Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Επιτρέπεται ένας εγκαταστάτης να κλειδώσει το σύστημα;

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Επιτρέπεται ένας εγκαταστάτης να κλειδώσει το σύστημα;

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 08 Ιαν, 2014 23:51

dimoskats έγραψε:
BMW1796 έγραψε:
dimoskats έγραψε:Τουλάχιστον σε ότι ατμοσφαιρικό γιαπωνέζικο κυκλοφορεί δεν μπορεί να "βάλει χέρι" στον εγκέφαλο ούτε η αντιπροσωπία, δεν μπορεί κανένας να εγγράψει ή να αλλάξει τίποτα γιατί δεν δίνει τέτοια δυνατότητα ο εγκέφαλος, μόνο διάγνωση=ανάγνωση των μετρήσεων μπορείς να κάνεις! Για πες και εσύ πού είδες το αντίθετο??
Σε ΒΜW αποκλείεται πάντως γιατί ακολουθεί την ίδια τεχνική σε όλους σχεδόν τους βενζινοκινητήρες!!

Λοιπόν επειδή έχω BMW και το έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα από το 2009 !! επίσης έχω στην κατοχή μου όλα τα Γνήσια διαγνωστικά της BMW γίνονται και αλλάζονται τα πάντα !!! Ακόμη και στην νέα σειρά 2012-2013 που θέλει καλώδιο οπτική ίνας γίνονται τα πάντα !! δεν κλειδώνεται τίποτα σε κάθε εγκέφαλο τουλάχιστον της BMW .( Σε καμιά ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ !! ) σου λέει πότε έγινε η τελευταία αρχικοποίηση ή προγραμματισμός .Σε όλα τα αυτοκίνητα σε όλε της Εταιρίες !! εδώ προγραμματίζουμε αμάξια όπως GTR NISSAN - CARRERA -MERCEDES ,τι είναι αυτά που λέτε να σας πω ότι η νέα BMW με τα 136 άλογα 1600 cm μόνο με πρόγραμμα έφτασε στα 205 άλογα και 38 κιλά ροπή . ΔΕΝ ΚΛΕΙΔΩΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) ;)

Μπορείς και αλλάζεις χαρτογράφηση σε μαμά εγκέφαλο? Γίνεται σε όλα? Χωρίς παράλληλους ή τσιπαρίσματα στο εσωτερικό του μαμα?
Ότι έχω γράψει παραπάνω είναι ότι μου έχουν πει μηχανικοί, ξάδερφος μου δούλευε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο NISSAN, αν όντως ισχύουν όσα αναφέρεις αρχίζω και προβληματίζομαι...

σε nissan γινεται με συγκεκριμενους κωδικους για την καθε παραμετρο, δεν ηταν ανακοινωσιμοι επισημα. σε subaru σιγουρα επεμβαινεις στο ρελαντι με κωδικο παλι, πιστευω οτι αυτο μπορει να γινει και σε αλλες παραμετρους με τον αντιστοιχο κωδικο.
οι εγκεφαλοι του υγραεριου (οσους εχω δουλεψει τουλαχιστον) δεν ειναι προσβασιμοι σε ολες τις λειτουργειες τους απο τους εγκαταστατες, υπαρχουν κλειδια για αυτον τον λογο τα οποια δεν δινονται απο τις περισσοτερες εταιριες.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Πέμ 09 Ιαν, 2014 00:19

dimoskats έγραψε:
BMW1796 έγραψε:
dimoskats έγραψε:Τουλάχιστον σε ότι ατμοσφαιρικό γιαπωνέζικο κυκλοφορεί δεν μπορεί να "βάλει χέρι" στον εγκέφαλο ούτε η αντιπροσωπία, δεν μπορεί κανένας να εγγράψει ή να αλλάξει τίποτα γιατί δεν δίνει τέτοια δυνατότητα ο εγκέφαλος, μόνο διάγνωση=ανάγνωση των μετρήσεων μπορείς να κάνεις! Για πες και εσύ πού είδες το αντίθετο??
Σε ΒΜW αποκλείεται πάντως γιατί ακολουθεί την ίδια τεχνική σε όλους σχεδόν τους βενζινοκινητήρες!!

Λοιπόν επειδή έχω BMW και το έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα από το 2009 !! επίσης έχω στην κατοχή μου όλα τα Γνήσια διαγνωστικά της BMW γίνονται και αλλάζονται τα πάντα !!! Ακόμη και στην νέα σειρά 2012-2013 που θέλει καλώδιο οπτική ίνας γίνονται τα πάντα !! δεν κλειδώνεται τίποτα σε κάθε εγκέφαλο τουλάχιστον της BMW .( Σε καμιά ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ !! ) σου λέει πότε έγινε η τελευταία αρχικοποίηση ή προγραμματισμός .Σε όλα τα αυτοκίνητα σε όλε της Εταιρίες !! εδώ προγραμματίζουμε αμάξια όπως GTR NISSAN - CARRERA -MERCEDES ,τι είναι αυτά που λέτε να σας πω ότι η νέα BMW με τα 136 άλογα 1600 cm μόνο με πρόγραμμα έφτασε στα 205 άλογα και 38 κιλά ροπή . ΔΕΝ ΚΛΕΙΔΩΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) ;)

Μπορείς και αλλάζεις χαρτογράφηση σε μαμά εγκέφαλο? Γίνεται σε όλα? Χωρίς παράλληλους ή τσιπαρίσματα στο εσωτερικό του μαμα?
Ότι έχω γράψει παραπάνω είναι ότι μου έχουν πει μηχανικοί, ξάδερφος μου δούλευε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο NISSAN, αν όντως ισχύουν όσα αναφέρεις αρχίζω και προβληματίζομαι...

Τα πάντα γίνονται αρκεί να πληρώσεις , έχεις την εντύπωση ότι τα χιλιόμετρα δεν μπορούν να τα γυρίσουν ??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Πέμ 09 Ιαν, 2014 10:42

Μιλάμε για χακερικά δηλαδή? Δεν είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε μέσα από το GUI του εγκεφάλου? Δηλαδή στο δικό μου που φορά εγκέφαλο DENSO μπορεί κάποιος να τον παραμετροποιήσει? Όταν με κάλεσαν στην αντιπρωσοπεία για έλεγχο του πεντάλ γκαζιού (είχε γίνει πολύ ντόρος τότε) είχαν αλλάξει κάτι στο πεντάλ και έπειτα σύνδεσε ένα διαγνωστικό στην OBD και μετρούσε κάποιες τιμές, τότε του ζήτησα να αλλάξει λιγάκι την ευαισθησία του ηλεκτρόγκαζου και μου είπε πως είναι αδύνατο να αλλάξει οποιεσδήποτε ρυθμίσεις! Όλα αυτά γίνονται μέσω της OBD ή φτιάχνεται άλλη διασύνδεση?
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Πέμ 09 Ιαν, 2014 11:31

dimoskats έγραψε:Μιλάμε για χακερικά δηλαδή? Δεν είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε μέσα από το GUI του εγκεφάλου? Δηλαδή στο δικό μου που φορά εγκέφαλο DENSO μπορεί κάποιος να τον παραμετροποιήσει? Όταν με κάλεσαν στην αντιπρωσοπεία για έλεγχο του πεντάλ γκαζιού (είχε γίνει πολύ ντόρος τότε) είχαν αλλάξει κάτι στο πεντάλ και έπειτα σύνδεσε ένα διαγνωστικό στην OBD και μετρούσε κάποιες τιμές, τότε του ζήτησα να αλλάξει λιγάκι την ευαισθησία του ηλεκτρόγκαζου και μου είπε πως είναι αδύνατο να αλλάξει οποιεσδήποτε ρυθμίσεις! Όλα αυτά γίνονται μέσω της OBD ή φτιάχνεται άλλη διασύνδεση?

Όλα γίνονται μέσω obd2 αλλά θέλει άλλο πρόγραμμα από αυτό που έχουν οι αντιπροσωπείες
δεν είναι χακεράκια απλά πρέπει να γνωρίζεις και να έχεις διαβάσει πάρα πολύ .Άστο μην το ψάχνεις πάντως να ξέρεις ότι γίνονται τα πάντα !!!!!

Πάντως να ξέρεις ένα πράγμα , όταν οι Εταιρίες βγάζουν ένα καινούργιο λογισμικό η αμάξι γενικά καινούργια φιλοσοφία π.χ Η νέα BMW η οποία έχει ,βαλβετρονικ -διπλα βάνος-αισθητήρες νοξ-άμεσου ψεκασμού -διπλό τούρπινο στα 1600 κυβ 136 άλογα με κατανάλωση βενζίνης εκτος 4,5 λιτρα βενζίνης εντός και 6,5 λίτρα βενζίνης .
(Πρώτη γενιά βαλβετρόνικ εκτός 7 λιτρα στα 100 χλμ και εντός 7,8λιτρα μοντέλα 2001 12χρόνια πριν )
Που θα έχει ένα κάρο update θα πάει κάποιος βελτιωτής να βάλει το χέρι του ?? Να είσαι σίγουρος θα βγάλει τα ματάκια του !!
Στο θέμα μας τώρα !!
Ακριβώς το ίδιο κάνει και η Prins νέος εγκέφαλος άλλοι παράμετροι πολλά update και φυσικά αυτό είναι υπέρ της και όχι κατά !!
Δεν στο κλειδώνει απλά δεν έχει αφήσει ακόμα το λογισμικό στην ελεύθερη αγορά !!
Είναι τελείως διαφορετικά τα λογισμικά αερίου και βενζίνης .

Μεγάλη συζήτηση ...........................

Πάντως γίνονται όλα !!!!!!!!!! :shh: :shh:
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό macmac » Δευτ 13 Ιαν, 2014 11:37

Εν κατακλείδει: ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να κλειδώσει εγκαταστάτης το σύστημα.
Επίσης οι όροι της εγγύησης που αναφέρουν ότι παύει υπό όρους αυτή να ισχύει, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΙ και ο πελάτης / χρήστης δεν είναι υποχρεωμένος να τους λάβει υπόψη. Δεν υπάρχει στο φόρουμ ούτε ένας δικηγόρος να ασχοληθεί να γράψει υπεύθυνα κάτι; Εμείς θα τα λέμε όλα;
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 13 Ιαν, 2014 13:14

macmac έγραψε:Εν κατακλείδει: ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να κλειδώσει εγκαταστάτης το σύστημα.
Επίσης οι όροι της εγγύησης που αναφέρουν ότι παύει υπό όρους αυτή να ισχύει, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΙ και ο πελάτης / χρήστης δεν είναι υποχρεωμένος να τους λάβει υπόψη. Δεν υπάρχει στο φόρουμ ούτε ένας δικηγόρος να ασχοληθεί να γράψει υπεύθυνα κάτι; Εμείς θα τα λέμε όλα;

Στην εξτρά εγγύηση που παρέχει μπορεί ο καθένας να βάλει ότι όρο θέλει. Στην υποχρεωτική 2ετή όμως όχι
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 13 Ιαν, 2014 18:14

Το κακό είναι ότι κανένας δεν διαβάζει τα ψηλά γράμματα στις εγγυήσεις:
Το ότι έχεις εγγύηση κινητήρα, αλλά πρέπει να αποδειχτεί ότι φταίει το υγραέριο για τη ζημιά (υπάρχει πιστοποιημένος εμπειρογνώμων στης Ελλάδα?)
Το ότι σου καλύπτω τη ζημιά, αλλά τα πρώτα 900 τα πληρώνεις εσύ
Το ότι καλύπτω την αντλία λαδιού, το σφόνδυλο και το γρανάζι, αλλά όχι τις βαλβίδες που ουσιαστικά χαλανε .
Το ότι σου κλειδώνω το σύστημα έτσι και ανοίξει το καπό κάποιος άλλος εγκαταστάτης ( και ας ταλαιπωρήστε στο κατάστημα μου 11 μήνες), θα βγει αυτομάτως από την εγγύηση.
Είναι οφθαλμοφανές ότι οι συγκεκριμένες εγγυήσεις είναι φτιαγμένες όχι για το πελάτη αλλά για τα συμφέροντα του καταστήματος.
Γι’αυτό το λόγο θα συμφωνήσουμε και εμείς ότι είναι παράνομες και καταχρηστικές, και μπορούν πολύ εύκολα να καταγγελθούν και να ακυρωθούν.
Δεν συμφωνούμε ότι μπορεί ο καθένας να γράφει ότι θέλει σε επίσημα έγγραφα όπως είναι οι εγγυήσεις, ειδικά όταν είναι παραπλανητικές και βλάπτουν τον καταναλωτή.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 13 Ιαν, 2014 18:28

Δεν έχεις δίκιο για τις εγγυήσεις,

Το κάθε κατάστημα έχει υποχρέωση να παράσχει την εγγύηση καλής λειτουργίας για 2 χρόνια και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο είναι στα δικαιώματα του καταναλωτή. Από εκεί και πέρα μπορεί να προσφέρει όποια επιπλέον εγγύηση θέλει και να βάλει όποιους όρους θέλει μιας και είναι πρόσθετη παροχή και δεν επηρεάζει τα δικαιώματα του καταναλωτή. Τώρα εάν αυτή η επιπλέον παροχή είναι ουσιαστική ή απλά θέμα μάρκετινγκ χωρίς αντίκρυσμα (έχουμε μάλλον τις ίδιες απόψεις πιστεύω) είναι ηθικό το ζήτημα και όχι ουσιαστικό - ξαναλέω δεν αναιρεί τους όρους της βασικής 2ετούς εγγύησης. Οι όροι της πρόσθετης εγγύησης είναι ξεκάθαροι ο καθένας που τον ενδιαφέρει η συγκεκριμένη κάλυψη μπορεί να τους διαβάσει και να βγάλει τα συμπεράσματα του. Άλλωστε Τι καταχρηστικό μπορεί να έχει μια δωρεάν εξτρά παροχή; ;)
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 13 Ιαν, 2014 19:18

gakost έγραψε:Δεν έχεις δίκιο για τις εγγυήσεις,

Άλλωστε Τι καταχρηστικό μπορεί να έχει μια δωρεάν εξτρά παροχή; ;)

Το ότι η extra παροχη είναι παραπλανητική. Είναι ανήθικο και παράνομο να βασίζεις το μάρκετινγκ σου πάνω σε ψεύτικες – ελλιπείς – παραπλανητικές παροχές.
Θα συμφωνήσω 100% μαζί σου για τα 2 πρώτα χρόνια εγγύησης. Απλά η εγγύηση καλής λειτουργίας αφορά το σύστημα και τη σωστή λειτουργία του, δεν έχει καμία σχέση με εγγύηση κινητήρα.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Δευτ 13 Ιαν, 2014 19:36

Σε λίγο θα ξεχάσουμε και τα ελληνικά που ξέρουμε, που είδες την παραπλάνηση?? Είπε κανένας άλλα προφορικά ή γραπτά από τα ισχύοντα της εγγύησης?? Όταν σου δίνουν το βιβλιαράκι της εγγύησης, πρώτα σου ζητούν να διαβάσεις τους όρους και μετά σε αφήνουν να υπογράψεις στην τελευταία σελίδα που μπαίνει και η σφραγίδα της εταιρίας!!
Άλλο να μην σου αρέσουν οι όροι, άλλο να βαριέσαι να τους διαβάσεις και άλλο να σου τάζουν εγγυήσεις που δεν αναγράφονται στο χαρτί ή είναι διαφορετικές ( το τελευταίο είναι παραπλάνηση...το πουλί και την υπογραφή προσέχεις που τα βάζεις....)
Στο κάτω κάτω είναι κάτι έξτρα και όχι το βασικό κριτήριο για να επιλέξεις τον εγκαταστάτη, απλά είναι ένα παραπάνω εχέγγυο, είναι κρίμα να λες έμμεσα βλάκες τόσο κόσμο που επέλεξε τον συγκεκριμένο εγκαταστάτη (και είναι πάρα πολλοί, αρκεί να κάνεις μια βόλτα από εκεί για να καταλάβεις)!!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες