Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

VW Bora 1,6 - lovato ρεταρισμα και σβήσιμο μηχανής

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: VW Bora 1,6 - lovato ρεταρισμα και σβήσιμο μηχανής

Δημοσίευσηαπό tgv » Πέμ 28 Νοέμ, 2013 20:27

Γεια σας και πάλι μετά από 6 μήνες.

Λοιπόν εδώ και 3.500 χιλιόμετρα έβαλα στο κιτ της Λοβατο την επιλογή κάτω από 1.100 στροφές να γυρνάει σε βενζίνη και το αυτοκίνητο δεν ρετάρει, δεν σβήνει και πάει καλά.

(εχει βέβαια μία μικρή αύξηση στην κατανάλωση της βενζίνης αλλα δεν είναι τεράστια, περίπου 0,5-0,8€ στα 100 χιλιόμετρα)

Ευχαριστώ για τις ιδέες και τα μηνύματά σας.
tgv

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό pank » Παρ 29 Νοέμ, 2013 00:37

Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, νομίζω ότι η λύση αυτή μπορεί να εξαφάνισε το πρόβλημα αλλά λογικά δεν έχεις σωστή εγκατάσταση ή ρύθμιση. Το έχω κάνει και εγώ διότι μετά από 10 μήνες ταλαιπωρίας δεν το έφτιαξαν ποτέ. Φοβάμαι όμως ότι η λάθος ρύθμιση μακροχρόνια δεν θα είναι ότι καλύτερο για το μοτέρ.
Έχεις παρατηρήση αύξηση κατανάλωσης λαδιού με τα προβλήματα που έχεις. Εγώ το 10 μηνο είχα περίπου 1 λίτρο κάθε 3000χλμ. Δυστυχώς έχει 2 εβδομάδες που το άλλαξα και εγώ να γυρίζει κάτω από τις 900 σε βενζίνη οπότε δεν έχω άποψη αν θα αλλάξει κάτι στην κατανάλωση λαδιού.
Τέλος με το υγραέριο στη δική μου κακή εγκατάσταση έχω 20 με 25% κατανάλωση ανά 100 χλμ.
Στη δική σου περίπτωση έχεις υπολογίσει πόσο καις τώρα ανά 100 χλμ?
pank

Δημοσιευσεις: 110

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Παρ 29 Νοέμ, 2013 10:57

tgv έγραψε:Γεια σας και πάλι μετά από 6 μήνες.

Λοιπόν εδώ και 3.500 χιλιόμετρα έβαλα στο κιτ της Λοβατο την επιλογή κάτω από 1.100 στροφές να γυρνάει σε βενζίνη και το αυτοκίνητο δεν ρετάρει, δεν σβήνει και πάει καλά.

(εχει βέβαια μία μικρή αύξηση στην κατανάλωση της βενζίνης αλλα δεν είναι τεράστια, περίπου 0,5-0,8€ στα 100 χιλιόμετρα)

πρακτικα ειναι μια λυση αλλα θα σου παραθεσω τη σωστη λυση που σου προτεινε ενα μελος στην αρχη:
geopapad0p έγραψε:Αν δεν στο κάνει καιρο στη βενζίνη, θέλει επιμονη ρύθμιση απο τον εγκαταστατη στους ψεκασμούς σε όλο το φάσμα των στροφών.
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 29 Νοέμ, 2013 13:14

tgv έγραψε:Γεια σας και πάλι μετά από 6 μήνες.

βαλε ενα νουμερο μπεκ μεγαλυτερα εαν κανεις τα παντα απο ρυθμισεις να δεν δουλευει σωστ υπαρχει πιθανοτητα να μην εχει γινει σωστη τοποθετηση στο τρυπημα της πολλαπλης
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό tgv » Παρ 29 Νοέμ, 2013 23:41

@πανκ:
[Φοβάμαι όμως ότι η λάθος ρύθμιση μακροχρόνια δεν θα είναι ότι καλύτερο για το μοτέρ. ] και γω αυτό φοβάμαι !!
[αύξηση κατανάλωσης λαδιού με τα προβλήματα που έχεις] όχι δεν έχω αλλαγή στην κατανάλωση λαδιού, δεν είχε η μηχανή μου πρόβλημα με λάδια και με το αέριο δεν άλλαξε κάτι
[Στη δική σου περίπτωση έχεις υπολογίσει πόσο καις τώρα ανά 100 χλμ?] ανά 100χλμ καίει 7+ λίτρα αέριο και 1,6 λίτρα βενζίνη, οι διαδρομές μου είναι εκτός πόλης τα πρωινά και τα μεσημέρια εντός σε κίνηση. σε χιλιόμετρα είναι 40/60 (εκτός/εντός πόλης)

@antonis132
[θέλει επιμονη ρύθμιση απο τον εγκαταστατη στους ψεκασμούς σε όλο το φάσμα των στροφών.]

έκανε ο εγκαταστάτης ρυθμίσεις αλλα δεν πέτυχε τίποτα, μόνο ένα μπεκ αλλάξαμε σε όλο το χρονικό διάστημα γιατί παραπονέθηκα αρκετές φορές. τις ρυθμίσεις τις "εβλεπαν" απομακρυσμένα και τεχνικοί της lovato, αλλα τίποτα.

η λύση που δόθηκε μου αρκεί γιατί δεν έχω τρέμουλα και σβησίματα της μηχανής, το κακό είναι όπως λεει ο πανκ μήπως τελικά η μηχανη δεν πάει καλά, ή μήπως το πρόβλημα υπάρχει και στις ψηλές στροφές και δεν το καταλαβαίνω και τελικά χάσω τον κινητήρα. ωστόσο μέχρι τώρα με 21.000 χλμ στο αέριο δεν έχει αλλάξει συμπεριφορά ο κινητήρας.

@manoliss
[βαλε ενα νουμερο μπεκ μεγαλυτερα εαν κανεις τα παντα απο ρυθμισεις να δεν δουλευει σωστ υπαρχει πιθανοτητα να μην εχει γινει σωστη τοποθετηση στο τρυπημα της πολλαπλης]

αυτό μάλλον (νέο τρύπημα πολλαπλής) το βλέπω μεγάλη αναστάτωση αλλα αν μου κάνει κόλπα η μηχανή βλέπω να το ζητάω.
tgv

Δημοσιευσεις: 10

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 55 επισκέπτες