Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταπόνηση λαδιων κινητηρα με χρηση lpg

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταπόνηση λαδιων κινητηρα με χρηση lpg

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τετ 11 Δεκ, 2013 00:52

Πολύ καλά λάδια χωρίς πρόβλημα για LPG είναι και τα ΕΝΕΟS με πολύ χαμηλά ιξώδες και σε διάφορους πολύτυπους!!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 11 Δεκ, 2013 05:07

Ερώτηση: Πως καταλαβαίνεται ότι το λάδι είναι καλό; :?:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τετ 11 Δεκ, 2013 12:12

gakost έγραψε:Ερώτηση: Πως καταλαβαίνεται ότι το λάδι είναι καλό; :?:

Πρακτικά το καταλαβαίνεις κυρίως στην αλλαγή τους, από το χρώμα και την ποσότητα, όσο πιο κοντά στο αρχικό τους χρώμα είναι τόσο το καλύτερο και εννοείται ότι δεν θα πρέπει να έχει καεί καθόλου λάδι!!
Γενικά πάντως τα φουλ συνθετικά με προδιαγραφές από SM ή SN και έπειτα δεν έχουν κανένα πρόβλημα με καύση LPG, απλά τα φουλ συνθετικά, αν και πρακτικά δεν έχουν περιορισμό χιλιομέτρων για αλλαγή, έχουν χρονικό περιορισμό, δηλαδή μετά από 18 μήνες,ακόμα και με ελάχιστα χιλιόμετρα θέλουν αλλαγή για να μην γίνουν "νερό"!
dimoskats

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 11 Δεκ, 2013 13:35

Πιστεύω ότι έχεις άδικο.
1) Ο μόνος τρόπος να δεις σίγουρα το λάδι είναι να έχεις κάνει χημική ανάλυση, με το μάτι δεν καταλαβαίνεις. Μπορεί να πάρεις μια ιδέα αλλά σίγουρα δεν μπορείς να πεις αν είναι καλό ή όχι.
2) Όσο πιο μαύρο είναι το λάδι τόσο καλύτερα κάνει την δουλειά του μιας και μια από αυτές είναι να καθαρίζει τον κινητήρα.
3) Τα φουλ συνθετικά δεν κάνουνε για όλους τους κινητήρες.
4) Το αν θα κάψει λάδι δεν εξαρτάται από το λάδι αυτό καθ'αυτό αλλά και από άλλους παράγοντες. Πχ αν θέλεις τσιμουχάκια βαλβίδων τι λάδι θα βάλεις που δεν θα καεί; Επίσης αν οδηγάς σαν κανίβαλος τι λάδι που θα βάλεις δεν θα καεί και σε καλή κατάσταση να είναι ο κινητήρας.
gakost

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Πέμ 12 Δεκ, 2013 00:22

gakost έγραψε:Πιστεύω ότι έχεις άδικο.
1) Ο μόνος τρόπος να δεις σίγουρα το λάδι είναι να έχεις κάνει χημική ανάλυση, με το μάτι δεν καταλαβαίνεις. Μπορεί να πάρεις μια ιδέα αλλά σίγουρα δεν μπορείς να πεις αν είναι καλό ή όχι.
2) Όσο πιο μαύρο είναι το λάδι τόσο καλύτερα κάνει την δουλειά του μιας και μια από αυτές είναι να καθαρίζει τον κινητήρα.
4) Το αν θα κάψει λάδι δεν εξαρτάται από το λάδι αυτό καθ'αυτό αλλά και από άλλους παράγοντες. Πχ αν θέλεις τσιμουχάκια βαλβίδων τι λάδι θα βάλεις που δεν θα καεί; Επίσης αν οδηγάς σαν κανίβαλος τι λάδι που θα βάλεις δεν θα καεί και σε καλή κατάσταση να είναι ο κινητήρας.

Σίγουρα το καλύτερο είναι μια χημική ανάλυση, αλλά πόσοι μπορούν στην πράξη να το κάνουν? Μόνο στην Πολεμική Αεροπορία το κάνουν για να εντοπίζουν τυχών βλάβες στον κινητήρα του αεροσκάφους..... :) :) :)
Όσο για το χρώμα, όταν καις LPG έχεις μηδαμινά κατάλοιπα καύσης που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν αλλαγή στο χρώμα, όσο για την κατανάλωση λαδιού σίγουρα παίζει ρόλο και ο πολύτυπος του λαδιού πχ. αν βάλεις σε έναν κινητήρα αντί για 0W30 ένα 10W40 ή μεγαλύτερο που δεν δικαιολογήται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες αλλά ούτε συνίσταται από τον κατασκευαστή τότε σίγουρα θα κάνεις ζημιά στον κινητήρα που στο εξής ότι λάδια και αν βάζεις θα έχεις θέματα και με τσιμουχάκια και με κατανάλωση!! όσο για τις συνθήκες οδήγησης πρακτικά μόνο σε turbo μπορούν να μεταβάλλουν την κατανάλωση.
και πάντα προτιμάμε τα λάδια που προτείνει ο κατασκευαστής για τις συγκεκριμένες κλιματικές συνθήκες που ζούμε και οδηγούμε!
dimoskats

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 12 Δεκ, 2013 05:49

dimoskats έγραψε:
gakost έγραψε:Πιστεύω ότι έχεις άδικο.

Σίγουρα το καλύτερο είναι μια χημική ανάλυση, αλλά πόσοι μπορούν στην πράξη να το κάνουν? Μόνο στην Πολεμική Αεροπορία το κάνουν για να εντοπίζουν τυχών βλάβες στον κινητήρα του αεροσκάφους..... :) :) :)
Όσο για το χρώμα, όταν καις LPG έχεις μηδαμινά κατάλοιπα καύσης που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν αλλαγή στο χρώμα, όσο για την κατανάλωση λαδιού σίγουρα παίζει ρόλο και ο πολύτυπος του λαδιού πχ. αν βάλεις σε έναν κινητήρα αντί για 0W30 ένα 10W40 ή μεγαλύτερο που δεν δικαιολογήται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες αλλά ούτε συνίσταται από τον κατασκευαστή τότε σίγουρα θα κάνεις ζημιά στον κινητήρα που στο εξής ότι λάδια και αν βάζεις θα έχεις θέματα και με τσιμουχάκια και με κατανάλωση!! όσο για τις συνθήκες οδήγησης πρακτικά μόνο σε turbo μπορούν να μεταβάλλουν την κατανάλωση.
και πάντα προτιμάμε τα λάδια που προτείνει ο κατασκευαστής για τις συγκεκριμένες κλιματικές συνθήκες που ζούμε και οδηγούμε!

Η ανάλυση είναι πιο εύκολη και φθηνή από όσο νομίζεις
http://www.blackstone-labs.com/
σου στέλνουν τον συλλέκτη οδηγίες τα πάντα όλα δωρεάν και όταν μαζέψεις λάδια και το στείλεις πληρώνεις 25US$ και άλλα 6 νομίζω για να σου μετρήσουν αν θέλεις το TBN (αν δηλαδή σκέφτεσε να κρατάς τα λάδια για περισσότερα χιλιόμετρα να ξέρεις αν αντέχουν) και σου στέλνουν αναφορά. Αν θες να δεις ένα παράδειγμα για το πως είναι η αναφορά εδώ είναι η δικιά μου. Την έστειλα όταν είδα λίγο αφρό στην τάπα λαδιών και ο μηχανικός με το μάτι (είδε το λάδι) και την μύτη (το μύρισε) μου είπε ότι είναι από φλάντζα κεφαλής και μου έβγαλε ένα κοστούμι (φλάντζα, ελατήρια, μέταλλα και τρίψιμο βαλβίδων) περίπου 1000€, Α και μέτρησε και καυσαέρια με κρύα μηχανή μιας και το συνεργείο είναι 4 στενά από το σπίτι μου και επιβεβαίωσε την διάγνωση με τους υδρογονάνθρακες στον θεό. Δεν είμαι μηχανικός αλλά ξέρω ότι τα καυσαέρια τα μετράνε πάντα με ζεστή μηχανή και ρώτησα τον μηχανικό μιας και η βελόνα θερμοκρασίας ίσα που είχε σηκωθεί από τον πάτο και μου είπε δεν πειράζει. Όπως καταλαβαίνεις μου ήρθε μια κεραμύδα με την διάγνωση αλλά ρώτησα και αλλού και μου είπανε ότι είναι πιθανόν από υγρασία αν κάνω μικρές διαδρομές και πιθανόν δεν είναι τίποτα. Έστειλα και τα λάδια και πήρα επιβεβαίωση. 0 νερό , και 0 αντιψυκτικό στα λάδια. Όπως καταλαβαίνεις οι μ@λ@κες τελείωσαν, όπως κι εγώ από το συγκεκριμένο συνεργείο, κρίμα γιατί ο μηχανικός που έχει είναι γνώστης και καλός μάστορας αλλά ο ιδιοκτήτης μάλλον όχι.

http://imageshack.us/photo/my-images/811/in9c.jpg/

Edit:

Επίσης τι μας λέει ο ποιητής; ότι οι φθορές του κινητήρα είναι μεγαλύτερες από ότι θα έπρεπε για τα χιλιόμετρα του, δηλαδή μάλλον το πήρα με γυρισμένα χιλιόμετρα.
gakost

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Πέμ 12 Δεκ, 2013 17:11

:thumbup: :thumbup: :thumbup: Πολύ ψαγμένο σε βρίσκω, και πόσο καιρό πήρε η όλη διαδικασία στείλε δείγμα λάβε αποτέλεσμα?
dimoskats

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 12 Δεκ, 2013 17:57

dimoskats έγραψε::thumbup: :thumbup: :thumbup: Πολύ ψαγμένο σε βρίσκω, και πόσο καιρό πήρε η όλη διαδικασία στείλε δείγμα λάβε αποτέλεσμα?

Αν σε ενδιαφέρει συμπλήρωσε την φόρμα να σου στείλουν τον συλλέκτη δωρεάν να τον έχεις καβάτζα που είναι και πολύ μελετημένη σαν συσκευασία μόνο γραματόσημο θα χρειαστείς με απλό ταχυδρομείο. Όταν μαζέψεις τα λάδια υπολογίζεις καμιά βδομάδα να πάει και άλλο τόσο να σου στείλουν την απάντηση. Σου έρχεται και με email και με ταχυδρομείο αργότερα όπως επίσης εμένα μου έστειλαν και έξτρα συλλέκτες για μελλοντική χρήση μαζί με τα αποτελέσματα. Για 25$ ούτε 20€ δηλαδή έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και ξέρεις τι σου γίνετε.
gakost

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Πέμ 12 Δεκ, 2013 23:13

Θα το έχω υπόψιν μου για την επόμενη αλλαγή λαδιών, βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσω να ερμηνεύσω την ανάλυση, ευτυχώς που έχει και τις νορμάλ τιμές για σύγκριση!
dimoskats

Δημοσίευσηαπό rover214 » Παρ 13 Δεκ, 2013 14:52

dimoskats έγραψε:Γενικά πάντως τα φουλ συνθετικά με προδιαγραφές από SM ή SN και έπειτα δεν έχουν κανένα πρόβλημα με καύση LPG, απλά τα φουλ συνθετικά, αν και πρακτικά δεν έχουν περιορισμό χιλιομέτρων για αλλαγή, έχουν χρονικό περιορισμό, δηλαδή μετά από 18 μήνες,ακόμα και με ελάχιστα χιλιόμετρα θέλουν αλλαγή για να μην γίνουν "νερό"!

Oσα λαδια εχω δοκιμασει εγραφαν αλλαγη στους 12 μηνες η μετα απο καποια χιλιομετρα.το ιδιο γραφει κ το εγχειριδιο του αυτοκινητου.Προσωπικη μου γνωμη ειναι παντως να κανουμε συχνοτερες αλλαγες κι ας χρησιμοποιουμε πιο "φτηνο" λαδι,παρα να βαζουμε το καλυτερο κ το ακριβοτερο και να το κραταμε πολυ καιρο.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 17 επισκέπτες