Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Προβλημα σε Dodge Caliber 1.8 SXT κατα την εκκινηση

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Προβλημα σε Dodge Caliber 1.8 SXT κατα την εκκινηση

Δημοσίευσηαπό Nikos33Igoumenitsa » Πέμ 25 Ιούλ, 2013 10:32

Καλημέρα.Μόλις πρόσφατα αγόρασα το Dodge Caliber 1,8 SXT (μεταχειρισμένο από άτομο του στενού μου οικογενειακού μου κύκλου) το όποιο διαθέτει εγκατάσταση υγραερίου της BRC.Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι όταν προσπαθώ να ξεκινήσω τον κινητήρα αυτός δεν παίρνει κατευθείαν γιατί ψεκάζει υγραέριο και όχι βενζίνα όπως πρέπει να γίνεται προκειμένου να πάρει μπροστά ο κινητήρας με αποτέλεσμα να βαράω μίζα για δέκα δευτερόλεπτα μέχρι να πάρει.Σε έλεγχο στο συνεργείο που τοποθετήθηκε το υγραέριο ο μηχανικός μου είπε ,μετά από δύο μέρες όπου έκανε στην κυριολεξία κόσκινο το αυτοκίνητο, ότι υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας του υγραερίου με τον εγκέφαλο του οχήματος και ότι θέλει άλλο πρόγραμμα η κάποιου είδους αναβάθμιση ο εγκέφαλος του οχήματος λόγω ότι είναι αμερικάνικο το αμάξι και έχει διαφορές από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά η ιαπωνέζικα και δεν είναι εύκολο να βρεθεί.Υπάρχει κάποιος που να είχε παρόμοιο πρόβλημα σε ίδιο όχημα η διαφορετικό και πώς το έλυσε η αν γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για το Dodge Caliber και που μπορεί να το βρώ???Βέβαια μπορώ να απενεργοποιώ το υγραέριο ένα λεπτό πριν σβήσω το αμάξι και μετά παίρνει κανονικά τραβώντας βενζίνα και μετά υγραέριο,αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται καθημερινά.Επίσης σκέφτομαι να βάλω Sprint Booster προκείμενου να έχει καλύτερη και πίο άμεση απόκριση το γκάζι.Συμφέρει η είναι μούφα??????
Nikos33Igoumenitsa

Δημοσιευσεις: 7

Re: Προβλημα σε Dodge Caliber 1.8 SXT κατα την εκκινηση

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 25 Ιούλ, 2013 10:59

Μπερδεμενα τα λες.

ή

"........είναι ότι όταν προσπαθώ να ξεκινήσω τον κινητήρα αυτός δεν παίρνει κατευθείαν γιατί ψεκάζει υγραέριο και όχι βενζίνα......"

ή
"..........Βέβαια μπορώ να απενεργοποιώ το υγραέριο ένα λεπτό πριν σβήσω το αμάξι και μετά παίρνει κανονικά τραβώντας βενζίνα και μετά υγραέριο,........." που δειχνει αλλου ειδους προβλημα.

Ετσι εκ περιεργειας
ο μηχανικός πουλες οτι το ειδε ξερει απο "αερια"?
σου εκοψαν κατ απο την τιμη μια που πηρες αυτοκινητο που ειχε προβλημα?

Περισσότερο για δυσλειτουργια ηλεκτροβαλβιδας μου κανει "δεν κλεινει - δεν ανοιγει" παρα για εγκεφαλο.
Αληθεια το διαγνωστικό στον εγκεφαλο του υγραεριου τι λεει? ( αν λεει κατι)
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 25 Ιούλ, 2013 11:03

Διορθωση

Οχι ηλεκτροβαλβιδα αλλα ο αισθητηρας πιεσης που εχει το υγραεριο στην εισαγωγη κολλαει, και δε ξερει ποτε εχει ( την ωρα που μιζαρεις) και ποτε δεν εχει (την ωρα που σβηνεις) υποπιεση ωστε να ανοιγοκλεινει το ψεκασμο υγραεριου ( το ειπα λιγο χοντρικα να καταλαβεις τι εννοω)
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό Nikos33Igoumenitsa » Πέμ 25 Ιούλ, 2013 11:09

Το διαγνωστικο του εγκεφαλου του υγραεριου εδειξε οτι ο εγκεφαλος του υγραεριου δεν συνεργαζεται σωστα με τον εγκεφαλο του αυτοκινητου.Απο οσο ξερω οταν γυρνας την μιζα τραβαει βενζινα μεχρι να παρει μπροστα και μετα απο λιγο χρονικο διαστημα μπανει σε λειτουργεια το υγραεριο.Το δικο μου ριχνει κατευθειαν υγραεριο οταν γυρναω μιζα και αργει να παρει μπροστα.
Nikos33Igoumenitsa

Δημοσίευσηαπό Nikos33Igoumenitsa » Πέμ 25 Ιούλ, 2013 11:13

Λεγοντας οτι ..........Βέβαια μπορώ να απενεργοποιώ το υγραέριο ένα λεπτό πριν σβήσω το αμάξι και μετά παίρνει κανονικά τραβώντας βενζίνα και μετά υγραέριο,......... εννουσα οτι αν κλεινω το υγραεριο και δουλευω βενζινα λιγα λεπτα πριν σβησω το οχημα μετα απο καποια πορεια,αν αργοτερα παω να το ξαναβαλω μπροστα τοτε παιρνει κανονικα χωρις να βαραω την μιζα για ωρα δηλαδη τραβαει βενζινα και οχι υγραεριο μεχρι να ξαναμπει σε λειτουργεια το συστημα του υγραεριου
Nikos33Igoumenitsa

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 25 Ιούλ, 2013 11:15

Nikos33Igoumenitsa έγραψε:Το διαγνωστικο του εγκεφαλου του υγραεριου εδειξε οτι ο εγκεφαλος του υγραεριου δεν συνεργαζεται σωστα με τον εγκεφαλο του αυτοκινητου.Απο οσο ξερω οταν γυρνας την μιζα τραβαει βενζινα μεχρι να παρει μπροστα και μετα απο λιγο χρονικο διαστημα μπανει σε λειτουργεια το υγραεριο.Το δικο μου ριχνει κατευθειαν υγραεριο οταν γυρναω μιζα και αργει να παρει μπροστα.

κατ ουσιαν το μπουκωνεις μια που την ωρα που μιζαρεις ριχνεις και βενζινα και αεριο.

Ο μαστορας απο υγραερια ξερει?
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό Nikos33Igoumenitsa » Πέμ 25 Ιούλ, 2013 11:26

Αν μιζαρω με απενεργοπειημενο το υγραεριο και γυρισμενο στην βενζινα παιρνει κανονικα.Αν ειναι ενεργοποιημενο δεν παιρνει κατευθειαν.Ο μαστορας ξερει απο υγραερια διοτι σε αλλους κατοχους που εχει βαλει επειδη τους ρωτησα,εννοειται χωρις να το ξερει αυτος,μου ειπαν οτι δεν εχουν το παραμικρο προβλημα και δουλευει αψογα το υγραεριο.Οσον αφορα την τιμη επειδη παρελειψα να σου απαντησω το πηρα πολυ πιο λιγα χρηματα (υπερβολικα λιγα) απο οτι πουλιεται αυτη την στιγμη για μεταχειρισμενο και με τα χιλιομετρα που εχει
Nikos33Igoumenitsa

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 25 Ιούλ, 2013 11:36

Κατι που ενισχυει την αποψη μου οτι ριχνει και βενζινη και αεριο ταυτοχρονα στο ξεκινημα.

το οτι δεν εχουν προβλημα δε λεει κατι κατ' αναγκην. αυτο που λεει ειναι οταν προκυψει προβλημα να μπορει να δει τι και πως.

Θεωρω λοιπον οτι εχει το προγραμα ρυθμισης της BRC και μπορει να δει πως συμπεριφερεται ο αισθητηρας υποπιεσης του υγραεριου, αυτο που ελεγα πριν οτι κολλαει - για την ακρηβεια ειναι κολημενο οτι ΣΥΝΕΧΩΣ εχει υποπιεση, ακομα και.... σβηστο το αυτοκινητο

ΑΥΤΟ λοιπον εξηγει ΚΑΙ τις 2 δυσλειτουργιες κατα την ταπεινη μου αποψη.

Απο κει και περα αν υποψιαζεται οτι φταιει η "συνεργασια" μεταξυ των 2 εγκεφαλων γιατι δεν τους κοβει το καλωδιο διασυνδεσης και να αφησει τον εγκεφαλο του υγραεριου να δουλεψει μονος του με τις δικές του ρυθμισεις?

σε ΠΑΡΑ πολλά αυτοκινητα δουλευει ακριβως ετσι

Αληθεια εχει γινει συνδεση των 2 εγκεφαλων μεσω OBD θυρας?

( διευκρινιζω εδω - ΔΕΝ ειμαι μαστορας, κάτοχος ειμαι και ΔΕΝ ξερω πως συγκεκριμενα δουλευει το BRC, αλλα οι βασικές αρχες ειναι ιδιες σε ολα )
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό Nikos33Igoumenitsa » Πέμ 25 Ιούλ, 2013 11:52

Δεν μπορω να ξερω αν δοκιμασε να κοψει την διασυνδεση μεταξυ των δυο εγκεφαλων για να δουλευει μονο αυτος του υγραεριου.Οσο αφορα ολα τα υπολοιπα τα τσεκαρε οταν του το ειχα παει.Του εχω αρκετη εμπιστοσυνη σαν μηχανικο διοτι το προηγουμενο αυτοκινητο που ειχα ειχε προβλημα με τον αισθητηρα μαζας αερα και το ειχα παει πριν απο αυτον σε τρεις αλλους μαστορες μεχρι και στην αντιπροσωπεια και δεν ειχαν βρει τι ειχε (επεφταν οι στροφες στο ρελαντι και μετα τα 100 εκοβε στιγμιαια ταχυτητα οταν επιταγχυνες οπως οταν πιανει κοφτες).Θα παω να του πω να κοιταξει την βαλβιβα υποπιεσης που ειπες.Σε ευχαριστω για τις πληροφορειες διοτι μηχανικα δεν το εχω σχεδον καθολου
Nikos33Igoumenitsa

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 25 Ιούλ, 2013 12:01

Nikos33Igoumenitsa έγραψε:.Επίσης σκέφτομαι να βάλω Sprint Booster προκείμενου να έχει καλύτερη και πίο άμεση απόκριση το γκάζι.Συμφέρει η είναι μούφα??????

Σε VAG μοτερ ( σεατ vw σκοντα κ.λ.π. ) γενικώς και αοριστως εχει ειπωθει οτι δουλευει....
προσωπικά δε το εχω δοκιμασει.

για το αλλο θεμα.
Ρωτα αυτον απο τον οποιο το πηρες το αυτοκινητο, αν καποιος ειχε "χαρχαλεψει" το προγραμμα του εγκεφαλου προσπαθωντας να βρει τη βλαβη...

Μηπως ψαχνοντας και μη γνωριζοντας, εχουν βαλει τιποτα "κουφες" τιμες σε καμια παραμετρο....
και τα πραγματα ειναι πιο απλά απο οσο δειχνουν....

πχ γυρνα σε υγραεριο οχι απο την 1 ατμοσφαιρα ( τυχαιο νουμερο δε ξερω που ειναι το BRC ) αλλα απο το.... 0,1 ατμοσφαιρα, με προφανης επιπτόσεις
ή τον εχει απενεργοποιησει καταλαθος
Άβαταρ μέλους
fokion

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 83 επισκέπτες