Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Επιτρέπεται ένας εγκαταστάτης να κλειδώσει το σύστημα;

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: NIGS: North Italy 4ης γενιάς

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 08 Ιαν, 2014 14:32

η λυση σε μας ειναι οτι και καλωδιο να βρει ( 350 € ) πρεπει να το ενεργοποιησει online με αδεια του εισαγωγεα και της prins ... κατι αδυνατο για τον απλο χρηστη ...

στα ΑΕΒ υπαρχει η δυνατοτητα χρησης κωδικου για να εισαγωγη αν και δεν την χρησιμοποιουμε ποτε..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Τετ 08 Ιαν, 2014 16:08

ECOKINISI έγραψε:Αν εχει αποθηκεύσει το δικο σου αρχείο και το ξαναπεράσει εκει τι κάνεις? εκει ειναι το θέμα ολο, Εμένα αν τα συστήματα που βάζω είχαν αυτή την δυνατότητα του κλειδωματος θα την επέλεγα , αλλά δυστυχώς δεν την έχουν.

Τόσο απλά τα πράγματα , κάθε μονάδα ECU έχει ημερομηνία ώρα κ.τ.λ.π πράγμα το οποιό δεν σβήνει πάς εκεί και βλέπεις εάν έχει βάλει χεράκι ,αλλά να σου πω και το άλλο κάποιος που δεν έχει πρόβλημα με το σύστημα δεν θα μπεί σε αυτή την διαδικασία φυσικά εάν και ο Εγκαταστάτης είναι πρόθυμος να τον ακούσει και μην ξεχνάτε ότι παρά πολύ εγκαταστάτες κάνου autocalipration .

QGAS Το καλώδιο για το vsi 2.0 έχει 250€ :D :D όταν τελειώσει η prins με τα update στο VSI 2.0 να είσαι σίγουρος , όπως υπάρχει για το vsi 1.0 διαγνωστικό θα βγεί στην πιάτσα με λίγα λεφτά και για VSI 2.0 ενάμιση χρόνο είναι την αγορά αυτό .. :P :P .
Πάντως να ξέρεις ότι όποιος το θέλει το βρίσκει αλλά αυτή την στιγμή είναι απαγορευτική αγορά .... ;) ;) :thumbup:
Κάτι άλλο , παίζει μεγάλο ρόλο να μην έχεις προβλήματα εάν έχεις προβλήματα ψάχνεσαι , μέτα το αγοράζεις με κάθε τρόπο και διάβασμα μετά ....................Δίοτι στην Ελλάδα από περιπτεράδες γίνονται εγκαταστάτες Αερίου ....
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τετ 08 Ιαν, 2014 16:45

BMW1796 έγραψε:Τόσο απλά τα πράγματα , κάθε μονάδα ECU έχει ημερομηνία ώρα κ.τ.λ.π πράγμα το οποιό δεν σβήνει πάς εκεί και βλέπεις εάν έχει βάλει χεράκι

Δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό όμως. Η ημ/νία είναι κατεξοχήν παραμετροποίηση που την αλλάζεις κατά το δοκούν αφού μπορεί να αποριθμιστεί. Επίσης για να το υποστηρίξεις σα λειτουργία πρέπει να παρέχεις και μπαταρία για περιπτώσεις όπως βγάλσιμο τροφοδοσίας για να μη χάσει την αρχική ρύθμιση. Επιπλέον κόστος χωρίς κάποιο αντίκρυσμα αφού η ημ/νία δεν έχει κάποια χρησιμότητα στη λειτουργία του εγκεφάλου και δεν έχω δει και κάποιο εγκέφαλο να έχει παραμετροποίηση ημ/νίας από τους λίγους που έχω δει, προφανώς γιατί δε προσφέρει τίποτα στη λειτουργία. Δε προστατεύει σε τίποτα γιατί σαν παραμετροποιήσιμη πληροφορία θεωρητικά ο καθένας μπορεί να την αλλάξει, ακόμα και άλλο συνεργείο. Το ίδιο πρόβλημα έχει και το hardware lock με το καλώδιο που λέει ο QGas γιατί ένα άλλο συνεργείο που έχει τέτοιο καλώδιο μπορεί να κάνει αλλαγές νόμιμα κατά τις εντολές του πελάτη, να προκαλέσει βλάβη και μετά να το γυρίσει στις αρχικές ρυθμίσεις και ο πελάτης να ζητάει τα ρέστα από τον αρχικό εγκαταστάτη που δε θα έχει τρόπο να διαπιστώσει πως έγιναν οι αλλαγές. Γι'αυτό πρότεινα RND κωδικούς που δεν επηρεάζονται από τίποτα και δε μπορεί να τους αλλάξει κανείς. Σαν υλοποίηση κοστίζει τίποτα σε σχέση ακόμα και με το hardware lock που πάλι δε προστατεύει τον αρχικό εγκαταστάτη από αλλαγές που κάνει κάποιος άλλος με τέτοιο καλώδιο.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 08 Ιαν, 2014 17:00

Ρε παιδιά τι συζητάτε τώρα; Τι βλακεία μπορεί να κάνει κάποιος στις ρυθμίσεις που να προξενήσει ζημιά στο σύστημα; Με το ίδιο σκεπτικό μπορεί να πάει κάποιος μόνος του να καθαρίσει τα μπεκ και να κάνει τα μείγματα κουκουρούκου. Τι πρέπει να κάνει εκεί ο εγκαταστάτης για να προστατέψει την δουλειά του; Αυτό με τις βαλβίδες και τους καταλύτες και να χαλάσουν αφού δεν καλύπτεται από καμιά εγγύηση.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Re: Επιτρέπεται ένας εγκαταστάτης να κλειδώσει το σύστημα;

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τετ 08 Ιαν, 2014 18:22

Τουλάχιστον σε ότι ατμοσφαιρικό γιαπωνέζικο κυκλοφορεί δεν μπορεί να "βάλει χέρι" στον εγκέφαλο ούτε η αντιπροσωπία, δεν μπορεί κανένας να εγγράψει ή να αλλάξει τίποτα γιατί δεν δίνει τέτοια δυνατότητα ο εγκέφαλος, μόνο διάγνωση=ανάγνωση των μετρήσεων μπορείς να κάνεις! Για πες και εσύ πού είδες το αντίθετο??
Σε ΒΜW αποκλείεται πάντως γιατί ακολουθεί την ίδια τεχνική σε όλους σχεδόν τους βενζινοκινητήρες!!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό autogasforumadmin » Τετ 08 Ιαν, 2014 20:52

Η συζητήση έτρεχε σε δυο θέματα οπότε συγχωνέψαμε όλες τις δημοσιεύσεις εδώ.

Παρακολούμε να πέσουν οι τόνοι και να αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί - δε βγαίνει τίποτα έτσι.
autogasforumadmin
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Τετ 08 Ιαν, 2014 20:52

Λίγοι DIY wannabe υπάρχουν; Θες να πεις ότι δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ OC στο PC σου; Το ίδιο θα πράξει και αυτός που θέλει να πειραματιστεί με τον εγκέφαλο του LPG γιατί νομίζει ότι ξέρει καλύτερα και έχει το γνωστό του με καλώδιο. Αν κάνει την οποιαδήποτε ζημιά που είναι εύκολο φαντάζομαι αν δεν έχει ιδέα τι κάνει, θα ζητάει τα ρέστα από τον εγκαταστάτη που δε θα φταίει. Και επειδή είναι αποκλειστικά software θέμα, μπορεί να μην αφήνει ίχνη επέμβασης. Αν πουλούσα LPG εγκεφάλους, έτσι θα προστάτευα τους εγκαταστάτες ώστε να μπορούν να πουν στον οποιονδήποτε πελάτη "κάνε ότι θέλεις αν θέλεις να το πειράξεις, μην έρθεις να μου ζητήσεις τα ρέστα μετά" και θα έχει και τρόπο να του το δείξει ότι πάει να τον κοροϊδέψει.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 08 Ιαν, 2014 21:48

dimoskats έγραψε:Τουλάχιστον σε ότι ατμοσφαιρικό γιαπωνέζικο κυκλοφορεί δεν μπορεί να "βάλει χέρι" στον εγκέφαλο ούτε η αντιπροσωπία, δεν μπορεί κανένας να εγγράψει ή να αλλάξει τίποτα γιατί δεν δίνει τέτοια δυνατότητα ο εγκέφαλος, μόνο διάγνωση=ανάγνωση των μετρήσεων μπορείς να κάνεις! Για πες και εσύ πού είδες το αντίθετο??
Σε ΒΜW αποκλείεται πάντως γιατί ακολουθεί την ίδια τεχνική σε όλους σχεδόν τους βενζινοκινητήρες!!

στα nissan μπορει να μεταβαλει και αβανς και χρονο ψεκασμου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Τετ 08 Ιαν, 2014 23:03

dimoskats έγραψε:Τουλάχιστον σε ότι ατμοσφαιρικό γιαπωνέζικο κυκλοφορεί δεν μπορεί να "βάλει χέρι" στον εγκέφαλο ούτε η αντιπροσωπία, δεν μπορεί κανένας να εγγράψει ή να αλλάξει τίποτα γιατί δεν δίνει τέτοια δυνατότητα ο εγκέφαλος, μόνο διάγνωση=ανάγνωση των μετρήσεων μπορείς να κάνεις! Για πες και εσύ πού είδες το αντίθετο??

Λοιπόν επειδή έχω BMW και το έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα από το 2009 !! επίσης έχω στην κατοχή μου όλα τα Γνήσια διαγνωστικά της BMW γίνονται και αλλάζονται τα πάντα !!! Ακόμη και στην νέα σειρά 2012-2013 που θέλει καλώδιο οπτική ίνας γίνονται τα πάντα !! δεν κλειδώνεται τίποτα σε κάθε εγκέφαλο τουλάχιστον της BMW .( Σε καμιά ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ !! ) σου λέει πότε έγινε η τελευταία αρχικοποίηση ή προγραμματισμός .Σε όλα τα αυτοκίνητα σε όλε της Εταιρίες !! εδώ προγραμματίζουμε αμάξια όπως GTR NISSAN - CARRERA -MERCEDES ,τι είναι αυτά που λέτε να σας πω ότι η νέα BMW με τα 136 άλογα 1600 cm μόνο με πρόγραμμα έφτασε στα 205 άλογα και 38 κιλά ροπή . ΔΕΝ ΚΛΕΙΔΩΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) ;)
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τετ 08 Ιαν, 2014 23:43

BMW1796 έγραψε:

Λοιπόν επειδή έχω BMW και το έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα από το 2009 !! επίσης έχω στην κατοχή μου όλα τα Γνήσια διαγνωστικά της BMW γίνονται και αλλάζονται τα πάντα !!! Ακόμη και στην νέα σειρά 2012-2013 που θέλει καλώδιο οπτική ίνας γίνονται τα πάντα !! δεν κλειδώνεται τίποτα σε κάθε εγκέφαλο τουλάχιστον της BMW .( Σε καμιά ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ !! ) σου λέει πότε έγινε η τελευταία αρχικοποίηση ή προγραμματισμός .Σε όλα τα αυτοκίνητα σε όλε της Εταιρίες !! εδώ προγραμματίζουμε αμάξια όπως GTR NISSAN - CARRERA -MERCEDES ,τι είναι αυτά που λέτε να σας πω ότι η νέα BMW με τα 136 άλογα 1600 cm μόνο με πρόγραμμα έφτασε στα 205 άλογα και 38 κιλά ροπή . ΔΕΝ ΚΛΕΙΔΩΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) ;)

Μπορείς και αλλάζεις χαρτογράφηση σε μαμά εγκέφαλο? Γίνεται σε όλα? Χωρίς παράλληλους ή τσιπαρίσματα στο εσωτερικό του μαμα?
Ότι έχω γράψει παραπάνω είναι ότι μου έχουν πει μηχανικοί, ξάδερφος μου δούλευε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο NISSAN, αν όντως ισχύουν όσα αναφέρεις αρχίζω και προβληματίζομαι...
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 49 επισκέπτες