Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Fabia 1.4 101 μεγαλη καταναλωση και πολλα προβληματα.

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: fabia 1.4 101 μεγαλη καταναλωση και πολλα προβληματα.

Δημοσίευσηαπό fabiawrc » Παρ 23 Αύγ, 2013 22:37

ο αλβανος που εχει,απο οσο καταλαβα βαζει την μπουκαλα και τις σωληνωσεις,και ενας αλλος μαστορας ελληνας ο οποιος ειναι πολυ συνεννοησιμος μαζι μου,κανει την υπολοιπη δουλεια,ηλεκτρονικα-μπεκ-ρυθμιση κλπ.

ο οποιος απο οτι μου ειπε,δουλευε και σε συνεργειο παλια με skoda.τον ρωτησα σε αλλα fabia που εχεις βαλει πως συμπεριφερονται μου λεει δεν εχουν θεμα.

θα το φτιαξω το αμαξι,και αν δεν βγαλω ακρη με το υγραεριο θα του πω να το ξηλωσει και να μου δωσει τα λεφτα πισω.και ηταν και μετρητα.
skoda fabia sedan 1.4 101 16v elegance. lpg kit=romano 40.000χλμ
fabiawrc

Δημοσιευσεις: 29

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 24 Αύγ, 2013 04:34

Φιλε μου συγνωμη κιολας. Το αμαξι εχει προβλημα με την βενζινη. Με το υγραεριο τι θες να κανει? Να δουλευει στρωτα? Κακως ανακατευεις τον υγραερα σε ενα αμαξι που δυσλειτουργει ακομη και με βενζινη.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό fabiawrc » Σάβ 24 Αύγ, 2013 17:11

το αμαξι εκτος απο το ασταθες ρελαντι το οποιο δεν το κανει παντα δεν εχει καποιο αλλο προβλημα.ολα λειτουργουν φυσιολογικα στην βενζινη.στο γκαζι κανει παπαριες που και που.

εαν το φτιαξω και το ρελαντι το αμαξι δεν θα εχει κατι αλλο να αλλαχτει.και φυσικα μετα θα ριξω το φταιξιμο στο υγραεριο και κατεπεκταση στον εγκαταστατη που το εχει φτιαξει.

ο μπροστινος λ αναβει.εγω να θεωρησω οτι ειναι κακη ρυθμιση του υγραεριου η οτι ο λ θελει αλλαγη.ΜΠΛΕΞΙΜΟ.

τα μπεκ που μου εχει βαλει ειναι 1.9mm.θεωρειται οτι ειναι μεγαλα η πρεπει να μπουν πιο μικρα?πως ξερουμε αν τα προβληματα αυτα ειναι απο πλουσιο μειγμα και οχι απο την κατατασταση του κινητηρα?

τωρα εαν ο εγκαταστατης δεν εχει βαλει σωστα το συστημα και η ρυθμιση ειναι οτι να ναι δεν θα παω να αλλαξω ολα τα ηλεκτρικα του αυτοκινητου μου συγγνωμη κιολας.
fabiawrc

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 24 Αύγ, 2013 21:09

Αφου εισαι τοσο σιγουρος οτι φταιει το γκαζι πηγαινε σε εναν ανθρωπο της προκοπης να σου ελεγξει το συστημα. Γιατι για αυτον που επελεξες τωρα δεν διαβαζω και τα καλυτερα.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό fabiawrc » Πέμ 05 Σεπ, 2013 01:16

εβγαλα τον εμπρος αισθητηρα λ.καθαριστηκε τοποθετηθηκε στην θεση του και το σφαλμα εσβησε απο μονο του.το σωληνακι υποπιεσης δεν εχει καποιο σκισιμο.το ρελαντι τωρα δεν τρεμοπαιζει.

κινησα επιτηδες το αμαξι 3 μερες μονο με βενζινη.τιποτα.κανενα προβλημα.

βαζω υγραεριο 10 ευρω(11.20 λιτρα)μηδενιζω το κοντερ κανω 7 χιλιομετρα και μου αναβει παλι το chek engine.το οποιο δειχνει παντα το εμπρος λ.

με τα 11.20 λιτρα εβγαλα 70χλμ.
παω σε πρατηριο βαζω 12 ευρω βενζινη(7.2λιτρα) και κανω 100.προφανως και στην βενζινη δεν εχω κανενα θεμα καταναλωσης.

καθομαι και πεταω τα λεφτα μου σε δοκιμες και πιστευω οτι και εμπρος λ καινουργιο,να βαλω παλι θα εχω θεμα.

δεν ξερω τωρα μιλησα και με αλλο συνεργειο και μου ειπαν οτι το μοτερ αυτο για να δουλεψει σωστα θελει μπεκ και οχι ηλεκτροιντζεκτορες.ολα αυτα που μου κανει το αμαξι θεωρουν οτι ειναι απο φουλ μειγματα,γιατι τα μπεκ μου ειναι λαθος,ειναι πολυ μεγαλα 1.9mm ενω πρεπει να ειναι 1.6.

δεν αλλαζω τιποτα στο αμαξι.δεν εχει τιποτα.θα απαιτησω αλλαγη μπεκ να μπουν τα σωστα και αφου δω πως συμπεριφερεται το αμαξι σε αποδοση-καταναλωση τοτε θα αλλαξω τον λ.

ο μηχανικος επιμενει οτι τα μπεκ ειναι τα σωστα και οτι αν βαλει μικροτερα το αμαξι δεν θα πηγαινει..επισης μου προτεινει να αλλαξω τον εμπρος λ.
fabiawrc

Δημοσίευσηαπό chrisd » Σάβ 07 Σεπ, 2013 17:39

Κατσε ρε φιλαρακι αλλα πως καθαρισες τον Λαμδα μην τρελαθουμε κιολας.
Και εγω καποτε ειχα τα ιδια θεματα και ειχα ακουσει την ιδια βλακεια να καθαρισω τον λαμδα.
Το πηγα σε μηχανικο φιλο που δουλευει μονο Toyota και μου λεει εγω να στον καθαρισω αλλα αν αναψε τσεκ για λαμδα πας για καινουριο.Και εγω του λεω καθαρισε τον μια να δουμε.
Αποτελεσμα εφαγα τον χρονο μου και δουλεια δεν εγινε.μετα απο λιγα χλμ τσουπ λαμπακι.
Αλλαξα λοιπον τον εμπρος και προλυπτικα και τον πισω λαμδα και απο τοτε δεν με ξανα ενοχλησε.
Βαλε διαγνωστικο στην βενζινη και δες AFR και τι διορθωσεις κανει ο λαμδα 1.
αν ο λαμδα δεν κανει καμοια διορθωση πετα τον και βαλε αλλον.
Επισης μπουζι βαλε μιας ακιδας και οχι 2-3 η 4αρων ακιδων.μονο καλυτερα δεν παει με πολλες ακιδες.

Υ.Γ οπως ειπαν και οι αλλοι αφου εχεις προβλημα στην βενζινη γιατι εβαλες υγραεριο?
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Σάβ 07 Σεπ, 2013 18:11

υπαρχουν αρθρα πως γινεται να καθαρισεις ενα αισθητηρα λ, θεωρητικα προτεινεται η αντικατασταση τους στα 80.000χλμ-120.000χλμ αναλογα με το μοντελο, εχω καθαρισει αισθητηρα λ και εχει λειτουργησει και στα καυσαερια ηταν σωστος αλλα σαν επιλογη να αντικαταστησεις και να βαλεις εναν καινουριο ειναι το καλυτερο
http://www.ebay.com/gds/Cleaning-oxygen ... 698/g.html
http://www.youtube.com/watch?v=5dTi2xGyVbc
αν πεσεις σε σχιτζη εγκαταστατη εχεις να ακουσεις περιεργα οτι θελεις ''προχθες περασαμε σε ενα jimny υγραεριο με αναμμενο check και μολις δουλεψε με υγραεριο για 10λεπτα εσβησε το check", σε αυτη την περιπτωση τι υποθετω πως εγινε θα ειχε ενα χαλασμενο λ και κατα τυχη του ρυθμισε το αυτοκινητο με φτωχοτερο μειγμα και δουλεψε, αν και τωρα που το σκεφτομαι δεν υπαρχει περιπτωση με χαλασμενο λ να κανει σωστο καλιμπραρισμα....εκανα δοκιμη με μπουζι υγραεριου και μετα απο καλιμπραρισμα μου εβγαλε χαμηλοτερα νουμερα στο χαρτη
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό fabiawrc » Δευτ 09 Σεπ, 2013 01:25

το αμαξι δεν εχει κανενα θεμα στην βενζινη,εκτος απο ενα τρεμοπαιγμα στο ρελαντι που το κανει μια στο τοσο.εις γνωση μου ειχε προβλημα ο θερμοστατης πριν βαλω υγραεριο,αλλα με το που πηρα το αμαξι απο το γκαζαδικο, πηγα και τον αλλαξα αμεσως μαζι με τον αισθητηρα θερμοκρασιας και το αμαξι δουλευει σωστα σε βενζινη.

απο τοτε το εχει ρυθμισει 3 φορες και τιποτα.καμια βελτιωση.πολυ μεγαλη καταναλωηση και chek μονιμα αναμενο.

η καταναλωση σε βενζινη ειναι η φυσιολογικη.το αμαξι φοραει 3-ακιδα απο μαμα.τωρα φοραω brisk 4-ακιδα εχουν καμια 30.000 θα βαλω τα μαμα παλι.

ο ηλεκτρολογος του κοντογουλιδη τωρα λειπει σε αδεια και θα δει το αμαξι απο την επομενη εβδομαδα.τον ρωτησα για τα μπεκ και μου λεει η ρομανο αυτα δινει για πιο μικρα.μου λεει ελα οταν θα ερθει ο ηλεκτρολος να αφησεις το αμαξι να το δουμε λεπτομερως και οτι χρειαστει θα αλλαχτει.

τα καυσαερια του υγραεριου εχουν μεγαλυτερη θερμοκρασια απο οτι της βενζινης?μηπως γιαυτο την ακουσε ο εμπρος λ επειδη εχει και αρκετα χιλιομετρα?
fabiawrc

Δημοσίευσηαπό manoliss » Δευτ 09 Σεπ, 2013 10:57

κοιταξε απο τα ολιγα που ξερω....
Ο λ χαλαει απο μεγαλη θερμοκρασια απο ακαυτο μιγμα
το τσεκ σημαινει 2 πραγματα η φτωχο μιγμα η πλουσιο μιγμα δηλαδη το μιγμα που εχεις ειναι εκτος οριων διορθωσης λ για αυτο και σου αναβει τσεκ
εαν διαβασα καλα εχεις μπεκ 1,9 ειναι παρα πολυ μεγαλα για το αμαξι σου.....
στην περιπτωση σου ομως ο λ δεν πρεπει να εχει προβλημα γιατι εαν ειχες προβλημα θα σου αναβε και στην βενζινα
στου πατερα μου το αμαξι στα 1400 75 αλογα εχει μπεκ 1,6 αντε εσυ να βαλεις 1,7 ισως λογω υποδυναμης και παλι το καθε αμαξι θελει τα δικα του μπεκ σε διατρηση τρυπας
για μενα θα πρεπει να κανεις τα εξης πραγματα που ισως σωσει την κατασταση
1.καθαρισμος πεταλουδας καλα αλλαγη η καθαρισμα φιλτρου αερος
2.αλλαγη τα μπουζι σου σε ενα νουμερο ψυχροτερα απο αυτα που δινει το βιβλιο κατασκευαστη ή μπουζι ειδικα υγραεριου
3.φυσικα μικροτερα μπεκ καιυποτιθετε οτι εχει βαλει σωστες παραμετρους στο προγραμμα
εχεις συνδεσει τον λ στον εγκεφαλο του υγραεριου?
4. ελεγχος λ στην λειτουργια με βενζινα μεσω εγκεφαλου
ειναι σωστα τρυπημενη η πολλαπλη? τα σωληνακια εχουν το ιδιο μηνκος ειναι οσο πιο μικρα γινετε?
εχεις σωστη σωστη συνδεση νερου με τον πνευμονα?
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό thiagozentil » Παρ 13 Σεπ, 2013 11:20

Καλημερα,

Κατ'αρχας ειναι ευκολο να καταλαβετε οτι ο κος ΛΑΚΑΜΑΣ οπως λεει παρακατω ειναι εγκαταστατης υγραεριοκινησης και ανταγωνιστης του κοντογουλιδη κ ειναι προφανες ο λογος που γραφει ολες τις παρακατω ανακριβειες.

Επίσης μπορειτε να καταλαβετε οτι επειδη δεν εχει δουλεια στο συνεργειο ειναι ολη μερα στο ιντερνετ και κατηγορει συναδελφους του με το επιπεδο του να ειναι χαμηλοτερο του σκυλου μου.

Θελω να του επισημανω οτι υπαρχουν νομοι κ μπορει να καλεστει απο τη δικαιοσυνη να αποδειξει ολες αυτεσ τις συκοφαντιες - κατηγοριες - ανακριβειες.

Επισης να ενημερωσω τουσ χρηστες του φορουμ οτι δεν εχει τοποθετησει υγραεριο ουτε στο 1/10 των αυτοκινητων που εχει τοποθετησει ο κοντογουλιδης με πελατες τεραστιες εταιρειες οπως η ACS h FEDEX k κ πολλες αλλες με στολους 80+ αυτοκινητων.

Το οτι μου χουν ερθει δεκαδες αυτοκινητα του ΛΑΚΑΜΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ QGAS (που μπαινει κ κατηγορει) για διορθωση εγκαταστασης του ειναι γεγονος - ομως δεν εχω βγει να γραψω ποτε κατι η να κατηγορησω καποιον συναδελφο ουτε στο ιντερνετ αλλα ουτε στο συνεργειο σε προσωπικη επαφη.

Συνεχιζοντας, οποιοσ θελει μπορει να ρωτησει τους επισημους προμηθευτες της BRC για τον αριθμο των συστηματων BRC που εχω τοποθετησει κ ακομα τοποθετω κ κατα ποσο εχουν προβληματα απο τις εγκαταστασεις μας. το τηλ ειναι 4611212.
Ο αλλος μας λεει οτι μας εχει κοψει η BRC που ημαστε μακραν ο καλυτερος πελατης της- τι αλλο θα ακουσουμε θεε μου.

Επισης ν αναφερω οτι ουδεποτε εχει παθει καπακι το συγκεκριμενο connect που λεει απο δικη μας εγκατασταση.

Τελειωνοντας να ενημερωσω οτι στο συνεργειο του Κοντογουλιδη δουλευουν 6 ατομα (5 ελληνες και ενας αλβανος που τοποθετει μπουκαλες και ειναι αψογος στη δουλεια του). ΠΡΟΣ ενημερωση των ρατσιστων.

Εσυ ρε φιλε με το FABIA μη γινεσαι κατινα στα forum. Σου εχω κανει δωρεαν διαγνωση για ολα τα προβληματα που αντιμετωπιζει το αυτοκινητο σου στη βενζινη που το χεις εντελως κακοσυντηρημενο και αυτο ειναι το ευχαριστω? Οτι θελεις μπορεις να ερθεις απο το συνεργειο Λ. Αθηνων 282, ΧΑΙΔΑΡΙ, ΤΗΛ. 2105813424 να το λυσουμε.

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

dathens έγραψε:
fabiawrc έγραψε:ο εγκαταστατης ειναι ο http://www.gasautocar.gr στο χαιδαρι-δαφνι.ειναι εγκεκριμενος εχει αδεια απο το υπουργειο και απο οσο ξερω εχει πολυ μεγαλο πελατολογιο.

τον προτιμησα γιατι ειχα ακουσει καλα λογια και ειναι διπλα απο το σπιτι μου.

τωρα αν δεν εχει κανει καλα την δουλεια του δεν μπορω να το διαπιστωσω αν δεν εχει βαλει σωστα το συστημα η το αμαξι μου θελει αλλαγες σε διαφορα εξαρτηματα.

Βρε βρε ο Κοντογουλιδης με άλλο ονομα !!! Δεν φτσιει το αμάξι φίλε μου ο μάστορας αδεια εχει αλλα απο γκάζι @@@@@ εγω παθώς και μαθώς ... με BRC που έβαζε και έκαιγε τα μισα μοτέρ ο Αλβανός εγκαταστατης του και τον έκοψε ο Ιταλός με τα BRC , το γύρισε στο ρομανο αυτός τα βάζει οπως όπως τα τρυπάει επάνω .. Όλα μέσα και μια auto ρύθμιση και δρόμο !!

1000 € καπάκι εγω σε 5 μήνες απο την τοποθέτηση όταν του είπα φτιαχτο σφύριξε αδιάφορα !! Να σε πάω στο μηχανικό μου να στο φτιάξει με 500 € κτλ ΛΑΚΑΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ άσχετος με το υγραεριο και για δείτε τι λέω του έκανα καταγγελία στο υπουργειο διότι εμένα υπέγραψε ένας στον ασπροπυργο μηχανολόγος που και αυτόν θα τον πάω κολόφεραντζα !! Όχι το μαγαζι !!
thiagozentil
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 85 επισκέπτες