να πάει στο 0,7 και όχι στο 0,6 ή στο 0,8.

Αυτο ειναι αλλη ιστορια. Εγω π.χ. δεν τα πειραζω.
labros έγραψε:Και πόση ακρίβεια θα έχει το χτύπημα που αναφέρεται παραπάνω και πόσο ίδια θα βγούνε και τα 4 μπουζί. Αυτά δεν είναι πειραματισμοί που μπορεί να κάνουν ζημιά;

Αφου βρε Λαμπρο ειπα οτι βαζεις φιλερν αναμεσα και γιάυτο θα βγουν ολα ιδια. Οσο για το χτυπημα...ειναι απείρως ελάχιστο και το κανεις με το χερι σου οχι με βαριοπουλα. Αν ψαξεις το utube θα δεις τι εννοω. Επισης ζημια δεν υπαρχει περιπτωση να γινει εκτος και αν αυτος που το επιχειρεί ειναι αρούγκαλος... :lol:

labros έγραψε:Η δική μου γνώμη είναι ότι ή μένεις ατα μαμά ή φοράς τα καταλληλα μπουζί υγραερίου που προτείνονται για το αμάξι σου.

Η δικια μου ειναι ή οτι κρατας τα μπουζι που φορα το αμαξι ως εχει με το ιδιο διακενο(αλλωστε τα περισσοτερα με τα μαμα μπουζι δουλευουν-δεν ειναι τυχαιο), ή αν θες π.χ. μικροτερο διακενο αλλαζεις ΤΑ ΙΔΙΑ μπουζι με τον τροπο που ειπα παραπανω και στο τελος (και εαν σε τρωει η τσεπη σου..)βαζεις και τα γ@ματα σουπερ μπουζι π@π@ριδιου να τα δοκιμασεις και αυτα ως τελευταια λυση(συνηθως φταιει η εγκατασταση-ρυθμηση και οχι τα μπουζι).

Δεν ενούσα ζημιά στα μπουζί λόγω "βαριοπούλας" αλλά στον κινητήρα
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 25 Μαρ, 2013 14:58

με κακη εγκατασταση ή ρυθμιση κανενα μπουζι δεν μπορει να κανει μαγικα. εκει που βοηθαει ειναι οταν υπαρχει καποιο μικρο προβλημα στην υψηλη ταση (μπουζοκαλωδια, πολλαπλασιαστης, ηλεκτρονικη, ντρισιπιτερ) το οποιο δεν γινετε αντιληπτο με τη χρηση της βενζινας.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες