Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Επιτρέπεται ένας εγκαταστάτης να κλειδώσει το σύστημα;

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: NIGS: North Italy 4ης γενιάς

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τρί 07 Ιαν, 2014 20:33

Έχεις διαβάσεις τους όρους??
Εγώ απλά ανέφερα το σκεπτικό μου και το αιτιολόγησα πλήρως κατά την άποψη μου για τα περί 'πνευματικής ιδιοκτησίας' και τι πληρώνεις!
Τώρα για την ακυρωθείσα εγγύηση, ναι υπάρχει σχετικός όρος που με την αποδοχή της σύμβασης εγγύησης που προσυπογράφει ο τελικός πελάτης αποδέχεται την υποχρέωση το σύστημα να συντηρείται αποκλειστικά και μόνο από τον εγκαταστάτη που παρέχει την εγγύηση, ενώ οποιαδήποτε επέμβαση ή αντικατάσταση εξαρτήματος από άλλη εταιρία ακυρώνεται η εγγύηση και τέλος για οποιαδήποτε δυσλειτουργία ο πελάτης οφείλει να μεταφέρει το όχημά του αυστηρά και μόνο στις εγκαταστάσεις της εταιρίας..http://imageshack.us/photo/my-images/600/j265.jpg/ Η αμάθεια είναι επικίνδυνη, μην παραπληροφορείς τους αναγνώστες...
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Τετ 08 Ιαν, 2014 00:38

Πάντως εγώ δεν έχω δει κάποιον εγκέφαλο αυτοκινήτου κλειδωμένο ,χαρτογράφηση μπορείς να κάνεις ! ότι θέλεις αλλάζεις με το σωστό πρόγραμμα ,τώρα αυτός το γιατί το κλείδωσε ?????
Άμα δηλαδή πάθει κάτι πώς θα το φτιάξει , θα πρέπει να το φορτώσει και να το πάει σε αυτόν ...!!
Δεν μου αρέσει αυτή η λογική , προσωπικά εγώ θα , θα το ξήλωνα το σύστημα ....!!! Βέβαια να λέμε και του στραβού το δίκιο , η κάθε καρυδιάς καρύδι χωρίς καμία γνώση έχει πάρει ένα διαγνωστικό πειραματίζεται του βγάζει τα ματάκια και μετά ρίχνει αλλού το μπαλάκι ... :crazy:
Για αυτό μπορεί να έκανε αυτή την κίνηση ο εγκαταστάτης ,λάθος !!!!!!!!! Κρατάς αρχείο με την δουλειά σου !
Είναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση .............. :thumbup:
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Re: Γνώμες για Τσοπελογιάννη

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Τετ 08 Ιαν, 2014 00:52

gakost έγραψε:Σιγά μην πληρώνουμε και Α Ε Π Ι / Α π ό λ λ ω ν α κλπ για να χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητο μας.
:oops: :shock: :crazy:

Πνευματική ιδιοκτησία είναι η δημιουργία κάποιου πρωτότυπου έργου τέχνης προγράμματος η/υ κλπ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν δημιούργησε κάτι μοναδικό απλά ακολούθησε το τεχνικό εγχειρίδιο του συστήματος για να το προσαρμόσει στις παραμέτρους λειτουργίας του συστήματος. Η εργασία αυτή έγινε κατά παραγγελία του πελάτη και κατόπιν προ συμφωνημένης αμοιβής στα πλαίσια της εγκατάστασης. Δηλαδή δεν είχε ο πελάτης το σύστημα και είπε το συνεργείο ωραία έχω ένα πρόγραμμα που εγώ δημιούργησα θα στο κάνω να δουλέψει τέλεια. Ακόμη και να υπήρχε πνευματική ιδιοκτησία στο συγκεκριμένο, τα δικαιώματα ανήκουν στον εντολέα της εργασίας εφόσον ο δημιουργός πληρώθηκε για την εργασία του και δεν συμφωνήθηκε κάτι διαφορετικό. Αν εγώ έχω μια εταιρεία πληροφορικής και προσλάβω έναν προγραμματιστή να μου δημιουργήσει ένα πρόγραμμα, ποιος θα έχει τα δικαιώματα η εταιρεία ή ο υπάλληλος/εργολάβος;

Σε κάθε περίπτωση εφόσον ο πελάτης δεν ενημερώθηκε και δεν συναίνεσε για την εις βάρος του αλλαγή στο σύστημα του θεωρώ ότι είναι αδικημένος.

Κλείνοντας να πω ότι δεν τίθεται πρακτικό θέμα προστασίας της "δουλειά του" εφόσον ο πελάτης μπορεί να δει τις ρυθμίσεις απλά δεν μπορεί να τις αλλάξει. το πιο απλό παίρνει καναδυο screenshots και τελειώνει η υπόθεση, οπότε συμφωνώ απολύτως με το σκεπτικό ότι θα υπάρξει πρόβλημα αν το συνεργείο κλείσει, ο πελάτης είναι μακριά κλπ. Άσε που αυτό μπορεί να είναι και έμμεσος τρόπος να χρεώνει τον πελάτη κάθε τρις και λίγο με εργασίες και με ποσά που ορίζει το συνεργείο βλέπε πχ μηδενισμός ωρών σέρβις κλπ.

Φίλε μου αυτά που λές δεν Ισχύουν σε όλους τους εγκεφάλους αλλάζεις χαρτογράφηση !! Κάνεις ότι γουστάρεις !! Κανένας δεν τους κλειδώνει !! Δεν υπάρχει αυτό !! Που το έχεις δει !!! Για πες μου μια εταιρεία αυτοκινήτου που το έχει κάνει !!!!!!!!!!! :wave: :wtf:
BMW1796

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 08 Ιαν, 2014 04:41

Σε εμένα το λες; Μήπως μπερδεύτηκες;
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Τετ 08 Ιαν, 2014 09:33

gakost έγραψε:Σε εμένα το λες; Μήπως μπερδεύτηκες;

Στον dimoskats σε αυτόν απευθύνομαι , πώς νομίζει όλα τα VAG GROYP αυτοκίνητα , παίρνουν 50-60 άλογα ?? Στον χάρτη του αυτοκινήτου επεμβαίνουν !!Αλλιώς τα άλογα δεν έρχονται .... ;)
BMW1796

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 08 Ιαν, 2014 10:52

dimoskats έγραψε:Έχεις διαβάσεις τους όρους??
Εγώ απλά ανέφερα το σκεπτικό μου και το αιτιολόγησα πλήρως κατά την άποψη μου για τα περί 'πνευματικής ιδιοκτησίας' και τι πληρώνεις!
Τώρα για την ακυρωθείσα εγγύηση, ναι υπάρχει σχετικός όρος που με την αποδοχή της σύμβασης εγγύησης που προσυπογράφει ο τελικός πελάτης αποδέχεται την υποχρέωση το σύστημα να συντηρείται αποκλειστικά και μόνο από τον εγκαταστάτη που παρέχει την εγγύηση, ενώ οποιαδήποτε επέμβαση ή αντικατάσταση εξαρτήματος από άλλη εταιρία ακυρώνεται η εγγύηση και τέλος για οποιαδήποτε δυσλειτουργία ο πελάτης οφείλει να μεταφέρει το όχημά του αυστηρά και μόνο στις εγκαταστάσεις της εταιρίας..http://imageshack.us/photo/my-images/600/j265.jpg/ Η αμάθεια είναι επικίνδυνη, μην παραπληροφορείς τους αναγνώστες...

Οι όροι εινσι παράνομοι και καταχρηστικοί και ειναι διοτι ο συγκεκριμένος εγκαταστατης δεν μπορει να ειναι παντού ή θα πρεπει να καλύπτει την εγγύηση πανελλαδικά η στο εξωτερικό , εάν μείνεις πχ στην φλωρινα τι θα κανεις ; ή θα πρεπει να εχει συνεργάτες που θα καλύπτουν εγγυσεις σε εύλογη απόσταση . Κατι τέτοιο δεν συμβαινει .. Πχ αν του είχε εγκαταστήσει ενα Prins kit θα είχε εγγύηση πανευρωπαϊκή της Prins απο την φλωρινα θα πήγαινε στη Κοζάνη η απο την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη κτλ ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Τετ 08 Ιαν, 2014 11:46

Να κάνω εγώ λίγο τον Δικηγόρο του Διαβόλου.

Ολοι εμείς οι εγκαταστατες έχουμε τουλάχιστον εναν "πειραγμένο πελάτη", ο οποίος δεν εχει τι άλλο να κάνει και ασχολείται με το αμάξι του ολη την ώρα, Έχει βρει λοιπόν καλώδιο και πρόγραμμα απο το internet και αρχίζει και πειράζει τα πάντα στις δίκες μας ρυθμίσεις, για τις οποίες του έχουμε υπογράψει πως το αμάξι εκει δουλεύει σωστά , του έχουμε δωσει εγγύηση για την καλή λειτουργία του αυτοκινήτου του, εγγύηση για το σύστημα και γενικότερα είμαστε εμείς υπεύθυνοι για αυτό. Πάει λοιπόν ο "ειδικός ξερόλας και φωτεινός παντογνώστης πελάτης και αρχίζει και πειράζει την πιεση του πνεύμονα, την χαρτογράφηση, τους χρόνους έγχυσης βενζίνης , την τιμή στην θερμοκρασία εναλλαγής καύσιμου και πολλά αλλα, και μετα απο λίγο καιρο χαλάει ο πνεύμονας,χτυπάει βαλβίδες σπαει ο καταλύτης και οτι μπορει να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Ξαναπερνάει λοιπόν ο έξυπνος την δικιά μας χαρτογράφηση και ερχετε να ζητήσει τα ρέστα, Εκεί τι θα κάνετε αγαπητοί συνάδελφοι???? Μήπως τελικα το να υπάρχει ένας τρόπος να κλειδώνει το πρόγραμμα για τους χρήστες εκτός συνεργείων? Εγω προσωπικά δεν βλέπω τον λογο να μπορεί να κλειδώνει ενα πρόγραμμα, οχι βεβαία για πνευματικά δικαιώματα και ολα αυτά που εχω διαβάσει, αλλά για να μπορούμε να προστατευσουμε την δουλειά μας.
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 08 Ιαν, 2014 12:20

ECOKINISI έγραψε:Να κάνω εγώ λίγο τον Δικηγόρο του Διαβόλου.

Ολοι εμείς οι εγκαταστατες έχουμε τουλάχιστον εναν "πειραγμένο πελάτη", ο οποίος δεν εχει τι άλλο να κάνει και ασχολείται με το αμάξι του ολη την ώρα, Έχει βρει λοιπόν καλώδιο και πρόγραμμα απο το internet και αρχίζει και πειράζει τα πάντα στις δίκες μας ρυθμίσεις, για τις οποίες του έχουμε υπογράψει πως το αμάξι εκει δουλεύει σωστά , του έχουμε δωσει εγγύηση για την καλή λειτουργία του αυτοκινήτου του, εγγύηση για το σύστημα και γενικότερα είμαστε εμείς υπεύθυνοι για αυτό. Πάει λοιπόν ο "ειδικός ξερόλας και φωτεινός παντογνώστης πελάτης και αρχίζει και πειράζει την πιεση του πνεύμονα, την χαρτογράφηση, τους χρόνους έγχυσης βενζίνης , την τιμή στην θερμοκρασία εναλλαγής καύσιμου και πολλά αλλα, και μετα απο λίγο καιρο χαλάει ο πνεύμονας,χτυπάει βαλβίδες σπαει ο καταλύτης και οτι μπορει να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Ξαναπερνάει λοιπόν ο έξυπνος την δικιά μας χαρτογράφηση και ερχετε να ζητήσει τα ρέστα, Εκεί τι θα κάνετε αγαπητοί συνάδελφοι???? Μήπως τελικα το να υπάρχει ένας τρόπος να κλειδώνει το πρόγραμμα για τους χρήστες εκτός συνεργείων? Εγω προσωπικά δεν βλέπω τον λογο να μπορεί να κλειδώνει ενα πρόγραμμα, οχι βεβαία για πνευματικά δικαιώματα και ολα αυτά που εχω διαβάσει, αλλά για να μπορούμε να προστατευσουμε την δουλειά μας.

ειναι ενα απο τα θεματα που εχουμε, η μονη λυση κρατας αρχειο σε καθε αυτοκινητο και κανεις ταυτηση του αρχειου σου με τα δεδομενα του πελατη, στον χαρτη θα φανει η διαφορα αν υπαρχει.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Τετ 08 Ιαν, 2014 12:33

Αν εχει αποθηκεύσει το δικο σου αρχείο και το ξαναπεράσει εκει τι κάνεις? εκει ειναι το θέμα ολο, Εμένα αν τα συστήματα που βάζω είχαν αυτή την δυνατότητα του κλειδωματος θα την επέλεγα , αλλά δυστυχώς δεν την έχουν.
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τετ 08 Ιαν, 2014 13:07

ECOKINISI έγραψε:Αν εχει αποθηκεύσει το δικο σου αρχείο και το ξαναπεράσει εκει τι κάνεις? εκει ειναι το θέμα ολο, Εμένα αν τα συστήματα που βάζω είχαν αυτή την δυνατότητα του κλειδωματος θα την επέλεγα , αλλά δυστυχώς δεν την έχουν.

Σωστό ερώτημα και κατανοητό. Αν δεν έχουν σκεφτεί κάτι οι κατασκευαστές για αυτό, ζητήστε τους να γίνεται καταγραφή ιστορικού αλλαγών στον εγκέφαλο μέσα από το πρόγραμμα. Ένα απλό τύπο GUID σαν αυτά των windows ή και μια τυχαία ακολουθία κειμένου να δημιουργείται σε κάθε αποθήκευση αρκεί για να φανεί αν έχει γίνει κάποια αλλαγή μετά τη δική σας. Ότι και να κάνει ο χρήστης μετά, και backup να επαναφέρει θα έχει καταγράψει 2 επιπλέον GUID ή ακολουθίες (η πρώτη η δική του αλλαγή και η 2η η επαναφορά) και σε σχέση με το δικό σας αρχείο θα φανεί αμέσως η διαφορά ακόμα και αν έχει επαναφέρει ακριβώς το ίδιο αντίγραφο. Μηδενικό κόστος υλοποίησης και δε παρακάμπτεται μέσω του προγράμματος. Αλλά για θέματα σωστής χρήσης, θα είναι υποχρεωτικό από τη μεριά του εγκαταστάτη να κρατάει αρχείο κάθε πελάτη σε κάθε αλλαγή γιατί και αυτός μπορεί από τη μεριά του να "μη κρατήσει" 'ενα backup σε κάποια αλλαγή που θα κάνει οπότε η ακολουθία θα διαφέρει στην επόμενη επίσκεψη και θα κατηγορήσει άδικα τον πελάτη. Ακόμα και σε αυτό υπάρχει λύση δηλαδή, να έχει και ο πελάτης ένα αντίγραφο της τελευταίας ακολουθίας. Έτσι και αλλιώς κανείς δε μπορεί να επέμβει στην αλλαγή του αφού θα είναι υλοποίηση του εγκεφάλου. Και αν δε κρατάει backup ο εγκαταστάτης, το χαρτί του πελάτη θα είναι η πιστοποίησή του ότι δεν έχει βάλει κανείς άλλος χέρι. Κλειδώματα δε χρειάζονται.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες