Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Παρ 22 Νοέμ, 2013 02:26

Χαιρετώ όλο το φόρουμ

Είμαι νέο μέλος και δυστυχώς δεν γράφτηκα για καλό.

Εχω ένα κόρσα 1.4 του 2004 , από τα πρώτα twinport.

Στα 90.000 χιλιόμετρα το 2011 έβαλα υγραέριο . Σήμερα , στα 120.000 μου παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα . Η μηχανή τρέμει , ρετάρει άσχημα , αν δεν ζεσταθεί καλά και μετά από κάθε στάση ( πχ φανάρι ) κολλάει στις 2000 στροφές με πέμπτη για ώρα . Στην εκκίνηση , μπουκώνει άσχημα και σβήνει και μια δυο φορές .

Το αμάξι γενικά είναι τακτικά συντηρημένο και δεν το έχω ζορίσει , οδηγώ συντηρητικά .

Η διάγνωση είναι πρόβλημα σε βαλβίδες / καπάκια (?) . Ο μάστορας το θέλει για 3 μέρες και το κουστούμι θα πάει κοντά στο μισό μισθό .

Τον ρώτησα αν φταίει το υγραέριο , όπως έχω ακούσει , και μου λέει οτι τα κόρσα το βγάζουν συχνά αυτό το πρόβλημα ανεξαρτήτως υγραερίου .

Μου λέει αλήθεια ; ( και το υγραέριο το έβαλε ο ίδιος )

Λάβετε υπ οψιν οτι τα τεχνικά δεν τα κατέχω .

αν έχει συζητηθεί κάτι παρόμοιο ζητώ συγνώμη απ όλους αλλά πραγματικά τρέχω και δεν φτάνω, χρόνος 0.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Re: Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 22 Νοέμ, 2013 09:23

στην βενζινα εχει το ιδιο δουλεμα ή στρωνει και δουλευει κανονικα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 22 Νοέμ, 2013 13:38

Έχουν ευαισθησία οι συγκεκριμένοι κινητήρες στη χρήση με υγραέριο, αλλά στο παρουσίασε πολύ νωρίς.
Σου άναβε λαμπάκι μηχανής? Τι προστασία είχατε πάρει για τις βαλβίδες, Λαδιέρα?
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Παρ 22 Νοέμ, 2013 21:16

το λαμπάκι μηχανής ανάβει και σβήνει κατα διαστήματα

τώρα είναι σβηστό , χθές ανοικτός .

Μου έχει ανάψει κανα δυο μέρες τώρα και το λαμπάκι σέρβις ( αυτό με το κλειδί ) για λίγο αλλά έσβησε κι αυτό.

Λαδιέρα δεν έχει , τούλαπ.

Το πρόβλημα μου το βγάζει και στο αέριο και στη βενζίνη αλλά όχι σταθερά .Χθές ήταν χάλια , σήμερα , πέρα από δυο κλωτσηματα στην εκκίνηση και ένα γερό μπούκωμα στη δεύτερη εκκίνηση μερικές ώρες μετά ήταν μια χαρά.

Χθές πήγαινε με 2000 στροφές στην 5η με τέρμα γκάζι . στην ανηφόρα κόλωνε . Αν σταματούσα σε φανάρι φτου κι απ την αρχή , μέχρι να πιάσει 100 έκανα κάμποσα χιλιόμετρα
jojo77

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Παρ 22 Νοέμ, 2013 21:18

Νέα διάγνωση : ελατήρια ;;;;

Από βδομάδα κατεβάζουμε μηχανή
jojo77

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Σάβ 23 Νοέμ, 2013 00:22

στο 1000αρι 3κυλινδρο που δεν τραβουσε οφειλονταν σε maf
γιατι δεν παιρνεις και μια δευτερη γνωμη;
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 23 Νοέμ, 2013 00:32

jojo77 έγραψε:το λαμπάκι μηχανής ανάβει και σβήνει κατα διαστήματα

Μου έχει ανάψει κανα δυο μέρες τώρα και το λαμπάκι σέρβις ( αυτό με το κλειδί ) για λίγο αλλά έσβησε κι αυτό.

Το πρόβλημα μου το βγάζει και στο αέριο και στη βενζίνη αλλά όχι σταθερά .Χθές ήταν χάλια , σήμερα , πέρα από δυο κλωτσηματα στην εκκίνηση και ένα γερό μπούκωμα στη δεύτερη εκκίνηση μερικές ώρες μετά ήταν μια χαρά.

Χθές πήγαινε με 2000 στροφές στην 5η με τέρμα γκάζι . στην ανηφόρα κόλωνε . Αν σταματούσα σε φανάρι φτου κι απ την αρχή , μέχρι να πιάσει 100 έκανα κάμποσα χιλιόμετρα

στα opel οταν αναψει αυτη η ενδειξη (για το πορτοκαλι ή κοκκινο λαμπακι λεω με το κλειδι) συνηθως ειναι προβλημα εγκεφαλου κινητηρα πραγμα που δικαιολογει τα συμπτωματα που εχεις, ψαξτο λιγο καλυτερα πριν κατεβασεις κινητηρα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 23 Νοέμ, 2013 09:04

hlias έγραψε:
jojo77 έγραψε:το λαμπάκι μηχανής ανάβει και σβήνει κατα διαστήματα

στα opel οταν αναψει αυτη η ενδειξη (για το πορτοκαλι ή κοκκινο λαμπακι λεω με το κλειδι) συνηθως ειναι προβλημα εγκεφαλου κινητηρα πραγμα που δικαιολογει τα συμπτωματα που εχεις, ψαξτο λιγο καλυτερα πριν κατεβασεις κινητηρα.

Επειδή η Opel θέλει να πρωτοτυπήσει έχει τα λαμπάκια διαφορετικά. Αυτό που όλοι οι άλλοι το έχουν check engine η Opel το έχει emissions = καυσαέρια , καταλύτης ,λ και το αυτοκίνητο με το γερμανικό πολύγωνο προς τα πάνω είναι το κανονικό check engine. Λογικά θα σου έχει καταγράψει βλάβη, πήγαινε στο συνεργείο να διαβάσεις τον κωδικό.

Στην φωτό
Εικόνα το check είναι το κάτω αριστερά και το "κανονικό" check engine το από πάνω του είναι όπως είπα για καυσαέρια. Στο λέω σαν πρωην και ποτέ ξανά κάτοχος Opel
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Πέμ 19 Δεκ, 2013 16:08

Επανέρχομαι με τη διάγνωση από το ρεκτιφιέ

Πετσικαρισμένες έδρες...

Θυμίζω : Κόρσα τουίνπορτ 1400 του 2004 , με υγραέριο από τα 90000 χλμ μέχρι τα 120000 χμλ. Οδήγηση πάντα πολύ συνητρητική ( πολύ σπάνια πάνω από 3500 στροφές ) .

Κάθε υπεύθυνη άποψη ευπρόσδεκτη ευχαριστώ
jojo77

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Πέμ 19 Δεκ, 2013 18:44

Λοιπόν , έκανα μια μικρή έρευνα και ιδού κάποια συμπεράσματα . Περιμένω και τις γνώμες σας.

Πολύ παίζει η άποψη οτι το υγραέριο κάνει "ξηρή καύση" και δεν λιπαίνει σωστά τις βαλβίδες με αποτέλεσμα να τρώγονται οι έδρες(αρχικά) και σε πιο προχωρημένη κατάσταση και οι βαλβίδες ( ευτυχώς φαίνεται δεν έφτασα ως εκεί ).

Αντίλογος σε αυτό : Πρώτον ούτε η αμόλυβδη λιπαίνει αφού ο μόλυβδος είναι που έχει λιπαντικές ιδιότητες. Δεύτερον δεν υπάρχει η έννοια της "ξηρής καύσης" , υπάρχει δηλαδή χλωρή ή υγρή καύση αφού υπάρχει ξηρή ;;;Άλλωστε δεν περιμένουμε από το καύσιμο να λιπαίνει τις βαλβίδες γιατί τότε πως λιπαίνονται τα ντίζελ ή τα άμεσου ψεκασμού ;

Το πρόβλημα δημιουργείται από φτωχό μίγμα καυσίμου . Θυμίζω οτι είχα αναμμένο λαμπάκι check engine κατά διαστήματα από την πρώτη στιγμή . Δυστυχώς δεν ζήτησα να μάθω τι κωδικό έβγαζε το διαγνωστικό διότι δεν ήξερα καν τι είναι όλα αυτά που λέω (τώρα τα μαθαίνω με τον άσχημο τρόπο.).

Το φτωχό μίγμα είναι προφανώς θέμα λάθος ρύθμισης από τον εγκαταστάτη . Οταν πρωτοάναψε το check engine το πήγα μια φορά στον εγκαταστάτη , το έσβησε , ξανάναψε το ξαναπήγα και τελικά με έπεισε οτι απλά είναι false alarm από τη μετατροπή . Δεν υπάρχει όμως false alarm σε check engine το λαμπάκι δεν ανάβει ποτέ άνευ λόγου .

Αυτά
Τελευταία επεξεργασία από jojo77 και Πέμ 19 Δεκ, 2013 18:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
jojo77

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 54 επισκέπτες