Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τρόμπα βενζίνης - Αλλαγή.

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Τρόμπα βενζίνης - Αλλαγή.

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Πέμ 12 Σεπ, 2013 22:12

Συγνώμη, αν κάτι γίνει πχ σε μια προσπέραση και σταματήσει το υγραέριο, τότε αυτόματα θα γυρίσει σε βενζίνη. Αν έχεις βάλει ρελέ, τότε σε τι θα γυρίσει; Θα σε κρεμάσει και επικίνδυνα κιόλας.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 12 Σεπ, 2013 22:49

στις 9 απο τις 10 περιπτωσεις βλαβης της αντλιας βενζινης, αυτη δεν θα ξεκινησει να δουλευει και οχι θα σταματησει ενω δουλευει, σκεφτεστε τις συνεπειες?
σε υγραεριοκινητο αυτοκινητο που επαθε ζημια η αντλια βενζινης (με δεδομενο οτι ανανεωνουμε συχνα την βενζινη) ποσα παραπανω χιλιομετρα θα εβγαζε η αντλια αν το αυτοκινητο δουλευε μονο με βενζινη?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό cmax » Παρ 13 Σεπ, 2013 07:38

Μα αν γυρισει σε βενζινη θα ξεκινησει και η αντλια να δουλευει.Απο οσο γνωριζω το μειονεκτιμα θα ειναι ενα κοψιμο της μηχανης ως να ανεβασει πιεση αλλο αυτο ειναι μικρο για να θεωρηθει επυκινδυνο.

hlias μεσα σε ενα χρονο εβαλα 125 λιτρα βενζινης. Εχω μεσα περιπου 25 - 30 λιτρα οποτε ουσιαστικα ανανεωσα 4 φορες τη βενζινη.
Θεωρεις οτι θελει πιο συχνα ακομη;
cmax

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 13 Σεπ, 2013 08:06

Οπότε η καλίτερη λύση.

Μαζί με την ασφάλεια οδική βοήθεια,γιατί αν δεν έχης και μείνης στο δρόμο σου πιάνουν τον κώ.. 8-)
Έμεινα παλιά στο δρόμο δεν είχα οδική και πλήρωσα 150 γερανό.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 13 Σεπ, 2013 08:20

cmax έγραψε:Μα αν γυρισει σε βενζινη θα ξεκινησει και η αντλια να δουλευει.Απο οσο γνωριζω το μειονεκτιμα θα ειναι ενα κοψιμο της μηχανης ως να ανεβασει πιεση αλλο αυτο ειναι μικρο για να θεωρηθει επυκινδυνο.

hlias μεσα σε ενα χρονο εβαλα 125 λιτρα βενζινης. Εχω μεσα περιπου 25 - 30 λιτρα οποτε ουσιαστικα ανανεωσα 4 φορες τη βενζινη.
Θεωρεις οτι θελει πιο συχνα ακομη;

αυτο που ειπα ειναι οτι οταν χαλασει η αντλια συνηθως δεν ξεκιναει να δουλευει, σκεψου να μεινεις απο υγραεριο και να μην ξεκινησει η αντλια να δουλευει.
τα ford γενικα εχουν αρκετα θεματα με την αντλια βενζινης, καλυτερα θα ηταν να ανανεωνεις καθε 2 μηνες την ποσοτητα της βενζινης που εχεις και διαλεγουμε σωστο βενζιναδικο και οχι φθηνη τιμη, αλλωστε τα λιτρα που καιμε ειναι πολυ λιγα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 13 Σεπ, 2013 09:12

Καθε 2 μηνες να ανανεωνετε η βενζινη?
Την εβαψα τοτε γιατι δεν μπορεσα να αντισταθω στο 1,27 που βρηκα στην Βουλγαρια την προηγουμενη βδαομαδα και το γεμισα(58 λιτρα),αν μεχρι τωρα που το εχω το υγραεριο 6000 χλμ εχω καψει 30-35 ευρω βενζινη(15-20 λιτρα) δηλ.θελω καμια 20.000 χλμ για να καψω τα 58 λιτρα χειμωνας τωρα και λιγοτερα διανηθεντα χιλιομετρα κανα χρονο θα με παρει!
Ηλια μιας και παω καθε διμηνο τριμηνο στην Βουλγαρια και ειναι να παω και να ρυθμισω το eurοpegas (εδω Ελλαδα δηλ. που το εβαλα)να κανει παράλληλο ψεκασμο βενζινης (περιμενω να συμπληρωσω 10.000 χλμ με υγραεριο να παω για αλλαγη λαδιων και να μου ριξει μια ματια στις βαλβιδες ο μαστορας να δουμε αν εκλεισαν καθολου)να πω τον μαστορα μου (τον αλλον δηλ. αυτον που εβαλε το υγραεριο)να τον κανει π.χ 7-10% τον παραλληλο ψεκασμο παντου και παντα δηλ. σε ολο το φασμα στροφων?
Με 35 λεπτα διαφορα στο λιτρο της Βουλγαρικης βενζινης με του Ελληνικου υγραεριου στα 2000 λιτρα που θα καψω στον χρονο τα 200 θα ειναι βενζινη και τα 1800 αεριο δηλ. 70 ευρω παραπανω θα μου κοστισει,στα 20.000 χλμ ουτος η αλλος μιας και εχω λαδιερα το 50ρικο θα το εδινα με αυτο το 10% παραλληλο ψεκασμο παντου και παντα δηλ. σε ολο το φασμα στροφων που λεω δεν θα ειναι μακραν καλυτερα για τις ευαισθητες βαλβιδες μου?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 13 Σεπ, 2013 09:23

valsam έγραψε:Καθε 2 μηνες να ανανεωνετε η βενζινη?
Την εβαψα τοτε γιατι δεν μπορεσα να αντισταθω στο 1,27 που βρηκα στην Βουλγαρια την προηγουμενη βδαομαδα και το γεμισα(58 λιτρα),αν μεχρι τωρα που το εχω το υγραεριο 6000 χλμ εχω καψει 30-35 ευρω βενζινη(15-20 λιτρα) δηλ.θελω καμια 20.000 χλμ για να καψω τα 58 λιτρα χειμωνας τωρα και λιγοτερα διανηθεντα χιλιομετρα κανα χρονο θα με παρει!
Ηλια μιας και παω καθε διμηνο τριμηνο στην Βουλγαρια και ειναι να παω και να ρυθμισω το eurοpegas (εδω Ελλαδα δηλ. που το εβαλα)να κανει παράλληλο ψεκασμο βενζινης (περιμενω να συμπληρωσω 10.000 χλμ με υγραεριο να παω για αλλαγη λαδιων και να μου ριξει μια ματια στις βαλβιδες ο μαστορας να δουμε αν εκλεισαν καθολου)να πω τον μαστορα μου (τον αλλον δηλ. αυτον που εβαλε το υγραεριο)να τον κανει π.χ 7-10% τον παραλληλο ψεκασμο παντου και παντα δηλ. σε ολο το φασμα στροφων?
Με 35 λεπτα διαφορα στο λιτρο της Βουλγαρικης βενζινης με του Ελληνικου υγραεριου στα 2000 λιτρα που θα καψω στον χρονο τα 200 θα ειναι βενζινη και τα 1800 αεριο δηλ. 70 ευρω παραπανω θα μου κοστισει,στα 20.000 χλμ ουτος η αλλος μιας και εχω λαδιερα το 50ρικο θα το εδινα με αυτο το 10% παραλληλο ψεκασμο παντου και παντα δηλ. σε ολο το φασμα στροφων που λεω δεν θα ειναι μακραν καλυτερα για τις ευαισθητες βαλβιδες μου?

δυστυχως με τον δικο σου εγκεφαλο δεν θα μπορεις να εχεις παραλληλο ψεκασμο βενζινης προχτες μιλαγα με την εταιρια.
αυτες τις εργασιες να τις κανεις στην Ελλαδα, ειναι γνωστη η αποψη μου γιαυτο.
γεμισες το ρεζερβουαρ βενζινης πανω απο ενα χρονο θα εχεις την ιδια βενζινη? αν κολλησει η αντλια βενζινης θα φταιει το υγραεριο μετα? γιατι να κουβαλας αυτο το βαρος συνεχεια?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 13 Σεπ, 2013 09:53

hlias έγραψε:
valsam έγραψε:Καθε 2 μηνες να ανανεωνετε η βενζινη?

δυστυχως με τον δικο σου εγκεφαλο δεν θα μπορεις να εχεις παραλληλο ψεκασμο βενζινης προχτες μιλαγα με την εταιρια.
αυτες τις εργασιες να τις κανεις στην Ελλαδα, ειναι γνωστη η αποψη μου γιαυτο.
γεμισες το ρεζερβουαρ βενζινης πανω απο ενα χρονο θα εχεις την ιδια βενζινη? αν κολλησει η αντλια βενζινης θα φταιει το υγραεριο μετα? γιατι να κουβαλας αυτο το βαρος συνεχεια?

Δυστυχως( ετυχως για΄μενα)Ηλια σε αυτη την περιπτωση κανεις λαθος και ναι γινετε να εχω με τον δικο μου εγκεφαλο παραλληλο ψεκασμο βενζινης,σε ολους οι SAS εγκεφαλους γινετε και ο δικος μου ειναι SAS μου το διαβεβαιωσαν απο την εταιρια οτι γινετε απλα ειναι σε δοκιμαστικο σταδιο-τελικες ρυθμισεις και το περνανε μονο στην Αθηνα προς το παρον και θα δωθει στους αλλους αντιπροσωπους (δηλ. Θεσ/νικη οπου ειμαι εγω)σε 1 μηνα μου ειπε ο τεχνικος και οτι δουλευει τζετ!
Τις εργασιες οπως ειπα τις κανω Ελλαδα δεν εχει καμια σχεση ουτε το υγραεριο που περασα ουτε ο μηχανικος αυτοκινητων μου με Βουλγαρια και το υγραεριο το περασα Θεσ/νικη και ο μηχανικος μου ειναι Θεσ/νικη, στην Βουλγαρια παω και γεμιζω μονο υγραεριο και βενζινη.
Γι το βαρος που λες και για να μην μπαγιατωσει η βενζινη γι'αυτο ρωταω Ηλια,να το κανω να ψεκαζει παντου και παντα 7-10% η ειναι πολυ,στο κατω κατω με 10% βενζινη 20 ευρω πραπανω τον χρονο απ"οτι το να ειχα λαδιερα!
Τελευταία επεξεργασία από valsam και Παρ 13 Σεπ, 2013 10:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
valsam

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 13 Σεπ, 2013 10:02

αυτη ηταν η ενημερωση που ειχα απο την εταιρια, μακαρι να εχεις δικιο εσυ.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 13 Σεπ, 2013 10:10

hlias έγραψε:αυτη ηταν η ενημερωση που ειχα απο την εταιρια, μακαρι να εχεις δικιο εσυ.

Ντεφακτο Ηλια πηρα πριν 20 λεπτα τηλεφωνο και μου το ξαναεπιβεβαιωσαν,αν δεν πιστευεις παρε και'συ,οι SAS oλοι δηλ . οσοι γραφει επανω στον εγκεφαλο μεσα στο πρασινο φυλαρακι SAS (μινι,απλοι και obd αρκει να ειναι sas)παιρνουν το καινουργιο λογισμικο,οι παλαιοτεροι που δεν ειναι SAS oxι.
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 30 επισκέπτες