Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

υψηλη καταναλωση υγραεριου το τελευταιο διαστημα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

υψηλη καταναλωση υγραεριου το τελευταιο διαστημα

Δημοσίευσηαπό blackfox77 » Τετ 17 Οκτ, 2012 23:07

καλησπερα απο την μακρινη ολλανδια.κλεινοντας σχεδον 2 χρονια ως οικονομικος μεταναστησης στην ολλανδια αποφασισα πριν απο λιγο καιρο να να πουλησω το παλιο μου αμαξι με τις ελληνικες πινακιδες και να αγορασω ενα μικρο αμαξι για τις καθημερινες μου μετακινησεις στην δουλεια .με ενα χιλιαρικο βρηκα και αγορασα ενα renault twingo 97 μοντελο με περασμενο συστημα υγραεριοκινησης eurogas, το οποιο τοποθετηθηκε στο οχημα το 2008.τον μαρτιο που το αγορασα μεχρι και προσφατα με γεματο ρεζερβουαρ 26 λυτρων πραγματοποιουσα περιπου 380 χλμ συν πλην.το τελευταιο διαστημα διανυω περιπου 300 χλμ.
γενικα απο μηχανικα αυτοκινητου κατεχω τα βασικα και δεν γνωριζω πολλα.σκεφτηκα να περασω ηλ ελεγχο αλλα μου ειπαν οτι ειναι παλιο συστημα δεν μπορει να ελεγχθει.γνωριζει καποιος τι μπορει να φταιει?

ευχαριστω εκ των πρωτερον
blackfox77

Δημοσιευσεις: 2

Re: υψηλη καταναλωση υγραεριου το τελευταιο διαστημα

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 18 Οκτ, 2012 13:23

blackfox77 έγραψε:καλησπερα απο την μακρινη ολλανδια.κλεινοντας σχεδον 2 χρονια ως οικονομικος μεταναστησης στην ολλανδια αποφασισα πριν απο λιγο καιρο να να πουλησω το παλιο μου αμαξι με τις ελληνικες πινακιδες και να αγορασω ενα μικρο αμαξι για τις καθημερινες μου μετακινησεις στην δουλεια .με ενα χιλιαρικο βρηκα και αγορασα ενα renault twingo 97 μοντελο με περασμενο συστημα υγραεριοκινησης eurogas, το οποιο τοποθετηθηκε στο οχημα το 2008.τον μαρτιο που το αγορασα μεχρι και προσφατα με γεματο ρεζερβουαρ 26 λυτρων πραγματοποιουσα περιπου 380 χλμ συν πλην.το τελευταιο διαστημα διανυω περιπου 300 χλμ.
γενικα απο μηχανικα αυτοκινητου κατεχω τα βασικα και δεν γνωριζω πολλα.σκεφτηκα να περασω ηλ ελεγχο αλλα μου ειπαν οτι ειναι παλιο συστημα δεν μπορει να ελεγχθει.γνωριζει καποιος τι μπορει να φταιει?

ευχαριστω εκ των πρωτερον

Δεν βοηθανε και πολυ τα στοιχεια που δινεις για το conversion που φορας αλλα εφ'οσον δεν γινεται ηλεκτρ.ανιχνευση τσεκαρεις τα εξης..
1)Αν γεμιζεις με τα ιδια λιτρα
2)Αν εχει ρυθμιστη παροχης υγραεριου τον κλεινεις τελειως και ανοιγεις 1και1/4 εως 1και 1/2(το twingo εκει δουλευει).
3)Επειδη εκει αργησανε να πανε τα πολλαπλου ψεκασμου(κι ας το παιζουν και πρωτοποροι),υπαρχει περιπτωση να υπαρχει emulator για την παροχη του υγραεριου που ανοιγει συμφωνα με τις στροφες του κινητηρα.Αν ειναι ετσι τοτε σιγουρα εχει κολλησει και θα πρεπει η να το καθαρισεις η να το αλλαξεις.
Ολα αυτα βεβαια ειναι εικασιες εφ'οσον δεν υπαρχουν φωτογραφιες για καταλαβουμε τι ειδους συστημα φορας.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό manolis8159 » Σάβ 17 Αύγ, 2013 19:00

καλησπερα παιδια...
εχω ενα daihatsu sirion 1.0 με landi rezzo και εχω 67000km και 37500km με το αεριο και το τελευταιο διαστημα παρατηρω οτι η καταναλωση του αυτοκινητου εχει αυξηθει.
συγκεκριμενα πριν ειχα αυτονομια παντα 500 με 530km και τωρα με τα βιας φτανω τα 450km...
στο αυτοκινητο δεν παρατηρω κατι το παραξενο και ολα δειχνουν να λειτουργουν οπως πρεπει ενω δεν εχει αλλαξει ουτε ο τροπος οδηγησης ουτε οι διαδρομες που κανω.
μονο το αιρκοντισιον που δουλευει συνεχεια σε σχεση με τον χειμωνα ειναι σαν αλλαγη αλλα ειναι αρκετο για να δικαιολογησει τετοια αυξηση της καταναλωσης??

ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο και τις απαντησεις σας...
manolis8159

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 17 Αύγ, 2013 19:03

βρηκες την λυση μονος σου, το a/c ειναι η αιτια.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό manolis8159 » Σάβ 17 Αύγ, 2013 19:18

δηλαδη λες να ειναι αυτο και να μην εχω προβλημα?
αλλα δικαιολογηται τοσο μεγαλη αυξηση??μακαρι να ειναι μονο αυτο...
manolis8159

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Σάβ 17 Αύγ, 2013 20:00

Κάπου είχα διαβάσει ότι το A/C καταναλώνει κάπου 0.5lt-0.7lt/100km βενζίνη επιπλέον για τη λειτουργία του και με το scangauge που έχω κάπου εκεί το δείχνει επίσης όταν ενεργοποιώ το A/C. Κάνε τις σχετικές αναγωγές και μάλλον από αυτό χάνεις τα χιλιόμετρα.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 18 Αύγ, 2013 00:45

Μην ψάχνεις πολύ παραπέρα το A/C είναι που από μόνο του επιβαρύνει τον κινητήρα συν το γεγονός ότι επειδή κόβει απόδοση το πατάς λίγο παραπάνω για να έχεις τα ίδια χιλιόμετρα και επιταχύνσεις. Ειδικά σε λίγα κυβικά η διαφορά στην κατανάλωση είναι πιο εμφανής
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό manolis8159 » Δευτ 19 Αύγ, 2013 12:50

ευχαριστω πολυ παιδια.....
manolis8159

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 71 επισκέπτες