Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Θεσσαλονίκη - Πρατήρια Υγραερίου

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Θεσσαλονίκη - Πρατήρια Υγραερίου

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 07 Ιαν, 2014 01:04

valsam έγραψε:
fokion έγραψε:Απο ενα σημειο και μετα κατανταει κουραστικό.

Καις +40% και βριζεις
μετα παραδεχεσαι οτι δε μετραγες σωστα
ολοι σου λενε οτι ΔΕΝ εχουν δει τετοια διαφορά
παρ' ολα αυτα εσυ συνεχιζεις και βριζεις....

ε οκ... σορρυ δηλαδη και οποιοδήποτε ποσοστό δίκιου να εχεις το εχεις χασει με τις υπερβολές σου...

ενσυνείδητα επεισεις εχω αφήσει την πολιτικη διασταση του θεματος του να βαζεις βενζινα + υγραεριο + αλλα ψωνια εκτός....

απλά σκεψου(σκεφτείτε) τι συνεπεια μπορει να εχει το οτι μερος των χρηματων που πληρωνεις(τε) στα σκοπια, ειναι φορος που δυναμωνει ενα κρατος που διεκδικει τι??????????????

food for thought......

μη μου απαντήσεις(τε)... δεν υπάρχει λογος.....

Εγω θα σου απαντησω θελεις δεν θελεις fokion γιατι τις υπερβολες εσυ τις λες φιλε και οχι εγω .
To oτι δεν μετρουσα σωστα αφορουσε το οτι τα 10 λιτρα τα 100 εγιναν 10,5-10,7 το περασμενο καλοκαιρι και οχι για το +40% το τορινο !
Το +40% εγινε και μετρουσα πολυ σωστα τωρα και απο συγκεκριμενα πρατηρια!
Το + 20% εγινε επισης τωρα και μετρησα σωστα απο το πρατηριο που εβαζα και παλαιοτερα και τοτε στο +20% ημουν!
Και ασε το ηθικο διδαγμα για τις συνεπειες απο τα χρηματα που ξοδευω φιλε fokion για αλλου,μια χαρα καλο κανω στους Ελληναρες να καταλαβουν σε τι εποχες ζουμε!
Το εχω ξαναπει και θα το πω και ξαναπω πολλες φορες,αν μου πουλουσαν σημερα στην Θεσ/νικη 0.89 οπως εχει σημερα στην Κατερινη και οχι 10 ολοκληρα λεπτα ακριβοτερα δεν θα εβαζα ξανα σεντς στους Βουλγαρους και Σκοπιανους, επισης παρε παραδειγμα αυτοι που πανε και φτιαχνουν τα δοντια τους στα Σκοπια και στην Βουλγαρια ,ενα σφραγισμα στα Σκοπια εχει 10 ευρω και εδω 40-50, δηλ. οσο ειχε και προ κρισης,και φιλε τους δικαιολογω απολυτος που ολους αυτους που πανε κατα χιλιαδες πια στα Σκοπια,αν ειχε πεσει εδω τωρα το σφραγισμα στα 25-30 ευρω δεν θα τους δικαιολογουσα αλλα τωρα τους συγχαιρω κι'ολας!

Αλλοθι στον εαυτο σου θες να δωσεις παλι.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 07 Ιαν, 2014 03:14

Εγω τουλαχιστον εχω αλλοθι φιλε Ηλια,εσυ εισαι που δεν εχεις αλλοθι που υποστηριζεις αυτους που σου καταστρεφουν την δουλεια σου(ξερεις πολυ καλα για ποιους λεω,λεω για τα φιλαρακια σου τους "δεν θα την πατησουμε οπως με την βενζινη"!)
Εδωσα το παραδειγμα του οδοντιατρου και του πρατηριουχου που λεω αν ειχαν ταδε και ταδε τιμη θα τους υποστηριζα και το εχω αποδειξει φιλε Ηλια αυτο που λεω βαζοντας συστημα υγραεριοκινησης στον Ελληνα εγκαταστατη και οχι σε Βουλγαρο η Σκοπιανο,και πηγα και εβαλα συστημα εδω με 850 ευρω,οχι φυσικα με 1300-1500 που μου ζητουσαν πριν απο εναν χρονο και το οποιο θεωρουσα υπερβολικο νουμερο αλλα με 850,θα μπορουσα να παω στην Βόυλγαρια η στα Σκοπια να βαλω με 500-700 αλλα αφου ο Ελληνας εγκαταστατης εριξε τις τιμες του χαλαλι και δικαιολογημενα τα 200-250 ευρω παραπανω (ακριβοτερα μεροκαματα,ενοικια,τεβε κ.τ.λ εδω!)γιατι και τα λεφτα θα εμεναν εδω και εγω θα γλυτωνα ταλαιπορια θα ειχα υποστηριξη κ.τ.λ!
Καλο το αλλοθι μου Ηλια????????
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 07 Ιαν, 2014 09:07

valsam έγραψε:Εγω τουλαχιστον εχω αλλοθι φιλε Ηλια,εσυ εισαι που δεν εχεις αλλοθι που υποστηριζεις αυτους που σου καταστρεφουν την δουλεια σου(ξερεις πολυ καλα για ποιους λεω,λεω για τα φιλαρακια σου τους "δεν θα την πατησουμε οπως με την βενζινη"!)
Εδωσα το παραδειγμα του οδοντιατρου και του πρατηριουχου που λεω αν ειχαν ταδε και ταδε τιμη θα τους υποστηριζα και το εχω αποδειξει φιλε Ηλια αυτο που λεω βαζοντας συστημα υγραεριοκινησης στον Ελληνα εγκαταστατη και οχι σε Βουλγαρο η Σκοπιανο,και πηγα και εβαλα συστημα εδω με 850 ευρω,οχι φυσικα με 1300-1500 που μου ζητουσαν πριν απο εναν χρονο και το οποιο θεωρουσα υπερβολικο νουμερο αλλα με 850,θα μπορουσα να παω στην Βόυλγαρια η στα Σκοπια να βαλω με 500-700 αλλα αφου ο Ελληνας εγκαταστατης εριξε τις τιμες του χαλαλι και δικαιολογημενα τα 200-250 ευρω παραπανω (ακριβοτερα μεροκαματα,ενοικια,τεβε κ.τ.λ εδω!)γιατι και τα λεφτα θα εμεναν εδω και εγω θα γλυτωνα ταλαιπορια θα ειχα υποστηριξη κ.τ.λ!
Καλο το αλλοθι μου Ηλια????????

ο μοναδικος λογος ειναι αυτος, τα υπολοιπα ναχαμε να λεγαμε ειναι.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 07 Ιαν, 2014 12:11

Εγω φταιω και σε αυτο δηλ. που το μονο που εχει να αντιπαραθεσει ο Ελληνας εγκαταστατης απεναντι στον Σκοπιανο η Βουλγαρο με την φθηνη τιμη ειναι η τεχνογνωσια του(αν την εχει βεβαια γιατι απόσο ξερω οι Βουλγαροι περνανε πολλα περισσοτερα χρονια υγραεριο!)και στο το οτι θα γλυτωσω την ταλαιπορια με τα χλμ στα πηγαιν-ελα και θα εχω καποιον αν συμβει κατι τελος παντων κοντα για υποστηριξη?
Και ετσι ναναι ποιος ειναι κερδισμενος Ηλια?
Ολοι φιλε!!!!!!!!
valsam

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 07 Ιαν, 2014 13:11

valsam έγραψε:
fokion έγραψε:Απο ενα σημειο και μετα κατανταει κουραστικό.

Καις +40% και βριζεις
μετα παραδεχεσαι οτι δε μετραγες σωστα
ολοι σου λενε οτι ΔΕΝ εχουν δει τετοια διαφορά
παρ' ολα αυτα εσυ συνεχιζεις και βριζεις....

ε οκ... σορρυ δηλαδη και οποιοδήποτε ποσοστό δίκιου να εχεις το εχεις χασει με τις υπερβολές σου...

ενσυνείδητα επεισεις εχω αφήσει την πολιτικη διασταση του θεματος του να βαζεις βενζινα + υγραεριο + αλλα ψωνια εκτός....

απλά σκεψου(σκεφτείτε) τι συνεπεια μπορει να εχει το οτι μερος των χρηματων που πληρωνεις(τε) στα σκοπια, ειναι φορος που δυναμωνει ενα κρατος που διεκδικει τι??????????????

food for thought......

μη μου απαντήσεις(τε)... δεν υπάρχει λογος.....

Εγω θα σου απαντησω θελεις δεν θελεις fokion γιατι τις υπερβολες εσυ τις λες φιλε και οχι εγω .
To oτι δεν μετρουσα σωστα αφορουσε το οτι τα 10 λιτρα τα 100 εγιναν 10,5-10,7 το περασμενο καλοκαιρι και οχι για το +40% το τορινο !
Το +40% εγινε και μετρουσα πολυ σωστα τωρα και απο συγκεκριμενα πρατηρια!
Το + 20% εγινε επισης τωρα και μετρησα σωστα απο το πρατηριο που εβαζα και παλαιοτερα και τοτε στο +20% ημουν!
Και ασε το ηθικο διδαγμα για τις συνεπειες απο τα χρηματα που ξοδευω φιλε fokion για αλλου,μια χαρα καλο κανω στους Ελληναρες να καταλαβουν σε τι εποχες ζουμε!
Το εχω ξαναπει και θα το πω και ξαναπω πολλες φορες,αν μου πουλουσαν σημερα στην Θεσ/νικη 0.89 οπως εχει σημερα στην Κατερινη και οχι 10 ολοκληρα λεπτα ακριβοτερα δεν θα εβαζα ξανα σεντς στους Βουλγαρους και Σκοπιανους, επισης παρε παραδειγμα αυτοι που πανε και φτιαχνουν τα δοντια τους στα Σκοπια και στην Βουλγαρια ,ενα σφραγισμα στα Σκοπια εχει 10 ευρω και εδω 40-50, δηλ. οσο ειχε και προ κρισης,και φιλε τους δικαιολογω απολυτος που ολους αυτους που πανε κατα χιλιαδες πια στα Σκοπια,αν ειχε πεσει εδω τωρα το σφραγισμα στα 25-30 ευρω δεν θα τους δικαιολογουσα αλλα τωρα τους συγχαιρω κι'ολας!

Εσυ και πεντε αλλοι εχετε θεμα με υπερβολικη καταναλωση...
και αντι ΠΡΩΤΑ να κοιταξετε τα αυτοκινητα σας φταινε οι πρατηριουχοι...
αλλοι ΓΙΑΤΙ δεν εχουν????

οk whatever.....

Προσωπικά ολη σου αυτη τη μουρμουρα να το πω ευγενικά πλεον την ακουω βερεσε και για να περασει η ωρα μου...
Εβαλα 40 ευρω με 0,96 κι εκανα 260 κοντερισια χλμ - οσα εκανα παντα δηλαδη... ( και μαλιστα κατσε και κανε και αναγωγή ποσα χλμ κανω παραπανω μια που εχω ΠΟΛΥ ψηλοτερα - με μεγαλυτερη περιμετρο - λαστιχα απο τα κανονικά...)
το +20 και + 30 και παπαριες μαντολες και ΔΕΝ πας πρωτα απο ολα στον υγραεριτζη να δεις τι γινεται....
Οκ...
απλά πας να γινεις γραφικός..... με το συμπαθειο κι ολας....

Στο ξαναλεω
ΕΝ ΜΕΡΗ εχεις δικιο... αλλα με τις παροπιδες που φοράς το χανεις...

Οσο για το πολιτικο-οικονομικό με τα Σκοπια οπως ειπα ΔΕΝ το συζηταω, οποιος εχει μυαλο καταλαβαινει...
Οποιος δεν εχει θα καταλαβει.... the hard way.....
αλλα τοτε θα "ειναι αργα για δακρυα - και πορειες και συλλαλητηρια - Στελλα"....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό valsam » Τρί 07 Ιαν, 2014 15:04

fokion ασε τα καλπικα "με το συμπαθειο" και τις ευγενειες προς το προσωπο μου κατα μερος,δεν περνανε και η αντιπαθεια φαινετε και διολου με νοιαζει!
Κουραστικος ναι το καταλαβαινω οτι γινομαι αφου τιποτα δεν γινετε οσα και να γραφω οτι και να λεω αφου ισχυει με το υγραεριο το "στου κουφου την πορτα"!
Αμα εσυ εισαι μαθημενος να την πνιγεις οταν κατι στραβο συμβαινει γυρο σου καλα κανεις αν εχεις την συνειδηση σου καθαρη, εγω δεν εχω δικαιομα να σε κρινω ετσι και εγω δεν δεχομαι να με κρινεις εσυ,και ασε με εμενα να εχω τον νταλκα μου!
Αλλα με μπερδευεις φιλε γιατι συμφωνα με κατι πραγματα που εγραψες παλαιοτερα δεν φαινοσουν ανθρωπος που του αρεσει να την πνιγει!
Ποιος τα εγραφε αυτα περυσι στο γνωστο φορουμ για την ενεργεια?
"Μου τη δινει pellet απο την Θεσσαλονικη, στην πορτα μου να ειναι πιο φτυνό απο το ιδιο αγορασμενο στην Αθηνα"
'Γειτωνα, για 50 + 15 ευρω μεταφορικά απο την.... Λαυριου αρχη σε κεντρο Γερακα,παω με τρειλερ φιλου μεχρι το Ελ Βενιζελο και το παιρνω μονος μου... τα "ρεστα" τα πινουμε κρασακι.... πολυ κρασακι!!!!!!!!"
"οχι 50 δε μου περισσευουν αλλα ουτε 5...
αλλα απο το να τα δοσω νταβατζιλικι προτιμω να τα "φαω" με φιλους... και μελλοντικους φιλους..."
Σωπα ρε fokion εσενα να σου την δινει το νταβατζιλικη που παιζετε με το πελλετ εμεις ομως αν μας την δινει το νταβατζιλικη του υγραεριου γινομαστε γραφικοι!
Τι εγινε ρε φιλε,καλα τα λεω????????
valsam

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 07 Ιαν, 2014 15:13

Αχ... κριμα γιατι νομιζα οτι παρολο που ΔΕΝ συμφωνουμε παρολαφτα μπορουμε να κανουμε κουβεντα της προκοπής....

Αν θες να μου την πεις βρες ενα επιχειρημα της προκοπής...

φυσικά και ΕΙΝΑΙ δικα μου λογια αυτα.....

αλλα.....

για πες μου ΠΟΣΕΣ φορες τα ειπα???? μηπως.... ουτε πανω απο ....... μια????
κι οχι..... 6 μηνες σερι οπως εσυ????
χωρις να το κανω βουκινο και παντιερα εψαξα και βρηκα και τελος????
με εχεις δει να τα ξαναλεω ξανα και ξανα και ξανα και ξανα????
3 τονους εχω παρει απο 3 διαφορετικους εμπορους.... ενα θεσσαλονικη ενα Αθηνα και φετος το Λεροϋ που εβγαλε μια υπερ-τιμη για αυτο που πουλαγε και το τσιμπισα....
Με ακους σα και σενα να σκουζω συνεχως για τα 300αρια που χρεωνουν οι Αθηναιοι??????

ΚΑι τα "με το συμπαθειο" δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ καλπικα... θεωρω οτι μετα απο τοσο καιρο που "κοντραρισομαστε" ΕΠΡΕΠΕ να το εχεις καταλαβει....
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αυτο....
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 07 Ιαν, 2014 15:19

Παρεπιπτοντως... καλο το γυρισμα της κουβεντας στο πελλετ αλλα για πες και για αυτη τη ταμπακιερα....

"Εσυ και πεντε αλλοι εχετε θεμα με υπερβολικη καταναλωση...
και αντι ΠΡΩΤΑ να κοιταξετε τα αυτοκινητα σας φταινε οι πρατηριουχοι...
αλλοι ΓΙΑΤΙ δεν εχουν????

οk whatever....."
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 07 Ιαν, 2014 15:22

( Για να κανουμε και λογο πλακα - θα πεταχτει ο..... γνωστος και μη εξαιρεταιος και θα πει: )

Αλλα να μου πεις τι προβλημα να εχω με το συστημα μου αφου εγω ειμαι ο Hlias/ παω καθε μερα στο συνεργειο του Hlias και μου το ρυθμίζει..... :D :D :D :D
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό labros » Τρί 07 Ιαν, 2014 15:36

Ο μόνος τρόπος για να μετρήσει κάποιος διαφορά βενζίνης αερίου είναι να ξεκινήσει με τα δυο ντεπόζιτα γεμάτα, να κάνει 200χλμ με το ένα καύσιμο στη συνέχεια να γυρίσει πίσω με το άλλο και να ξαναγεμίσει και τα δυο ντεπόζιτα σημειώνοντας τα λίτρα. Και πάλι η μέτρηση δε θα είναι απόλυτα ακριβής γιατί η θέση των δυο φλοτερ είναι διαφορετική και επιρρεάζεται διαφορετικά από την κλίση του εδάφους.(για αυτό γράφω 200χλμ γιατί αν κάνεις μόνο 20 ή και 50 το σφάλμα στη μέτρηση θα είναι μεγαλύτερο). Και ρωτάω τώρα εγώ ποιος έχει κάνει τέτοια μέτρηση; Εγώ πάντως όχι. Οι περισσότεροι κρατάνε στο μυαλό τους μια χαμηλή κατανάλωση με βενζίνη που την πέτυχαν σε ειδικές συνθήκες και από εκεί υπολογίζουν την αύξηση κατανάλωσης με το υγραέριο. Εγώ θυμάμαι με βενζίνη έχω πετύχει 7λτ ανά 100χλμ αλλά μέσα στην πόλη έχω φτάσει και 12. με ποια τιμή θα υπολογίσω τη διαφορά;
Και όλη αυτή η συζήτηση με τα μίγματα και το αν είναι βιομηχανικό ή όχι. Το υγραέριο είναι ένα μιγμα δυο μόνο συστατικών προπανίου και βουτανίου και κάποιων λιπαντικών προσθέτων μαζί με το άρωμα. Περισσότερο βουτάνιο σημαίνει λίγα παραπάνω χλμ (όχι και κάτι εντυπωσιακό) λόγω του ότι έχει λιγο μεγαλύτερη πυκνότητα και το αντίστροφο. Έστω ότι μας βάζουν βιομηχανικό. Τι το διαφορετικό μπορεί να έχει που να δίνει 40% παραπάνω κατανάλωση; Μήπως είναι σκέτο προπάνιο που είναι και ακριβότερο; (σιγά!). Η διαφορά τους είναι στη φορολόγηση και όχι στη σύνθεση (άντε στο βιομηχανικό να απουσιάζουν τα λιπαντικά πρόσθετα) και από εκεί κερδίζει όποιος πρατηριούχος το κάνει.
Όσο για το πολιτικό μέρος ας αντιδράσουμε (δε θα πω στον καθένα πως) στη συνολικότερη πολιτική κυβέρνησης, Ευρωπαικής Ένωσης - Ευρωπαικής κεντρικής τράπεζας και ΔΝΤπου είναι υπεύθυνες για την ανεργία , την υπερφορολόγιση, την γενικότερη πτώση της ποιότητας ζωής ακόμα και για τη δημιουργία καρτέλ παρά να γκρινιάζουμε αποκλειστικά για το ακριβό υγραέριο επειδή τυχαίνει εμείς να έχουμε υγραεριοκίνητα. Γιατί η βενζίνη ή το πετρέλαιο θέρμανσης είναι φθηνά;
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 79 επισκέπτες