Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ford Maverick V6 Βλάβη σε καταλύτη-προκαταλύτες από υγραέριο

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Ford Maverick V6 Βλάβη σε καταλύτη-προκαταλύτες από υγραέριο

Δημοσίευσηαπό bilman » Παρ 17 Μάιος, 2013 19:11

Είμαι κάτοχος ενός FORD MAVERICK 3.0V6 12/2004 MY.Το αυτοκίνητο αγοράστηκε μεταχειρισμένο τόν 2/2012 με 58000 ΚΜ σε καλή κατάσταση.Αποφάσισα να βάλω σύστημα υγραερίου με σκοπό να μειώσω το χιλιομετρικό κόστος.
Κατέληξα ,λόγω καλύτερης τιμής καί λόγω της χρόνιας ενασχόλησης με τα αυτοκίνητα FORD στό εξειδικευμένο συνεργείο FORD Π.ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ Α.Ε o οποίος δήλωσε εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της MASTERGAS-ΕΤΑΙΡΕΊΑ η οποία απεδείχθει ότι είναι δικής του επινόησης,όπως κατάλαβα εκ τών υστέρων.Το Μάρτιο του 2012 τοποθετήθηκε το σύστημα πού μου πρότεινε το συνεργείο του,παρέχοντας τίς εγγυήσεις που διαφημίζει.Το αυτοκίνητο είχε περίπου 59500km.Αφού έγινε η τοποθέτηση καί οι διάφορες ρυθμίσεις το αυτοκίνητο λειτούργησε χωρίς πολλά προβλήματα (εκτός του check engine πού άναβε κάθε 1000 κμ περίπου)Στό αυτοκίνητο έγιναν περίπου 5 ρυθμίσεις μέχρι τόν Απρίλιο του 2013.Αρχές Μαίου 2013 καί ενώ το αυτοκίνητο έιχε διανύσει από τη μετατροπή 12000ΚΜ μέ υγραέριο,το αυτοκίνητο άρχισε να ρετάρει καί να μήν τραβάει.Μετά από έλεγχο πού έγινε στό συνεργείο του Κόνσούλα (το οποίο έχει μεταβιβαστεί σέ άλλη επωνυμία) διαπιστώθηκε 1)ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΕΝΗ ΜΠΕΚΙΕΡΑ,2)ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΛΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΥΤΗ.Ο εγκαταστάτης καλύπτει μόνο το κόστος της μπεκιέρας,για το σύστημα καταλύτη-προκαταλύτη καμμία νύξη.Το θέμα είναι 1)Επεσα σε απατεώνες?,2)το συγκεκρυμμένο μοντέλο εχει προβλήματα με το υγραέριο?3)Φταίει η ποιότητα του Υγραερίου?
Αν έχετε κάποια ιδέα πείτε μου τη γνώμη σας.
Φιλικά
bilman
bilman

Δημοσιευσεις: 3

Re: Ford Maverick V6 Βλάβη σε καταλύτη-προκαταλύτες από υγρα

Δημοσίευσηαπό Qgas » Παρ 17 Μάιος, 2013 20:07

15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ με τη τεχνολογια της Williams F! http://www.mastergas.gr/article.php?id=17
:mrgreen: :mrgreen:
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 18 Μάιος, 2013 07:59

Qgas έγραψε:15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ με τη τεχνολογια της Williams F! http://www.mastergas.gr/article.php?id=17
:mrgreen: :mrgreen:

Να αρχισουμε τα 50% οικονομια τωρα???? ( οχι απο εσας ως εταιρεία, καταλαβαινετε ομως τι λεω... το το παπαριες διαφημισατε ως επαγγελματικός κλαδος......)

bilman έγραψε:Αφού έγινε η τοποθέτηση καί οι διάφορες ρυθμίσεις το αυτοκίνητο λειτούργησε χωρίς πολλά προβλήματα (εκτός του check engine πού άναβε κάθε 1000 κμ περίπου)Στό αυτοκίνητο έγιναν περίπου 5 ρυθμίσεις μέχρι τόν Απρίλιο του 2013.

Το αυτοκινητο σας μιλαγε αλλα εσεις δεν ακουγατε... το "λαμπακι" δεν ειναι διακοσμητικό.......

bilman έγραψε:Το θέμα είναι 1)Επεσα σε απατεώνες?,2)το συγκεκρυμμένο μοντέλο εχει προβλήματα με το υγραέριο?3)Φταίει η ποιότητα του Υγραερίου?

1. Αγνωστο.
2. δεν εχω προχειρες τις λιστες της BRC και της PRINS με τους blacklisted κινητηρες αλλα η Ford ειναι... "πρωτο ονομα"
3. Αυτη τη καραμελα καλο ειναι σιγα σιγα να την ξεχνανε τα μαστορια... τοσα αυτοκινητα κυκλοφωρουν ΧΩΡΙΣ προβλημα με υγραεριο.....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό rover214 » Σάβ 18 Μάιος, 2013 18:46

Το αυτοκίνητό σου δεν είναι στη μαύρη λίστα με τα αυτοκίνητα που βγάζουν προβλήματα.Επίσης ξέχνα και τα περί ποιότητας υγραερίου μιας και λίγο πολύ όλοι το ίδιο μείγμα βάζουμε.
Γενικά πάντως νομίζω ότι με τους κεραμικούς προκαταλύτες και το αέριο υπάρχει θέμα, και συνιθίζεται να αντικαθίστανται από μεταλλικούς, γιατί λόγω της κοντινής απόστασής τους από την εξαγωγή και τις υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφονται.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 18 Μάιος, 2013 19:09

rover214 έγραψε:Το αυτοκίνητό σου δεν είναι στη μαύρη λίστα με τα αυτοκίνητα που βγάζουν προβλήματα.Επίσης ξέχνα και τα περί ποιότητας υγραερίου μιας και λίγο πολύ όλοι το ίδιο μείγμα βάζουμε.
Γενικά πάντως νομίζω ότι με τους κεραμικούς προκαταλύτες και το αέριο υπάρχει θέμα, και συνιθίζεται να αντικαθίστανται από μεταλλικούς, γιατί λόγω της κοντινής απόστασής τους από την εξαγωγή και τις υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφονται.

ο κεραμικος αντεχει σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες (γιατι στη F1 τα φρενα ειναι κεραμικα) σε κρουση δεν αντεχει.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό bilman » Σάβ 18 Μάιος, 2013 21:28

Σε όλους τούς φίλους,που έκαναν τον κόπο να μου απαντήσουν,συμπληρωματικά το σύστημα που τοποθέτησε ο ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ,σύμφωνα με τα χαρτια που μου έδωσε αποτελείται από ΠΝΕΥΜΟΝΑ ZAVOLI,ΕΓΚΕΦΑΛΟ NORTH ITALY,ΠΟΛΥΒΑΛΒΙΔΑ TOMASETO.Τούς νέους προκαταλύτες-και το νέο καταλυτη τους προμηθεύομαι από το κατάστημα power-exhaust διαβεβαίωσε δε ο μηχανικός ότι οι προκαταλύτες θα είναι συρμάτινοι.
Δέν ξέρω ποιοί είναι πιό ανθεκτικοί?
Αν τώρα κάποιος απο εσας είναι μηχανικός καί εγκαταστάτης και θέλει να μου ρυθμίσει το αυτοκίνητο καλύτερα ,άς επικοινωνήσει μαζί μου γία να τα πούμε.
Και πάλι ευχαριστώ
bilman

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 20 Μάιος, 2013 10:19

Εγγύηση δεν σου είχε δώσει?

Τι είναι όλες αυτές οι περιβόητες 5ετης και 15ετης εγγυήσεις? :evil:
Τι καλύπτουν τελικά?
Μήπως πρέπει να ανοιχτεί ένα θέμα σχετικά με αυτές τις εγγυήσεις τις απάτης?? :evil:

Για πιο λόγο να ανάβει το check κάθε 1.000 χλμ και δεν στο έφτιαχναν? Ποια ήταν η δικαιολογία?
Ας απαντήσουμε πρώτα σε αυτά τα ερωτήματα γιατί όπως φαίνεται η εγκατάσταση ήταν από την αρχή λανθασμένη.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 20 Μάιος, 2013 10:50

LPGas έγραψε:Μήπως πρέπει να ανοιχτεί ένα θέμα σχετικά με αυτές τις εγγυήσεις τις απάτης?? :evil:

Το μονο θεμα που πρεπει να ανοιχτει επ αυτου ειναι ΕΣΕΙΣ οι επαγγελματιες 1ον να κανετε ενα πανελαδικό συνδεσμό ή μεσω της ΠΟΒΕΑΜ δε ξερω, και να καταγγειλετε τους "παραμυθαδες"....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό bilman » Δευτ 20 Μάιος, 2013 14:43

LPGas έγραψε:Εγγύηση δεν σου είχε δώσει?

Τι είναι όλες αυτές οι περιβόητες 5ετης και 15ετης εγγυήσεις? :evil:
Τι καλύπτουν τελικά?
Μήπως πρέπει να ανοιχτεί ένα θέμα σχετικά με αυτές τις εγγυήσεις τις απάτης?? :evil:

Για πιο λόγο να ανάβει το check κάθε 1.000 χλμ και δεν στο έφτιαχναν? Ποια ήταν η δικαιολογία?
Ας απαντήσουμε πρώτα σε αυτά τα ερωτήματα γιατί όπως φαίνεται η εγκατάσταση ήταν από την αρχή λανθασμένη.

ΟΤΑΝ ΑΝΑΒΕ ΤΟ CHECK KΑΙ ΠΗΓΑΙΝΑ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ MISFIRE Η ΑΙΤΙΑ.
ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ,ΕΙΝΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΜΕΡΗ ??????
bilman

mod: Δε γράφουμε με κεφαλαία
bilman

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Δευτ 20 Μάιος, 2013 16:07

hlias έγραψε:
rover214 έγραψε:Το αυτοκίνητό σου δεν είναι στη μαύρη λίστα με τα αυτοκίνητα που βγάζουν προβλήματα.Επίσης ξέχνα και τα περί ποιότητας υγραερίου μιας και λίγο πολύ όλοι το ίδιο μείγμα βάζουμε.

ο κεραμικος αντεχει σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες (γιατι στη F1 τα φρενα ειναι κεραμικα) σε κρουση δεν αντεχει.

Πάντως έγω τον ελιωσα και τον αλλαξα πριν τρεις μερες με ενα μεταχειρισμενο μανισιο πολυ καλης καταστασης ,τωρα τι εκανα και το καταφερα απλα γκαζια ,και να πεις οτι δεν ηξερα ηξερα για αυτο δεν φταιει κανεις και τιποτα ,παντως ειχε φτασει να μην περνα καυσαυεριο τοσο που πηγαινε με 50-60 και μουγκριζε ,και το γελοιο της υποθεσης ειναι οτι δυο μερες πριν την αλλαγη πεαρασα κτεο με καλα αποτελεσματα ,η εξηγηση ειναι οτι η ποσοτητα καυσαεριου στις χαμηλες στροφες που περνουσε δεν εδινε τη ιδεα του λιωμενου καταλυτη (υπ΄'οψιν απο την πισω του πλευρα του καταλυτη δεν φαινοταν το παραμικρο) αλλα μολις γκαζωνες τεντα τα σπιραλ και εβγαιναν απο τη θεση τους οι πειροι συγκρατησης απο τα λαστιχα.
Εκεινο ομως που θελω να πω ειναι οτι δεν εγινε με μια δυο τρεις φορες αλλα στο χρονο τριων ετων και με τον τροπο οδηγης μου και υπ' οψιν ψεκασμο βενζινης εχω σε ολο το φασμα και στο αεριο ηταν λιγο πλουσιο το μιγμα ,ενα κλικ που λενε τωρα το εχω ακριβως .
ο Μηχανικος ειπε οτι έγινε απο αυτο δηλαδη το οτι ειχα πλουσιο μιγμα στο αεριο.
Αυτα το ολιγα ενημερωτικα δεν τρεχει τιποτα συνεχιζω κανονικα (οχι τοσο γκαζια με το αεριο)
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 86 επισκέπτες