Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα στην εκκίνηση-λειτουργία ford fiesta 2004

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Πρόβλημα στην εκκίνηση-λειτουργία ford fiesta 2004

Δημοσίευσηαπό panbak » Δευτ 30 Δεκ, 2013 12:59

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Έχω ένα ford fiesta με σύστημα STAG και μπεκιέρα valtek. Τα προβλήματα που μου κάνει είναι τα εξής:
1) πρόβλημα στην εκκίνηση όταν η μηχανή έσβησε με υγραέριο και αφού μείνει καμιά ώρα σταματημένο. Πρέπει να κρατάω το κλειδί στη μίζα για περίπου 5~10sec μέχρι να πάρει μπρος. Αν πάω να το βάλω μπρος επιτόπου αφού το σβήσω ή αν το αμάξι σταματήσει με βενζίνη δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα.
2) διακοπές-ρετάρισμα της μηχανής πάνω από 90-100km μόνο στο υγραέριο και όχι στη βενζίνη.

Επειδή ο μάστορας που το είχα φτιάξει έκλεισε το πήγα αλλού και έδωσα και 60€ για τις εξής εργασίες που δεν έλυσαν όμως το πρόβλημα:
1) έλεγχος διαρροών από το πνεύμονα μέχρι τη μπεκιέρα με σπρέυ.
2) αντικατάσταση φίλτρων.
3) επανακαλιμπράρισμα του συστήματος.

Αν έχει κάποιος καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει τον ευχαριστώ πολύ.
panbak

Δημοσιευσεις: 3

Re: Πρόβλημα στην εκκίνηση-λειτουργία ford fiesta 2004

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Δευτ 30 Δεκ, 2013 17:49

Καλώς ήρθες και χρόνια πολλά! Έτσι όπως το περιγράφεις σίγουρα έχουν εμπλοκή τα μπεκ ή ο εγκέφαλος ή και τα δύο! Σου έχει αναμμένο check και αν ναι τι κωδικό βλάβης? Σε ποιον το πήγες το άυτ/το σου? Τα valtek είναι τύπου ηλεκτροβαλβίδας αν δεν κάνω λάθος και ίσως χρειάζονται καλιμπράρισμα http://youtu.be/j3pa6-bbLAM!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό panbak » Δευτ 30 Δεκ, 2013 22:50

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.
Αναβοσβήνει το λαμπάκι όταν ρετάρει ο κινητήρας και μετά μένει καμιά ώρα αναμμένο και σβήνει. Στο διαγνωστικό έβγαλε φτωχό μίγμα. Tα μπεκ είναι τα valtek type 34 που μου είπαν πως δεν καλιμπράρονται.
Το πήγα στον μηχανικό που το πάω έτσι και αλλιώς για σέρβις που πρόσφατα άρχισε να τοποθετεί και υγραέριο, ώστε να μου ελέγξει γενικά αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν έχει δουλέψει τα STAG, οπότε δεν ξέρω πόσο μπορώ να τον εμπιστευτώ ή αν θα πρέπει να ψάξω κάπου αλλού. Αύριο θα το ξαναπάω που θα έχει καλώδιο για να συνδεθεί με τον controller και ελπίζω να κάνουμε κάτι.
panbak

Δημοσίευσηαπό labros » Τρί 31 Δεκ, 2013 11:04

Μέχρι να βρεις άκρη μην το δουλεύεις με φτωχό μίγμα γιατί είναι επικύνδινο. Κανονικά είναι κάτι απλό. το ξαναρυθμίζουν εμπλουτίζοντας το μίγμα. Βέβαια σαν σύστημα δεν είναι υψηλής τεχνολογίας και δεν ξέρω πόσο γρήγορος είναι και ο εγκέφαλός του.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τρί 31 Δεκ, 2013 13:16

Αν εχεις κάνει πανω απο 25.000 χλμ με το υγραέριο, ας κάνουν ένα service στην μπεκιερα, ή να σου τοποθετήσουν καινούρια να το δοκιμάσετε.
Μπορεί να υπάρχει διαρροή από τις ηλεκτροβαλβιδες.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό panbak » Τετ 08 Ιαν, 2014 19:59

Βρέθηκε πως το ένα ακροφύσιο των μπεκ ήταν τσακισμένο στην άκρη του.
Αντικαταστάθηκε και λύθηκε το πρόβλημα με το φτωχό μίγμα και το ρετάρισμα πάνω από 90km.
Το πρόβλημα με την εκκίνηση όμως παραμένει και το ψάξιμο συνεχίζεται...
panbak

Δημοσίευσηαπό zik » Τετ 26 Φεβ, 2014 19:37

panbak έγραψε:Βρέθηκε πως το ένα ακροφύσιο των μπεκ ήταν τσακισμένο στην άκρη του.
Αντικαταστάθηκε και λύθηκε το πρόβλημα με το φτωχό μίγμα και το ρετάρισμα πάνω από 90km.
Το πρόβλημα με την εκκίνηση όμως παραμένει και το ψάξιμο συνεχίζεται...

Η εκκίνηση δεν είναι τίποτα ανησυχητικό! Όταν σταματάς και δεν έχεις σκοπό να κουνήσεις το αυτοκίνητο για αρκετή ώρα γυρισέ το σε βενζίνη, να δουλέψει λίγο και μετά σβήστο! Επίσης όταν είναι κρύο βοηθάει και το να γυρίσεις το κλειδί για 10 δεύτερα περίπου, να δουλέψει λίγο η τρόμπα βενζίνης και μετά να εκκινήσεις τον κινητήρα. Τα ίδια κάνει και το δικό μου ford focus όταν το παρκάρω μετά από αρκετή ώρα λειτουργίας με υγραέριο! Δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς!!!
Ford focus 2002, 1.6l. LONGAS ITALIA με πνεύμονα BRC. Συνολικά χλμ: 309.000, με υγραέριο: 170.000.
zik

Δημοσιευσεις: 36

Re: Πρόβλημα στην εκκίνηση-λειτουργία citroen saxo 2000

Δημοσίευσηαπό thenia1 » Τετ 23 Απρ, 2014 22:53

Καλησπέρα,

Εδώ και 3 μήνες μετά την εγκατάσταση υγραερίου έχω μεγάλο πρόβλημα με την εκκίνηση...δεν παίρνει μπροστά και όταν πάρει και το γυρίσω στο υγραέριο δεν υπάρχει κανένα θέμα.Όσες περισσότερες ώρες το αφήσω τόσο πιο δύσκολη εκκίνηση θα έχει.Όλοι οι μηχανικοί - ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων ενώ αρχικά έλεγαν ότι είναι εγκέφαλος,μετά άλλαξαν πλεύση και λένε ότι είναι θέμα ρεύματος,από την άλλη οι εγκαταστάτης υγραερίου λέει ότι είναι πρόβλημα βενζίνης.Υπάρχει κάποια λύση για αυτό;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων....
Τελευταία επεξεργασία από thenia1 και Τετ 23 Απρ, 2014 22:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
thenia1

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 23 Απρ, 2014 22:56

thenia1 έγραψε:Καλησπέρα,

Εδώ και 3 μήνες μετά την εγκατάσταση υγραερίου έχω μεγάλο πρόβλημα με την εκκίνηση...δεν παίρνει μπροστά και όταν πάρει και το γυρίσω στο υγραέριο δεν υπάρχει κανένα θέμα.Όσες περισσότερες ώρες το αφήσω τόσο πιο δύσκολη εκκίνηση θα έχει.Όλοι οι μηχανικοί - ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων ενώ αρχικά έλεγαν ότι είναι εγκέφαλος,μετά άλλαξαν πλεύση και λένε ότι είναι θέμα ρεύματος,από την άλλη οι εγκαταστάτης υγραερίου λέει ότι είναι πρόβλημα βενζίνης.Υπάρχει κάποια λύση για αυτό;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων....

Έχει λαθος fuel trims η διαρροή σε κάποιο μπεκ ...με το πρώτο να ειναι στο 90 % .. Επισης να δει ο μηχανικος σου την κατάσταση της τρόμπας βενζινης και των μπεκ της βενζινης ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό thenia1 » Τετ 23 Απρ, 2014 23:05

Η τρόμπα βενζίνης έχει αλλαχτεί πριν ένα μήνα,ο εγκαταστάτης που το τοποθέτησε είναι εκτός Αττικής.Πόσο θα κοστίσει περίπου αυτή η ρύθμιση;μπορώ να έρθω στο δικό σας auto gas;

Ευχαριστώ για την ενημέρωση!
thenia1

Δημοσιευσεις: 4

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 65 επισκέπτες