Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Απευθειας εκκινηση 4ης γενιας συστηματος

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Απευθειας εκκινηση 4ης γενιας συστηματος

Δημοσίευσηαπό manoliss » Κυρ 07 Ιούλ, 2013 00:29

Εχω την εξης απορια......πες οτι το οχημα σου μεινει απο αντλια βενζινας
Συνθηκες:
Πρωι με φυσιολογικη θερμοκρασια 15-20 βαθμοι
Η αντλια βενζινας αρνειτε να ξεκινησει...
Ποσοστητα υγραεριου κανονικη
Στο συστημα λοβατο που εχω πατωντας το κουμπι και βαζεις μπροστα τοτε λεει οτι το αμαξι μπορει να εκκινησει λογικα κρυο
Ερωτησεις
1.Πως ομως θα δουλεψει το συστημα οταν το νερο δεν εχει παει σε θερμοκρασια 35 βαθμοι?
2.Τι αεριο θα μπει μεσα στον χωρο καυσης αεριο ή υγρο?
3.Πως θα συμπεριφερθει ο πνευμονας?
4.Τι επιπτωσεις θα εχω στον κινητηρα - πνευμονα μπεκ υγραεριου? θα εχω ενδεχομενες ζημιες ?
5.Πως πρεπει να ενεργησουμε? Να αφησουμε να ανεβει η θερμοκρασια νερου αφηνοντας το αμαξι να δουλευει
ρελαντι παρακολουθοντας τον δεικτη θερμοκρασιας νερου ή μπορουμε να ξεκινησουμε?
6.Εαν κατατην διαρκεια της διαδικασιας σβησει το αυτοκινητο δηλαδη παρει μπροστα και σβησει μετα απο 1ή 2
λεπτα μπορω να επαναλαβω το εγχειρημα ή εχω μια προειδοποιηση οτι ωπ φιλε κατι δεν παει καλα .....η το
σταματω και περιμενω πιθανοτατα οδικη να με παει στο πλησιεστερο συνεργειο?
Ευχαριστω....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Re: Απευθειας εκκινηση 4ης γενιας συστηματος

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 07 Ιούλ, 2013 01:24

manoliss έγραψε:Εχω την εξης απορια......πες οτι το οχημα σου μεινει απο αντλια βενζινας
Συνθηκες:
Πρωι με φυσιολογικη θερμοκρασια 15-20 βαθμοι
Η αντλια βενζινας αρνειτε να ξεκινησει...
Ποσοστητα υγραεριου κανονικη
Στο συστημα λοβατο που εχω πατωντας το κουμπι και βαζεις μπροστα τοτε λεει οτι το αμαξι μπορει να εκκινησει λογικα κρυο
Ερωτησεις
1.Πως ομως θα δουλεψει το συστημα οταν το νερο δεν εχει παει σε θερμοκρασια 35 βαθμοι?
2.Τι αεριο θα μπει μεσα στον χωρο καυσης αεριο ή υγρο?
3.Πως θα συμπεριφερθει ο πνευμονας?
4.Τι επιπτωσεις θα εχω στον κινητηρα - πνευμονα μπεκ υγραεριου? θα εχω ενδεχομενες ζημιες ?
5.Πως πρεπει να ενεργησουμε? Να αφησουμε να ανεβει η θερμοκρασια νερου αφηνοντας το αμαξι να δουλευει
ρελαντι παρακολουθοντας τον δεικτη θερμοκρασιας νερου ή μπορουμε να ξεκινησουμε?
6.Εαν κατατην διαρκεια της διαδικασιας σβησει το αυτοκινητο δηλαδη παρει μπροστα και σβησει μετα απο 1ή 2
λεπτα μπορω να επαναλαβω το εγχειρημα ή εχω μια προειδοποιηση οτι ωπ φιλε κατι δεν παει καλα .....η το
σταματω και περιμενω πιθανοτατα οδικη να με παει στο πλησιεστερο συνεργειο?
Ευχαριστω....

με εξωτερικη θερμοκρασια 20 βαθμων και πανω το συτημα θα δουλεψει κανονικα, το lpg ψεκαζετε σε αερια μορφη, περιπτωση βλαβης σε εξαρτηματα του υγραεριου δεν εχεις.
με πιο χαμηλες θερμοκρασιες μπορεις να ζεστανεις τον πνευμονα ριχνοντας του ζεματιστο νερο, σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες θα χρειαστει να ριχνεις ζεστο νερο στον πνευμονα μεχρι το νερο του αυτοκινητου να ανεβασει θερμοκρασια περιπου 20 βαθμων.
χρειαζετε μεγαλη προσοχη σε συστηματα που υποστοιριζουν μεικτο ψεκασμο, αν εχει βγει η αντλια βενζινης off ή δεν εχουμε βενζινη πρεπει να οδηγουμε στις αυτες συνθηκες που εχουμε ψεκασμο υγραεριου μονο, σε καθε αλλη περιπτωση το μειγμα θα ειναι φτωχο για τον κινητηρα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό LPGas » Κυρ 07 Ιούλ, 2013 01:30

Πολύ καλές ερωτήσεις!

1. Μπορεί να δουλέψει αφού έχεις παρακάμψει την λειτουργία να μπαίνει μετά από προκαθορισμένη θερμοκρασία. Αυτό είναι το νόημα της έκτακτης εκκίνησης
2. Θα μπει ένα μίγμα αερίου και υγρού, για αυτό και θα είναι μπουκωμένο
3. Ο πνεύμονας κάνει συγκεκριμένη δουλειά. Αν δεν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία δεν μπορεί να αεριοποιήσει το 100% της ποσότητας του αερίου
4. Με υγραέριο όχι 100% αεριοποιημένο το αυτοκίνητο μπουκώνει και πρέπει να κρατάς ψηλά στροφές γιατί θα σου σβήσει. Σίγουρα το μπούκωμα δεν κάνει καλό στον καταλύτη και τα μπουζί. Κάπου αλλού δεν επηρεάζει
5. Κρατάς σταθερά το γκάζι στις 2500-3000 στροφές μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία ο κινητήρας, δηλαδή να ζεσταθεί ο πνεύμονας και να δουλέψει όπως πρέπει
6. Δεν υπάρχει περίπτωση να σβήσει μετά από 1-2 λεπτά, εκτός αν έχεις πρόβλημα στο σύστημα υγραερίου.

Χρήστος
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Κυρ 07 Ιούλ, 2013 01:44

αυτο το υγραεριο που θα βρισκεται στα σωληνακια και στον πνευμονα βρισκεται σε αερια κατασταση κανονικα θα δουλεψει ο κινητηρας, αφηνοντας το να δουλεψει στο ρελαντι για 1-2λεπτα(θα εχει πιασει 30βαθμους) επειτα κινηση με 2α και 1.500στρ. για 1-2λεπτα, αναλογα με το ποσο χαμηλη ειναι η θερμοκρασια και οχι για κατω απο 15 βαθμους, μαλιστα το εχω δοκιμασει περυσι το Νοεμβριο με εξωτερικες θερμοκρασιες 15-17βαθμους
αν παρει μπρος με υγραεριο και σε 20δευτερολεπτα ξεκινησεις να φυγεις θα εχει αρκετη διστακτικοτητα επειδη απαιτει μεγαλυτερες ποσοτητες καυσιμου και η πιεση οριακα προς λειτουργικο με αποτελεσμα γυρισμα σε βενζινη :thumbdown:
το δεικτη θερμοκρασιας δεν μπορεις να τον εμπιστευτεις ιδιαιτερα στα περισσοτερα αυτοκινητα οι ενδειξεις που παρεχει ειναι συγκεκριμενες θεσεις για ενα συγκεκριμενο ευρος θερμοκρασιων, στην πραξη το ποτε θα ειναι ετοιμο για να ξεκινησεις θα το καταλαβεις ανεβαζοντας με το γκαζι 100-200στρ. επιπλεον απο τις υπαρχουσες, στο αφημα αν αρχιζει να κανει μικρα σκαμπανεβασματα :shock: το στροφομετρο το αφηνεις να λειτουργησει ρελαντι
antonis132

Δημοσιευσεις: 479

Δημοσίευσηαπό glamor » Κυρ 07 Ιούλ, 2013 13:58

ρώτα τους Βούλγαρους που δεν έχουν ούτε σταγόνα βενζίνα η έχουν ξηλώσει τελείως το ντεπόζιτο!! πάντως μου έχουν πει ότι υπάρχει ειδικά θερμαντήρα στο πνεύμονα και δεν έχει πρόβλημα, το πραγματικό τους πρόβλημα είναι όταν έχουν βαρύ χειμώνα που πρέπει να βράσουν και κατσαρόλα νερό και να ρίξουν στην δεξαμενή αλλιώς δεν θα μπορέσουν να πάρει ποτέ μπροστά!!
yaris 99 1000cc Lovato χωρίς λαδιέρα
μέχρι τώρα πάνω από 105000km +....
Άβαταρ μέλους
glamor

Δημοσιευσεις: 187

Δημοσίευσηαπό manoliss » Δευτ 08 Ιούλ, 2013 02:58

LPGas έγραψε:Πολύ καλές ερωτήσεις!

1. Μπορεί να δουλέψει αφού έχεις παρακάμψει την λειτουργία να μπαίνει μετά από προκαθορισμένη θερμοκρασία. Αυτό είναι το νόημα της έκτακτης εκκίνησης
2. Θα μπει ένα μίγμα αερίου και υγρού, για αυτό και θα είναι μπουκωμένο
3. Ο πνεύμονας κάνει συγκεκριμένη δουλειά. Αν δεν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία δεν μπορεί να αεριοποιήσει το 100% της ποσότητας του αερίου
4. Με υγραέριο όχι 100% αεριοποιημένο το αυτοκίνητο μπουκώνει και πρέπει να κρατάς ψηλά στροφές γιατί θα σου σβήσει. Σίγουρα το μπούκωμα δεν κάνει καλό στον καταλύτη και τα μπουζί. Κάπου αλλού δεν επηρεάζει
5. Κρατάς σταθερά το γκάζι στις 2500-3000 στροφές μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία ο κινητήρας, δηλαδή να ζεσταθεί ο πνεύμονας και να δουλέψει όπως πρέπει
6. Δεν υπάρχει περίπτωση να σβήσει μετά από 1-2 λεπτά, εκτός αν έχεις πρόβλημα στο σύστημα υγραερίου.

Χρήστος

Xρηστο στο 1 ειπες να παρακαμψω την λειτουργια να μπαινει μετα απο μια προκαθορισμενη θερμοκρασια ενταξει εγω προσωπικα μπορει να εχω το καλωδιο συνδεσης και τι προγραμμα της λοβατο για να το κανω αν και η επιλογη που εχω ειναι μιν 20 βαθμοι κελσιου για αυτον που δεν εχει το καλωδιο συνδεσης πως μπορει να γινει αυτο?εαν το καταλαβα αυτο σωστα οπως το γραφεις?
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 08 Ιούλ, 2013 16:34

Δεν γνωρίζω πως γίνεται στο Lovato, στο BRC γίνεται πατώντας παρατεταμένα το button όσο έχεις ανοιχτό διακόπτη.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό manoliss » Τρί 09 Ιούλ, 2013 00:35

LPGas έγραψε:Δεν γνωρίζω πως γίνεται στο Lovato, στο BRC γίνεται πατώντας παρατεταμένα το button όσο έχεις ανοιχτό διακόπτη.

στο lobato απλα πατας το κουμπακι και γυριζεις μιζα και συμφωνα με τον κατασκευαστη το οχημα δουλευει με υγαρεριο.... ανεξαρτητος θερμοκρασια νερου....
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσίευσηαπό dalikerman » Τετ 10 Ιούλ, 2013 19:46

LPGas έγραψε:Δεν γνωρίζω πως γίνεται στο Lovato, στο BRC γίνεται πατώντας παρατεταμένα το button όσο έχεις ανοιχτό διακόπτη.

Καλησπερα φιλε μου, ενοεις πατωντας μιζα και μπουτον μαζι ή απλα ανοιχτος διακοπτης και μπουτον;
Τάσος.....Ford Focus ti-vct 1.6 / Brc 24 seq.
dalikerman

Δημοσιευσεις: 29

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 11 Ιούλ, 2013 12:05

πατας το κουμπι ετσι ωστε να εχεις πρασινα λαμπακια αναμενα και πατημενο το πληκτρο γυρνας μιζα....
Lovato Fast & Easy
manoliss

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες