Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αλλαγή με μπουζι για LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αλλαγή με μπουζι για LPG

Δημοσίευσηαπό papoys » Τρί 17 Δεκ, 2013 09:03

Παιδιά εγώ πήρα και έβαλα τα DENSO για υγραέριο στο δικό μου.
Τα αγόρασα μόνος μου από μαγαζί ανταλακτικών της OPEL στην Αθήνα.
Τα πήρα 35 ευρώ .Τα απλά έκαναν 20 αλλά σκέφτηκα ότι για 15 ευρώ άξιζε τον κόπο .Τα έκανε 40 ευρώ αλλά με το
γνωστό ελληνικό κόλπο ,παζάρι και όχι απόδειξη (γιαυτό δεν γράφω όνομα μαγαζιού) :lol: τα άφησε 35.
Μην αρχίσετε να με βρίζετε ,αλλά σαν γνήσιος λαλάκας =)) όλα μου τα χρόνια ήμουν νομοταγής πλήρωνα κανονικά τους
φόρους μου αλλά κάποιοι ξύπνοι κυβερνώντες τους έκαναν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

Θάθελα να πω πως αλλάζοντάς το διαπίστωσα ότι το αυτοκίνητο δουλεύει πιο στρωτά και στο ρελαντί αλλά και στο
δρόμο.
Πάντως και πριν καλά δούλευε.Ακόμη δεν έχω κάνει μετρήσεις για κατανάλωση κ.λ.π.
Οπότε γνώμη μου γιά 15-20 ευρώ αξίζει τον κόπο να πάρει κάποιος υγραερίου.Εξάλλου θα κάνει και περισσότερα
χιλιόμετρα.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τρί 17 Δεκ, 2013 16:12

GARBAKOS έγραψε:1. dimoskats ok και πες οτι βαζω παλι τα "μαμα" μπουζι μετα θα πρεπει να παρω ενα βαθμο ψυχροτερα και να πειραξω το διακενο και να το κανω 0,7 για να μην εχω μεγαλες θερμοκρασιες στον κινητηρα?

2. Οπως λεει πιο πανω ο εγκαταστατης της QGas τα μπουζι υγραεριου BOSCH κανουν 60 ευρω και τα NGK τα εχω βρει απο γνωστο στα 64 ευρω.

3. dimoskats δεν νομιζω να παιζει ρολο η ποιοτητα των BOSCH για την τιμη που εχουν,αλλα τα χιλιομετρα που βγαζουν..
Αν δεν κανω λαθος ειχα διαβασει οτι τα BOSCH ειναι για 30000 χιλιομετρα ενω τα NGK για 60000.
Αν ειναι ετσι τα χρηματα ειναι αρκετα για μενα για τα χιλιομετρα αυτα..

Αν το όχημά σου ρυθμίστηκε αρχικά με τα μαμά και δουλεύει σωστά τότε γνώμη μου να ξανά βάλεις τα μαμά με ίδιο βαθμό ψυχρότητας, μιας και με σωστή ρύθμιση λογικά δεν θα πρέπει να έχεις κανένα θέμα, χωρίς να πειράξεις το διάλκενο.
Αν όμως σου δημιουργούσαν θέματα τα μπουζί στην λειτουργία της μηχανής τότε μόνο ο εγκαταστάτης σου μπορεί να σου προτείνει κάτι χρήσιμο και αξιόπιστο! Αλλά έχε κατα νου ότι μπουζί ίδιου τύπου διαφορετικής μάρκας για το ίδιο αυτοκίνητο μπορεί να μην είναι απόλυτα συμβατά με το μοτέρ σου, το οποίο αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε (κυρίως η κυλινδροκεφαλή) να λειτουργεί με συγκεκριμένα μπουζί!!
Όσο για τα χιλιόμετρα, με υγραέριο να υπολογίζεις αλλαγή στα μισά χιλιόμετρα από ότι για βενζίνη (εγώ με ιριδίου DENSO, κόστος αλλαγής 75€, τα δίνει η ΤΟΥΟΤΑ για 90.000km, σε συνεννόηση και με τον εγκαταστάτη και με το συνεργείο που το συντηρώ, συμφωνήσαμε να κρατήσω τα ίδια ακριβώς μπουζί με ίδιο βαθμό ψυχρότητας για 60.000km maximum!!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τρί 17 Δεκ, 2013 19:38

dimoskats έγραψε:Όσο για τα χιλιόμετρα, με υγραέριο να υπολογίζεις αλλαγή στα μισά χιλιόμετρα από ότι για βενζίνη...

Το αντίθετο δε θα έπρεπε να συμβαίνει λόγω καθαρότερης καύσης συνολικά; Ένα από τα πολλά + που διαφημίζουν για το υγραέριο είναι πχ αραιότερες αλλαγές στα λάδια (λιγότερα κατάλοιπα), λιγότερη καρβουνίλα στο όλο σύστημα και το λ, και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα μπουζί! Τουλάχιστον έτσι ξέρω.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τρί 17 Δεκ, 2013 21:10

apagogeas έγραψε:
dimoskats έγραψε:Όσο για τα χιλιόμετρα, με υγραέριο να υπολογίζεις αλλαγή στα μισά χιλιόμετρα από ότι για βενζίνη...

Το αντίθετο δε θα έπρεπε να συμβαίνει λόγω καθαρότερης καύσης συνολικά; Ένα από τα πολλά + που διαφημίζουν για το υγραέριο είναι πχ αραιότερες αλλαγές στα λάδια (λιγότερα κατάλοιπα), λιγότερη καρβουνίλα στο όλο σύστημα και το λ, και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα μπουζί! Τουλάχιστον έτσι ξέρω.

Το υγραέριο είναι πιο απαιτητικό στην καύση από την βενζίνη, γεγονός που καταπονεί περισσότερο τα μπουζί που αναγκάζονται να δίνουν πιο δυνατό σπινθήρα (με πολύ απλά λόγια)! Πρέπει να κρατάμε μια ισορροπία μεταξύ των αναγκών καύσης υγραερίου και βενζίνης προκειμένου να δουλεύει εξίσου καλά και στα δύο ο κινητήρας!
dimoskats

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 18 Δεκ, 2013 12:28

dimoskats έγραψε:
apagogeas έγραψε:

Το υγραέριο είναι πιο απαιτητικό στην καύση από την βενζίνη, γεγονός που καταπονεί περισσότερο τα μπουζί που αναγκάζονται να δίνουν πιο δυνατό σπινθήρα (με πολύ απλά λόγια)! Πρέπει να κρατάμε μια ισορροπία μεταξύ των αναγκών καύσης υγραερίου και βενζίνης προκειμένου να δουλεύει εξίσου καλά και στα δύο ο κινητήρας!

Συμφωνώ ότι το υγρέριο είναι πιο απαιτητικό στην καύση. Το μπουζί όμως δεν ξέρει αν μέσα έχει υγραέριο ή βενζίνη. Με βάση την τάση που έχει ο πολλαπλασιαστής τον ίδιο σπινθήρα δίνει, άρα γιατί καταπονείται; Τώρα αν αυτός ο σπινθήρας είναι αρκετός στο υγραέριο γι΄αυτό γίνεται όλη αυτή η κουβέντα σε αυτό το θέμα. Εκτός και αν ο εγκέφαλος του υγραερίου λέει έχω τώρα υγρέριο και επομένως πολλαπλασιαστή δώσε μεγαλύτερη τάση (δεν το νομίζω αλλά ας μας πει καλύτερα κάποιος εγκαταστάτης.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 18 Δεκ, 2013 13:07

labros έγραψε:
dimoskats έγραψε:
apagogeas έγραψε:

Συμφωνώ ότι το υγρέριο είναι πιο απαιτητικό στην καύση. Το μπουζί όμως δεν ξέρει αν μέσα έχει υγραέριο ή βενζίνη. Με βάση την τάση που έχει ο πολλαπλασιαστής τον ίδιο σπινθήρα δίνει, άρα γιατί καταπονείται; Τώρα αν αυτός ο σπινθήρας είναι αρκετός στο υγραέριο γι΄αυτό γίνεται όλη αυτή η κουβέντα σε αυτό το θέμα. Εκτός και αν ο εγκέφαλος του υγραερίου λέει έχω τώρα υγρέριο και επομένως πολλαπλασιαστή δώσε μεγαλύτερη τάση (δεν το νομίζω αλλά ας μας πει καλύτερα κάποιος εγκαταστάτης.

εχει μικροτερη αγωγιμοτητα το μειγμα υγραεριου-αερα απο το αντιστοιχο βενζινας-αερα, αρα θελουμε κατι παραπανω απο το μπουζι.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό labros » Τετ 18 Δεκ, 2013 13:19

hlias έγραψε:
labros έγραψε:
dimoskats έγραψε:
apagogeas έγραψε:

εχει μικροτερη αγωγιμοτητα το μειγμα υγραεριου-αερα απο το αντιστοιχο βενζινας-αερα, αρα θελουμε κατι παραπανω απο το μπουζι.

Ναι έχει μικρότερη αγωγιμότητα και θέλει παραπάνω τάση για τον ίδιο σπινθήρα. Αυτή την παραπάνω τάση δε θα τη δώσει ο πολλαπλασιαστής από μόνος του (για βενζίνη είναι ρυθμισμένος). Δίνει τέτοια εντολή ο εγκέφαλος του υγραερίου; Αν όχι τότε απλώς το μίγμα αναφλέγεται με μικρότερο σπινθήρα από ότι θα ήθελε.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό GARBAKOS » Τετ 18 Δεκ, 2013 13:56

dimoskats έγραψε:
GARBAKOS έγραψε:1. dimoskats ok και πες οτι βαζω παλι τα "μαμα" μπουζι μετα θα πρεπει να παρω ενα βαθμο ψυχροτερα και να πειραξω το διακενο και να το κανω 0,7 για να μην εχω μεγαλες θερμοκρασιες στον κινητηρα?

2. Οπως λεει πιο πανω ο εγκαταστατης της QGas τα μπουζι υγραεριου BOSCH κανουν 60 ευρω και τα NGK τα εχω βρει απο γνωστο στα 64 ευρω.

3. dimoskats δεν νομιζω να παιζει ρολο η ποιοτητα των BOSCH για την τιμη που εχουν,αλλα τα χιλιομετρα που βγαζουν..
Αν δεν κανω λαθος ειχα διαβασει οτι τα BOSCH ειναι για 30000 χιλιομετρα ενω τα NGK για 60000.
Αν ειναι ετσι τα χρηματα ειναι αρκετα για μενα για τα χιλιομετρα αυτα..

Αν το όχημά σου ρυθμίστηκε αρχικά με τα μαμά και δουλεύει σωστά τότε γνώμη μου να ξανά βάλεις τα μαμά με ίδιο βαθμό ψυχρότητας, μιας και με σωστή ρύθμιση λογικά δεν θα πρέπει να έχεις κανένα θέμα, χωρίς να πειράξεις το διάλκενο.
Αν όμως σου δημιουργούσαν θέματα τα μπουζί στην λειτουργία της μηχανής τότε μόνο ο εγκαταστάτης σου μπορεί να σου προτείνει κάτι χρήσιμο και αξιόπιστο! Αλλά έχε κατα νου ότι μπουζί ίδιου τύπου διαφορετικής μάρκας για το ίδιο αυτοκίνητο μπορεί να μην είναι απόλυτα συμβατά με το μοτέρ σου, το οποίο αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε (κυρίως η κυλινδροκεφαλή) να λειτουργεί με συγκεκριμένα μπουζί!!
Όσο για τα χιλιόμετρα, με υγραέριο να υπολογίζεις αλλαγή στα μισά χιλιόμετρα από ότι για βενζίνη (εγώ με ιριδίου DENSO, κόστος αλλαγής 75€, τα δίνει η ΤΟΥΟΤΑ για 90.000km, σε συνεννόηση και με τον εγκαταστάτη και με το συνεργείο που το συντηρώ, συμφωνήσαμε να κρατήσω τα ίδια ακριβώς μπουζί με ίδιο βαθμό ψυχρότητας για 60.000km maximum!!

Λοιπον ναι το αμαξι μου ρυθμιστηκε με τα μαμα μπουζι και μεχρι τωρα δεν ειχα κανενα προβλημα (εκτος απο εναν καμενο πολλαπλασιαστη που δεν ξερουμε καν αμα ηταν απο το LPG).Το θεμα μου ειναι πως μπορεις να μου λες με σιγουρια οτι θα ειμαι οκ απο την στιγμη που με τα μαμα μπουζι θα εχω 20% περισσοτερη θερμοτητα στον κινητηρα?Αυτο δεν ειναι ενα προβλημα?Τα μπουζι LPG για αυτο τον σκοπο δεν ειναι?Για να κατεβαζουν την θερμοκρασια περιπου στο φυσιολογικο?
Ford Fiesta MK7 1.4 Landi Renzo LPG
Άβαταρ μέλους
GARBAKOS

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 18 Δεκ, 2013 16:19

GARBAKOS έγραψε:Το θεμα μου ειναι πως μπορεις να μου λες με σιγουρια οτι θα ειμαι οκ απο την στιγμη που με τα μαμα μπουζι θα εχω 20% περισσοτερη θερμοτητα στον κινητηρα?Αυτο δεν ειναι ενα προβλημα?Τα μπουζι LPG για αυτο τον σκοπο δεν ειναι?Για να κατεβαζουν την θερμοκρασια περιπου στο φυσιολογικο?

Πια καινούργια έρευνα λέει ότι αυξάνεται η θερμοκρασία 20% ; Και πως στο καλό κατεβάζουν την θερμοκρασία τα μπουζί έχουν ενσωματομενο πυροσβεστήρα; Φίλε αυτοί που στα λένε αυτά είναι ΑΣΧΕΤΟΙ. Θεωρητικά τα μπουζί για υγραέριο έχουν πιο δυνατό σπινθήρα οπότε κάνουν καλύτερη καύση μιας και το μείγμα κάνει πιο καλή έκρηξη. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. Προσωπικά μετά από 70κ χιλιόμετρα με τα απλά μπουζί που προτείνει ο κατασκευαστής δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα και δεν βρήκα τον λόγο να τα αλλάξω με κάτι που είναι πολύ ακριβότερο.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τετ 18 Δεκ, 2013 16:25

Με σωστά ρυθμισμένο μοτέρ στο LPG αποκλείεται να έχεις 20% παραπάνω θερμότητα και αν έχεις θα σου ανάψει τσεκ και πας για βαλβιδες κτλ...με LPG μπορεί σε κάποιο φάσμα στροφών να πετύχεις μικρότερη θερμοκρασία ακόμα και από την βενζίνη! Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος εγκαταστάτης! Άλλωστε δεν λένε ότι με το LPG διατηρούνται οι εργοστασιακές προδιαγραφές και ο τρόπος λειτουργίας του κινητήρα? Και τέλος, αν έχεις τόσο μεγαλύτερες θερμοκρασίες δεν σε σώζουν τα μπουζί...
dimoskats

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 18 επισκέπτες