Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Βελτίωση Κινητήρα & Υγραέριο

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Βελτίωση Κινητήρα & Υγραέριο

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 04 Νοέμ, 2013 10:58

valsam έγραψε:Aρα φυκια για μεταξωτες κορδελες με λιγα λογια αυτα που υποσχετε η europegas λες φιλε Qgas για το θεμα αβανς και ψεκασμου βενζινης!
Τοσο απατη,δεν το καταλαβαινω ομως γιατι να υποσχονται οτι τα συστηματα τους κανουν πραγματα που στην τελικη δεν μπορουν?

Δεν είπα αυτο , οι νέοι εγκέφαλοι θα έχουν ψεκασμό βενζίνης , οι παλιοί λογικό είναι όχι δεν έχουν το υλικό ( harrdware ) αν τωρα καταφέρουν να έχουν και λειτουργία αβανς για όλα τα αμάξια θα έχει επιτευχθεί ένα τεράστιο άλμα στο κομμάτι της υγραεριοκίνησης... ( κάθε αμάξι έχει διαφορετικό εγκέφαλο !! )
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 04 Νοέμ, 2013 16:46

Qgas έγραψε:
valsam έγραψε:Aρα φυκια για μεταξωτες κορδελες με λιγα λογια αυτα που υποσχετε η europegas λες φιλε Qgas για το θεμα αβανς και ψεκασμου βενζινης!
Τοσο απατη,δεν το καταλαβαινω ομως γιατι να υποσχονται οτι τα συστηματα τους κανουν πραγματα που στην τελικη δεν μπορουν?

Δεν είπα αυτο , οι νέοι εγκέφαλοι θα έχουν ψεκασμό βενζίνης , οι παλιοί λογικό είναι όχι δεν έχουν το υλικό ( harrdware ) αν τωρα καταφέρουν να έχουν και λειτουργία αβανς για όλα τα αμάξια θα έχει επιτευχθεί ένα τεράστιο άλμα στο κομμάτι της υγραεριοκίνησης... ( κάθε αμάξι έχει διαφορετικό εγκέφαλο !! )

Mιλουσα σημερα για αρκετη ωρα στο τηλ. με τον Αλεκο στην europegas και με διαβεβαιωσε οτι το δικο μου συστημα με το καινουργιο λογισμικο θα μπορει να καιει και βενζινη σε φορτια και στροφες αλλα οχι σε %,δηλ. θα γυρναει σε βενζινη τωρα με το καινουργιο λογισμικο και ανα κυλινδρο(ειπαμε δεν ειμαι μηχανικος,οτι καταλαβα καταλαβα!) π.χ θα καινε 1-2-3-4 κυλινδροι αναλογος βενζινη αντι για υγραεριο,με το παλιο λογισμικο δεν γινοταν αυτο,γυρνουσε μπαμ με την μια απο υγραεριο σε βενζινη ειτε σε στροφες ειτε σε φορτιο και ξανα μπαμ σε υγραεριο,τωρα αυτη η μεταβαση ειτε ολοκ
ληρη ειτε μερικοι(π.χ οι 2 απο τους τεσσερης κυλινδρουν να καινε υγραεριο και οι 2 βενζινη)γινετε πολυ πιο ομαλα και σωστα.
Qgas αυτο θεωρειτε παραλληλος ψεκασμος με βενζινη?

Qgas τα συστηματα της ΑΕΒ που λες εσυ αλλιος λειτουργουν?
Δηλ. ψεκαζουν τα μπεκ τις βενζινης π.χ 10% βενζινη και τα μπεκ υγραεριου το υπολοιπο 90% που χρειαζετε ταυτοχρονα?
Επισης μου ειπε ο ΑΛεκος οτι καπου εχουν φτασει limit up σχεδον ολα τα συστηματα με τις αναβαθμισεις λογισμικου,δηλ, δεν υπαρχει τιποτα περισσοτερο που μπορουν να κανουν οι εταιριες αλλο μεσο λογισμικου και εκει ακριβος ειναι που ερχετε και κανει το μεγαλο μπαμ το συστημα το dynamic της europegas αυτο δηλ. με το κολπο με το αβανς (ειναι το NEXT BIG THING) και οτι τυχαια δεν εχει βραβευθει ως το πιο καινοτομο συστημα στην διεθνη εκθεση για υγραεριο και φυσικο αεριο INPRO που εγινε στην Πολωνια,ακομη ομως δεν εχει κυκλοφοργσει ουτε ο εγκεφαλος dynamic ουτε ομως και το ξεχωριστο eg dynamic εγκεφαλακι που μπαινει παραλληλα με τα παλαιοτερα συστηματα οπως το δικο μου!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 05 Νοέμ, 2013 00:22

Τα ΑΕΒ αντικαθιστούν μικρο ποσοστό ψεκαμςου υγραεριου με βενζινη και τα δυο καύσιμα καίγονται μαζι πχ αν σε ενα φορτίο εχει 12 ms συνολικού ψεκαμου τα 2 ms εινσι βενζινη και τα 10 ms υγραεριο ..

Το άλλο λεγετε split fuel εινσι μονο για λιπανση καμια σχεση ...

Αυτο με το αβανς οτσν γινει θα εινσι όντως επανάσταση ειδωμεν, δες εδω μερικούς

http://www.aeb.it/products/timing-advance-processors
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 05 Νοέμ, 2013 01:06

Qgas έγραψε:Τα ΑΕΒ αντικαθιστούν μικρο ποσοστό ψεκαμςου υγραεριου με βενζινη και τα δυο καύσιμα καίγονται μαζι πχ αν σε ενα φορτίο εχει 12 ms συνολικού ψεκαμου τα 2 ms εινσι βενζινη και τα 10 ms υγραεριο ..

Το άλλο λεγετε split fuel εινσι μονο για λιπανση καμια σχεση ...

Qgas βαλθηκες να με κανεις να παρω μαθηματα ταχειας για να γινω μηχανικος?
Ενταξει ειπαμε δεν ειμαι του επαγγελματος ,σορρυ αλλα παλι δεν καταλαβαινω,ειδικα αυτο το "Το άλλο λεγετε split fuel εινσι μονο για λιπανση καμια σχεση",μα καλα το ολο θεμα μας δεν ειναι να πετυχουμε λιπανση,αυτος δεν ειναι ο νταλκας των συστηματων υγραεριου?
Ακου εμενα πως μου ακουγετε και πως μπορω να το ερμηνευσω αυτο το "Το άλλο λεγετε split fuel εινσι μονο για λιπανση καμια σχεση" ακι πες μου αν εχω αδικο και που:
Δηλ. με το split fuel πετυχαινουμε ΜΟΝΟ λιπανση αρα προστασια των εδρων και βαλβιδων(εσυ το λες οχι εγω) !
Με τον αλλο τροπο δηλ. οπως αυτο των ΑΕΒ οπου αντικαθιστατε μικρο ποσοστό ψεκασμου υγραεριου με βενζινη και τα δυο καύσιμα καίγονται μαζι πετυχαινουμε λιπανση?
Αν πεις ναι που σιγουρα θα πεις τοτε τι παραπανω απο το ΜΟΝΟ λιπανση που λες οτι προσφερει το split fuel προσφερει η ΑΕΒ,μηπως λεω μηπως με αυτον τον τροπο που δουλευουν παραλληλα βενζινη-υγραεριο τα ΑΕΒ καλυπτουν και αδυναμιες του συστηματος στο υγραεριο αφου δεν προσφερουν ΜΟΝΟ λιπανση?
Δηλ. τι αλλο προσφερουν?
Εμενα καπως ετσι μου ακουγετε γιατι και ενα πουλακι μου ειπε οτι επειδη το μεγαλυτερο ποσοστο των συστηματων που φορανε τα αυτοκινητα σημερα δεν μπηκαν με τα σωστα μπεκ τυπου kehin-hana αλλα προτιμηθηκαν φθηνα τυπου rail για οικονομικους λογους, οι εταιριες βρηκαν τροπο με αυτο του παραλληλου ψεκασμου βενζινης οπως της ΑΕΒ να καλυψουν αδυναμιες του συστηματος και των μπεκ να ανταπεξελθουν στην καυση υγραεριου!

Αυτο με το αβανς ουτε της ΑΕΒ κυκλοφορησαν ακομη?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 05 Νοέμ, 2013 02:05

Υπάρχει και η απόδοση στην εξίσωση .. Ο ψεκασμός βενζίνης ταυτόχρονα εκτός της λιπανση πετυχαίνει γρηγορότερη καύση τυ αερίου .... Τεσπα άλλη σχολή και Μια χαρά είναι και το split fuel .. Τώρα εμείς στο φθηνότερο κίτ μας στα 650 € έχουμε Hana τι μου λες τώρα δεν έχουμε σχεδόν ποτε εγκαταστήσει πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μπεκ που δεν είναι injection.

Τώρα το άλλο δεν ισχύει χωρίς injection μπεκ με γραμικο ψεκασμό δεν δουλεύει σωστά ειδικά στα Τούρμπο η τσυτοχρονη καύση petrol addition .. Μπερδεύει !!
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 05 Νοέμ, 2013 09:21

γιατι σε συστηματα που δεν υποστοιριζουν μεικτο ψεκασμο πανω απο καποιες στροφες ή πανω απο καποιο φορτιο το συστημα ειναι ρυθμισμενο να γυρναει σε αποκλειστικη χρηση βενζινας?
οταν σκεφτεις και δωσεις απντηση σε αυτο το πραγμα valsam θα εχεις κανει μια σωστη αρχη για να καταλαβεις την λειτουργεια του υγραεριου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό pavlos01 » Τρί 05 Νοέμ, 2013 10:55

Καλημέρα, τελικά ξανέγιναν μικρορυθμίσεις στο σύστημα και το αμάξι μετά από κάποια μιλισεκόντ φορτίο ψεκάζει και λίγο βενζίνη και στις 4000 στροφές γυρνάει μόνο σε βενζίνη (δική μου απόφαση). Το αμάξι δουλεύει τέλεια και στις χαμηλές καλύτερα και από βενζίνη. Καμία σχέση με το ταρταρινι. Ο εγκέφαλος της Autogas Germany τελικά έχει την δυνατότητα παράλληλου ψεκασμού με βενζίνη, απλώς υπήρξε μια παρανόηση στο θέμα του παράλληλου ψεκασμού. Στην πραγματικότητα όταν ψεκάζει υγραέριο και εμείς του λέμε να ψεκάσει και παράλληλα βενζίνη στην ουσία κόβει το ψεκασμό του υγραερίου και συμπληρώνει με βενζίνη στο ποσοστό που θα πουμε εμείς. Άρα δεν ψεκάζονται και τα δύο καυσιμα ταυτόχρονα. Βέβαια όλο αυτό λαμβάνει χώρο σε κλάσματα δευτερολέπτου και δεν γινεται αντιληπτό γι΄αυτό έχει επικρατήσει ο όρος παράλληλος ψεκασμός με βενζίνη. Επίσης ένας λόγος ακόμη που βάζουμε να ψεκάσει βενζινη είναι για να μην κολάνε τα μπεκ της βενζίνης από το πολύ καθισιό και κατουράνε μετά. Να ευχαριστήσω και πάλι τον Qgas για τις πληροφορίες του και τον εγκαταστάτη μου που ασχολήθηκε πραγματικά με το αμάξι μου και έκανε τέλεια δουλειά. Εύχομαι καλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα σε όλους.
pavlos01

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό MONMAN » Τρί 05 Νοέμ, 2013 22:23

Qgas έγραψε:..

Από τότε που γράφτηκα στο forum έχω διαβάσει σχεδόν ότι γράφτηκε με σκοπό να αποφασίσω τi να βάλω στο προβληματικό (black list) αυτοκίνητο μου.

Πείστηκα ότι το vsr αντιμετωπίζεται με το παράλληλο ψεκασμό βενζίνης.

Η μείωση της τιμής της βενζίνης και το καρτέλ εδώ στη Θεσσαλονίκη που δε κατεβάζει με τίποτα τη τιμή του lpg με οδήγησαν να αναβάλω την εγκατάσταση.

Καλλίτερα, μπορεί να προλάβω ή να με προλάβει η επανάσταση του αβάνς!

Αλήθεια πότε θα έχουμε νεότερα ;
''owning one of these (audi, bmw, MB) past the warranty period is an exercise in masochism''
MONMAN

Δημοσιευσεις: 14

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Παρ 15 Νοέμ, 2013 16:22

Λοιπόν να κάνω και εγώ μερικές ερωτήσεις... Το αμάξι είναι opel Astra coupe turbo 2000cc. Και φοράει σύστημα tartarini.. Μηδέν προβλήματα πλην μιας μπεκιερας και τώρα πάλι το ένα μπεκ δεν ψεκάζει καλά.. Θα επισκεφτώ νέο εγκατάστατη στην δράμα αυτήν την φορά που έχει καλώδιο και πρόγραμμα tartarini αλλά δεν έχει το κλειδί.. Αν κατάλαβα καλά.. Δεν μπορούμε να κάνουμε διόρθωση αν χρειαστεί;; επίσης σκέφτομαι σοβαρά να βάλω μπεκιερα hana.. Της tartarini ονομάζεται evo 8 και μάλλον θα πάω στην κόκκινη της hana μιας και είμαι στα 225 και ίσως ανέβω κοντά στα 270...Υπάρχει κάποιο προφίλ της tartarini που να λειτουργούν τα hana χωρίς προβλήματα;; περιμένω και εγώ καλώδιο με πρόγραμμα από ebay και μάλιστα αναφέρει και το tuning οπότε μάλλον θα είναι με κλειδί κτλ ώστε να βάλω τα hana και να υσηχασω με τα ηλεκτροβαλβιδας

Sent from my Novo7Fire using Tapatalk 4
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό Qgas » Σάβ 16 Νοέμ, 2013 03:53

tsopirs έγραψε:Λοιπόν να κάνω και εγώ μερικές ερωτήσεις... Το αμάξι είναι opel Astra coupe turbo 2000cc. Και φοράει σύστημα tartarini.. Μηδέν προβλήματα πλην μιας μπεκιερας και τώρα πάλι το ένα μπεκ δεν ψεκάζει καλά.. Θα επισκεφτώ νέο εγκατάστατη στην δράμα αυτήν την φορά που έχει καλώδιο και πρόγραμμα tartarini αλλά δεν έχει το κλειδί.. Αν κατάλαβα καλά.. Δεν μπορούμε να κάνουμε διόρθωση αν χρειαστεί;; επίσης σκέφτομαι σοβαρά να βάλω μπεκιερα hana.. Της tartarini ονομάζεται evo 8 και μάλλον θα πάω στην κόκκινη της hana μιας και είμαι στα 225 και ίσως ανέβω κοντά στα 270...Υπάρχει κάποιο προφίλ της tartarini που να λειτουργούν τα hana χωρίς προβλήματα;; περιμένω και εγώ καλώδιο με πρόγραμμα από ebay και μάλιστα αναφέρει και το tuning οπότε μάλλον θα είναι με κλειδί κτλ ώστε να βάλω τα hana και να υσηχασω με τα ηλεκτροβαλβιδας

Sent from my Novo7Fire using Tapatalk 4

θα δουλεψουν ετσι και αλλιως πολυ καλυτερα απο αυτα που εχεις αν πας τοσο ψηλα για αλογα θελεις τα μπλε τα κοκινα μεχρι 140 αλογα
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες