Καλώς ήρθα στο forum σας.
Έχω ένα honda civic sedan του 87' το οποίο για διάφορους λόγους δεν θέλω να αποχωριστώ. Το αυτοκίνητο είναι με Καρμπυρατέρ έχει 260.000χλμ και αποφάσισα να του βάλω αέριο όχι για οικονομία αλλά κυρίως γιατί καίει super lrp η οποία πλέον στην Αθήνα είναι δυσεύρετη και το να βάζω αμόλυβδη όπως μου πρότειναν μηχανικοί το βρίσκω τουλάχιστον εγκληματικό λόγω των υδρογονανθράκων που θα άφηνα από πίσω.
Οπότε ερχόμαστε στο πραγματικό πρόβλημα. Πάντα ξεκινούσα με βενζίνη έκανα ένα χιλιόμετρο και πάλι πριν το παρκάρω το τελευταίο χιλιόμετρο το γύριζα σε βενζίνη. Οπότε κανένα πρόβλημα όλα έβαιναν καλώς, από απόδοση δεν έβλεπα διαφορά και από κατανάλωση είχα 1 με 1,5 λίτρο + στα 100χλμ οπότε ικανοποιημένος ήμουν αν σκεφτεί κανείς ότι σουπερ έβαζα με 1,8 σχεδόν ενώ αέριο βάζω με 0,875. Μια μέρα αποφάσισα να κάψω ότι βενζίνη έχει το ντεπόζιτο για να το ξαναγεμίσω οπότε παρατήρησα ότι δε τράβαγε όπως παλιά αλλά λέω ιδέα μου θα είναι. Κάποια μέρα όμως μου τελειώνει το αέριο οπότε το γυρίζω σε βενζίνη και αρχίζω να κινούμαι κάνω 5-6 χιλιόμετρα και το αυτοκίνητο αρχίζει να ρετάρει. Σταματάω στο πλάι το σβήνω το ανοίγω στο ρελαντί μια χαρά μόλις δίνω γκάζι πάλι ρετάρει και σβήνει. Αλλά ήταν περίεργο ρετάρισμα σαν να μην έχει βενζίνη ένα πράγμα ότι προσπαθούσε να δώσει και δε μπορούσε. Φωνάζω έναν μηχανικό γνωστό μου βγάζει το σωληνάκι βενζίνης που πάει στην ηλεκτρομαγνητική μου λέει βάλε μπροστά με αέριο. Βάζω μπροστά και έφτυνε κανονικά βενζίνη. Το συνδέει πάλι στην ηλεκτρομαγνητική και ξεσυνδέει την άλλη πλευρά μου λέει ξανακάνε το ίδιο. Βάζω μπροστά και πιτσιλούσε. Οπότε μου λέει έχει πρόβλημα η ηλεκτρομγνητική σου. Συνδέει το σωληνάκι από την αντλία βενζίνης στον κινητήρα και το αυτοκίνητο λειτουργούσε μια χαρά. Οπότε πάω το αυτοκίνητο στον εγκαταστάτη (ενώ το είχα γεμίσει με αέριο) και μου λέει οκ έλα σε μια εβδομάδα να σου βάλω νέα ηλεκτρομαγνητική και μου ξανασύνδεσε την ηλεκτρομαγνητική με τη λογική να το αλλάζω από ρελαντί και μου επισήμανε πως η ηλεκτρομαγνητική έχει πάνω της έναν διακόπτη που αν τον γυρίζε ο μηχανικός δε θα χρειαζόταν να αλλάξει τα σωληνάκια. Ξεκίνησα λοιπόν και είπα ας δοκιμάσω τη βενζίνη, πάλι έκανε 5-6 χιλιόμετρα και ξεκίνησε τα ίδια το γύρισα σε αέριο και σκέφτηκα ότι εντάξει είναι προβληματική η ηλεκτρομαγνητική "κολλάει". Πάω μου αλλάζουν την ηλεκτρομαγνητική το δοκιμάζω και όλα μια χαρά αλλά και πάλι ένιωθα ότι δε τραβούσε. Σήμερα που χρειάστηκε πάλι να το γυρίσω σε βενζίνη τα ίδια... Σταματάω ανοίγω το καπό γυρίζω το διακόπτη που μου είπε και πάλι τίποτα ξεσύνδεσα αυτή τη φορά μόνος μου το σωληνάκι και το έβαλα στον κινητήρα και όλα μια χαρά.
Οπότε ερχόμαστε στο ερώτημα τι φταίει? Προφανώς η ηλεκτρομαγνητική αλλά τι ακριβώς φταίει στην ηλεκτρομαγνητική? η ποιότητά της? Το μέγεθός της? Κάτι άλλο? Δεν είναι δυνατόν να κινούμαι μόνο με αέριο.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις (και όποιον έκανε τον κόπο να διαβάσει ολόκληρο το ποστ)