Είμαι κάτοχος ενός FORD MAVERICK 3.0V6 12/2004 MY.Το αυτοκίνητο αγοράστηκε μεταχειρισμένο τόν 2/2012 με 58000 ΚΜ σε καλή κατάσταση.Αποφάσισα να βάλω σύστημα υγραερίου με σκοπό να μειώσω το χιλιομετρικό κόστος.
Κατέληξα ,λόγω καλύτερης τιμής καί λόγω της χρόνιας ενασχόλησης με τα αυτοκίνητα FORD στό εξειδικευμένο συνεργείο FORD Π.ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ Α.Ε o οποίος δήλωσε εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της MASTERGAS-ΕΤΑΙΡΕΊΑ η οποία απεδείχθει ότι είναι δικής του επινόησης,όπως κατάλαβα εκ τών υστέρων.Το Μάρτιο του 2012 τοποθετήθηκε το σύστημα πού μου πρότεινε το συνεργείο του,παρέχοντας τίς εγγυήσεις που διαφημίζει.Το αυτοκίνητο είχε περίπου 59500km.Αφού έγινε η τοποθέτηση καί οι διάφορες ρυθμίσεις το αυτοκίνητο λειτούργησε χωρίς πολλά προβλήματα (εκτός του check engine πού άναβε κάθε 1000 κμ περίπου)Στό αυτοκίνητο έγιναν περίπου 5 ρυθμίσεις μέχρι τόν Απρίλιο του 2013.Αρχές Μαίου 2013 καί ενώ το αυτοκίνητο έιχε διανύσει από τη μετατροπή 12000ΚΜ μέ υγραέριο,το αυτοκίνητο άρχισε να ρετάρει καί να μήν τραβάει.Μετά από έλεγχο πού έγινε στό συνεργείο του Κόνσούλα (το οποίο έχει μεταβιβαστεί σέ άλλη επωνυμία) διαπιστώθηκε 1)ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΕΝΗ ΜΠΕΚΙΕΡΑ,2)ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΛΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΥΤΗ.Ο εγκαταστάτης καλύπτει μόνο το κόστος της μπεκιέρας,για το σύστημα καταλύτη-προκαταλύτη καμμία νύξη.Το θέμα είναι 1)Επεσα σε απατεώνες?,2)το συγκεκρυμμένο μοντέλο εχει προβλήματα με το υγραέριο?3)Φταίει η ποιότητα του Υγραερίου?
Αν έχετε κάποια ιδέα πείτε μου τη γνώμη σας.
Φιλικά
bilman