Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αλλαγη Βενζινοκινητηρα σε diesel - Civic 1.8

Re: Αλλαγη Βενζινοκινητηρα σε diesel - Civic 1.8

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 30 Οκτ, 2013 17:39

Αν ρωτας φιλολογικά η απαντηση ειναι οτι... δεν υπαρχει απαντηση.

ο νομος της μη μετατροπής εχει ξεμεινει απο τις εποχες της απαγορευσης.
Πρακτικά ομως επειδη δεν συμφαιρει οικονομικά η μετατροπή απλά δεν εχει ΝΟΗΜΑ να ασχοληθει καποιος να τον διορθωσει και να καλυψει το κενο

προς τους υπερ θυμιζω οτι επετραπηξε η κυκλοφωρια νεων και μεταχειρισμενων αλλα ως εχει αυτοκινητων, καθοτι και παλι πρακτικά δεν υπαρχει υπηρεσια να πιστοποιησει το τι ΕΥΡΟ ειναι η μετατροπή ( επιτρεπετε απο ευρο 4ή 5 και πανω αν δεν κανω λαθος ) και γενικώς κανεις δε θελει να μπλεξει...

προσοχη εδω μιλαω για νομιμες διαδικασίες. "Πλαγιως" .............
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Παρ 01 Νοέμ, 2013 18:34

hlias έγραψε:
tsopirs έγραψε:Ακριβώς, το μόνο ίδιο είναι ο σκελετός και η καμπίνα.. Άντε και η αναρτήσεις.. Μιλάμε για άλλο ντεπόζιτο, άλλη αντλία, άλλη εξάτμιση, καταλητη.. Άλλο σαζμαν και δίσκους πλατό.. Άλλη πλεξούδα και εγκέφαλο... Μια τέτοια μετατροπή πιο πιθανόν είναι να στοιχίσει το ίδιο με την αγορά ενός ντίζελ χωρίς να πουλήσεις το βενζινοκινητο.. Και αν δουλέψει και σωστά

Sent from my Novo7Fire using Tapatalk 4

αν εχει ολη την μετατρωπη και δεν πεσει σε μαλακα ηλεκτρολογο σωστα θα δουλεψει, οικονομικα ειναι ασυμφορο αυτο που σκεφτηκε και χωρις την διαδικασια της χαρτουρας που θα χρειαστει.

Ηλία συμφωνώ αλλά παίζει ένα θέμα.. Η αγορά μεταχειρισμενου είναι στα τάρταρα, ενώ μια τέτοια μετατροπή είναι πανάκριβη από μεταχειρισμενο (συμφέρει μόνο αν βρεις τροπετο και κυρίως από έξω).. Τώρα σε ένα αμάξι σαν το civic που παίζει και πολύ ηλεκτρονικό μπιχλιμπίδι για να βρεις και καλό ηλεκτρολογο και μηχανικό είναι και κάτι δύσκολο στην Ελλάδα

Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 01 Νοέμ, 2013 19:24

tsopirs έγραψε:
hlias έγραψε:
tsopirs έγραψε:Ακριβώς, το μόνο ίδιο είναι ο σκελετός και η καμπίνα.. Άντε και η αναρτήσεις.. Μιλάμε για άλλο ντεπόζιτο, άλλη αντλία, άλλη εξάτμιση, καταλητη.. Άλλο σαζμαν και δίσκους πλατό.. Άλλη πλεξούδα και εγκέφαλο... Μια τέτοια μετατροπή πιο πιθανόν είναι να στοιχίσει το ίδιο με την αγορά ενός ντίζελ χωρίς να πουλήσεις το βενζινοκινητο.. Και αν δουλέψει και σωστά

αν εχει ολη την μετατρωπη και δεν πεσει σε μαλακα ηλεκτρολογο σωστα θα δουλεψει, οικονομικα ειναι ασυμφορο αυτο που σκεφτηκε και χωρις την διαδικασια της χαρτουρας που θα χρειαστει.

Ηλία συμφωνώ αλλά παίζει ένα θέμα.. Η αγορά μεταχειρισμενου είναι στα τάρταρα, ενώ μια τέτοια μετατροπή είναι πανάκριβη από μεταχειρισμενο (συμφέρει μόνο αν βρεις τροπετο και κυρίως από έξω).. Τώρα σε ένα αμάξι σαν το civic που παίζει και πολύ ηλεκτρονικό μπιχλιμπίδι για να βρεις και καλό ηλεκτρολογο και μηχανικό είναι και κάτι δύσκολο στην Ελλάδα

υπαρχουν παρα πολλοι αξιολογοι τεχνιτες στην Ελλαδα που δεν εχουν κατι να ζηλεψουν απο αλλοδαπους συναδελφους τους.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τρί 05 Νοέμ, 2013 02:06

επιμενω στο οτι νομιμα δεν γινετε!!κατ αρχας μου εχουνε απαντησει απο το μηχανολογικο οτι ειναι στις μετατροπες που δεν εγκρινονται!!περα αυτο ομως,ποιος μηχανολογος θα δωσει βεβαιωση καλης λειτουργιας?
ποιος απο το μηχανολογικο θα εκανε τον ελεγχο?
και θα συμφωνησω με του πιο πολλους οτι δεν συμφερει!
μονο αν παρεις τροπετο και το κοψεις-ραψεις ισως συμφερει(ακρως παρανομο) αλλιως παιρνεις 2 ντιζελ με τα χρηματα της μετατροπης!!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 05 Νοέμ, 2013 11:14

Ηλια δε λεει κανεις οτι τεχνικά δεν γινεται.

Αυτο που ολοι λεμε ειναι οτι
α. δεν επιτρεπεται.
β. δε συφαιρει.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό macmac » Τετ 06 Νοέμ, 2013 11:28

Παλαιότερα είχα στην κατοχή μου ένα γκολφάκι mark II 1050 cc. Υπάρχουν συνεργεία που αναλαμβάνουν τα πάντα. Απλά τους πας το αυτοκίνητο και μετά από κάποιες μέρες το παίρνεις έτοιμο. Το γκολφάκι που λέτε το πήγα ένα πρωϊνό σε συνεργείο της Μεταμόρφωσης και μετά από 1 εβδομάδα το πήρα Gti 16v 1800 full με τα πάντα. Το κόστος ήταν ΠΟΟΟΟΛΥΥΥΥ μικρότερο από το να έπαιρνα το γνήσιο. Η διαφορά ΚΑΜΙΑ. Φυσικά έμεινε αδήλωτο (ο νόμος επιτρέπει μέχρι +30% παραπάνω κυβικά), αλλά για τα πάντα εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν λύσεις...
Έχω και άλλα πολλά παραδείγματα και με Starlet και Corolla που από 1.3άρακια γίναν 1.3 turbo και 1.6 compressor...
Δεν είναι δύσκολη διαδικασία. Το πρόβλημα είναι να βρεις συνεργείο που να αναλαμβάνει μία τέτοια μετατροπή. Από εμπειρία μιλώντας είναι πάντα καλύτερο αν και ακριβότερο, να βρεις συνεργείο που να τα αναλάβει όλα. Με το κλειδί στο χέρι. Πάντα όμως είναι και ρουλέττα αν θα πάρεις πίσω καλό αυτοκίνητο. Βέβαια το ίδιο ισχύει και για το κάθε μεταχειρισμένο που μπορεί κανείς να αγοράσει.
Πληροφοριακά πάντως ένας καλός μέσος όρος τροπέτου μπροστινού κυμαίνεται από 1.000 έως 3.000 € ανάλογα με τη μάρκα / μοντέλο που ψάχνει κανείς. Το ανέβασμα / κατέβασμα κινητήρα / σασμάν / περιφερειακών (a/c υδραυλικά) από 500 - 1000 € πάλι ανάλογα με το αυτοκίνητο, ο ηλεκτρολόγος άλλα τόσα, και ο εξατμισάς που θα κάνει και τις σωληνώσεις για την πολλαπλή εξαγωγής / turbo / ανοξείδωτα για το φίλτρο αέρος και φυσικά την εξάτμιση άλλα τόσα.
Πρόσφατα, πριν περάσω υγραέριο στο Hyundai Matrix που έχω τώρα, έκανα την ανάλογη έρευνα αγοράς για μετατροπή, γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο βγαίνει και 1.5 turbo diesel με 15 άλογα παραπάνω και μέση κατανάλωση 5 lt / 100 km πετρέλαιο. Δυστυχώς μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πλέον ΚΑΝΕΝΑ συνεργείο που να αναλαμβάνει κάποια τέτοια μετατροπή άσχετα με το αν θα δηλωθεί ή όχι στο υπουργείο. Ούτε ακόμη και αν τους έφερνα εγώ το τροπέτο να ξηλώσουν από το ένα και να βάλουν στο άλλο. ΚΑΝΕΝΑΣ ΖΙΠΟ ΤΙΠΟΤΑ.

Κάπου παραπάνω διάβασα για κόψιμο ράψιμο σε τροπέτα...
Παιδιά αυτό ούτε στον χειρότερο εχθρό σας.
Ξήλωμα τα ανταλλακτικά από το 1 τροπέτο και τοποθέτηση στο αυτοκίνητο. Αυτό είναι μόνοδρομος. Αν κάποιος σας πει ΟΚ κόβω το αμάξι και ράβω το καινούργιο τροπέτο και θα είναι σαν καινούργιο είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ!!! Προσοχή.
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 06 Νοέμ, 2013 11:37

Αχ τι μου θυμισες τωρα...... ακομα βριζω τον εαυτο μου που πουλησα ενα τετοιο γκολφακι....

Μιλας ομως για την χρυση εποχη του τροπετου γυρω στα μεσα με τελη δεκαετιας του 80 που οι νταλικες με τα κομενα τροπετα απο γερμανια ερχοντουσαν η μια πισω απο την αλλη και τα συνεργεια δεν... αλλαζαν λαδια στα 1050 αλλα μοτερ :D :D :D :D :D :D :D :D :D

μη ξεχνας ομως οτι "τοτε" ηταν αλ΄λες αξιες κ.λ.π. και "τοτε" συνεφεραι...
τωρα οχι...

σαφως και υπαρχει η τεχνογνωσια - δε διαφωνει κανενας σε αυτο
απλα η κουβεντα ειναι αν - που δεν - συμφαιρει οικονομικα....
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 06 Νοέμ, 2013 11:55

macmac έγραψε:Παλαιότερα είχα στην κατοχή μου ένα γκολφάκι mark II 1050 cc. Υπάρχουν συνεργεία που αναλαμβάνουν τα πάντα. Απλά τους πας το αυτοκίνητο και μετά από κάποιες μέρες το παίρνεις έτοιμο. Το γκολφάκι που λέτε το πήγα ένα πρωϊνό σε συνεργείο της Μεταμόρφωσης και μετά από 1 εβδομάδα το πήρα Gti 16v 1800 full με τα πάντα. Το κόστος ήταν ΠΟΟΟΟΛΥΥΥΥ μικρότερο από το να έπαιρνα το γνήσιο. Η διαφορά ΚΑΜΙΑ. Φυσικά έμεινε αδήλωτο (ο νόμος επιτρέπει μέχρι +30% παραπάνω κυβικά), αλλά για τα πάντα εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν λύσεις...
Έχω και άλλα πολλά παραδείγματα και με Starlet και Corolla που από 1.3άρακια γίναν 1.3 turbo και 1.6 compressor...
Δεν είναι δύσκολη διαδικασία. Το πρόβλημα είναι να βρεις συνεργείο που να αναλαμβάνει μία τέτοια μετατροπή. Από εμπειρία μιλώντας είναι πάντα καλύτερο αν και ακριβότερο, να βρεις συνεργείο που να τα αναλάβει όλα. Με το κλειδί στο χέρι. Πάντα όμως είναι και ρουλέττα αν θα πάρεις πίσω καλό αυτοκίνητο. Βέβαια το ίδιο ισχύει και για το κάθε μεταχειρισμένο που μπορεί κανείς να αγοράσει.
Πληροφοριακά πάντως ένας καλός μέσος όρος τροπέτου μπροστινού κυμαίνεται από 1.000 έως 3.000 € ανάλογα με τη μάρκα / μοντέλο που ψάχνει κανείς. Το ανέβασμα / κατέβασμα κινητήρα / σασμάν / περιφερειακών (a/c υδραυλικά) από 500 - 1000 € πάλι ανάλογα με το αυτοκίνητο, ο ηλεκτρολόγος άλλα τόσα, και ο εξατμισάς που θα κάνει και τις σωληνώσεις για την πολλαπλή εξαγωγής / turbo / ανοξείδωτα για το φίλτρο αέρος και φυσικά την εξάτμιση άλλα τόσα.
Πρόσφατα, πριν περάσω υγραέριο στο Hyundai Matrix που έχω τώρα, έκανα την ανάλογη έρευνα αγοράς για μετατροπή, γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο βγαίνει και 1.5 turbo diesel με 15 άλογα παραπάνω και μέση κατανάλωση 5 lt / 100 km πετρέλαιο. Δυστυχώς μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πλέον ΚΑΝΕΝΑ συνεργείο που να αναλαμβάνει κάποια τέτοια μετατροπή άσχετα με το αν θα δηλωθεί ή όχι στο υπουργείο. Ούτε ακόμη και αν τους έφερνα εγώ το τροπέτο να ξηλώσουν από το ένα και να βάλουν στο άλλο. ΚΑΝΕΝΑΣ ΖΙΠΟ ΤΙΠΟΤΑ.

Ξήλωμα τα ανταλλακτικά από το 1 τροπέτο και τοποθέτηση στο αυτοκίνητο. Αυτό είναι μόνοδρομος. Αν κάποιος σας πει ΟΚ κόβω το αμάξι και ράβω το καινούργιο τροπέτο και θα είναι σαν καινούργιο είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ!!! Προσοχή.

δηλαδη τρακαρισμενο αυτοκινητο που χρειαζεται να αλλαχθουν και οι δυο θολοι με τα ραμφη τους, μετα απο σωστη επισκευη ειναι επικινδυνο για κυκλοφορια?
για να αλλαξεις τροπετο πρεπει να ξηλωθουν και τα δυο και να μεινει σκετη λαμαρινα για να μπορεσεις να κανεις τις μετρησεις σε χιαστα για να το κολλησεις ισια, οποτε ποιος ο λογος να αλλαξεις τροπετο για μια μετατροπη αφου θα ξηλωθουν απο τα μηχανικα μερη και τα δυο μηχανοστασια?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό macmac » Τετ 06 Νοέμ, 2013 12:40

hlias έγραψε:
macmac έγραψε:Παλαιότερα είχα στην κατοχή μου ένα γκολφάκι mark II 1050 cc. Υπάρχουν συνεργεία που αναλαμβάνουν τα πάντα. Απλά τους πας το αυτοκίνητο και μετά από κάποιες μέρες το παίρνεις έτοιμο. Το γκολφάκι που λέτε το πήγα ένα πρωϊνό σε συνεργείο της Μεταμόρφωσης και μετά από 1 εβδομάδα το πήρα Gti 16v 1800 full με τα πάντα. Το κόστος ήταν ΠΟΟΟΟΛΥΥΥΥ μικρότερο από το να έπαιρνα το γνήσιο. Η διαφορά ΚΑΜΙΑ. Φυσικά έμεινε αδήλωτο (ο νόμος επιτρέπει μέχρι +30% παραπάνω κυβικά), αλλά για τα πάντα εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν λύσεις...

δηλαδη τρακαρισμενο αυτοκινητο που χρειαζεται να αλλαχθουν και οι δυο θολοι με τα ραμφη τους, μετα απο σωστη επισκευη ειναι επικινδυνο για κυκλοφορια?
για να αλλαξεις τροπετο πρεπει να ξηλωθουν και τα δυο και να μεινει σκετη λαμαρινα για να μπορεσεις να κανεις τις μετρησεις σε χιαστα για να το κολλησεις ισια, οποτε ποιος ο λογος να αλλαξεις τροπετο για μια μετατροπη αφου θα ξηλωθουν απο τα μηχανικα μερη και τα δυο μηχανοστασια?

Το εμπρόσθιο τροπέτο περί ου ο λόγος συνήθως υπάρχει στην αγορά των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών ως "μισό αυτοκίνητο" από την μεσαία κολώνα και εμπρός ή από το ταμπλό και εμπρός. Τα ράμφη αποτελούν μέρος ενός τροπέτου. Δεν βλέπω τι σχέση έχουν με αυτά που εγώ έλεγα στο ποστ.

Να αλλαχθούν οι δύο θόλοι με τα ράμφη τους, εννοείς κόψιμο / ράψιμο ? Αν ναι τότε ναι για εμένα είναι επικίνδυνο και αν ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο στο αυτοκίνητό μου θα το ξεφορτωθώ αμέσως. Την οικογένειά μου κοινώς δεν την βάζω μέσα. Την καλύτερη κόλληση να μου εγγυηθεί ο μάστορας ότι έκανε, καλύτερη και από το εργοστάσιο, δεν παίζει εμπιστοσύνη. Γιατί αν ω μη γέννητο στα 150Km/h κάποια κόλληση από αυτές σπάσει, τότε έχετε γεια βρυσούλες!

Αυτό που έλεγα είναι ότι μερικοί για ευκολία και οικονομία παίρνουν το τροπέτο / δότης, μετράνε που ακριβώς είναι κομμένο, μετράνε και το αυτοκίνητο και στα ίδια ακριβώς σημεία .... κόβουν το αυτοκίνητο και κολάνε το τροπέτο / δότης!!!! Αυτοί είναι οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!! Ίσως να μην έγινα κατανοητός.

Το τροπέτο / δότης περίεχει όλα τα μηχανικά εκείνα μέρη που χρειάζονται για την μετατροπή του αυτοκινήτου / λήπτη. Το αυτοκίνητο λήπτης στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι τρακαρισμένο.
Το τροπέτο δότης μπαίνει στο συνεργείο, αφαιρούνται από πάνω ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ μέρη (κινητήρας / σασμάν / αναρτήσεις / φρένα / γόνατα / αντλίες και ότι άλλο υπάρχει μηχανικό, αφαιρούνται επίσης όλα τα ηλεκτρολογικά πλεξούδα / εγκέφαλος / αισθητήρες και ότι άλλο ηλεκτρολογικό / ηλεκτρονικό υπάρχει και πάνε στην άκρη.

Στη συνέχεια μπαίνει στο συνεργείο το αυτοκίνητο στο οποίο θα γίνει η μετατροπή, αφαιρούνται και από αυτό όλα τα παραπάνω, και τοποθετούνται τα ανταλλακτικά εκείνα του προηγούμενου τροπέτου. Απλά και όμορφα και τακτοποιημένα. Έρχεται και ο ηλεκτρολόγος και φτιάχνει και τις συνδέσεις τις ηλεκτρικές και τελείωσε το πάρτυ. Σε μερικές περιπτώσεις πρέπει να γίνει αλλαγή και στο τεπόζιτο καυσίμου / αντλία καυσίμου, και στο σαλόνι αν θέλει κάποιος τις "μπακετιές" από το σπορ μοντέλο... και ότι άλλο προκύψει (εξατμισάς).
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό priamos46 » Τρί 07 Ιαν, 2014 19:12

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=& ... 7178,d.d2k

Σ αυτο το pdf εχει τον νομο ΣΤ/20270 του 1973 τροποποιημενος ομως το 2009 απ τον υπουργο τοτε Στυλιανιδη,λεει συγκεκριμενα στην σελ 9 ''ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ'' αναφερει ολο τον νομο και τισ προυποθεσεις για αυτη την μετατροπη...δεν αναφερει λεπτομερως το καυσιμο diesel η' βενζινης, λεει ''2 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ'' 2.1-οτι επιτρεπει την μετατροπη πασης κατηγοριας οχηματων:το καυσιμο η πραγματικη η' φορολογισιμη ισχυς του νεου κινητηρα να επιτρεπετε απο τις (προυποθεσεις εννοει) για καθε περιπτωση ισχθουσες διαταξεις....
Αυτα εψαξα και βρηκα τωρα αν ισχυουν 100% δεν ειμαι σιγουρος γιατι δεν βρηκα αλλη τροποποιηση μεχρι το 2013..και δεν υπαρχει αναφορα απο καποιον που εκανε αυτη την μετατροπημε την αδεια στο χερι για να μας πει....θα κανω ερευνα για το ζητημα και θα αναφερω τις λεπτομεριες......
priamos46

Δημοσιευσεις: 1

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Συζήτηση γενικού περιεχομένου – Εκφραστείτε ελεύθερα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες