Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αλλαγή μπουζί σε υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αλλαγή μπουζί σε υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 29 Μάιος, 2013 23:10

baltazar έγραψε:Σε εμάς κοστίζουν 60 € με την τοποθέτηση γιατι στο eBay ? όλα σχεδόν τα νούμερα της BOCSH LPG διαθεσιμα !!
QGAS PRINS CENTER ATHENS

Κάθε πόσα χλμ γίνεται αλλαγή στα BOCSH LPG ?

κάθε 30 χιλιαδες περιπου
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 30 Μάιος, 2013 01:30

εγω προσωπικα και στα 2 αμαξια στην οικογενεια με υγραεριοκινηση που τα εχουμε εβαλα μπουζι NGK ενα νουμεριο πιο ψυχρα και τα 2 αυτοκινητα κελαιδανε τελεια....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Δευτ 29 Ιούλ, 2013 22:38

Γεια σας και από εμένα, πριν δυο μήνες έκανα αέριο το auris 1.6 Valvematic, (Landi renzo omegas evo) έχω κάνει με υγραέριο ήδη 2.500χλμ. ενώ πριν την εγκατάσταση είχα ήδη 60.000χλμ., ο κατασκευαστής μου προτείνει αλλαγή μπουζί στα 90.000(ιριδίου της μαμα TOYOTA), επειδή όμως παρατηρώ μια ελαφριά υστέρηση στις ψηλές στροφές με αέριο, αναρωτιέμαι μήπως παίζουν κάποιο ρόλο τα μπουζί μιας και από θέμα ρύθμισης του κιτ δεν παρατηρείται καμία ανωμαλία(φτωχό/πλούσιο μείγμα) και στις χαμηλομεσαίες τραβά σαν ντίζελ! περιμένω τις απόψεις σας!!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 30 Ιούλ, 2013 00:30

dimoskats έγραψε:Γεια σας και από εμένα, πριν δυο μήνες έκανα αέριο το auris 1.6 Valvematic, (Landi renzo omegas evo) έχω κάνει με υγραέριο ήδη 2.500χλμ. ενώ πριν την εγκατάσταση είχα ήδη 60.000χλμ., ο κατασκευαστής μου προτείνει αλλαγή μπουζί στα 90.000(ιριδίου της μαμα TOYOTA), επειδή όμως παρατηρώ μια ελαφριά υστέρηση στις ψηλές στροφές με αέριο, αναρωτιέμαι μήπως παίζουν κάποιο ρόλο τα μπουζί μιας και από θέμα ρύθμισης του κιτ δεν παρατηρείται καμία ανωμαλία(φτωχό/πλούσιο μείγμα) και στις χαμηλομεσαίες τραβά σαν ντίζελ! περιμένω τις απόψεις σας!!

Τα μπουζι δεν θα αλλάξουν την υστέρηση στα ψηλα απλα αν και θα βοηθήσουν την κατάσταση σε ολο το φάσμα , ζήτα απο τον εγκαταστατη σου να προσθέσει λίγο βενζίνη στα ψηλα και θα είσαι οκ ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τρί 30 Ιούλ, 2013 03:02

Θυμαμαι παλιοτερα οταν ξεκιναγε η υγραεριοκινηση στην Ελλαδα για τα οφελη της. Μακρυτερα διαστηματα σερβις σε μπουζι και λαδια λογο καθαρης καυσης, μακροζωια κινητηρα και αλλα τετοια. Εν τελη μετα απο καμποσα κμ που γραψαμε με υγραεριο και πολυ διαβασμα βλεπουμε οτι το υγραεριοκινητο οχημα ειναι πιο απαιτητικο στα σερβις του σε ολα! Λαδια λογω του οτι καταπονουνται με μεγαλυτερες θερμοκρασιες, μπουζι λογο του οτι καταπονουνται για τον ιδιο λογο, αρπαγμα βαλβιδων γυρω στα 100.000κμ, οχι οτι πανε για επισκευη τοτε, αλλα εχει αρχισει η κατω βολτα στη κεφαλη με συνεχομενες ρυθμισεις βαλβιδων.

Τελος παντων. Μπουζι υγραεριου με 60 ευρω και αλλαγη καθε 30.000κμ ειναι υπερβολικη τιμη. 13 ευρω αγοραζω τα γνησια τετραδα που ομως ''δεν ειναι'' για lpg με διαστημα αλλαγης 30.000 που λεει το βιβλιο. Ισως το βλεπω εγω ετσι που κανω 30.000 το χρονο και ειμαι πολυ τυπικος στα σερβις.

Υ.Γ ειμαι 4 χρονια υγραεριοκινητος και δεν το μετανιωσα καθολου. Απλα οι αληθειες να λεγονται.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 30 Ιούλ, 2013 14:55

Αυτό που λες είναι η μισή ή καλύτερα η μια πλευρά της αλήθειας. Μπορεί να ισχύει αυτό που λες για κάποια αυτοκίνητα. Πχ εγώ δεν έχω προβλήματα με μπουζί μια χαρά 3,5 - 4 € το ένα στα διαστήματα σερβις του κατασκευαστή με αυτά που προτείνει. Τα λάδια μια χαρά στα ίδια χιλιόμετρα που τα άλλαζα και πριν και ίδιων προδιαγραφών. Μάλιστα τελευταία φορά που άλλαξα λάδια χαζεψανε στο συνεργείο όταν ανοίξανε να βάλουνε λάδια και είδανε το λαμάκι από μέσα να γυαλίζει = πολύ καθαρό εκείνο το κομμάτι και μετά από βρωμιές και μπορώ να σου πω ότι πλέον και στο τέλος της ζωής τους τα λάδια βγαίνουν πάλι ξανθά και όχι μαύρα. Οι βαλβίδες είναι υδραυλικές και δεν έχω ασχοληθεί αλλά μετά από 60κ με υγραέριο και μέση πραγματική εξοικονόμηση 6,5 € /100 και με κόστος εγκατάστασης δυστυχώς 1650€ έχω μια πραγματική εξοικονόμηση 2000€ + . Αν σκεφτείς ότι η εμπορική αξία του αυτοκινήτου είναι κάπου εκεί ή ότι μια επισκευή στο καπάκι αν και όταν χρειαστεί είναι καλυμένη θα δεις ότι υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Βέβαια στο συνεργείο μου αρχίσανε το παραμύθι "ξέρεις τα μπουζι για υγραέριο κλπ κλπ " αλλά ρωτάω: Εφόσον δεν έχω θέμα με τα προετεινόμενα γιατί να αλλάζω και να κάνω πειράματα; και το ξαναλέω αυτή είναι η δική μου προσωπική εμπειρία και άποψη. Κάποιος άλλος με άλλο αυτοκίνητο, συνθήκες οδήγησης , εγκαταστάτη ή σύστημα να ισχύει κάτι άλλο.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες