Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κατανάλωση σε Nissan Micra...

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Κατανάλωση σε Nissan Micra...

Δημοσίευσηαπό Bazinga » Σάβ 19 Οκτ, 2013 06:35

Καλησπέρα, είμαι κάτοχος ενός Nissan Micra 1.250cc 2008. Κάνω αρκετά χιλιόμετρα (>20.000) το χρόνο κι έτσι εδώ και λίγους μήνες έχω κάνει μετατροπή σε υγραέριο. Μέχρι στιγμής είμαι στα 6500km από τη μετατροπή.
Αρχικά είχε πεσμένη απόδοση και αφού με τις ρυθμίσεις δεν ειδαμε διαφορά μου πέρασε μεγαλύτερα μπεκ. Η απόδοση διορθώθηκε αλλά η κατανάλωση βρίσκεται στα 7,9 με 8,1 lt/100 παρόλο που το ξαναρύθμισε. Άλλαξα και μπουζί αλλά καμία διαφορά.
Με 33lt βγάζω από 410 μέχρι 420km και γυρνάει σε βενζίνη.
Η οδήγηση μου είναι πολύ ήπια και με βενζίνη η κατανάλωση που έβγαζε στο καντράν δεν ξεπέρναγε ποτέ τα 6.3lt/100
Ο εγκαταστάτης υποστηρίζει ότι είναι οκ αυτή η κατανάλωση για υγραέριο. Διαβάζω όμως ότι η αύξηση στα πλαίσια του 10%-15%είναι φυσιολογική. Στην περίπτωση μου είναι 25% όμως. Διαβάζοντας στο φόρουμ κάτοχοι μεγαλυτέρων κυβικών καίνε 7 με 8lt/100.
Οι ποιο έμπειροι τι λένε...? Να το πάω και αλλού να του ρίξουν μια ματιά?
Bazinga

Δημοσιευσεις: 3

Re: Κατανάλωση σε Nissan Micra...

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 19 Οκτ, 2013 08:44

πες μας και τι καταναλωση ειχες σε βενζινα, οχι τι ελεγε το trip αλλα γεμιζω κανω 150-200km και ξαναγεμιζω.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό Bazinga » Σάβ 19 Οκτ, 2013 14:44

Δεν έχει ακρίβεια με το να πω έβαλα 12lt αμόλυβδη, έκανα 200km και ξαναέβαλα αφού δεν το πήγα άδειο στο πρατήριο. Και τα εναπομείνωντα km του trip να σημειώσω όταν γεμίζω και η ένδειξη δείχνει ότι εχω άλλα 300km, όταν φτάσει στα 100km πάω πρατήριο είναι σαν να εμπιστεύομαι το trip πάλι. Για να έχει τη μέγιστη ακρίβεια η μέτρηση θα πρέπει να φουλάρω, να κάνω 100km+ και να ξανα πάω πρατήριο να φουλάρω πάλι.
Είναι οικονομικό στη βενζίνη του μιλάμε για ένα κινητήτα στα 1250cc του 2008 οπότε όταν διαβάζω εδώ επιπλέον για 1600άρια με κατανάλωση κάτω από 8.0lt/100km δεν πρέπει να δω τι συμβαίνει με το δικό μου?
Bazinga

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 19 Οκτ, 2013 15:10

Bazinga έγραψε:Δεν έχει ακρίβεια με το να πω έβαλα 12lt αμόλυβδη, έκανα 200km και ξαναέβαλα αφού δεν το πήγα άδειο στο πρατήριο. Και τα εναπομείνωντα km του trip να σημειώσω όταν γεμίζω και η ένδειξη δείχνει ότι εχω άλλα 300km, όταν φτάσει στα 100km πάω πρατήριο είναι σαν να εμπιστεύομαι το trip πάλι. Για να έχει τη μέγιστη ακρίβεια η μέτρηση θα πρέπει να φουλάρω, να κάνω 100km+ και να ξανα πάω πρατήριο να φουλάρω πάλι.
Είναι οικονομικό στη βενζίνη του μιλάμε για ένα κινητήτα στα 1250cc του 2008 οπότε όταν διαβάζω εδώ επιπλέον για 1600άρια με κατανάλωση κάτω από 8.0lt/100km δεν πρέπει να δω τι συμβαίνει με το δικό μου?

γραφεις για αυξηση καταναλωσης 25% χωρις να ξερεις ομως ποση ειναι στα σιγουρα η καταναλωση της βενζινης, το ποσοστο με τι κριτιριο το εβγαλες?
στο τι θα καψει ενα αυτοκινητο τον κυριο λογο παιζει το ποδι του οδηγου και μετα ολα τα υπολοιπα με ιδιο αυτοκινητο εσυ μπορει να καις 1.5lt/100km λιγοτερο απο μενα και μην πιστευεις παντα οτι διαβαζεις πολλες φορες υπαρχουν υπερβολες και προς τα πανω και προς τα κατω.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό Bazinga » Σάβ 19 Οκτ, 2013 18:01

Ηλία καταλαβαίνω τη λες, μπορώ να το κάνω να καίει και 15lt/100 να το οδηγώ συνέχεια στα κόκκινα.
Να θέσω και άλλο δεδομένο οτι δεν ξεπερνάω τις 3.000RPM στην πόλη και εκτός γύρω στις 3.500RPM. Οπότε το ζητούμεν είναι η ελάχιστη δυνατή κατανάλωση.
Βάση του trip που ποτέ δεν ξεπέρασε τα 6.3lt/100 και με υγραέριο 7.9lt/100 είναι αύξηση της τάξης του 25%.
Εποχές που το φούλαρα με βενζίνη εβγαζα 650km πανω κατω στην πόλή και γέμιζα 40 με 42lt άρα το trip δεν έχει καμια τεράστια απόκλιση, το σφάλμα του είναι πολύ μικρό. Εάν έχει κάποιος στα αντίστοιχα κυβικά να μου πει τι καίει το δικό του
Bazinga

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 19 Οκτ, 2013 19:10

λοιπον μια διαφορα ενος καλου κιτ υγραεριου με ενα μετριο ειναι και η διαφορα στην καταναλωση, σε αυτην παιζει μεγαλο ρολο η ταχυτητα των μπεκ και οι δυνατοτητες του εγκεφαλου, ενα καλο κιτ με ενα μετριο μπορει να εχει διαφορα στην καταναλωση ακομα και 1lt/100km, αυτο το εχω δει και στο δικο μου αυτοκινητο με τα 4 διαφορετικα κιτ που εχω βαλει κατα καιρους πανω του.
αν δεν εχεις ενοχλησεις απο το γνωστο πορτοκαλι λαμπακι του κινητηρα και δεν εχεις αρρυθμιες ή διακοπεςή μπερδεματα σε καποιο φασμα στροφων τοτε κατα 90% θα ελεγα οτι η ρυθμιση του υγραεριου σου ειναι σωστη, δεν μας εγραψες την μαρκα του κιτ.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό papoys » Κυρ 01 Δεκ, 2013 08:11

Bazine θάθελα να σου πω τα εξής.Έχω το opel vectra 1600.
Εγώ το σύστημα το έβαλα τέλη Μαρτίου και σχεδόν το 90% των χιλιομέτρων που έκανα ήταν σε ανοιχτό δρόμο Αθήνα
επαρχία και επιστροφή Αθήνα 300 έως 400 χιλιομετρα την κάθε φορά.
Η οδήγησή μου ήταν πάντα πάρα πολύ ήπια 2000 έως 2500 στροφές ,σε μεγάλες κατηφόρες πολές φορές και νεκρά
με 650 στροφές :lol: :lol: .
Η κατανάλωσή μου σε όλα αυτό το διάστημα δεν πέρναγε τα 8 λίτρα στα 100.
Τους δύο τελευταίους σχεδόν μήνες οι όροι αντιστράφηκαν και κάνω πάνω από το 60% των χιλιομέτρων στην Αθήνα
οδηγώντας φυσικά πολύ ώρα σε κίνηση αφού κινούμαι καθημερινά τέσσερες φορές την ημέρα στη Μεσογείων ανέβα
κατέβα προς κέντρο (μένω Γέρακα)
Έχω να σου πω πως η κατανάλωσή μου πλέον φτάνει και καμιά φορά ξεπερνάει τα 9 λίτρα στα 100.
Φυσιολογικό είναι γιατί και βενζίνα να έκαιγα το ίδιο θα συνέβαινε.
Άρα αυτό που λες ότι βλέπης 1600αρια να καίνε 8 λίτρα και κάτω συνέβαινε και συμβαίνει όχι πάντα όμως.
Εξαρτάται που και πως οδηγάει ο καθένας.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 01 Δεκ, 2013 09:54

papoys έγραψε:Bazine θάθελα να σου πω τα εξής.Έχω το opel vectra 1600.
Εγώ το σύστημα το έβαλα τέλη Μαρτίου και σχεδόν το 90% των χιλιομέτρων που έκανα ήταν σε ανοιχτό δρόμο Αθήνα
επαρχία και επιστροφή Αθήνα 300 έως 400 χιλιομετρα την κάθε φορά.
Η οδήγησή μου ήταν πάντα πάρα πολύ ήπια 2000 έως 2500 στροφές ,σε μεγάλες κατηφόρες πολές φορές και νεκρά
με 650 στροφές :lol: :lol: .
Η κατανάλωσή μου σε όλα αυτό το διάστημα δεν πέρναγε τα 8 λίτρα στα 100.
Τους δύο τελευταίους σχεδόν μήνες οι όροι αντιστράφηκαν και κάνω πάνω από το 60% των χιλιομέτρων στην Αθήνα
οδηγώντας φυσικά πολύ ώρα σε κίνηση αφού κινούμαι καθημερινά τέσσερες φορές την ημέρα στη Μεσογείων ανέβα
κατέβα προς κέντρο (μένω Γέρακα)
Έχω να σου πω πως η κατανάλωσή μου πλέον φτάνει και καμιά φορά ξεπερνάει τα 9 λίτρα στα 100.
Φυσιολογικό είναι γιατί και βενζίνα να έκαιγα το ίδιο θα συνέβαινε.
Άρα αυτό που λες ότι βλέπης 1600αρια να καίνε 8 λίτρα και κάτω συνέβαινε και συμβαίνει όχι πάντα όμως.
Εξαρτάται που και πως οδηγάει ο καθένας.

Παππού μια συμβουλή από έναν νεότερο. Στις κατηφόρες πάντα με ταχύτητα. Ούτε οικονομία κάνεις γιατί αν δεν πατάς γκάζι δεν δίνει ο εγκέφαλος εντολή να ψεκάσει βενζίνη και η μηχανή γυρίζει με την ορμή άρα έχεις μηδενική κατανάλωση, ανάλογα με το αυτοκίνητο ξεκινάει να ψεκάζει γύρω στις 1500 στροφές και κάτω , ούτε τα φρένα σου ταλαιπωρείς και φθείρεις, και τέλος στις στροφές έχεις καλύτερο κράτημα λόγω διαφορικού. Αυτό που λες για την κατανάλωση ίσχυε με τα καρμπυρατεράτα πλέον ισχύει το αντίθετο. Τέλος να σου πω ότι η οδήγηση σε τόσο χαμηλές στροφές δεν προσφέρει και πολλά, πρέπει να κινήσε σε λίγο πιο υψηλές στροφές ανάλογα με την καμπύλη ροπής του αυτοκινήτου για να έχεις την καλύτερη εκμετάλλευση του καυσίμου και πιο αποδοτική λειτουργία του. Τόσο χαμηλά τον πνίγεις.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό Qgas » Κυρ 01 Δεκ, 2013 12:30

Το υγραεριο κανει οικονομία οδηγώντας στις ροπές του κινητήρα αλλαγές στις 2.500 στροφές κτλ οδήγηση ταρίφα αλλαγές στις 1500 και νεκρές καταναλώνουν παραπάνω καύσιμο .. Δεν εινσι βενζινη .
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 01 Δεκ, 2013 13:38

gakost έγραψε:Παππού μια συμβουλή από έναν νεότερο. Στις κατηφόρες πάντα με ταχύτητα. Ούτε οικονομία κάνεις γιατί αν δεν πατάς γκάζι δεν δίνει ο εγκέφαλος εντολή να ψεκάσει βενζίνη και η μηχανή γυρίζει με την ορμή άρα έχεις μηδενική κατανάλωση, ανάλογα με το αυτοκίνητο ξεκινάει να ψεκάζει γύρω στις 1500 στροφές και κάτω , ούτε τα φρένα σου ταλαιπωρείς και φθείρεις, και τέλος στις στροφές έχεις καλύτερο κράτημα λόγω διαφορικού.

Σύμφωνοι για όλα και για μεγάλες σε κλίση κατηφόρες. Αν έχεις όμως μεγάλη και ήπια κατηφόρα , το "σταμάτημα" που προκαλεί η μηχανή όταν έχεις ταχύτητα επάνω (τη μεγαλύτερη προφανώς) κατεβάζει τόσο τη ταχύτητα που σε αναγκάζει να πατήσεις γκάζι σε κατηφόρα άρα ακυρώνει το όποιο όφελος έχει το σταμάτημα του ψεκασμού - αυτό φυσικά είναι θέμα όταν είσαι σε εθνική, δε μπορείς να πηγαίνεις και με 60-70χλμ εκεί. Στο ρελαντί με 100χλμ/ώρα με νεκρά η κατανάλωση είναι περίπου 0.7-0.8lt/100χλμ και υπάρχουν κατηφόρες που είναι πχ 3-4χλμ και λόγω φόρας φτάνεις και 5χλμ διαδρομή με 0.7-0.8lt/100χλμ. Ελαφρύ γκάζι ίσα ίσα να διατηρήσεις τη ταχύτητα από το φρενάρισμα που θα προκύψει στα πρώτα 500μ της κατηφόρας είναι κάπου 3.8-4.2lt/100χλμ. Δηλαδή κάνεις 500m με 0 κατανάλωση και τα υπόλοιπα 4 χλμ με 3.8-4.2lt/100χλμ ενώ με νεκρά κάνεις 5χλμ με 0.7-0.8lt/100χλμ. Οι μετρήσεις είναι με Scangauge στο αμάξι μου αλλά πέρα τις τιμές που θα διαφέρουν ανά αμάξι, η ουσία είναι η ίδια.
Εκεί κάνεις πολύ μεγαλύτερη οικονομία αν έχεις νεκρά γιατί δε θα χρειαστεί σε κανένα σημείο να πατήσεις γκάζι. Έχει φυσικά τους κυνδύνους πχ να σβήσει η μηχανή (απώλεια υποβοήθησης τιμονιού & φρένων) που με ταχύτητα πάνω δε πρόκειται να σβήσει ο κινητήρας και ίσως παραπάνω κίνδυνο αν "ξεφύγει" η ταχύτητα προς τα πάνω και άρα μεγαλύτερη φθορά στα φρένα αφού δεν υπάρχει βοήθεια φρεναρίσματος από τη μηχανή. Εγώ εφαρμόζω τη μέθοδο της νεκράς σε ήπιες κατηφόρες και έχω πάντα μεγαλύτερη οικονομία σε σχέση με ταχύτητα χωρίς γκάζι που αναγκαζομουν να πατήσω γκάζι τελικά μετά από λίγο.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 76 επισκέπτες