Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Mazda 3, λαμπάκι check

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Mazda 3, λαμπάκι check

Δημοσίευσηαπό ermis1964 » Τετ 17 Απρ, 2013 21:24

Παρακολουθώ τα δρώμενα εδώ στόν ιστότοπο,αλλά γράφω σπάνια.Μέ αφορμή τήν περιπέτεια τού συμφορουμίτη μέ τό Mazda3 παρατηρώ ότι:Όποιος γράψει πώς είχε σοβαρά προβλήματα ή βλάβες μέ τήν υγραεριοκίνηση,"τρώει" ξύλο.Χρίζεται αδιάφορος(δέν συντηρεί τό όχημα),άσχετος (δέν γνωρίζει βασικές αρχές μηχανολογίας,κακή επιλογή συνεργείου ),κακός καταναλωτής (πλημμελής έρευνα αγοράς συστήματος υγραερίου),προμότορας αλλότριων συμφερόντων.Επειδή δέν υπάρχει μόνο άσπρο καί μαύρο,αλλά υπάρχουν καί χρώματα,πρέπει -αν όχι όλοι - τουλάχιστον οι επαγγελματίες εγκαταστάτες πού γράφουν εδώ,νά είναι φειδωλοί σέ χαρακτηρισμούς καί αντικειμενικοί στίς τοποθετήσεις τους.
ermis1964

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 17 Απρ, 2013 22:20

ermis1964 έγραψε:Παρακολουθώ τα δρώμενα εδώ στόν ιστότοπο,αλλά γράφω σπάνια.Μέ αφορμή τήν περιπέτεια τού συμφορουμίτη μέ τό Mazda3 παρατηρώ ότι:Όποιος γράψει πώς είχε σοβαρά προβλήματα ή βλάβες μέ τήν υγραεριοκίνηση,"τρώει" ξύλο.Χρίζεται αδιάφορος(δέν συντηρεί τό όχημα),άσχετος (δέν γνωρίζει βασικές αρχές μηχανολογίας,κακή επιλογή συνεργείου ),κακός καταναλωτής (πλημμελής έρευνα αγοράς συστήματος υγραερίου),προμότορας αλλότριων συμφερόντων.Επειδή δέν υπάρχει μόνο άσπρο καί μαύρο,αλλά υπάρχουν καί χρώματα,πρέπει -αν όχι όλοι - τουλάχιστον οι επαγγελματίες εγκαταστάτες πού γράφουν εδώ,νά είναι φειδωλοί σέ χαρακτηρισμούς καί αντικειμενικοί στίς τοποθετήσεις τους.

και προβληματα θα υπαρχουν και βλαβες, οταν δουλευει μια μηχανη το μονο σιγουρο ειναι οτι θα εχει φθορες.
βλαβες και προβληματα δεν εχουν και τα αυτοκινητα χωρις υγραεριο?
ο εγκαταστατης ειναι το Α καιτο Ω απο το κιτ που θα επιλεξει, την εγκατασταση και τη ρυθμιση.
οταν δυο χρονια εχεις βλαβες και προβληματα δεν πρεπει να κανεις κατι?
κατι τελευταιο, σαν ανθρωποι ολοι υποκειμενικοι ειμαστε, αλλιως ολοι θα διαλεγαμε το ιδιο αυτοκινητο, την ιδια ομαδα, τα ιδια ρουχα, την ιδια μουσικη, την ιδια πολιτικη παραταξη και τελος την ιδια γυναικα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 18 Απρ, 2013 13:50

Ερμη να σε ρωτησω κατι..

( παραδειγματα απο διαφορες περιπτωσεις)
οταν βλεπεις το λαμπακι αναμεννο επι 2 χρονια αλλα "επειδη το αυτοκινητο παει καλα" δε κανεις τιποτα.
οταν το λαμπακι αναβοσβηνει σα χριστουγεννιατικο δεντρο αλλα παλι δε κανεις τιποτα
οταν για τα 2 ανωτερω πας τελικά στον εγκαταστατη μηχανικο και ξαναπας...και ξαναπας.... και ξαναπας... και ξαναπας.... και αποτελεσμα μηδεν
οταν εχουν μπει συστηματα υγραεριοκινησης σε.... "αναπτηρες" ( απο καταναλωση )
οταν εχουν μπει συστηματα με.... μεγαλυτερη αξια απο το ιδιο το αυτοκινητο....
οταν.... εχουν μπει συστηματα σε αυτοκινητα που δε κανουν ουτε 5.000 το χρονο...
οταν εχουν μπει συστηματα σε αυτοκινητα που οι κινητηρες τους υπαρχουν σε οποιαδηποτε μαυρη λιστα κυκλοφωρει και δεν τους εχει ενημερωσει κανενας
οταν εχει φαει την παραμυθα περι 50% λιγοτερου κοστους
οταν εχει 30+% καταναλωση απο οτι ειχε βενζινα και "ολα καλα"
οταν του το ρυθμιζουν ετσι και καιει ΚΑΙ 1 lt βενζινα στα 100χλμ..

θα τον ελεγες αυτον ενημερωμενο και σωστο καταναλωτη??? Εδω λαμπες για τους προβολεις θες να παρεις και κανεις ολοκληρη ερευνα.........

να το πω κι αλλιως
εχω τουρκικο συστημα
εχω ενα μοτερ το οποιο εχει τουλαχιστον ενα βεβαιωμενο ρηγμα "κολλημενο" με ματζουνια 3 φορές τα τελευταια 3 χρονια
εχω χαρχαλεψει μονος μου τις ρυθμισεις του υγραεριου
εχω ενα μοτερ με 248,965 χλμ ( το ακριβες νουμερο δε κανω πλακα ) εκ των οποιων τα τελευταια 17.000κατι ΚΑΙ με αεριο

αν λοιπον τα "αποκρυψω" ολα αυτα και χαλασει αυριο ( φτου φτου φτου ) και βγω και πω το υγραεριο ειναι απατη θα φταιει το φορουμ να με κραξει μια που σιγα σιγα θες δε θες θα ξεφουρνιζονται????
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό ermis1964 » Παρ 19 Απρ, 2013 00:20

Δέν είμαι τιμητής,αλλά ούτε υπερασπιστής κανενός.Όμως...Ο κάθε καταναλωτής δέν είναι υποχρεωμένος νά έχει γνώσεις μηχανολογίας,γιά νά φτιάξει τό όχημά του,όπως δέν είναι υποχρεωμένος νά έχει γνώσεις γνώσεις στατικής γιά νά φτιάξει τό σπίτι του.Γιά αυτόν τον λόγο απευθύνεται σέ εξειδικευμένους τεχνίτες,τεχνικούς,μηχανικούς,οι οποίοι γνωρίζουν τό εκάστοτε αντικείμενο.Τήν υποχρέωση πιστοποίησης τής επάρκειας τού κάθε τεχνίτη,τεχνικού,συνεργείου,έχει -κατ'αρχήν- η Πολιτεία,μέσω συγκεκριμένων διαδικασιών,αλλά καί τό αρμόδιο επαγγελματικό σωματείο.Όταν ο καταναλωτής εξυπηρετηθεί από ένα πιστοποιημένο συνεργείο ή τεχνικό,γιατί νά μήν θεωρήσει,οτι όλα έγιναν καλώς.Δέν θά διαφωνήσω στό ότι υπάρχουν αδιάφοροι,κακόβουλοι καί υστερόβουλοι άνθρωποι.Τό θέμα "υγραέριο καί συνεργεία αυτοκινήτου" είναι τεράστιο,χωρίς αυτό νά σημαίνει,πώς τόν χώρο τόν λυμαίνονται αδαείς καί απατεώνες.Τουναντίον μάλιστα - καί τό λέω από προσωπική συναναστροφή καί πείρα - υπάρχουν εξαιρετικοί μηχανικοί μέ βαθιά γνώση,ήθος καί ευπρέπεια.
ermis1964

Δημοσιευσεις: 24

Δημοσίευσηαπό avensis » Κυρ 21 Απρ, 2013 04:00

γεια σας κ απο μενα
εχω ενα avensis vvti2001 κ επειδη βασανιστικα τρελα με το check engine η τουοτα μ εστελνε εκει που εβαλα το κιτ lpg κ ο υγραεριας στη τουοτα 3-4 στην ιδια μερα κ τελικα για να μην σας κουραζω ηταν κομενο ενα λαστιχακι απο την εγκατασταση αεριου που παει στον κινητηρα ο μαστορας που το βρηκε μου ειπε οτι επερνε περισοτερο οξυγονο κοστος μηδεν το βρηκε καποιος μηχανικος που δουλευει τα τουοτα
το μονο που με χαλασε ειναι οτι δεν ξερω ποσο επικυνδινο ηταν που εκανα 1500χλμ ταξιδι οικογενειακος
ευχομαι να ειναι κατι τοσο απλο γιατι εμενα με βαλανε κ πηρα κ ρυθμιστη ροης αερα 120 ευρω κ τωρα το καμαρωνω
avensis

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό manoliss » Κυρ 21 Απρ, 2013 08:05

λογικα δεν θα εχεις προβλημα γιατι τα χλμτρα ειναι λιγα τουλαχιστον το παλεψες....καλα χλμτρα απο δω και περα.....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό mikemazda » Τετ 13 Ιαν, 2016 16:17

Γεια σας, νέο μέλος στην παρέα με mazda 3 2006. Έβαλα υγραέριο στα 53000χλμ της BRC, κ παράλληλα άλλαξα κ τα μπουζί με ιριδίου αφού κ αυτά θέλανε αλλαγή. Το αμάξι δούλευε άψογα κ δεν έκανε κιχ, δεν το ζόριζα όμως κ εγώ κ πάνω από τις 4200-4300στροφές το γύριζα σε βενζίνη κ το πάταγα. Στα 97-98000 χλμ μου άναψε λαμπάκι μηχανής κ αρχικά θεώρησα ότι θα θέλουν άλλαγμα τα μπουζί.Είχα παρατηρήσει ένα πολύ ελαφρή τρεμόπαιγμα, σαν ρετάρισμα στο ρελαντί όταν δούλευε όμως με βεζίνη. Από έλεγχο στον εγκέφαλο μου έβγαζε νλάβη ανάφλεξης με κωδικό PL8027, δεν θυμάμαι ακριβώς...Άλλαξα τα μπουζί κ έσβησε το λαμπάκι. Θεώρησα ότι ήταν αυτό. Το κακό είναι όμως ότι ξαναναψε χτες κ μόνο του σβήνει καμιά φορά, κυρίως όμως όταν το σβήνω κ το ξανανάβω. Μου είπαν αρχικά να κοιτάξω συμπίεση, κ αν έχει πέσει σε κάποιο κύλινδρο κ αυτός είναι ο ίδιος με αυτόν που μου βγάζει στην ανάφλεξη βλάβη, πρέπει να ρυθμίσω βαλβίδες. Τι μου προτείνετε? Θα πάω αύριο να αρχίσω να το ψάχνω αλλά ήθελα να πιστεύω ότι δεν θα είχα προβλήματα...
mikemazda

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό erimitis » Τετ 13 Ιαν, 2016 21:18

Οτι ακριβως σου ειπαν το βαζεις εγκεφαλο βλεπεις το σφαλμα και μετρας συμπιεση.κανε το σταυρο σου και προχωρα!!!!!

Στάλθηκε από το Breeze μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
erimitis

Δημοσιευσεις: 440

Δημοσίευσηαπό dk6 » Πέμ 14 Ιαν, 2016 00:35

erimitis έγραψε:Οτι ακριβως σου ειπαν το βαζεις εγκεφαλο βλεπεις το σφαλμα και μετρας συμπιεση.κανε το σταυρο σου και προχωρα!!!!!

Υγραεριοκίνηση και προσευχές πάνε πακέτο πλέον... Αργά ή γρήγορα όλοι θέλουν δεν θέλουν θα το καταλάβουν...
dk6

Δημοσιευσεις: 45

Δημοσίευσηαπό anikologr » Πέμ 14 Ιαν, 2016 08:07

dk6 έγραψε:
erimitis έγραψε:Οτι ακριβως σου ειπαν το βαζεις εγκεφαλο βλεπεις το σφαλμα και μετρας συμπιεση.κανε το σταυρο σου και προχωρα!!!!!

Υγραεριοκίνηση και προσευχές πάνε πακέτο πλέον... Αργά ή γρήγορα όλοι θέλουν δεν θέλουν θα το καταλάβουν...

Θα το καταλάβουν αργή η γρήγορα. Το θέμα είναι πόσα θα έχουν γλιτώσει μέχρι τότε.. Εκεί κάπου το χάνεις..
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 86 επισκέπτες