Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

BMW 320 E90 BRC PLUG AND DRIVE by LPGAS

Δείξτε μας την εγκατάσταση υγραερίου στο αυτοκίνητο σας!

Re: BMW 320 E90 BRC PLUG AND DRIVE by LPGAS

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Σάβ 18 Μάιος, 2013 18:55

Σηκώνοντας το αμάξι χτες διαπίστωσα πως αν δεν είσαι μαντης δεν μπορείς να βρεις που είναι η γραμμή καυσίμου. Ολα ακολουθούν την μαμά που είναι κρυμμένες κάτω από πλαστικά και ποδιές προστασίας. :clap:

Μετά από 250 χιλιόμετρα μπορώ να πω πως είναι ΑΨΟΓΟ το συστημα! Γρήγορο στην εναλλαγή από βενζίνη σε υγραέριο. Αμεσότατο στην απόκριση του γκαζιού χωρίς κομπιάσματα και παει ακρέμαστο από το ρελαντί μέχρι τον κόφτη.

:clap: LPGAS!!!
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 18 Μάιος, 2013 23:05

Με 250 χιλ ειναι νωρις για να κρίνεις , για τις καταναλώσεις να μας ενημερώσεις , στο δικό μου τουλάχιστον σύστημα όπου δεν γλυτώνω το 20-25 % συν της βενζινης,

Φυσικά έχω το seq drive και όχι το δικό σου και οχι απο προκοπής εγκαταστατη οπως περιγραφεις τον LPGAS . ( αρπα κολα μαλλον θα ελεγα καλυτερα αυτος που το τοποθετησε σε μενα ).

Μπορει να μας πει ο κ. LPGAS αν μπορω να αλλαξω τον εγκεφαλο μονο στο δικο μου και να ψεκαζει και βενζινη χωρις μεγάλη διαδικασία ?

Παρα τις εδρες και βαλβιδες για υγραεριο παντα εχω το φοβο των καμενων βαλβιδων στο πισω μερος του κεφαλιου μου . Αν και εχω 25,000 χιλ μετα τη βλαβη
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Κυρ 19 Μάιος, 2013 09:57

Επειδή έχω μόνο 250 χιλ δεν μπορώ να πω για την κατανάλωση τιποτα. Αν προσέξεις μιλάω για την ποιότητα της εγκατάστασης κυρίως που θεωρω πως είναι κορυφαία. Επειδή πιστεύω πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και επειδή είμαι και οπαδός της θεωρίας δεν μπορω παρά να το χαρακτηρίσω κορυφαίο και να το εντάξω στην ίδια κατηγορία με ένα δυο σύστηματα ακόμα τα οποία είμαι σίγουρος πως αν τοποθετηθούν σωστά θα είναι απροβληματιστα από την πρώτη στιγμή...

Συμφωνώ μαζί σου πως ο LPGAS μαζί με δυο τρεις ακόμα είναι οι κορυφαίοι στο σπορ.

Η θεωρία λέει πάντως πως θα πρέπει να έχω 10-15% παραπάνω και λόγω ρύθμισης αλλα και επειδή το PLUG AND DRIVE παραμετροποιεί συνεχώς τα δεδομένα μιας και είναι συνδεδεμένο με την OBD και τον MAF. Το sequent24 δεν είναι συνδεδεμένο με τιποτα από αυτά οπότε η κατανάλωση που έχεις είναι καθαρά θέμα ρύθμισης στους χάρτες υγραεριου. Θεωρω πως έχεις αυξημένη κατανάλωση και καλό θα ήταν να πας για καινούργια παραμετροποιησή.

Οσο αφορά την αλλαγή σε PLUG AND DRIVE νομίζω πως δεν πρέπει να γίνεται τοσο εύκολα. Αν δεν κάνω λάθος είναι δυο εντελώς διαφορετικά σύστηματα σε τροπο σύνδεσης και λειτουργείας και θα πρέπει να αλλάξεις τα πάντα από εγκέφαλο πνεύμονα καλοδιώσεις μπεκ... Θα μας πει ο LPGAS για σίγουρα...
splitapsou

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Κυρ 19 Μάιος, 2013 10:22

Νομίζω πως καλό θα ήταν να πω πως επέλεξα το συγκεκριμένο συστημα.

Η αλήθεια είναι πως ήμουν μεταξύ του PLUG AN DRIVE και ενός ακόμα στα ίδια περίπου χρήματα. Κορυφαία και τα δυο αλλα με διαφορετική λογική στην λύπανση. Μετά από ψάξιμο μηνών και διάβασμα ατελείωτο σε manual ακόμα και εγκατάστασης, σε μελέτες και έρευνες για το υγραέριο γενικά και την συμπεριφορά του ως καύσιμο κίνησης κατέληξα στα εξής ασφαλή συμπεράσματα:

1. Ενα συστημα τοποθετημένο σωστά και με normal χρήση (τρόπος οδήγησης) είναι ασφαλές για τα περισσότερα αυτοκίνητα.

2. Δυο τρόποι υπάρχουν για την λύπανση, η λαδιερα ( αποκλειστικα και μόνο η ηλεκτρονική) και οι ψεκασμοί βενζίνης. Επέλεξα τον δεύτερο μιας και μου αρέσει το καθαρό μηχανοστασιο και προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο να ψεκάζει ένα μίγμα με πρόσθετα κάποιο συστημα στον κινητήρα μου όταν αυτό μπορεί να στο παρέχει η βενζίνη με μικρό ψεκασμούς. Αξιόπιστες θεωρώ και τις δυο μεθόδους (όσο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος έτσι κάτι για το οποίο δεν υπάρχουν δεδομένα και μετρήσεις από αξιόπιστους ανεξάρτητους φορείς) απλα προσωπική επιλογή είναι να χρησιμοποιήσω την βενζίνη που ούτως ή άλλως είναι κατασκευασμένος ο κινητήρας να καίει.

3. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στον εγκαταστάτη! Είναι το Α και το Ω του οποίου συστήματος και του τελικού αποτελέσματος!
splitapsou

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 19 Μάιος, 2013 11:04

Συμφωνω απολυτα, εχω ένα αμάξι με Prins χωρις κανένα θέμα , το ford όμως με το BRC μετα την επισκευή τις τελευταίες μέρες εχει που και που missfire στον 1 κυλινδρο. Τα long trim ειναι -0.08 μονιμα άρα δεν ειναι απο μείγμα , λαδιερα εχει με διακλαδωτη ανα κυλινδρο.

Είμαι μεταξύ να αλλάξω με το plug n drive αν συμφέρει η μια προσφορα με ΑΕΒ οbd όπου ξήλωνεται και αλλάζει όλο. Η ταυτόχρονη καύση βενζίνης στα φορτία ελπίζω να λύσει τα θέματα εκτός αν τα περιοδικά missfire ειναι άσχετα με το υγραεριο. Βέβαια οι εποχές ειναι δύσκολες για να πάω στο ολικο ξήλωμα ( 650 € ) θα επικοινωνήσω με την LPGas να πάρω τιμη για αλλαγη μονο εγκεφάλου !! Να πω μόνο στον καρανικολα ( car center ford εξουσιοδοτημένο ) που επίσης τοποθετεί υγραεριο τα καπάκια σε αυτό το αμάξι πανε σύννεφο απλα εκει αν καεί στην εγγύηση το πληρώνει ο καρανικολας !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 20 Μάιος, 2013 09:53

dathens έγραψε:Συμφωνω απολυτα, εχω ένα αμάξι με Prins χωρις κανένα θέμα , το ford όμως με το BRC μετα την επισκευή τις τελευταίες μέρες εχει που και που missfire στον 1 κυλινδρο. Τα long trim ειναι -0.08 μονιμα άρα δεν ειναι απο μείγμα , λαδιερα εχει με διακλαδωτη ανα κυλινδρο.

Είμαι μεταξύ να αλλάξω με το plug n drive αν συμφέρει η μια προσφορα με ΑΕΒ οbd όπου ξήλωνεται και αλλάζει όλο. Η ταυτόχρονη καύση βενζίνης στα φορτία ελπίζω να λύσει τα θέματα εκτός αν τα περιοδικά missfire ειναι άσχετα με το υγραεριο. Βέβαια οι εποχές ειναι δύσκολες για να πάω στο ολικο ξήλωμα ( 650 € ) θα επικοινωνήσω με την LPGas να πάρω τιμη για αλλαγη μονο εγκεφάλου !! Να πω μόνο στον καρανικολα ( car center ford εξουσιοδοτημένο ) που επίσης τοποθετεί υγραεριο τα καπάκια σε αυτό το αμάξι πανε σύννεφο απλα εκει αν καεί στην εγγύηση το πληρώνει ο καρανικολας !!

Οι 1800αρηδες κινητήρες Ford της γενιάς αυτής είναι πολύ ευαίσθητοι και καθόλου συμβατοί με υγραέριο. Η αυτολίπανση βοηθά τον συγκεκριμένο κινητήρα αλλά δεν λύνει 100% το πρόβλημα γιατί οι έδρες είναι εντελώς ακατάλληλες για χρήση με υγραέριο.
Αν έχεις Seq 24 προηγούμενης γενιάς δεν μπορεί να μπει Plug and Drive, μπορεί να μπει όμως ο καινούριος Seq εγκέφαλος που υποστηρίζει ψεκασμούς βενζίνης.
Η Λαδιέρα μονού σημείου δεν προσφέρει καμία προστασία, και απορώ γιατί ο κόσμος και κυρίως οι εγκαταστάτες συνεχίζουν να την προτείνουν. Είναι μια τεχνολογία 15 χρόνια παλιά, που δούλευε μόνο στα ταξί επειδή είχαν αμέτρητες ώρες ρελαντί.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 20 Μάιος, 2013 09:55

splitapsou έγραψε:
3. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στον εγκαταστάτη! Είναι το Α και το Ω του οποίου συστήματος και του τελικού αποτελέσματος!

:ymapplause: :ymapplause: :thumbup:
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Τετ 22 Μάιος, 2013 18:44

Πρώτο γέμισμα σήμερα και η διάφορα από την βενζίνη στο 11% :clap: :clap: :clap: :clap:

Από 10lt/100 με βενζίνη στα 11lt/100 με lpg!!!!! Με κλιματισμό το 70% των χιλιομέτρων, με τουλάχιστον 2 ώρες αναμονής στο ρελαντί με αναμένο κλιματισμό λόγω παιδιών.

:clap: :clap: LPGAS!

Και ακόμη δεν έχει στρώσει ο πνεύμονας...
splitapsou

Δημοσίευσηαπό papoys » Τετ 22 Μάιος, 2013 23:16

Πολύ καλή κατανάλωση στο υγραέριο. :thumbup: :thumbup: :clap:

Καλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα εύχομαι. :wave:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Παρ 28 Ιουν, 2013 20:05

Πρώτο ταξίδι το προηγούμενο σκ στην Εύβοια. Η κατανάλωση για αυτό που έκανα με βενζίνη θα ήταν κοντά στο 8,3-8,4. Το γνωρίζω καλά μιας και κάθε καλοκαίρι κάνω ακριβώς το ίδιο. Με το υγραέριο λοιπόν στα 9,24! +10% :clap: LPGAS! Αριστη ρύθμιση! Ομολογώ πως με έχει εντυπωσιάσει το κιτ! Θα επανέλθω προς το τέλος του καλοκαιριού με ποιο σίγουρες μετρήσεις.
splitapsou

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Showroom

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες