Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τροποποιηση υπαρχον συστηματος LPG σε CNG!!!

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Τροποποιηση υπαρχον συστηματος LPG σε CNG!!!

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 31 Οκτ, 2013 21:45

http://www.mahanagargas.com/FAQs.aspx?M ... ey=Mw==#08
CNG cylinders are manufactured from a special steel alloy and are seamless in construction. Their compact size allows them to easily fit into a small car. An empty CNG cylinder with a 50 litre-water-carrying capacity weighs 48 kg (approximately), and has a length of 835 mm and a diameter of 316 mm. The 50 litre capacity cylinder is the one most regularly used in CNG kits but cylinders with 45 litre, 55 litre, 60 litre and 65 litre capacity are used as well.
A cylinder with a 50 liter water-carrying capacity is capable of carrying approximately 9 kg of CNG. This is equivalent to 12.5 liters of petrol and will allow a run of about 150-160 kms for a medium sized 1300 CC car. An electronic fuel gauge fitted on the dashboard which is part of the conversion kit indicates the quantity of CNG left in the cylinder.
Ενα 50λιτρο δοχειο ζυγιζει 48 κιλα και χωραει 9 κιλα Φ.Α που αντιστοιχουν σε 12,5 λιτρα βενζινης ,αρα υπολογιζουμε τουλαχιστον 2 τετοια δοχεια με συνολικο βαρος 114 κιλα για 25 λιτρα καυσιμο,δηλ. και ακριβα θα βγουν οι δεξαμενες και πολυ μικρη χωρητικοτητα θα εχουμε!!!!

Δηλ. το 1 κιλο Φ.Α=1,8 λιτρα Φ.Α=12,5 λιτρα βενζινης,1Lβενζινης=0,72-0,73 κιλα με θερμ,δυν 44.000 kj στο κιλο και τιμη σημερινη 1,55-1,60 το λιτρο και περιπου(χονδρικα το κανω τωρα)2,15 ευρω το κιλο η βενζινη,,ενα κιλο Φ.Α=1,8 λιτρα με θερμ.δυν. του κιλου 47.200 kj και τιμη 97 λεπτα,αν υπολογισουμε οτι με το ενα κιλο φυσικο αεριο εχουμε και 8% περιπου παραπανω θερμ.δυν τοτε χρειαζομαστε λιγοτερο απο λιτρο Φ.Α για να παρουμε ιση θερμογονο δυναμη με αυτην που θα περναμε απο 1 λιτρο πετρελαιο δηλ θα δαπανισουμε περιπου 90 λεπτα του ευρω για Φ.Α και 2,15 για αμολυβδη!
Οτι συμφερει σαν καυσιμο δεν το συζηταω,καρασυμφερει,αλλα ακομη εχουμε πολυ δρομο τελικα μπροστα μας γιατι μεγαλο εμποδιο οι δεξαμενες!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό cyberten » Σάβ 02 Νοέμ, 2013 10:36

valsam έγραψε:http://www.mahanagargas.com/FAQs.aspx?Mkey=NDc=&lKey=Mw==#08
CNG cylinders are manufactured from a special steel alloy and are seamless in construction. Their compact size allows them to easily fit into a small car. An empty CNG cylinder with a 50 litre-water-carrying capacity weighs 48 kg (approximately), and has a length of 835 mm and a diameter of 316 mm. The 50 litre capacity cylinder is the one most regularly used in CNG kits but cylinders with 45 litre, 55 litre, 60 litre and 65 litre capacity are used as well.
A cylinder with a 50 liter water-carrying capacity is capable of carrying approximately 9 kg of CNG. This is equivalent to 12.5 liters of petrol and will allow a run of about 150-160 kms for a medium sized 1300 CC car. An electronic fuel gauge fitted on the dashboard which is part of the conversion kit indicates the quantity of CNG left in the cylinder.
Ενα 50λιτρο δοχειο ζυγιζει 48 κιλα και χωραει 9 κιλα Φ.Α που αντιστοιχουν σε 12,5 λιτρα βενζινης ,αρα υπολογιζουμε τουλαχιστον 2 τετοια δοχεια με συνολικο βαρος 114 κιλα για 25 λιτρα καυσιμο,δηλ. και ακριβα θα βγουν οι δεξαμενες και πολυ μικρη χωρητικοτητα θα εχουμε!!!!

Οτι συμφερει σαν καυσιμο δεν το συζηταω,καρασυμφερει,αλλα ακομη εχουμε πολυ δρομο τελικα μπροστα μας γιατι μεγαλο εμποδιο οι δεξαμενες!

Ακριβώς αυτό που ποστάρεις έρχεται να επαληθεύσει τα λεγόμενά μου διότι εκ παραδρομής και γιατί έγραφα από το κινητό, ξέχασα να αναφέρω ότι τα 300kg βάρος που ανέφερα αφορούσαν δεξαμενή με χωρητικότητα 35kg CNG. Το επισημαίνω για να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις από όποιον διαβάσει "στα γρήγορα" το θέμα. Τέλος επειδή τώρα το θυμήθηκα, και αυτό, τα πρατήρια CNG είναι προϊόν συνεργασίας ΔΕΠΑ & ΕΛΠΕ και δεν είναι δυνατή η νοθεία του καυσίμου διότι τροφοδοτούνται με αγωγό υψηλής πίεσης απευθείας από κάποιο Διυλιστήριο (για Αττική μέχρι στιγμής από Ασπρόπυργο και για Θεσσαλονίκη από το αντίστοιχο διυλιστήριο).
cyberten

Δημοσιευσεις: 43

Δημοσίευσηαπό valsam » Σάβ 02 Νοέμ, 2013 11:33

Tο δοχειο 50 λιτρων ζυγιζει 48 κιλα φιλε και χωραει 9 κιλα , αν βαζαμε 4 50λιτρα (που να χωρεσουν?)τα 200 λιτρων δοχεια θα χωρουσαν 36 κιλα (και 64,8 λιτρα)Φ.Α αρα συνολικα το βαρος τους γεματα θα ηταν 228 κιλα και οχι 300 που λες οτι ζυγιζουν οι δεξαμενες 1
Απ'την αλλη αν βαζαμε μια δεξαμενη 65ρα δεξαμενη υγραεριου που ζυγιζει 30 κιλα περιπου και γεματι μαζι με το υγραεριο το συνολικο βαρος ειναι περιπου στα 63 κιλα(πιο βαρη ειναι το υγραεριο απο το Φ.Α αρα η δεξαμενη περνει λιγοτερα κιλα)!
Δηλ. για τις ιδιας χωρητικοτητας δεξαμενες σε ενα αυτοκινητο με lpg εχουμε 63 προσθετο βαρος στο αυτοκινητο και με Φ.Α 228 κιλα, 165 κιλα παραπανισια με το Φ.Α δηλ. οσο 2 βαραβατα ατομα να καθονται μεσα στο πορτ μπαγαζ (δηλ.περιπου οπως οδηγουν οι μαφιοζοι,γιατι παντα δεν εχουν κανα 2 ατομα στο πορτ μπαγαζ?)!
Ειναι σιγουρα πολλα τα κιλα και αλλαζει η ολη συμπεριφορα στο αυτοκινητο,αντε και να μην βαλεις ρεζερβουαρ 64,8 λιτρων χωριτηκοτητας δηλ. να βαλουμε τρεις 50λιτρες (48,6 λιτρα)παλι βγαινουν 171 κιλα που και παλι πολλα ειναι.
Ας περιμενω λοιπον να βγουν οι συνθετικες παναλαφρες δεξαμενες σ και να πεσουν οι τιμες τους(διαβασα στο ιντερνετ οτι σαν κοστος θα ειναι πολυ πιο φθηνες απο τις σημερινες μεταλικες οταν βγουν σε ευρεια κυκλοφορια)και να ανοιξουν και μερικα ακομη πρατηρια Φ.Α.
Μεχρι τοτε λοιπον υπομονη και μια φορα τον μηνα Σκοπια η Βουλγαρια για φουλαρισμα βενζινης και υγραεριου(το ειπα και το ξαναλεω ξανα στα κοπροσκυλα σεντ τσακιστο δεν δινω!).
valsam

Δημοσίευσηαπό cyberten » Σάβ 02 Νοέμ, 2013 20:17

valsam έγραψε:Tο δοχειο 50 λιτρων ζυγιζει 48 κιλα φιλε και χωραει 9 κιλα , αν βαζαμε 4 50λιτρα (που να χωρεσουν?)τα 200 λιτρων δοχεια θα χωρουσαν 36 κιλα (και 64,8 λιτρα)Φ.Α αρα συνολικα το βαρος τους γεματα θα ηταν 228 κιλα και οχι 300 που λες οτι ζυγιζουν οι δεξαμενες 1
Απ'την αλλη αν βαζαμε μια δεξαμενη 65ρα δεξαμενη υγραεριου που ζυγιζει 30 κιλα περιπου και γεματι μαζι με το υγραεριο το συνολικο βαρος ειναι περιπου στα 63 κιλα(πιο βαρη ειναι το υγραεριο απο το Φ.Α αρα η δεξαμενη περνει λιγοτερα κιλα)!
Δηλ. για τις ιδιας χωρητικοτητας δεξαμενες σε ενα αυτοκινητο με lpg εχουμε 63 προσθετο βαρος στο αυτοκινητο και με Φ.Α 228 κιλα, 165 κιλα παραπανισια με το Φ.Α δηλ. οσο 2 βαραβατα ατομα να καθονται μεσα στο πορτ μπαγαζ (δηλ.περιπου οπως οδηγουν οι μαφιοζοι,γιατι παντα δεν εχουν κανα 2 ατομα στο πορτ μπαγαζ?)!
Ειναι σιγουρα πολλα τα κιλα και αλλαζει η ολη συμπεριφορα στο αυτοκινητο,αντε και να μην βαλεις ρεζερβουαρ 64,8 λιτρων χωριτηκοτητας δηλ. να βαλουμε τρεις 50λιτρες (48,6 λιτρα)παλι βγαινουν 171 κιλα που και παλι πολλα ειναι.
Ας περιμενω λοιπον να βγουν οι συνθετικες παναλαφρες δεξαμενες σ και να πεσουν οι τιμες τους(διαβασα στο ιντερνετ οτι σαν κοστος θα ειναι πολυ πιο φθηνες απο τις σημερινες μεταλικες οταν βγουν σε ευρεια κυκλοφορια)και να ανοιξουν και μερικα ακομη πρατηρια Φ.Α.
Μεχρι τοτε λοιπον υπομονη και μια φορα τον μηνα Σκοπια η Βουλγαρια για φουλαρισμα βενζινης και υγραεριου(το ειπα και το ξαναλεω ξανα στα κοπροσκυλα σεντ τσακιστο δεν δινω!).

Φίλε, μάλλον κάτι παρανόησες! Αν δεις προσεκτικά λέει ότι το κείμενο ότι η δεξαμενή 50 λίτρων χωράει 50 λίτρα νερού που ισοδυναμεί με 9 kg CNG & 12.5lt βενζίνης ότι ζυγίζει 48kg. Εσύ δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι μπορείς να χωρέσεις 4 δεξαμενές 50lt στο χώρο αποσκευών? Γιατί ακόμα κι εγώ που είμαι κάτοχος Skoda Superb με 565lt χώρο αποσκευών δεν νομίζω ότι μπορώ ή αν μπορώ τότε ουσιαστικά δεν θα μου μείνει χώρος ακάλυπτος! Ωστόσο για το θέμα του βάρους έστω ότι χωράνε, τότε κάθε δεξαμενή 50 λίτρων, νερού σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζυγίζει 48kg και λογικά οι 4 δεξαμενές θα ζυγίζουν 4*48=192kg. Αν ήθελες όμως να βάλεις μόνο μία με συνολικό όγκο 36kg CNG (δλδ όσο οι 4 προηγούμενες δεξαμενές) τότε το βάρος της δεν θα ήταν 192kg αλλά πολύ παραπάνω και υπολόγιζε γύρω στα 250kg. Οπότε δεν καταλαβαίνω σε τι ακριβώς διαφωνείς...
cyberten

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 03 Νοέμ, 2013 02:22

cyberten δεν παρανοησα τιποτα φιλε,απλα το 300 κιλα που ειπες απο που το εβγαλες, ουτε λεω οτι θα χωρεσουν τεσσερις 50λιτρες δεξαμενες σε ενα κανονικο μικρομεσαιο αυτοκινητο γιαυτο και το (που να χωρεσουν?)που γραφω,δηλ. θεωρητικα το λεω1
Για εξηγησε μου αν μπορεις πως το βγαζεις το 250 κιλα που λες (μανι μανι πεσαμε απο τα 300 κιλα στα 250!)οτι θα ζυγιζει η μια φιαλη των 200 λιτρων νερου αντι των 192 κιλων των 4Χ50 λιτρα φιαλων γιατι εγω δεν το καταλαβαινω,δηλ. γιατι να ειναι πιο βαρια η μια απο τις τεσσερης αφου την ιδια συνολικα χωρητικοτητα εχουν και τα ιδια στανταρ κατασκευης!
valsam

Δημοσίευσηαπό cyberten » Κυρ 03 Νοέμ, 2013 20:11

valsam έγραψε:cyberten δεν παρανοησα τιποτα φιλε,απλα το 300 κιλα που ειπες απο που το εβγαλες, ουτε λεω οτι θα χωρεσουν τεσσερις 50λιτρες δεξαμενες σε ενα κανονικο μικρομεσαιο αυτοκινητο γιαυτο και το (που να χωρεσουν?)που γραφω,δηλ. θεωρητικα το λεω1
Για εξηγησε μου αν μπορεις πως το βγαζεις το 250 κιλα που λες (μανι μανι πεσαμε απο τα 300 κιλα στα 250!)οτι θα ζυγιζει η μια φιαλη των 200 λιτρων νερου αντι των 192 κιλων των 4Χ50 λιτρα φιαλων γιατι εγω δεν το καταλαβαινω,δηλ. γιατι να ειναι πιο βαρια η μια απο τις τεσσερης αφου την ιδια συνολικα χωρητικοτητα εχουν και τα ιδια στανταρ κατασκευης!

Το 300kg CNG το έβγαλα από υπολογισμούς που κάναμε στη δουλειά με ένα συνάδελφο με ένα πρόγραμμα που κάνει εξομειώσεις κατανομής πιέσεων σε παντός είδους δοχεία (εργάζομαι σε εταιρεία μελετών για διυλιστήριο). Ο λόγος είναι πολύ απλός φίλε μου. Η πίεση και οι διατομές των τοιχωμάτων! Για φαντάσου τη διαφορά στον όγκο και το βάρος (κυρίως) που έχουν μια μπουκάλα υγραερίου (αυτής που έχουμε στις σόμπες κυρίως) και μία δεξαμενή υγραερίου πάλι υγραερίου (οικιακής χρήσεως). Κυρίως όμως τα 300kg προέκυψαν από παρουσίαση που μας έγινε του πρώτου πρατηρίου Fysikon στην Ελλάδα (στην Κηφισιά βρίσκεται) λίγο πριν εγκαινιαστεί η λειτουργία του όπου επαληθεύτηκαν οι υπολογισμοί που σου λέω. Μας ειπώθηκε επίσημα ότι για μια δεξαμενή 35kg CNG το βάρος της ανέρχεται σε 300kg περίπου. Γι'αυτό και είμαι λίγο επιφυλακτικός σε όσα γράφονται γι'αυτό το θέμα σε αυτό το νήμα!
cyberten

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 03 Νοέμ, 2013 20:21

cyberten έγραψε:
valsam έγραψε:cyberten δεν παρανοησα τιποτα φιλε,απλα το 300 κιλα που ειπες απο που το εβγαλες, ουτε λεω οτι θα χωρεσουν τεσσερις 50λιτρες δεξαμενες σε ενα κανονικο μικρομεσαιο αυτοκινητο γιαυτο και το (που να χωρεσουν?)που γραφω,δηλ. θεωρητικα το λεω1

Το 300kg CNG το έβγαλα από υπολογισμούς που κάναμε στη δουλειά με ένα συνάδελφο με ένα πρόγραμμα που κάνει εξομειώσεις κατανομής πιέσεων σε παντός είδους δοχεία (εργάζομαι σε εταιρεία μελετών για διυλιστήριο). Ο λόγος είναι πολύ απλός φίλε μου. Η πίεση και οι διατομές των τοιχωμάτων! Για φαντάσου τη διαφορά στον όγκο και το βάρος (κυρίως) που έχουν μια μπουκάλα υγραερίου (αυτής που έχουμε στις σόμπες κυρίως) και μία δεξαμενή υγραερίου πάλι υγραερίου (οικιακής χρήσεως). Κυρίως όμως τα 300kg προέκυψαν από παρουσίαση που μας έγινε του πρώτου πρατηρίου Fysikon στην Ελλάδα (στην Κηφισιά βρίσκεται) λίγο πριν εγκαινιαστεί η λειτουργία του όπου επαληθεύτηκαν οι υπολογισμοί που σου λέω. Μας ειπώθηκε επίσημα ότι για μια δεξαμενή 35kg CNG το βάρος της ανέρχεται σε 300kg περίπου. Γι'αυτό και είμαι λίγο επιφυλακτικός σε όσα γράφονται γι'αυτό το θέμα σε αυτό το νήμα!

και εγω για παραπλησια νουμερα βαρους εχω ακουσει και για ψηλες τιμες αγορας της.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό StefanosNYC » Τρί 05 Νοέμ, 2013 19:03

I didn't know the difference so had to do a little research....
http://www.diffen.com/difference/CNG_vs_LPG
StefanosNYC

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό StefanosNYC » Τρί 05 Νοέμ, 2013 19:11

StefanosNYC

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 05 Νοέμ, 2013 20:35

StefanosNYC έγραψε:I didn't know the difference so had to do a little research....
http://www.diffen.com/difference/CNG_vs_LPG

•LPG provides less upper cylinder valve lubrication. If a LPG-fueled engine is not suitable modified, it will lead to valve wear.
O κοσμος το'χει τουμπανο και'μεις κρυφο καμαρι!!!!!!
Και το ξαναλεω,εντελος τυχαιο φιλοι εγκαταστατες το γεγονος που οι τρεις γνωστοι ολο κι'ολο που εχω με ford maverick και οι τρεις πηραν τον δρομο του μηχανουργιου!
valsam

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 32 επισκέπτες