Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα εκκίνησης σε ICOM 5ης γενιάς, υγρού ψεκασμού

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα εκκίνησης σε ICOM 5ης γενιάς, υγρού ψεκασμού

Δημοσίευσηαπό rogerius » Τετ 12 Ιουν, 2013 07:44

Na ksekatharisoume prota kati?
1.H valvida pou mpeike sthn mpekiera einai "anepistrofh valvida" h " elektrovalvida" kata chrisd?
2. Poios, afou exei avth thn valvida , synexizei na exei provlima ekkinishs to proi?
Giath nomizo milame gia 2 fainomena:a) mpeck pou den steganopoioun, kai to leisane to provlima me thn valvida kai
b) provlima ekkinishs me kryo kinitira se venzinh.
Na doume prota who is who and which is which? Mhn ta anakatevoume ola!
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 12 Ιουν, 2013 10:13

rogerius έγραψε:b) provlima ekkinishs me kryo kinitira se venzinh.
Na doume prota who is who and which is which? Mhn ta anakatevoume ola!

Οπως ειπαν και τα παιδια, δοκιμασε να δουλεψεις το αμαξι μονο με βενζινη 2-3 μερες (βγαλε πρωτα την ασφαλεια του icom) και αν συνεχιζει να το κανει στην εκκινηση του κινητηρα, δεν ειναι θεμα υγραεριου. Ισως ο αισθητηρας κρυας εκκινησης...

Αν οχι, τοτε ειναι αυτο που περιγραφει ο LPGAS για διαρροη καποιου μπεκ υγραεριου. Ενοχλητικό μεν αλλα αν δεν εισαι για εξοδα και δεν βρισκεις επισης ανθρωπο να στο φτιαξει, απλα αστο οπως ειναι.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τετ 12 Ιουν, 2013 10:36

Eιναι ηλεκτροβαλβιδα.
Βαλτο μια και στον εγκεφαλο παντος να δεις μηπως καποιος αισθητηρας τα εχει παιξει.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τετ 12 Ιουν, 2013 12:10

εμενα παραμενει το προβλημα απο την πρωτη μερα εδω κ 2+ χρονια τωρα!!
και βαλβιδα αντεπιστροφης εχω και τα μπεκ τα κ καλα πιο στεγανα με πρασινα λαστιχακια κ τα εχουμε βαλει τα εχουμε ξαναβαλει με γρασο αλλα τιποταααααα!!!
να σημειωσω οτι εμενα δεν εχει να κανει με κρυα εκκινηση αλλα με καθε εκκινηση!!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό rogerius » Πέμ 13 Ιουν, 2013 07:42

fotisly έγραψε:εμενα παραμενει το προβλημα απο την πρωτη μερα εδω κ 2+ χρονια τωρα!!
και βαλβιδα αντεπιστροφης εχω και τα μπεκ τα κ καλα πιο στεγανα με πρασινα λαστιχακια κ τα εχουμε βαλει τα εχουμε ξαναβαλει με γρασο αλλα τιποταααααα!!!
να σημειωσω οτι εμενα δεν εχει να κανει με κρυα εκκινηση αλλα με καθε εκκινηση!!

Mporeis na peis me sygouria oti den exei sxesh me to LPG kai na kaneis to troubleshooting gia dyskolh ekkinish me venzina? Fntazome to exeis kanei idi na to doulepseis ena diasthma mono me venzinh! Nai?
rogerius

Δημοσίευσηαπό savvas31 » Πέμ 13 Ιουν, 2013 09:52

Παιδιά το πρόβλημα τουλάχιστον στο δικό μου είναι στην εκκίνηση με το LPG αναμένο.

Έχω κάνει όλους τους συνδυασμούς σε όλες τις κλιματολογικές συνθήκες ( κρύο- ζέστη)
Δηλαδή....

1)Σβήνω το βράδυ το αυτοκίνητο με LPG και το πρωί κάνω εκκίνηση με το LPG (εννοείται ξεκινάει σε βενζίνη).Το αυτοκίνητο μιζάρει περισσότερο από όσο πρέπει για να εκκινήσει...(2-3 sec).Ομοια συμπεριφορά αν απλά κάνω στάση για 5-6 ώρες.

2)Σβήνω το βράδυ το αυτοκίνητο με βενζίνη (λίγο πριν παρκάρω) και το πρωί κάνω εκκίνηση με βενζίνη.Το αυτοκίνητο μιζάρει περισσότερο από όσο πρέπει για να εκκινήσει...(2-3 sec).Ομοια συμπεριφορά αν απλά κάνω στάση για 5-6 ώρες.

3)Σβήνω το βράδυ το αυτοκίνητο με βενζίνη (πολύ πριν παρκάρω 3-4 λεπτά πριν σβήσω) και το πρωί κάνω εκκίνηση με βενζίνη.Το αυτοκίνητο ξεκινάει κανονικά.

Τα παραπάνω με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μάλλον δεν είναι πρόβλημα ούτε της βενζίνης ούτε του LPG.... αλλά είναι αυτό που λέει ο Μπίρμπος ότι τα μπεκ δεν κλείνουν ερμητικά και έτσι το γκάζι είτε μπουκώνει την εκκίνηση διότι διαχέεται στον θάλαμο καύσης...
είτε η έλλειψή του καθώς εξατμίζεται δημιουργεί κάτι... που δεν ξέρω τι είναι.... και μέχρι να φέρει και το LPG η αντλία και να γεμίσει τα σωληνάκια από την δεξαμενή καθυστερεί.

Τώρα δεν ξέρω αν αυτό το γεγονός είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε ή αν μπορεί να δημιουργήσει και κάποιο πρόβλημα στην μίζα ή κάπου αλλού.....και πρέπει να διορθωθεί....
NISSAN XTRAIL 2.5 2005 ME ICOM JTG
savvas31

Δημοσιευσεις: 59

Δημοσίευσηαπό rogerius » Πέμ 13 Ιουν, 2013 10:25

to no 3), mporeis na to epanalaveis polles fores?
rogerius

Δημοσίευσηαπό nikospap184 » Πέμ 13 Ιουν, 2013 10:47

Καλημέρα, Έχω δοκιμάσει να το δουλέψω μόνο με βενζίνη βγάζοντας την ασφάλεια υγραερίου..Αλλά συνεχίζει το ίδιο πρόβλημα..Ο μηχανικός μου είπε ότι υπάρχει περίπτωση να παίζει ρόλο και ο παράλληλος εγκέφαλος..Ίσως πρέπει τελικά να τα αποσυνδέσω όλα τελικά για να δώ τι φταίει.. :( :o ...Όσο για την βενζίνη το έχω πάει και στην αντιπροσωπεία όπου προσπάθησαν διάφορες λύσεις..ελέγχθηκε το αυτοκίνητο για τους αισθητήρες,καθαριστηκαν μπεκ, συμπίεση, ανοίχτηκε το καπάκι και μετρήθηκαν οι βαλβίδες (ρυθμιζόμενες βλέπεις) αλλάχτηκαν μπουζί,μετρήθηκαν καυσαέρια, οι δύο λάμδα και όλα δούλευαν ρολόι... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: μακάρι να εύρισκαν κάτι χαλασμένο για να το έφτιαχνα..πάντως αυτό το πρόβλημα εμφανίστηκε με το πέρασμα του αερίου και το έχω οχτώ μήνες το σύστημα..ΤΟ αυτοκίνητο είναι του 2007 με πολύ καλή συντήρηση και ελάχιστα χιλιόμετρα για την ηλικία του οπότε δεν νομίζω ότι φταίει η βενζίνη..Θα αποσυνδέσω και την μπεκιέρα..και θα postaro και τις φωτο για να μου πείτε αν έχει αυτή την βαλβίδα αντεπιστροφής ή όχι..
nikospap184

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό LPGas » Πέμ 13 Ιουν, 2013 11:58

savvas31 έγραψε:
3)Σβήνω το βράδυ το αυτοκίνητο με βενζίνη (πολύ πριν παρκάρω 3-4 λεπτά πριν σβήσω) και το πρωί κάνω εκκίνηση με βενζίνη.Το αυτοκίνητο ξεκινάει κανονικά.

Τα παραπάνω με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μάλλον δεν είναι πρόβλημα ούτε της βενζίνης ούτε του LPG.... αλλά είναι αυτό που λέει ο Μπίρμπος ότι τα μπεκ δεν κλείνουν ερμητικά και έτσι το γκάζι είτε μπουκώνει την εκκίνηση διότι διαχέεται στον θάλαμο καύσης...
είτε η έλλειψή του καθώς εξατμίζεται δημιουργεί κάτι... που δεν ξέρω τι είναι.... και μέχρι να φέρει και το LPG η αντλία και να γεμίσει τα σωληνάκια από την δεξαμενή καθυστερεί.

Τώρα δεν ξέρω αν αυτό το γεγονός είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε ή αν μπορεί να δημιουργήσει και κάποιο πρόβλημα στην μίζα ή κάπου αλλού.....και πρέπει να διορθωθεί....

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και η συμπτωματολογία είναι επιβεβαιωμένη σε δεκάδες αυτοκίνητα.
Τόσα χρόνια κανένας εγκαταστάτης, ούτε και η ίδια η icom μπορούν να δώσουν μια σαφή εξήγηση και κυρίως μια οριστική λύση.
Η πιο ασφαλής επιλογή είναι απλά να γυρίζετε με manual τρόπο σε βενζίνη 2-3 λεπτά πριν σβήσετε τον κινητήρα.
Όταν και αν βρεθεί λύση, ενημερώστε μας… :think:
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό panosopel » Πέμ 13 Ιουν, 2013 12:39

Αυτο συμβαινει σε πολλα κιτ η μονο icom?εγω εχω landi renzo και τελευταιο καιρο οχι παντα αλλα ας πουμε μια στις δεκα εκκινησεις με βενζινη το αυτοκινητο ζοριζεται να παρει μπρος κανει πολυ θορυβο και παιρνει με την δευτερη η τριτη...
Το κανει μια στο τοσο..Τι μπορει να φταιει?αμα παρει μπρος παει κανονικα μετα σε βενζινη και σε υγραεριο
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 44 επισκέπτες