Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Avensis 2009 1800cc

Re: Ερώτηση για Avensis 2009 1800cc

Δημοσίευσηαπό Qgas » Κυρ 12 Ιαν, 2014 00:46

Όλα ειναι θεμα μάρκετινγκ .. Δεν το καταλαβαίνω γιατι πρεπει να γίνετε τοσο μεγαλο θεμα κάτι τοσο απλο ..

Εναν εγκέφαλο εχει .. Και μπεκ της med τα λεγόμενα αλλιώς iplus κατι ανάμεσα σε θωράκισμενη ηλεκτροβαλβιδα και injection με ακροφυσια για τη ποσότητα που ψεκαζει ανάλογα την υποδυναμη.

Πιος ο ντόρος... εχει το αμαξι OBD συμβατό πρωτόκολλο NAI τότε OBD ΚΙΤ δείτε στην ούγια απο κατω ειναι η ΜΡ 48 OBD με μια φύσα ή 2001 NC ο παλιός με τις δυο φύσες και OBD ..

Πόση διαφορα έχουν 50-60 άντε 100 ;€ ;

Αν ενα αμαξι εχει συμβατότητα πάντα ..OBD EVO omega trivelia ... Πιο πολυ μπερδεύουν ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Κυρ 12 Ιαν, 2014 02:15

Με μια φύσα δεν είναι ο εγκέφαλος από ΑΕΒ; Αυτός έχει OBD;

Sent from my Xperia Neo V using Tapatalk
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό Qgas » Κυρ 12 Ιαν, 2014 22:06

dimoskats έγραψε:Με μια φύσα δεν είναι ο εγκέφαλος από ΑΕΒ; Αυτός έχει OBD;

Sent from my Xperia Neo V using Tapatalk

Ναι εχει ο mp 48 OBD, ο παλιός ηταν με 2 φύσες εχει επισης OBD .. Το καλο με αυτούς ειναι οτι έχουν ανταπτορες καλωδίων για τα μπεκ της βενζινης στα περισσότερα αυτοκίνητο οπότε δεν υπόρχει και η διαδικασία του κόψε ραψε την πλεξούδα του αμάξιου .,

Υπαρχει και ο mp 48 και ο mp 32 χωρις OBD .
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Δευτ 13 Ιαν, 2014 10:12

Υστερεί τόσο πολύ το omegas evo από το omegas? Πέρα από τη σύνδεση OBD, στην πράξη τι διαφορές έχουν?[/quote]

Ναι έχουν διαφορά και δεν είναι θέμα marketing όπως θέλουν κάποιοι να πουν. Αρχικά θα σου πω πως το software του omegas δεν είναι βασισμένο στο πρόγραμμα της δικιάς της εταιρίας AEB αλλά ενα δικό της custom πρόγραμμα , που έχει ενσωματωμένο advance processor.δυνατότητα ρύθμισης για extra injection emmision emulation για τα euro 5 οχήματα , split fuel map δηλαδή διαχωρισμό ψεκασμού καύσιμου ανάλογα με τις στροφές και τα φορτία και όχι μόνο με τα φορτία που έχουν τα συστήματα της AEB και πολλά άλλα που δεν υπάρχει λόγος να τα αναλύσω τώρα. Το σύστημα evo είναι βασισμένο στο πρόγραμμα της AEB που χρησιμοποιουν οι περισσότερες εταιρίες, Α και κάτι ακόμα τα μπεκ της MED δεν είναι ρυθμιζόμενα δουλεύουν ακόμα και στο 1ms και βγαίνουν σε 3 διαφορετικά μεγέθη και εννοείτε πως δεν ειναι ηλεκτροβαλβιδες, αλλά μπεκ τύπου βενζίνης. Επίσης απο τους ίδιους τους πελάτες μας έχουμε δει μέχρι και 7% καλύτερη οικονομία στο σύστημα omegas στα ίδια αυτοκίνητα, Βεβαία αυτό είναι σχετικό γιατί δεν ξέρουμε την οδηγική συμπεριφορά που έχουν οι οδηγοί.
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 14 Ιαν, 2014 01:18

ECOKINISI έγραψε:Υστερεί τόσο πολύ το omegas evo από το omegas? Πέρα από τη σύνδεση OBD, στην πράξη τι διαφορές έχουν?

Δεν θέλω να σου αλλάξω γνωμη διοτι συνάδελφος είσαι και σε σεβόμαι δεν θέλω να πω κατι ηθελημένα η να θίξω το πολυ καλο κιτ της landi .,

Θα σου πω όμως οτι τα ΑΕΒ king που εμεις διαθέτουμε και όχι τα lovato zavoli κτλ έχουν ολα αυτου που αναφέρεις και επιπλέον αρκετα παραπάνω ..

Πάντα με το USB ειδικό κλειδί που προμηθεύει ο πάροχος του κιτ οπου όλες οι εκτεταμένες λειτουργίες των εγκεφάλων ΑΕΒ εινσι ενεργές ., επισης τα κιτ έρχονται με τα μπεκ της Hana και έχουν προφίλ αντι των iplus που εχει το landi σε Hana 1.9 και 1.3 ohm .,

Πχ έχουν split fuel , avance prosesor , emission emulation, advance autocalibration οπου το σμαξι δεν ρυθμίζεται σν θελεις σλλα το πας μια βόλτα με βενζινη κσι αντιγράφει το χάρτη της βενζινης και γυρνά μονο του στο υγραεριο οτσν τελιωσει, ή πχ και τη μη χρήση διόρθωσης OBD στο ρελαντι οτσν τα trims εινσι εκτος οριων του +- 25 % κσι αλλα πολλα.

Επισης η εναλλακτική χαμηλότερου κόστους λύση για μπεκ του παρόχου μας εινσι τα μπεκ της med - i plus η αλλιώς αυτα που έχουν τα landi με κάποιο άλλο ονομα πιθανώς,
σε τρία μεγέθη προτιμήθηκαν ομως τα αθόρυβα εντελώς γραμικά μπεκ τυπου βενζινης της Hana με εγγύηση ζωής παρά τη σοβαρή διαφορά κόστους ..

Επιμένω οτι εινσι πολιτικές μάρκετινγκ των Ιταλών .. Ολα αυτα ,

έλα μια μέρα οπότε μπορείς τα τα δούμε απο κοντά . Καταλαβαίνω οτι δεν σου παρέχει κλειδί USB η landi renzo κσι εμεις μείναμε έκπληκτοι οτσν σε κάποιο άλλο κιτ παλι ΑΕΒ με άλλο ονομα είδαμε οτι όλες οι έξτρα κρυφές λειτουργίες που εχει το δικο μας κιτ ηταν ξεκλειδωτες εντελώς χωρις καν το USB . Έδωσαν κατι παραπάνω ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Τρί 14 Ιαν, 2014 09:16

Η ερώτηση του dimoskats ήταν πολύ συγκεκριμένη και αφορούσε αποκλειστικά τα 2 συστήματα της landirenzo. Δεν θα μπω στην λογική του τι έχουν τα άλλα συστήματα και τι όχι,Ελπίζω ο φίλος που με ρώτησε να κατάλαβε και όσο άφορα τo donkey , απλα να γνωρίζεις πως από το 2010 που δουλεύω με την landirenzo το εχω και ειμαι απο τα ελάχιστα συνεργεία που το έχουν από την πρώτη στιγμή, μιας και για να στο δώσει η εταιρία θα πρέπει να εκπαιδευτείς από δικούς της τεχνικούς στο εργοστάσιο και όχι απο τον εδω διανομέα. Σε ότι έχει να κάνει με το πρόγραμμα του AEB είναι κάτι που δεν έχω στο κατάστημα μου και οπότε δεν θέλω να πω κάτι πανω σε αυτό,
ECOΚΙΝΗΣΗ

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τρί 14 Ιαν, 2014 16:41

Ρε παιδιά πραγματικά έχω μπερδευτεί...εγώ έχω τον εγκέφαλο με μια φύσα, έχω σύνδεση OBD? Είναι το evo? Τι αδυναμίες έχει και αν αξίζει να αλλάξω και να πάω στον εγκέφαλο με τις δύο φύσες? Ως τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα και η κατανάλωση σε σχέση με βενζίνη είναι 1-1,5 λιτρο παραπάνω ανά 100κμ, τι παραπάνω στην πράξη θα κερδίσω αν κάνω την αλλαγή?
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Τρί 14 Ιαν, 2014 17:04

0.5 LT στα 100km και ίσως λίγο καλύτερη απόδοση που αν δεν εισαι ψειρας δεν την καταλαβαινεις. Οχι δεν αξιζει τώρα να το βαλεις,αυτες τις αποφασεις καλο ειναι να της παρεις πριν βαλεις το υγραεριο τωρα μεινε σε αυτο που εισαι, το οποίο ειναι πολύ αξιόπιστο και κανε τα χιλιόμετρα σου απροβληματιστα. Οσο για την obd το συστημα σου δεν εχει την δυνατοτητα αυτη.
ECOΚΙΝΗΣΗ

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό nickp » Παρ 17 Ιαν, 2014 13:49

Θα σου λέγα vialle αλλά με αυτή την τιμή είναι απαγορευτικό.ψαξε το λίγο μπας και έπεσαν οι τιμές.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Auris 2008 42000 km vialle lpi
nickp

Δημοσιευσεις: 151

Δημοσίευσηαπό louis13 » Δευτ 27 Ιαν, 2014 12:34

καλημέρα .μετα απο πολυ ψαξιμο και ενημερωσης κατεληξα να βαλω το viale .πιστευω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη που θα μπορουσα να κανω.
louis13

Δημοσιευσεις: 20

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Toyota

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες