Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αλλαγή με μπουζι για LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αλλαγή με μπουζι για LPG

Δημοσίευσηαπό billysgtr » Τρί 21 Μάιος, 2013 16:37

Καλησπέρα,

Εχω ένα Citroen C4 1.4 του 2009. Έχω αέριο εδώ και 2 χρόνια(lovato περασμένο autostrata Θεσσαλονίκη) και έχω ένα πρόβλημα εδώ και αρκετό καιρό(περίπου 8 με 10 μήνες) χωρίς να έχω καταφέρει να το λύσω(προφανώς όχι μόνος μου). Όταν βάζω μπροστά, το αυτοκίνητο αρχίζει να τρεμοσβήνει πολύ έντονα και οι στροφές πανε όπως να 'ναι. Και εν τέλει σβήνει. Αυτό γίνεται 2-3 φορές έως να σταθεροποιηθεί και μετά ας πούμε ότι στρώνει. Αυτό το κάνει μόνο με βενζίνη, όχι στο αέριο(αφού ούτως ή άλλως δεν παίρνει μπροστά με αέριο σε normal συνθήκες). Αν κάποιος είχε ανάλογο πρόβλημα και το έλυσε παρακαλώ ας βοηθήσει. Είναι απίστευτα εκνευριστικό. Ή αν κάποιος γνωρίζει κάτι επί του θέματος. Έχω ακούσει ότι έχει συμβεί και σε άλλα C4

Επίσης σκέφτηκα να βάλω μπουζί ιριδίου(για αέριο) μήπως και βοηθήσει, αλλά δεν έχω βρεί για 1.4 Citroen C4. Βρίσκω μόνο για 1,6 (denso και bosch)

Ευχαριστώ, Βασίλης
billysgtr

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό baltazar » Πέμ 30 Μάιος, 2013 09:30

Μπορεί κάποιος να μου πει πόση είναι η διάρκεια ζωής ενός πολλαπλασιαστή?
baltazar

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 30 Μάιος, 2013 10:03

billysgtr έγραψε:Καλησπέρα,

Εχω ένα Citroen C4 1.4 του 2009. Έχω αέριο εδώ και 2 χρόνια(lovato περασμένο autostrata Θεσσαλονίκη) και έχω ένα πρόβλημα εδώ και αρκετό καιρό(περίπου 8 με 10 μήνες) χωρίς να έχω καταφέρει να το λύσω(προφανώς όχι μόνος μου). Όταν βάζω μπροστά, το αυτοκίνητο αρχίζει να τρεμοσβήνει πολύ έντονα και οι στροφές πανε όπως να 'ναι. Και εν τέλει σβήνει. Αυτό γίνεται 2-3 φορές έως να σταθεροποιηθεί και μετά ας πούμε ότι στρώνει. Αυτό το κάνει μόνο με βενζίνη, όχι στο αέριο(αφού ούτως ή άλλως δεν παίρνει μπροστά με αέριο σε normal συνθήκες). Αν κάποιος είχε ανάλογο πρόβλημα και το έλυσε παρακαλώ ας βοηθήσει. Είναι απίστευτα εκνευριστικό. Ή αν κάποιος γνωρίζει κάτι επί του θέματος. Έχω ακούσει ότι έχει συμβεί και σε άλλα C4

Επίσης σκέφτηκα να βάλω μπουζί ιριδίου(για αέριο) μήπως και βοηθήσει, αλλά δεν έχω βρεί για 1.4 Citroen C4. Βρίσκω μόνο για 1,6 (denso και bosch)

Ευχαριστώ, Βασίλης

αν δεν λυσεις το προβλημα μη βαλεις τιποτα τσαμπα θα παει...
Υποθετωντας βεβαια οτι τα μπουζι που εχεις τωρα δεν ειναι απο την εποχη του Νοε

ετσι οπως ακουγεται το πιο ευκολο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι καποιο μπεκ "σταζει" με συνεπεια η εισαγωγη οταν πας να ξαναβαλεις μπροστα να ειναι "μπουκωμενη" με καυσιμο
τωρα βενζινα ειναι?? αεριο ειναι?? δε ξερω...

Αν ισως οταν το εσβηνες ειχες απο πριν γυρισει σε βενζινα, να εδινε ενα μπουσουλα αν τοτε επαιρνε πιο ευκολα..
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 30 Μάιος, 2013 10:05

baltazar έγραψε:Μπορεί κάποιος να μου πει πόση είναι η διάρκεια ζωής ενός πολλαπλασιαστή?

στο ιμπιζα αλλαξα τον πρωτο στα 150 - 160 χιλιαδες δε θυμαμαι, οταν εφαγε ενα γερο μπουγελο το μοτερ, ειναι γνωστη η ευαισθησια τους στα VW μοτερ

Στο ΚΙΑ στα 168.000 που το εχω στα χερια μου δεν εχω αλλαξει κανεναν απο τους 2 ( φτου φτου φτου ) ο προηγουμενος ιδιοκτητης στα 100++ που το ειχε δε ξερω τι ειχε κανει και ποτε
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό billysgtr » Παρ 31 Μάιος, 2013 21:10

fokion έγραψε:
αν δεν λυσεις το προβλημα μη βαλεις τιποτα τσαμπα θα παει...
Υποθετωντας βεβαια οτι τα μπουζι που εχεις τωρα δεν ειναι απο την εποχη του Νοε

ετσι οπως ακουγεται το πιο ευκολο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι καποιο μπεκ "σταζει" με συνεπεια η εισαγωγη οταν πας να ξαναβαλεις μπροστα να ειναι "μπουκωμενη" με καυσιμο
τωρα βενζινα ειναι?? αεριο ειναι?? δε ξερω...

Αν ισως οταν το εσβηνες ειχες απο πριν γυρισει σε βενζινα, να εδινε ενα μπουσουλα αν τοτε επαιρνε πιο ευκολα..

Ευχαριστώ για την απάντηση... Δυστυχώς έχω δοκιμάσει κιαι αυτό αλλά δεν έχει καμμία διαφορά
billysgtr

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό rogerius » Τετ 05 Ιουν, 2013 08:43

IMHO, 99% to thema sou den exei sxesh me to LPG.
Vale ena diagnostiko eggefalou kai apo ekei na kaneis ena guided troubleshooting, an vgalei sfalmata.
An den vgalei, einai ligo pio dyskolo...
Geneika proteino na tsekareis: fuel-spark-compression-air.....diladi:
-piesh venzinhs: rythmisth pieshs, anepistrofh valvida , filtro venzinhs, antleia venzinhs, reles antleias (aisthytira psiktikou pou rythmizei to meigma kata thn ekkinish)
-spitha: mpouzi, polaplasiastes (aisthytiras strofalou pou dinei thn entolh meso ECU)
-compression: asto...apithano
-air: petalouda, MAF, ypopieseis, EGR
-aisthitires: psyktikou, strofon strofalou, strofon ekkentroforou
-diakopths, miza, geioseis ...gia to telos
[emeine kati? LOL]
Ksekinas me ta tsekarismata pou den kostizoun kai an xreiastei na pliroseis arxise me ton aisthytira psyktikou.

An theleis, enhmeroneis edo gia thn poreia!

Kalh tyxh!
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό rover214 » Τετ 05 Ιουν, 2013 16:34

Στο κάνει ανεξαρτήτως καιρού?Και τώρα το καλοκαίρι?Θέλω να πω μήπως το χειμώνα η υγρασία καταφέρνει να τρυπώσει κάπου που δε θα έπρεπε.(γιατί μου έχει τύχει και μάλιστα με τα ίδια ακριβώς συμπτώματα που περιγράφεις)
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 14 Ιουν, 2013 16:03

εχω μια ερωτηση...
ξερουμε οτι στο υγραεριο θελουμε πιο ισχυρο σπινθιρα στα μπουζι σε συγκριση με την βενζινα.....
τα μπουζι του υγραεριου ειναι κατασκευασμενα ετσι να μπορουν να καλυψουν τις απαιτησεις του ισχυρου σπινθιρα
λογω κατασκευης
υπαρχει προβλημα στο επανω μερος του πιστονιου?
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Σάβ 15 Ιουν, 2013 14:54

Άλλαξα και εγώ μπουζι τελευταία στο astra και από απλά της bosch διακιδα, έβαλα τα μπουζι για τον κινητήρα του opc τα οποία είναι ngk iridium.. Δεν πείραξα το διακενο... Έπρεπε να το μειώσω;;

Στάλθηκε από το Novo7Fire μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό zep » Σάβ 15 Ιουν, 2013 18:00

Στα μπουζί ιριδίου και αυτά που είναι ειδικά για υγραέριο (ουσιαστικά τα περισσότερα είναι και αυτά ιριδίου) , δεν πειράζουμε διάκενο.
zep

Δημοσιευσεις: 156

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 22 επισκέπτες