Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Jeep Cherokee-Πρόβλημα Εγκέφαλος

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Jeep Cherokee-Πρόβλημα Εγκέφαλος

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 28 Μαρ, 2013 12:24

Οπως σου ειπα και στο jpforoum το ΜΟΝΟ περιεργο σε ολη την ιστορία ειναι το οτι δεν εχεις ( ή τουλαχιστον δεν εχεις πει ) αναμενο λαμπακι check engine...το οποιο αναβει οταν η ολη διαδικασία ξεφυγει απο τις δυνατοτητες - περιθωρια "αυτορυθμισης" που εχει ο μαμα εγκεφαλος

Παιζει να του εχει βγαλει εκτος το λαμπακι check engine :twisted:
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 28 Μαρ, 2013 12:52

Qgas έγραψε:
Οπως σου ειπα και στο jpforoum το ΜΟΝΟ περιεργο σε ολη την ιστορία ειναι το οτι δεν εχεις ( ή τουλαχιστον δεν εχεις πει ) αναμενο λαμπακι check engine...το οποιο αναβει οταν η ολη διαδικασία ξεφυγει απο τις δυνατοτητες - περιθωρια "αυτορυθμισης" που εχει ο μαμα εγκεφαλος

Παιζει να του εχει βγαλει εκτος το λαμπακι check engine :twisted:

Λετε αγαπητε "αυτος" να ηταν ο επαναπρογραμματισμός των 100 ευρω???? :silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent:

Μη μου πειτε οτι το εχετε ( ως επαγγελματιας που τα αντιμετοπιζετε καθε μερα ) δει ΚΑΙ αυτο... να αγαιρει καποιος το λαμπακι απο το ταμπλο....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 28 Μαρ, 2013 12:56

εχεις δει λαμπακι check engine γεφυρωμενο με το λαμπακι λαδιου?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 28 Μαρ, 2013 13:41

Τα έχουμε δει όλα και πολλα άλλα χειρότερα !! προσοχή μεγάλη ειδικά στη μόδα που αποσυνδέει τις τρόμπες βενζίνης.
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 28 Μαρ, 2013 13:42

Ok καταλαβα....
Χωρις να θελω να επεκταθω επι του συγκεκριμενου θα ελεγα οτι και εσεις οι τεχνιτες θα επρεπε μεσω του συδικαλιστικου σας οργανου "κατι να κανετε" οταν βλεπετε τετοια φαινομενα....
Αλλα δεν ειναι το θεμα μας εδω...

Τωρα... ΣΤΟ θεμα μας
Φιλε μου αν καταλαβες τι εγραψα πριν και πηρες μια ιδεα τι και πως, θα ελεγα..... μη κανεις τιποτα.
Ναι δεν κανω πλακα κι εξηγω....

Οταν το εβαλες ηταν καλοκαιρι και δουλευε σωστα απο οτι λες...
ΝΑΙ υπαρχει "καλοκαιρινό καυσιμο" - "χειμερινο καυσιμο" στα πρατηρια
ΝΑΙ υπαρχει χειμερινή ρυθμιση - καλοκαιρινη ρυθμιση εγκεφαλου υγραεριου

(πχ το δικο μου το καλοκαιρι με την χειμερινη δουλευει και παλι σωστα - αλλα με την καλοκαιρινη δουλευει καλυτερα..)

αφου λοιπον στο εβαλαν καλοκαιρι και.... σιγα σιγα η θερμοκρασία αναιβενει, συν οτι οπου ναναι τα δυιλιστηρια θα βγαλουν το "καλοκαιρινο μιγμα" στην αγορά, εξ ου και η προταση μου, - αστο....

ΛΟΓΙΚΑ θα ξανα αντιμετοπισεις θεμα οταν θα αρχισει παλι να χειμωνιαζει....
ελπισω οτι μεχρι τοτε θα εχεις βρει ΑΛΛΟ μαστορα που θα ασχοληθει.....

κι επειδει οι φιλοι εγκαταστατες μου εβαλαν ψυλους στα αυτια, αν ημουν εγω στη θεση σου θα αρχιζα να ξεμπριζωνω κρισιμα εξαρτηματα, με πρωτο και καλυτερο τον αισθητηρα Λ, ωστε να ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ το αναμα του check engine ωστε να δω οτι δεν εχει πειραχτει - με οποιοδηποτε τροπο - το σχετικό λαμπακι, και οτι ναι αναβει....
στο δικο μου αυτο μπορω να το κανω ακομα και ανοιγωντας εν λειτουργια την ταπα της βενζινας...
αλλα δε ξερω τα jeep....
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 28 Μαρ, 2013 16:20

Εγω πιστευω οτι το αυτοκινητο δεν εχει ικανοποιητικη θερμοκρασια υγραεριου με αποτελεσμα να αεριοποιειται οποτε αυτο θελει και να προκαλει τα μπουκωματα.
Το πρωτο που θα κοιταγα ειναι αν εχει νερα κανονικα και το δευτερο αν ο πνευμονας ειναι αρκετος (οχι να καλυπτει την ιπποδυναμη) για εναν κινητηρα που μπορει να καταναλωσει μεχρι και 16λιτ ανα 100χλμ.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό spyridon » Πέμ 28 Μαρ, 2013 16:37

Το λαμπάκι λαδιού μου ανάβει συχνά πυκνά! όταν σβήνει μόνο του το αυτοκίνητο ανάβει. Και μερικές φορές το πρωί, Βάζω μπροστά ανάβει το λαμπάκι σβήνω το αμάξι ξαναβάζω και σβήνει το λαμπάκι!!!
spyridon

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 28 Μαρ, 2013 16:44

BOURTZI έγραψε:Εγω πιστευω οτι το αυτοκινητο δεν εχει ικανοποιητικη θερμοκρασια υγραεριου με αποτελεσμα να αεριοποιειται οποτε αυτο θελει και να προκαλει τα μπουκωματα.
Το πρωτο που θα κοιταγα ειναι αν εχει νερα κανονικα και το δευτερο αν ο πνευμονας ειναι αρκετος (οχι να καλυπτει την ιπποδυναμη) για εναν κινητηρα που μπορει να καταναλωσει μεχρι και 16λιτ ανα 100χλμ.

Αυτο δεν θα ισχυε αν ειχε προβλημα στην λειτουργεια με αεριο?????
Γιατι στην λειτουργεια με βενζινη εχει το κυριως προβλημα ( απο οτι εχω καταλαβει τουλαχιστον )
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 28 Μαρ, 2013 16:48

spyridon έγραψε:Το λαμπάκι λαδιού μου ανάβει συχνά πυκνά! όταν σβήνει μόνο του το αυτοκίνητο ανάβει. Και μερικές φορές το πρωί, Βάζω μπροστά ανάβει το λαμπάκι σβήνω το αμάξι ξαναβάζω και σβήνει το λαμπάκι!!!

ναι οκ δε συμαινει οτι επειδη αναφερθηκε ντε και καλα εχουν κανει παγαποντια και σε εσενα....

Σπυρο, προφανως και δεν εχεις καμια σχεση με τα μηχανολογικά - δε το λεω οτι ειναι κακο, προς Θεου...
αλλα αν οντως ισχυει μαλλον πιο πολυ σε μπερδευουμε μια που δε μπορεις να αξιολογήσεις τι λεμε...

Φιλική συμβουλή.
Παρε το αυτοκινητο σου και βρες αλλο υγραεριτζη που θα ασχοληθει ομως....
ειδικά τα με πνευμονα αν καποιος ξερει τι κανει ειναι τοσο ευκολα και τοσο ιδια, που δε χρειαζεται να ταλαιπορεισαι τσαμπα...
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 28 Μαρ, 2013 16:52

spyridon έγραψε:Το λαμπάκι λαδιού μου ανάβει συχνά πυκνά! όταν σβήνει μόνο του το αυτοκίνητο ανάβει. Και μερικές φορές το πρωί, Βάζω μπροστά ανάβει το λαμπάκι σβήνω το αμάξι ξαναβάζω και σβήνει το λαμπάκι!!!

προφανως και αναβει αμα σβηνει το μοτερ αλλα ο διακοπτης ειναι στο ON...
Και προφανως μπορει το πρωι με το που βαζεις μπροστα ειδικά μετα απο πολλές ωρες ακινησίας με κρυο, ε να εχει πεσει και λιγο η σταθμη, να μην ανεβασει ακαριαια πιεση λαδιου ωστε να σβησει το λαμπακι του λαδιου αμεσα.
ΚΙ οταν το ξαναβαζεις μπροστα σβηνει αμεσως γιατι εχει ηδη πιεση ( για την ακρηβεια εχει ανεβασει λαδια στην κεφαλη) απο πριν
Άβαταρ μέλους
fokion

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 65 επισκέπτες