Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Η υγραεριοκίνηση παραμένει φθηνή επιλογή

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: Η υγραεριοκίνηση παραμένει φθηνή επιλογή

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 09 Νοέμ, 2013 10:03

Αντωνη, ποτέ δεν ηταν λυση το υγραεριο.
Λυση αναγκης ηταν και ειναι
για οσους
α. δεν εχουν χρηματα να αλλαξουν αυτοκίνητο σε ντιζελ
β. δεν θελουν να το "σκοτωσουν" για διαφορους λογους
γ. το α + το β μαζί.

Αν και προσωπικά ειμαι λιγο επιφυλακτικός οσον αφορά την μακροημέρευση των ντιζελ με την ποιότητα τον καυσίμων κατα πρωτον και την τρεχουσα εμπειρία ( αν και βελτιωνεται ) των μαστορων.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό zoispag » Σάβ 09 Νοέμ, 2013 12:14

Συμφωνω απόλυτα με τον φιλο fokion.Όποιος εχει την οικονομικη δυνατοτητα να αγορασει ενα αυτοκινητο πετρελαιο μεσαιας κατηγοριας,αποκλειεται να μπει στην διαδικασια να αγορασει αυτοκινητο που να καιει βενζινη και μετα να το μετατρεψει σε υγραεριο...
Μακαρι να ειχαμε ολοι χρηματα να αγοραζαμε αυτοκινητα που να εχουν σαν καυσιμο πετρελαιο!
Οποτε για μας τους υπολοιπους ευτυχως υπαρχει και η λυση του υγραεριου...
Άβαταρ μέλους
zoispag

Δημοσιευσεις: 35

Δημοσίευσηαπό jek » Σάβ 09 Νοέμ, 2013 12:21

δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι τα πράματα όπως τα είπε ο Fokoin και ο zoispag, όταν έχεις ενα αυτοκίνητο 1600cc με μικρή μεταπολιτική αξία και μην έχοντας τη δυνατότητα για καινούργιο αυτοκίνητο......... lpg oneway :)
http://www.aeromodelistis.gr Του χιουντάι φλόγες βγάζ, γιατί καίει μπετρουγκαζ :-)
jek

Δημοσιευσεις: 74

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Σάβ 09 Νοέμ, 2013 16:01

jek έγραψε:δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι τα πράματα όπως τα είπε ο Fokoin και ο zoispag, όταν έχεις ενα αυτοκίνητο 1600cc με μικρή μεταπολιτική αξία και μην έχοντας τη δυνατότητα για καινούργιο αυτοκίνητο......... lpg oneway :)

μόνο που θέλω να σας εφιστήσω τη προσοχή στο θέμα...λιγότερα οκτάνια με λιγότερο προπάνιο στο μίγμα LPG.
Καλώς ή κακώς...το Icom δε κουκουλώνει τα προβλήματα του μίγματος διότι δεν έχει // εγκέφαλο, όσοι δε βλέπετε τρελλή διαφορά στη κατανάλωση με LPG με αυτα τα παλιομείγματα που πουλάνε το τελευταίο δίμηνο... καλή τύχη και μακάρι να φταίει το δικό μου αμάξι μόνο.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 10 Νοέμ, 2013 21:42

Αρχισα και εγω σημερα να προβληματιζομαι με τη διαφορα τιμης υγραεριου και εκανα μια μετρηση

Μολις μου αναψε λαμπακι ρεζερβας εβαλα 20 ευρω ή 12,4 λιτρα σε βενζιναδικο στη νεστανη και ειχα γκαζι ακομα στο αμαξι .. τιμη 1,61 ρεβοιλ Νεστανης πριν την εθνικη για αθηνα ....

Μολις εμεινα απο γκαζι που η καταναλωση στο γερικο ml 350 μου με ενδειξη στο trip computer 12.5 /λιτρα -100 στη εθνικη εφτασε στα 17 λιτρα περιπου υγραεριο δηλαδη 59 λιτρα για 350 χιλιομετρα ή 52 ευρω με γεμισμα στη φαιωνος χθες το πρωι,

Αποτελεσμα στα 80 χιλιομετρα τσουπ νατη η ρεζερβα !! δηλαδη η πραγματική καταναλωση ηταν στα 15,5 με βενζινη ενω τo trip παρεμεινε κολλημενο στο 12,5 /100 λογικο αφου ειχα την ιδια ταχυτητα 150-160 χιλ ανα ωρα..

τελικο συμπερασμα με βενζινη ακομα και με 1,55 θα ηθελα 19,5 ευρω για τα 80 χιλιομετρα
με αεριο θελω 14,5 για τα ιδια χιλιομετρα διαφορα 5 ευρω στα 80 χιλιομετρα

Ακουω τις γνωμες σας οντως η διαφορα εχει μικρυνει πολυ καποτε ηταν πολυ παραπανω απο το 25 % του σημερα ειχαμε φτασει και στο 50 %
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 11 Νοέμ, 2013 10:27

φίλε μου εγώ δε ξέρω τι ΘΘΘΑΑΑΑ ήθελες,
εγώ ξέρω να σου πω χειροπιαστά πράγματα.
επί 1 μήνα πριν αγανακτήσω, ξέρω ότι σταδιακά έβαζα για κάθε 100 χλμ από 12-15 ευρώ να κάνει το κλικ η αντλία και να σβήσει το Icom.
Επειδή είναι ηλεκτρονικός ο αισθητήρας και όχι με φλοτέρ, μόλις συνδεθεί η μάνικα, ανάβει το Icom, και μόλις θεωρήσει το εγκεφαλάκι του ότι φούλαρε ΣΒΗΝΕΙ το Icom, δε πα να κουνας το αμάξι, όταν σβήσει...ΤΕΛΟΣ..δε περνάει τίποτα μέσα στη δεξαμενή.
Μόνιμα γεμίζω απο 2 συγκεκριμένα βενζινάδικα, δε παίζει λοιπόν το γέμισμα και η μέτρηση να είναι ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ.
επομένως...το ότι για κάθε 100 χλμ που κάνω συγκεκριμένες διαδρομές με την ΟΛΟΙΔΙΑ οδήγηση άρχισα να βλέπω 12-15 ευρώ το φουλάρισμα...δεν παίρνει αμφισβήτηση, όπως και ότι το αμάξι άλλαξε fuel trims και πνιγότανε με βενζίνα μέχρι να γυρίσει κάτι που συμβαίνει γιατι ένιωσε το πρόγραμμά μου ότι άλλαξε η καύση και διαβάζει άλλη προπορεία, άλλο λ άλλες επιστροφές κλπ να μη πλατειάζουμε.
Το ξαναείπα..δεν έχω παράλληλο να κουκουλώνει το πρόβλημα και να επεμβαίνει όποτε θέλει ώστε να μη πολυ καταλαβαίνει η εργοστασιακή ECU τι συμβαίνει.
Τωρα, λοιπόν, επί τόσες ημέρες, μόλις κάνω 100 χλμ πάω στο ίδιο βενζινάδικο, στην ίδια αντλία και πατώντας τη βαλβίδούλα που έχουν τα VAG φέρνω τη 100άρα να γλύψει το χείλος της τάπας...ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ το κάνω...και κάθε φορά βλέπω...να καίω το ίδιο ποσό των 10 ευρώ με διακυμάνσεις μερικών cents που δε ξεπερνάει η διασπορά τα +/- 30 cents.
τα συμπεράσματα δικά σας, εγώ για να είμαι και σωστός θα περάσω από τον εγκαταστάτη να του εκφράσω τα στοιχεία που έχω....να ακούσω το δικό του πόρισμα...μπας και φταίνε τα μπεκ του Icom και...στάζουν (που αν συνέβαινε κάτι τέτοιο...το αμάξι δε θα δούλευε ΤΖΑΜΙ και δε θα είχε πιο σταθερό ρελαντί απο τη φτηνο-100άρα ούτε θα βάραγε κόφτες με την ίδια λύσσα της φτηνοκατοστάρας και με εμφανέστατη αυξημένη ροπή χαμηλά πριν το τούρμπισμα, κάτι που μου έχει λείψει απο το υγραέριο...αλλα...λόγω αγανάκτησης...αρνούμαι να το χρησιμοποιώ.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες