Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Βελτίωση Κινητήρα & Υγραέριο

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Βελτίωση Κινητήρα & Υγραέριο

Δημοσίευσηαπό pavlos01 » Σάβ 19 Οκτ, 2013 07:48

Καλημέρα έκανα βελτίωση κινητήρα σε γνωστό συνεργείο στην Θεσσαλονίκη. Το αμάξι είναι Opel Insignia 1.6T 180ps και μετά την αναβάμιση φτάσαμε τα 220 ps. Μπήκε πρόγραμμα downpipe, intercooler, καταλύτης 200άρης και περιμένω και το φίλτρο αέρα. Τα αμάξι ξεσκίζει και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το θέμα όμως που με τρόμαξε είναι όταν βγάλαμε τον προκαταλύτη είδαμε πως ήταν βουλωμένος. Έπαθα σοκ είχε καταστραφεί από μέσα και κομματάκια είχαν κολλήσει και στον καταλύτη με αποτέλεσμα το αμάξι να είναι μπουκωμένο. Ο εξατμισάς που έβαλε το downpipe είπε πως σε όλα τα αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο συμβαίνει το ίδιο, οπότε προσοχή παιδιά εσείς που έχετε υγραέριο. Αν είναι εφικτό κάντε έναν έλεγχο του προκαταλύτη από μέσα σε κάποιο σέρβις. Κάποια στιγμή στο μέλλον προσανατολίζομαι να βάλω και τα σφυρήλατα και έδρες βαλβίδων για το υγραέριο για να είμαι σίγουρος. Τέλος καλό όμως για την ώρα και όλα καλά, ελπίζω να μην πάρω το μοτέρ στο χέρι. Καλά μας χιλιόμετρα.
http://imageshack.us/g/41/sli8.jpg/
pavlos01

Δημοσιευσεις: 67

Re: Βελτίωση Κινητήρα & Υγραέριο

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 19 Οκτ, 2013 11:38

pavlos01 έγραψε:Καλημέρα έκανα βελτίωση κινητήρα σε γνωστό συνεργείο στην Θεσσαλονίκη. Το αμάξι είναι Opel Insignia 1.6T 180ps και μετά την αναβάμιση φτάσαμε τα 220 ps. Μπήκε πρόγραμμα downpipe, intercooler, καταλύτης 200άρης και περιμένω και το φίλτρο αέρα. Τα αμάξι ξεσκίζει και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το θέμα όμως που με τρόμαξε είναι όταν βγάλαμε τον προκαταλύτη είδαμε πως ήταν βουλωμένος. Έπαθα σοκ είχε καταστραφεί από μέσα και κομματάκια είχαν κολλήσει και στον καταλύτη με αποτέλεσμα το αμάξι να είναι μπουκωμένο. Ο εξατμισάς που έβαλε το downpipe είπε πως σε όλα τα αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο συμβαίνει το ίδιο, οπότε προσοχή παιδιά εσείς που έχετε υγραέριο. Αν είναι εφικτό κάντε έναν έλεγχο του προκαταλύτη από μέσα σε κάποιο σέρβις. Κάποια στιγμή στο μέλλον προσανατολίζομαι να βάλω και τα σφυρήλατα και έδρες βαλβίδων για το υγραέριο για να είμαι σίγουρος. Τέλος καλό όμως για την ώρα και όλα καλά, ελπίζω να μην πάρω το μοτέρ στο χέρι. Καλά μας χιλιόμετρα.
http://imageshack.us/g/41/sli8.jpg/

Καταρχήν ο εξατμισάς λέει την γνωστή αρλούμπα που λένε και τα συνεργεία ολα με υγραεριο .. Πόσα εχει δει με βενζινη ακριβώς το ιδιο ; Γιατι ο διπλα σε μένα δεν προλαβαίνει να τους αλλάζει σπασμένους σε κομματάκια χωρις υγραεριο απο τα διαγκωτικά της βενζίνης παίζει και ρόλο πως το πας το αμαξι ... Τωρα το φτωχο μείγμα μπορεί να τον κοματιάσει στα ψηλα και το πολυ πλουσιο να τον βουλώσει .. Για να εχει θεμα ο δικός σου κατι απο τα δυο συμβαινει αλλα αφου το πείραξες στα 220 άλογα βάλτο μετα τις 4500 στροφές να γυρνά βενζίνη διότι εκει πανω η οικονομία παει περίπατο ...
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό chrisgsi » Σάβ 19 Οκτ, 2013 14:32

Υπάρχει κ η λύση να ψεκαζει και ενα ποσοστό βενζίνης πάνω απο τις 4500.εμενα ψεκαζει ενα 5%.και είμαι κοντα στα 165 άλογα
chrisgsi

Δημοσιευσεις: 90

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 19 Οκτ, 2013 16:42

chrisgsi έγραψε:Υπάρχει κ η λύση να ψεκαζει και ενα ποσοστό βενζίνης πάνω απο τις 4500.εμενα ψεκαζει ενα 5%.και είμαι κοντα στα 165 άλογα

Φυσικα αν το υποστηρίζει ο εγκέφαλος του αερίου δεν το κάνουν πολλοί
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό rover214 » Δευτ 21 Οκτ, 2013 20:20

Καλά αξιόπιστα και οικονομικά χιλιόμετρα κι από εμένα.

Εμείς πάντως για το ίδιο μοτέρ όταν είχαμε ρωτήσει για πρόγραμμα μας είχαν πει 210 άλογα ταβάνι σε μαμά κατάσταση (χωρίς σφυρήλατα σωθηκά) αν θέλουμε να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο.Αν επιτρέπεται που έγινε η βελτίωση και πόσο σου στοίχισε(επειδή κι εγώ Θεσσαλονίκη είμαι)?
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Δευτ 21 Οκτ, 2013 22:46

220 τροχό;
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό pavlos01 » Τρί 22 Οκτ, 2013 09:30

Καλημέρα δυναμομέτρηση δεν έγινε οπότε δεν ξέρω ακριβώς τα άλογα. Απλώς ο τεχνικός που έκανε την αναβάθμιση μου είπε πως με τα συγκεκριμένα (προγραμμα και υλικά) το αμάξι πάει στα 220 άλογα και 30 κιλα ροπή. Εκείνο που με ενδιαφέρει έιναι το αμάξι άλλαξε ριζικά και άρχισα να το χαίρομαι σαν μικρό παιδι. Η μετατροπή στοίχισε 1500 ευρώ μαζί με το καταλύτη. 1100 χωρίς τον καταλύτη.
Την μετατροπή την έκανα στον Πορφύρη ο οποίος ασχολείται μόνο με audi vw group και opel όποτε τα γνωρίζει με κλειστα μάτια. Αξίζει τον κόπο να κάνεις μια βόλτα από εκεί να τα δεις από κοντά. Αν θέλεις χρησιμοποίησε και το όνομά μου. Φιλικά Παύλος.
pavlos01

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Τρί 22 Οκτ, 2013 10:02

octavia με υβρυδικη τουρμπινα παροχης 300+ αλογων στον στροφαλο.εδω και 2 χρονια κλεισμενα και 42000 χιλιομετρα με υγραεριο,με βελτιωμενο μοτερ,εξατμιση,εισαγωγη(αγελαδα)φιλτρο,προγραμμα,εξατμιση 70αρα τελικο μαμα για ησυχια,κουλερ,μπουζι,σκαστρα καταργημενο τον μαφ και ολες τις δυκλιδες ασφαλειας,οπως n75,n112,n249,καμοια επιστροφη αναθημιασεων μεσα στον κινητηρα,το αμαξι μετα τα μπεκ hana που αλλαξα,δουλευει οτι πιεση επιθυμω(το ρυθμιζω μονος μου μεσω λαπτοπ)απο μηχανικη 0,95 μπαρ,εως και 1,8 οβερ μπουστ εως και 1,5 κοφτη.το αμαξι λειτουργει με πνευμονα zavoli zeta s και φτινιαρικο autogasitalia dreamjet με εγκεφαλο χωρις obd και χωρις την δυνατοτητα να δουλευει συγχρωνος με βενζινη(σε ολο το φασμα δουλευω Lpg).κοστος συστηματος το 2011 τον οκτωβρη 1280 ευρω +150 ευρω τα μπεκ της hana που αγοραστηκαν πριν λιγο καιρο με 1,3 ohm ωμικη αντισταση.
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό pavlos01 » Τρί 22 Οκτ, 2013 13:23

και εγώ τα hana περιμένω για να ξηλώσω το tartarini. Όταν λές εγκέφαλο χωρίς obd τι εννοείς. Ποιές είναι οι διαφορές
pavlos01

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Τρί 22 Οκτ, 2013 13:32

pavlos01 έγραψε:και εγώ τα hana περιμένω για να ξηλώσω το tartarini. Όταν λές εγκέφαλο χωρίς obd τι εννοείς. Ποιές είναι οι διαφορές

δεν εχει επικοινωνια ο εγκεφαλος του Lpg με της βενζινης!μεγαλο μειωνεκτημα για turbo κινητηρα,τοτε που το εβαλα εγω δεν ειχα και ιδεα τι επρεπε να βαλω,ηξερα λιγα πραγματα,παρολαυτα το εχω κανει και δουλευει πολυ καλα σε σχεδη με κατι αλλα που ακουω που δουλευουν με εμπλουτισμο βενζινης η σε χαμηλη πιεση τουρμπο.
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 33 επισκέπτες