Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

NGIS Zanardi σε Fiat Stilo - ρετάρισμα όταν ζεσταθεί

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

NGIS Zanardi σε Fiat Stilo - ρετάρισμα όταν ζεσταθεί

Δημοσίευσηαπό elias34 » Τρί 03 Δεκ, 2013 19:47

Έχω ένα Fiat Stilo 1.8 και έχω τοποθετήσει lpg kit NGIS Zanardi.
Έχω κάνει περίπου 20.000 km. Το πρόβλημα το έβγαλε λίγο πιο μετά από την εγκατάσταση.
Όταν βάζω μπροστά μέχρι να ζεσταθεί το αυτοκίνητο και να πέσουν οι στροφές δουλεύει μια χαρά.
Μετά αφού πέσουν ρετάρει, κάνει σαν τρακτέρ, ακούω και σκασίματα από την εξάτμιση, σαν να δουλεύει τρικύλινδρο.
Αν το γυρίσω σε lpg το πρόβλημα φαίνεται πιο έντονα.
Επίσης ανάβει engine fault και βγάζει σαν σφάλμα πολλαπλασιαστή, τον αλλάξαμε αλλά τελικά δεν είναι.
Βγάζοντας τον πολλαπλασιαστή βλέπουμε ότι παίρνει τάση αλλά δεν δουλεύει ο ένας κύλινδρος όταν το αμάξι ζεσταίνεται.
Ο τοποθετητής μου λέει ότι έχω πρόβλημα με εγκέφαλο.
Εμένα μου μυρίζει ότι η χαρτογράφηση του lpg είναι εντελώς λάθος, ο αισθητήρας λ παίρνει τρελές τιμές με αποτέλεσμα να υπάρχει ελλιπής ανάφλεξη.
Καμία ιδέα;
elias34

Δημοσιευσεις: 13

Re: Ρετάρισμα όταν ζεσταθεί

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 03 Δεκ, 2013 21:34

elias34 έγραψε:Έχω ένα Fiat Stilo 1.8 και έχω τοποθετήσει lpg kit NGIS Zanardi.
Έχω κάνει περίπου 20.000 km. Το πρόβλημα το έβγαλε λίγο πιο μετά από την εγκατάσταση.
Όταν βάζω μπροστά μέχρι να ζεσταθεί το αυτοκίνητο και να πέσουν οι στροφές δουλεύει μια χαρά.
Μετά αφού πέσουν ρετάρει, κάνει σαν τρακτέρ, ακούω και σκασίματα από την εξάτμιση, σαν να δουλεύει τρικύλινδρο.
Αν το γυρίσω σε lpg το πρόβλημα φαίνεται πιο έντονα.
Επίσης ανάβει engine fault και βγάζει σαν σφάλμα πολλαπλασιαστή, τον αλλάξαμε αλλά τελικά δεν είναι.
Βγάζοντας τον πολλαπλασιαστή βλέπουμε ότι παίρνει τάση αλλά δεν δουλεύει ο ένας κύλινδρος όταν το αμάξι ζεσταίνεται.
Ο τοποθετητής μου λέει ότι έχω πρόβλημα με εγκέφαλο.
Εμένα μου μυρίζει ότι η χαρτογράφηση του lpg είναι εντελώς λάθος, ο αισθητήρας λ παίρνει τρελές τιμές με αποτέλεσμα να υπάρχει ελλιπής ανάφλεξη.
Καμία ιδέα;

συμπιεση στον κυλινδρο που δεν δουλευει πηρατε?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Re: NGIS Zanardi σε Fiat Stilo - ρετάρισμα όταν ζεσταθεί

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τετ 04 Δεκ, 2013 01:29

Αφού το κάνει σε βενζίνη πριν καν το γυρίσεις σε lpg, τι σχέση έχει η χαρτογράφηση του lpg και γενικά το lpg στο πρόβλημα; 99% ηλεκτρικό θέμα είναι, πιθανότατα κάτι που να σχετίζεται με το close loop του λ όταν μπαίνει σε λειτουργία αλλιώς θα το είχες και στο κρύο ξεκίνημα. Βασικά έλεγξε μπουζί, πολ/σιαστή και τους σένσορες λ, MAP και ότι άλλο σχετίζεται με τη close loop, αλλιώς ύποπτος είναι ο εγκέφαλος. Τον ακριβή κωδικό βλάβης τον έχεις; Γιατί δεν υπάρχει βλάβη "πολλαπλασιαστής".
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό elias34 » Τετ 04 Δεκ, 2013 09:35

Ναι η συμπίεση είναι μια χαρά. Γιατί αρχικά νομίζαμε ότι είναι βαλβίδα εξαγωγής πιθανότατα.
Μπουζί, πολλαπλασιαστές ελέγθηκαν.
Μόνο αισθητήρα λ δεν ελέγξαμε και map.
Το close loop τι ακριβώς είναι;
Θα δω τα σφάλματα που έχει καταγράψει και θα στα στείλω.
Έχεις κι εσύ Fiat Stilo;
elias34

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τετ 04 Δεκ, 2013 13:59

Μέχρι να ζεσταθεί η μηχανή και ο λ και να δίνει σωστές τιμές, το αμάξι βασίζεται σε μια εργοστασιακή χαρτογράφηση για να δίνει το μίγμα στη μηχανή, αυτό ονομάζεται open loop γιατί δε λαμβάνει υπόψη δεδομένα από τους διάφορους σένσορες (δίνουν λάθος τιμές). Όταν ο λ φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας, τότε η μηχανή μπορεί να βασίζεται στις τιμές που δίνει το λ για να αποφασίζει τα trims και τελικώς το μίγμα που πέφτει στη μηχανή. Αυτή η αντίδραση του εγκεφάλου στις τιμές που λαμβάνει πλέον από το λ για να ρυθμίζει τα trims ονομαζεται closed loop. Corsa έχω αλλά αυτά ισχύουν σε όλα τα αμάξια.
apagogeas

Δημοσίευσηαπό elias34 » Τετ 04 Δεκ, 2013 14:49

Πολύ κατατοπιστικός!Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να δίνει λανθασμένες τιμές ο αισθητήρας λ (αφού ζεσταθεί) και να μην δουλεύει ο ένας κύλινδρος;
Σκέφτομαι μήπως είναι από λάθος χρονισμό και δίνει ρεύμα σε λανθασμένες χρονικές στιγμές και δεν δουλεύει ο ένας κύλινδρος.
elias34

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 04 Δεκ, 2013 15:15

apagogeas έγραψε:Μέχρι να ζεσταθεί η μηχανή και ο λ και να δίνει σωστές τιμές, το αμάξι βασίζεται σε μια εργοστασιακή χαρτογράφηση για να δίνει το μίγμα στη μηχανή, αυτό ονομάζεται open loop γιατί δε λαμβάνει υπόψη δεδομένα από τους διάφορους σένσορες (δίνουν λάθος τιμές). Όταν ο λ φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας, τότε η μηχανή μπορεί να βασίζεται στις τιμές που δίνει το λ για να αποφασίζει τα trims και τελικώς το μίγμα που πέφτει στη μηχανή. Αυτή η αντίδραση του εγκεφάλου στις τιμές που λαμβάνει πλέον από το λ για να ρυθμίζει τα trims ονομαζεται closed loop. Corsa έχω αλλά αυτά ισχύουν σε όλα τα αμάξια.

εαν δεν δουλευει 1 κυλινδρος μονο δεν ειναι το προβλημα απο τα fuel trim.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τετ 04 Δεκ, 2013 16:09

Σωστά, αν είναι συγκεκριμένος κύλινδρος τότε κοιτάμε μπουζί, πολλαπλασιαστή και ρεύματα που πάνε στο κύλινδρο, πολύ δύσκολο να είναι οτιδήποτε άλλο. Αλλά δε φαίνεται να είναι από μεμονωμένο κύλινδρο το θέμα γιατί θα είχε τρέμουλο από την εκκίνηση.
apagogeas

Δημοσίευσηαπό elias34 » Τετ 04 Δεκ, 2013 19:19

Μέχρι να ζεσταθεί το αμάξι και να πέσουν οι στροφές σε κανονική λειτουργία είναι μια χαρά.
Μόλις ζεσταθεί και οι στροφές πέσουν τότε ρετάρει και δεν δουλεύει απ'ότι τσεκάραμε ο ένας κύλινδρος, δηλαδή δουλεύει τρικύλινδρο αντί για τετρακύλινδρο.
elias34

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τετ 04 Δεκ, 2013 21:22

Τους κωδικούς λάθους τους έχεις όμως; Και είναι συγκεκριμένος κύλινδρος που δε δουλεύει ή αλλάζει ή γενικά λέτε ότι δουλεύει σαν τρικύλινδρο χωρίς να έχετε βρει ποιος συγκεκριμένος κύλινδρος φταίει; Το άσχημο είναι ότι αφού σου δουλεύει οκ μέχρι να ζεσταθεί, τότε δεν είναι μπουζί ούτε πολ/σιαστής και επειδή οι εντολές για τα ρεύματα φεύγουν από τη CPU, με αυτό το σκεπτικό φαντάζομαι σου είπε ο εγκαταστάτης για βλάβη στον εγκέφαλο, οτι τρελαίνεται και κόβει το σήμα που μέχρι εκείνη τη στιγμή (μέχρι να ζεσταθεί) το έδινε χωρίς πρόβλημα.
apagogeas

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 60 επισκέπτες