Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ψεκασμός Βενζίνης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Europe Gas-BRC

Δημοσίευσηαπό rover214 » Τετ 12 Ιουν, 2013 00:10

hlias έγραψε:στο τερμα ανοιχτο γκαζι η υποπιεση ειναι μικρη αλλα πολυ μεγαλη η ροη του αερα, σε αυτες τις συνθηκες το λαδι το παρασερνει η ροη του αερα σε μεγαλυτερη ποσοτητα αποτι στο ρελαντι αλλα χωρις μεγαλη ακριβεια.
αν βαλεις tunap στην δεξαμενη, 1ον δεν θα αφηνεις την δεξαμενη να αδειαζει, 2ον πως εισαι σιγουρος για ποσα χιλιομετρα διαρκει αν η δεξαμενη σου εχει αδειασει 2-3 φορες μεσα σε αυτα τα 10000 χιλιομετρα?

Ξεφεύγω λίγο από το θέμα εδώ, αλλά συνεχίζω να μη μπορώ να καταλάβω πως με τέρμα ανοιχτό γκάζι έχουμε περισσότερο λάδι.Για να βγει το λάδι από τη λαδιέρα χρειάζεται η υποπίεση για να το "ρουφίξει" στη σωλήνα και έπειτα στην εισαγωγή.Χωρίς υποπίεση με τέρμα ανοιχτό γκάζι (τουλάχιστον το δικό μου όργανο δείχνει 0 όταν το πατάω τέρμα) τι υπάρχει λοιπόν στο σωληνάκι για να παρασύρει ο αέρας?Συγγνώμη αν σε κουράζω με τα τεχνικά Ηλία αλλά προσπαθώ να καταλάβω τελικά τι ισχύει και τι όχι.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 12 Ιουν, 2013 00:32

rover214 έγραψε:
hlias έγραψε:στο τερμα ανοιχτο γκαζι η υποπιεση ειναι μικρη αλλα πολυ μεγαλη η ροη του αερα, σε αυτες τις συνθηκες το λαδι το παρασερνει η ροη του αερα σε μεγαλυτερη ποσοτητα αποτι στο ρελαντι αλλα χωρις μεγαλη ακριβεια.
αν βαλεις tunap στην δεξαμενη, 1ον δεν θα αφηνεις την δεξαμενη να αδειαζει, 2ον πως εισαι σιγουρος για ποσα χιλιομετρα διαρκει αν η δεξαμενη σου εχει αδειασει 2-3 φορες μεσα σε αυτα τα 10000 χιλιομετρα?

Ξεφεύγω λίγο από το θέμα εδώ, αλλά συνεχίζω να μη μπορώ να καταλάβω πως με τέρμα ανοιχτό γκάζι έχουμε περισσότερο λάδι.Για να βγει το λάδι από τη λαδιέρα χρειάζεται η υποπίεση για να το "ρουφίξει" στη σωλήνα και έπειτα στην εισαγωγή.Χωρίς υποπίεση με τέρμα ανοιχτό γκάζι (τουλάχιστον το δικό μου όργανο δείχνει 0 όταν το πατάω τέρμα) τι υπάρχει λοιπόν στο σωληνάκι για να παρασύρει ο αέρας?Συγγνώμη αν σε κουράζω με τα τεχνικά Ηλία αλλά προσπαθώ να καταλάβω τελικά τι ισχύει και τι όχι.

δεν με κουραζεις, μεσα σε μια σωληνα οταν υπαρχει ροη αερα ετσι και ανοιξουμε μια μικρη τρυπα 2-3mm σε καποιο σημειο της σωληνας, στην τρυπα διμιουργειται υποπιεση απο την ροη του αερα.
οταν πηγαινεις με το αυτοκινητο σου με 60 χιλιομετρα κλειστα ολα τα παραθυρα αναψε ενα τσιγαρο και ανοιξε 1-2 εκατοστα το παραθυρο, θα δεις οτι ο καπνος απο το τσιγαρο βγαινει απο το παραθυρο (κατευθειαν και πριν προλαβει να απλωσει) χωρις να μπαινει μεσα ο εξωτερικος αερας, ειναι το ιδιο ακριβως πραγμα, κατα την κινηση του αυτοκινητου οταν ανοιξουμε λιγο ενα παραθυρο σε εκεινο το σημειο διμιουργειται υποπιεση.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό rover214 » Τετ 12 Ιουν, 2013 21:35

Όντως.Το έχω παρατηρήσει αυτό αλλά ποτέ δεν το συνδύασα στο μυαλό μου ότι είναι το ίδιο φαινόμενο. :thumbup:
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 13 Ιουν, 2013 22:42

Πως φαινετε οτι ειμαι ψαρακας στο υγραεριο!
Εκει που οδηγουσα σημερα ακουω ενα μπιιιιιιπ και σβηνει ο δεικτης του υγραεριου και γυρναει στη βενζινη,το ξαναπαταω και μετα απο κανα χιλιομετρο ξανα μανα τα ιδια,μετα κανα 10 λεπτο ξανα το γυρναω στο υγραεριο και μου βγαζει αλλα 5 χιλομετρα και ξανα μπιιιιιιπ ο δεικτεις εντομεταξυ μου δειχνει 2 γραμμες αρα συμπερανω οτι εχω υγραεριο,φτανω σπιτι και παιρνω τηλ. τον εγκαταστατη και μου λεει το παιδι οτι ειμαι αδειος γι'αυτο χτυπαει και το γυρναει στην βενζινη,μα του λεω 2 γραμμες δειχνει το οργανακι,ετσι ειναι αυτα μου λεει,οντος ετσι ειναι ρε παιδια αυτα τα οργανα δηλ. οτι να΄'ναι και στο περιπου?
Πηγα κλασικα στο προεδρο των βενζινοπωλων εβαλα το 3ευρω μου και πεταξα την μπηχτη οτι παω Καλπακη οχι γιατι θα κερδισω τιποτα απο τα 2 λεπτα διαφορα στην τιμη αλλα για να σας (καρτελ)κανω σπασιμο,εβαλα συνολικα 34 ευρω αεριο και εβγαλα 302 χλμ , με λιγα λογια εκαψα 12,7 λιτρα τα 100,με βενζινη κατω απο αυτες τις συνθηκες(μεικτη οδηγηση)μιας και το ξερω το αυτοκινητο μου απ'εξω και ανακατωτα θα εκαιγα 11(ισος και λιγο παραπανω) λιτρα,αρα εχω μια αυξηση της καταναλωσης 12-15%,καλα ειναι?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 13 Ιουν, 2013 22:59

valsam έγραψε:Πως φαινετε οτι ειμαι ψαρακας στο υγραεριο!
Εκει που οδηγουσα σημερα ακουω ενα μπιιιιιιπ και σβηνει ο δεικτης του υγραεριου και γυρναει στη βενζινη,το ξαναπαταω και μετα απο κανα χιλιομετρο ξανα μανα τα ιδια,μετα κανα 10 λεπτο ξανα το γυρναω στο υγραεριο και μου βγαζει αλλα 5 χιλομετρα και ξανα μπιιιιιιπ ο δεικτεις εντομεταξυ μου δειχνει 2 γραμμες αρα συμπερανω οτι εχω υγραεριο,φτανω σπιτι και παιρνω τηλ. τον εγκαταστατη και μου λεει το παιδι οτι ειμαι αδειος γι'αυτο χτυπαει και το γυρναει στην βενζινη,μα του λεω 2 γραμμες δειχνει το οργανακι,ετσι ειναι αυτα μου λεει,οντος ετσι ειναι ρε παιδια αυτα τα οργανα δηλ. οτι να΄'ναι και στο περιπου?
Πηγα κλασικα στο προεδρο των βενζινοπωλων εβαλα το 3ευρω μου και πεταξα την μπηχτη οτι παω Καλπακη οχι γιατι θα κερδισω τιποτα απο τα 2 λεπτα διαφορα στην τιμη αλλα για να σας (καρτελ)κανω σπασιμο,εβαλα συνολικα 34 ευρω αεριο και εβγαλα 302 χλμ , με λιγα λογια εκαψα 12,7 λιτρα τα 100,με βενζινη κατω απο αυτες τις συνθηκες(μεικτη οδηγηση)μιας και το ξερω το αυτοκινητο μου απ'εξω και ανακατωτα θα εκαιγα 11(ισος και λιγο παραπανω) λιτρα,αρα εχω μια αυξηση της καταναλωσης 12-15%,καλα ειναι?

καλα ειναι.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 28 Ιουν, 2013 01:01

Εβαλα τελικα λαδιερα παρα την προτροπη του εγκαταστατη να μην βαλω την ρυθμισα να σταζει 7-9 σταγονες το λεπτο πηγα και για επανελεγχο και ρυθμιση του europegas στα 1400 χλμ,το εβαλε ο εγκαταστατης στον υπολογιστη 10 λεπτα τα διαγραματα τα βρηκε μια χαρα , με ρωτησε αν αναψε οτιδιποτε check engine του ειπα οχι ολα μια χαρα αλλα εβγαλε μια βλαβη χαμηλης τασης που μου ειπε οτι οφειλετε ειτε απο δυναμο ειτε απο μπαταρια και και μου ειπε αντιος αμιγκος εισαι τζετ!
Να ρωτησω κατι ρε παιδια η καταναλωση μου μετα απο 1400 χλμ καρατσεκαρισμενα εχει ανεβει 18-20%,ειναι φυσιολογικο αυτο,επισης με αναμενο το air condition το 2λιτρο αυτοκινητο μου εχει γινει 999 κυβικα ειναι και αυτο φυσιολογικο?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Παρ 28 Ιουν, 2013 06:31

18-20% κατανάλωση παραπάνω ειναι μέσα στα ανώτατα φυσιολογικά όρια το ιδανικό ειναι το 10-12% αλλα ίσως για το europegas να μην ειναι εφικτό. Ας μας πει κάποιος εγκαταστάτης.
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 28 Ιουν, 2013 08:15

valsam έγραψε:Εβαλα τελικα λαδιερα παρα την προτροπη του εγκαταστατη να μην βαλω την ρυθμισα να σταζει 7-9 σταγονες το λεπτο πηγα και για επανελεγχο και ρυθμιση του europegas στα 1400 χλμ,το εβαλε ο εγκαταστατης στον υπολογιστη 10 λεπτα τα διαγραματα τα βρηκε μια χαρα , με ρωτησε αν αναψε οτιδιποτε check engine του ειπα οχι ολα μια χαρα αλλα εβγαλε μια βλαβη χαμηλης τασης που μου ειπε οτι οφειλετε ειτε απο δυναμο ειτε απο μπαταρια και και μου ειπε αντιος αμιγκος εισαι τζετ!
Να ρωτησω κατι ρε παιδια η καταναλωση μου μετα απο 1400 χλμ καρατσεκαρισμενα εχει ανεβει 18-20%,ειναι φυσιολογικο αυτο,επισης με αναμενο το air condition το 2λιτρο αυτοκινητο μου εχει γινει 999 κυβικα ειναι και αυτο φυσιολογικο?

θα πρεπει η αποδοση του να ειναι σχεδον ιδια με την βενζινα, αν βλεπεις μεγαλες διαφορες θελει ρυθμιση με το a/c σε λειτουργια.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό dmpoyz » Παρ 28 Ιουν, 2013 11:12

έχω σύστημα της europegas και η αύξηση στην κατανάλωση είναι περίπου 10%. είναι ανάλογα πόσο βάρη είναι και το πόδι σου.
dmpoyz

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Παρ 28 Ιουν, 2013 13:20

:wave: Δυστυχώς (για την τσεπη μας) τοση ειναι η ποσοτικη αυξηση της καταναλωσης με lPG (~15-25%)!
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 35 επισκέπτες