Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Κυρ 22 Δεκ, 2013 19:38

Τελικά αποφάσισα να πάω σε τοποθέτηση σκληρότερων εδρών , να βρώ έναν μάστορα της προκοπής να κάνει τις ρυθμίσεις ( περιοχή Πάτρας , δέχομαι προτάσεις ) και να συνεχίσω με υγραέριο . Ελπίζω να μην γίνει το δις εξαμαρτείν.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις , αλλά και για τις .... μη απαντήσεις που ήταν εξίσου χρήσιμες ;)

Μετά τις γιορτές θα κάνω μια βόλτα και από τον αρχικό εγκαταστάτη για να του δώσουμε το δικαίωμα της υπεράσπισης του εαυτού του και μετά...

Μια τελευταία ερώτηση . Τελικά χρειάζεται να δουλεύει το αυτοκίνητο και με βενζίνη για προστασία και αν ναι πόσο ;(πέρα από την υποχρεωτική λειτουργία με βενζίνη στην εκκίνηση προφανώς ) . Εχω διαβάσει διάφορα , πχ τα τελευταία 10χλμ κάθε διαδρομής με βενζίνη / το 20% των χιλιομέτρων / να βάζω ( και να καίω ) 10 λίτρα βενζίνη κάθε μήνα , τι ισχύει τελικά ; Παρακαλώ και εδώ για γνώμες και από εγκαταστάτες

Καλές γιορτές σε όλους
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 22 Δεκ, 2013 19:51

καλα εκανες για τις εδρες, ελαχιστη ποσοτητα βενζινης στο 1/3 του ρεζερβουαρ και ανανεωση αυτης καθε 2-3 μηνες για προστασια της αντλιας βενζινης.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Κυρ 22 Δεκ, 2013 23:46

Ευχαριστώ Ηλία

Πρέπει να πω οτι πολλοί γνωστοί και φίλοι με ρωτάνε κατά καιρούς για το υγραέριο και είμαι σίγουρος οτι πολλοί θα με ρωτάνε και στο μέλλον . Το πρώτο που θα τους λέω πλέον είναι στο κόστος εγκατάστασης θα πρέπει να προσθέσουν και αναπόφευκτη ( ακόμα και με σωστές ρυθμίσεις και εγκατάσταση ) αλλαγή εδρών/βαλβίδων κάποια στιγμή .Εννοώ προφανώς πολύ νωρίτερα σε σχέση με τη βενζίνη . Δεν νομίζω , αγαπητοί εγκαταστάτες , οτι θα είμαι άδικος . Ελπίζω να το λένε και οι συνάδελφοί σας σε υποψήφιους πελάτες .
jojo77

Δημοσίευσηαπό rover214 » Τρί 24 Δεκ, 2013 21:09

jojo77 έγραψε:Ευχαριστώ Ηλία

Πρέπει να πω οτι πολλοί γνωστοί και φίλοι με ρωτάνε κατά καιρούς για το υγραέριο και είμαι σίγουρος οτι πολλοί θα με ρωτάνε και στο μέλλον . Το πρώτο που θα τους λέω πλέον είναι στο κόστος εγκατάστασης θα πρέπει να προσθέσουν και αναπόφευκτη ( ακόμα και με σωστές ρυθμίσεις και εγκατάσταση ) αλλαγή εδρών/βαλβίδων κάποια στιγμή .Εννοώ προφανώς πολύ νωρίτερα σε σχέση με τη βενζίνη . Δεν νομίζω , αγαπητοί εγκαταστάτες , οτι θα είμαι άδικος . Ελπίζω να το λένε και οι συνάδελφοί σας σε υποψήφιους πελάτες .

Αυτή η κάποια στιγμή βέβαια παίζει ανάλογα το αυτοκίνητο και τον τρόπο οδήγησης και φυσικά μπορεί να μην έρθει καν.Άλλο αν το μοτέρ είναι εξ ορισμού από τα ευαίσθητα.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Πέμ 26 Δεκ, 2013 17:12

rover

Σωστό αυτό που λές για το στυλ οδηγησης . Φαντάσου ομως οτι πιο συντηρητικός οδηγός από μένα δεν πρέπει να υπάρχει , σπανίως ξεπερνάω τις 3 500 χιλιάδες στροφές . Παρολ αυτά μου χτύπησε στα 30000 χλμ.

Προφανώς υπάρχουν μοτέρ με πιο ευαίσθητα μέταλλα , τα οποία δεν είναι και λίγα αμα δούμε τις μαύρες λίστες . Αλλά και στα υπόλοιπα , κάποια στιγμή θα έρθει το πρόβλημα , εκτός πια και αν εξ αρχής έχουν μέταλλα που αντέχουν στο υγραέριο ( που δεν βλέπω το λόγο να μπάινουν σε μαμα-βενζινοκίνητα και ειδικά μικρού-μεσαίου κόστους . ) .Στο κόρσα ήρθε στα 30000 , στο ΧΥΖ θα έρθει στα 45000 , θα΄έρθει όμως νωρίτερα από τη λειτουργία με βενζίνη.

Η δια της σιωπής αποδοχή των όσων είπα , από τους εγκαταστάτες ( τουλάχιστον εγώ έτσι την εξέλαβα ) για μένα λέει πολλά
jojo77

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 26 Δεκ, 2013 17:43

Σωστό αυτό που λες για την αντοχή αλλά πχ αν με υγραέριο η φθορά έρθει σε 250.000 Km και με βενζίνη σε 350.000 καταλαβαίνεις ότι μετά από 250.000 δεν θα είναι και πολύ παράξενο ή δεν θα σου κακοφανεί μια επισκευή στο καπάκι ή ακόμη πιο μεγάλη (τα νούμερα τυχαία). Τα δικά σου 30κ Km πάντως είναι πολύ λίγα και καταλαβαίνω πως τσούζει η επισκευή. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η συντήρηση του αυτοκινήτου.

Όταν χρειάζεται ένα αυτοκίνητο ρύθμιση βαλβίδων όπως πολλά Γιαπωνέζικα αλλά κανένας δεν την κάνει ίσως και λόγο κακής νοοτροπίας των συνεργείων λόγω εμπειρίας από βενζίνη που δεν χρειάζονται ρύθμιση ουσιαστικά. Πχ στο Corolla του πατέρα μου με βενζίνη τσέκαρε τα διάκενα στα 150.000 (το βιβλίο έλεγε στα 80 ή 90) και ήταν μέσα στα όρια. Του το είχε πει στο συνεργείο ότι τσάμπα ο κόπος εκ των προτέρων 8-) . Επίσης πολλοί ιδιοκτήτες το αμελούν για λόγους οικονομίας, εδώ πολλοί κυκλοφορούν με σάπια λάστιχα θα ρυθμίσουν βαλβίδες, άσε που πολλά αυτοκίνητα είναι πανάκριβος ο έλεγχος πχ Subaru λόγω boxer. Σε αυτοκίνητα που θέλουν έλεγχο και ρύθμιση οι βαλβίδες καλό είναι να γίνεται σε συντομότερα διαστήματα από αυτά που ορίζει ο κατασκευαστής.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Πέμ 26 Δεκ, 2013 22:11

jojo77 έγραψε:rover

Σωστό αυτό που λές για το στυλ οδηγησης . Φαντάσου ομως οτι πιο συντηρητικός οδηγός από μένα δεν πρέπει να υπάρχει , σπανίως ξεπερνάω τις 3 500 χιλιάδες στροφές . Παρολ αυτά μου χτύπησε στα 30000 χλμ.

Προφανώς υπάρχουν μοτέρ με πιο ευαίσθητα μέταλλα , τα οποία δεν είναι και λίγα αμα δούμε τις μαύρες λίστες . Αλλά και στα υπόλοιπα , κάποια στιγμή θα έρθει το πρόβλημα , εκτός πια και αν εξ αρχής έχουν μέταλλα που αντέχουν στο υγραέριο ( που δεν βλέπω το λόγο να μπάινουν σε μαμα-βενζινοκίνητα και ειδικά μικρού-μεσαίου κόστους . ) .Στο κόρσα ήρθε στα 30000 , στο ΧΥΖ θα έρθει στα 45000 , θα΄έρθει όμως νωρίτερα από τη λειτουργία με βενζίνη.

Η δια της σιωπής αποδοχή των όσων είπα , από τους εγκαταστάτες ( τουλάχιστον εγώ έτσι την εξέλαβα ) για μένα λέει πολλά

1.fuel trims αν ειναι φτωχο το μειγμα και το αυτοκινητο κινειται σε ανηφορικες διαδρομες-μποτιλιαρισμα σηκωνει υψηλοτερη θερμοκρασια στο θαλαμο καυσης με αποτελεσμα να προκαλει ραγισμα-σπασιμο στην ακρη μιας η περισσοτερων βαβλιβων εξαγωγης
2. η θερμοκρασια του κινητηρα δεν πεφτει κατω απο τους 92 βαθμους, με βενζινη ειναι ιδανικα ρυθμισμενο για αυτη τη θερμοκρασια αλλα με υγραεριο μηπως επιβαρυνεται αφου η θερμοκρασια καυσης θα ειναι πολυ υψηλοτερη απο καποιο που δουλευει με 82 η 87 βαθμους;
3. στην πολλαπλη εξαγωγης του μοντελου σου αλλα και στα περισσοτερα απο αυτη την χρονολογια και επειτα εχουν προκαταλυτη σε αυτο το σημειο- υπαρχει πιθανοτητα να μειωνει τη ροη των καυσαεριων με αποτελεσμα μια αυξηση της θερμοκρασιας των καυσαεριων
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Παρ 27 Δεκ, 2013 15:35

Όποτε και να βγεί το πρόβλημα , είναι υποχρεωμένος να σου πει ο εγκαταστάτης "κοίτα, υπολόγισε σε 10 , 20 , 100 Κ χλμ το τάδε έξοδο ". Πολλώ μάλλον δε όταν θεωρείται και ευαίσθητο στις μαύρες λίστες . Αλλά πρέπει να σου πει και για όλα τα άλλα έξοδα , ακόμα και τα πιο μικρά. Εμένα ποτέ δεν μου είπε οτι στο ΚΤΕΟ κάθε 2 χρόνια θα έχω εξτρά χαράτσι για το υγραέριο.

Αλλά όταν ολοκληρωθεί η δουλειά μετά τις γιορτές θα την πω όλη την ιστορία αναλυτικά .Εχει να πέσει καλή διαφήμιση .

Οποιος σκέπτεται υγραέριο στην περιοχή της Πάτρας μου στείλει πμ. Δεν θα του πω που να παει , θα του πω ομως που να ΜΗΝ πάει
jojo77

Δημοσίευσηαπό droseros12 » Σάβ 28 Δεκ, 2013 20:34

και γω το ιδιο corsaki εχω.το δουλευω αρκετη ωρα πανω απο 4000 στροφες γιατι τα περισσοτερα χιλιομετρα τα κανω εγνατια οποτε με 140 που παω το αμαξι δουλευει πανω απο 4000 λογω κοντου σασμαν.εχω κανει 28000 χιλιομετρα με αεριο και μεχρι τωρα ολα καλα.πριν 20 μερες εκανα service και αλλαξα και για πρωτη φορα μπουζι απο τοτε που το περασα.τα μπουζι ηταν καφε και απο οτι μου πε αυτο σημαινει οτι το μειγμα ηταν καλο.να περιμενω και γω δηλαδη σε μερικα χιλιομετρα ζημια επειδη ο κνιητηρας ειναι στις black list η δεν ειναι ντε φακτο?
droseros12

Δημοσιευσεις: 50

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 28 Δεκ, 2013 21:10

droseros12 έγραψε:και γω το ιδιο corsaki εχω.το δουλευω αρκετη ωρα πανω απο 4000 στροφες γιατι τα περισσοτερα χιλιομετρα τα κανω εγνατια οποτε με 140 που παω το αμαξι δουλευει πανω απο 4000 λογω κοντου σασμαν.εχω κανει 28000 χιλιομετρα με αεριο και μεχρι τωρα ολα καλα.πριν 20 μερες εκανα service και αλλαξα και για πρωτη φορα μπουζι απο τοτε που το περασα.τα μπουζι ηταν καφε και απο οτι μου πε αυτο σημαινει οτι το μειγμα ηταν καλο.να περιμενω και γω δηλαδη σε μερικα χιλιομετρα ζημια επειδη ο κνιητηρας ειναι στις black list η δεν ειναι ντε φακτο?

τιποτα δεν ειναι σιγουρο, μπορει εσυ με υγραεριο να κανεις 200.000km χωρις προβλημα και ενα ιδιο αυτοκινητο με το δικο σου χωρις υγραεριο να μην φτασει αυτα τα χιλιομετρα ποτε, δεν υπαρχουν κινητηρες μονο με βενζινα που εχουν καψει βαλβιδες κοντα στα 100.000km?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 70 επισκέπτες